Η Χούθι ΄Έχουν Επιλέξει Να Βουλιάξουν Την Φρεγάτα ΥΔΡΑ Ως Εύκολος Στόχος Μετά Την Αποστολή Drones Ανίχνευσης Των Δυνατοτήτων Της Φρεγάτας!

Η Φρεγάτα ΥΔΡΑ, που βρίσκεται στην Ερυθρά Θάλασσα, και συμμετέχει στην επιχείρηση EUNAVFOR ASPIDES, είχε την πρώτη της εμπλοκή, βάλλοντας εναντίον δυο UAVs, στον κόλπο του Άντεν, για να προστατεύσει ένα εμπορικό πλοίο.

Το ραντάρ της φρεγάτας ΥΔΡΑ, εντόπισε τα δύο άγνωστου έως τώρα τύπου drones των Χούθι, να κινούνται με κατεύθυνση προς το εμπορικό πλοίο, το οποίο συνόδευε η Ελληνική φρεγάτα, και ο Κυβερνήτης έδωσε εντολή εγκλωβισμού τους, με πυρά από το πυροβόλο 5 ιντσών MK45Mod2A.

Σαν δικαιολογία τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, μας λένε ότι ο Κυβερνήτης, επέλεξε την επιλογή να αντιμετωπίσει τα drones των Χούθι, με τα πυροβόλα, γιατί θα ξοδέψει δύο από τους συνολικά δεκαέξι αντιαεροπορικούς πυραύλους ESSM, που διαθέτει στο οπλοστάσιο της η φρεγάτα, προκειμένου να καταρρίψει και τα δύο μη επανδρωμένα UAV.

Δηλαδή σε μια επίθεση σμήνους drones των Χούθι, το όριο μας είναι δεκαέξι αντιαεροπορικούς πυραύλους; Και αν προλάβουμε να τους ξαναγεμίσουμε!

Τα δύο drones, βρίσκονταν σε αρκετά μεγάλη απόσταση, για να τα λοκάρουν τα αυτοτελή ραντάρ των πυροβόλων Phalanx, τα οποία διαθέτει η ΥΔΡΑ, με το μέγιστο βεληνεκές εμπλοκής, να αγγίζει σχεδόν τα 1400 μέτρα.

Το κυριότερο συμπέρασμα μας λένε τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, είναι ότι τα ραντάρ του πλοίου, εντόπισαν, αναγνώρισαν, και εγκλώβισαν δύο μικρούς στόχους, από αρκετά μεγάλη απόσταση, ενώ τα δύο UAV, είχαν σχεδόν ταυτόχρονα εντοπιστεί και από τα αυτόνομα ραντάρ των Phalanx, με τους χειριστές τους, να είναι σε απόλυτη ετοιμότητα, να τα ενεργοποιήσουν, αν προσέγγιζαν σε απόσταση βολής.

Τα πυρά έγιναν αντιληπτά, από τους χειριστές των UAV, τα οποία άλλαξαν άμεσα πορεία, και με εκτίμηση του Ελληνικού Επιτελείου να είναι, ότι πιθανότατα, επρόκειτο για drones επιτήρησης και συλλογής πληροφοριών, και όχι για οπλισμένα με επανδρωμένα UAV.

Τι θα γινόταν όμως, αν αυτά τα UAV, ήταν οπλισμένα, είχαν συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, όπως έχουν αρκετοί τύποι Ιρανικών UAV, η αν η φρεγάτα δέχεται επίθεση από αντιπλοικό πύραυλο, δεδομένου της παλαιότητας της φρεγάτας ΥΔΡΑΣ, εποχής 90s, τώρα τελευταία, μαθαίνουμε ότι η Χούθι, εξοπλιστικά με τορπίλες drones, και μικρά ναυτικά σκάφη drones, αυτά πως θα τα αντιμετωπίσει η φρεγάτα ΥΔΡΑ; Κάνοντας τον σταυρό τους!

Υπάρχει το ενδεχόμενο τα δυο UAV τον Χούθι, να μην στάλθηκαν για το εμπορικό πλοίο που προστάτευε η ΥΔΡΑ, αλλά για να δουν τις ικανότητες της φρεγάτας, και τα αδύνατα της σημεία, υπόψη, όλες η φρεγάτες που συμμετέχουν στην επιχείρηση EUNAVFOR ASPIDES, κατέρριψαν τα UAV τον Χούθι, με αντιαεροπορικούς πυραύλους, εκτός μιας φρεγάτας των ΗΠΑ, που δεν κατάφεραν οι αντιαεροπορικοί πύραυλοι να βρουν στόχο, και σώθηκαν τελευταία στιγμή, από τα πυροβόλα Phalanx,

priftisnews

loading...