Η τάξη που βασίζεται σε κανόνες» έχει ήδη τελειώσει.

Η ηχηρή νίκη του Βλαντιμίρ Πούτιν στις ρωσικές προεδρικές εκλογές θα αποτελέσει εντολή που δόθηκε στο Κρεμλίνο για να ολοκληρώσει τον πόλεμο στην Ουκρανία.

 

 

Έρευνα-Επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός και Γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης στο εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Contact : [email protected]6945294197). Συντακτική ομάδα του Mytilenepress. “Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Στο Mytilenepress δημοσιεύονται όλες οι απόψεις. Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την έγκριση του Μpress.

Την ίδια στιγμή, οι επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος έχουν αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες, με τη στρατηγική θέση του Κιέβου να επιδεινώνεται σταδιακά.

Εκτός από τη στόχευση κέντρων αμάχου πληθυσμού με επιθέσεις πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών, οι δυνάμεις του φιλουκρανικού Ρωσικού Εθελοντικού Σώματος (RDK) προσπάθησαν επίσης ανεπιτυχώς να εισβάλουν και να εδραιώσουν εδάφη προς το Μπέλγκοροντ. Τέτοιες επιθέσεις υποτίθεται ότι συμπίπτουν με τις εκλογές και είχαν σκοπό να αποθαρρύνουν το ηθικό των Ρώσων πολιτών: με την αύξηση της πίεσης στο καθεστώς Πούτιν είχε σκοπό να στείλει το μήνυμα ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει όλη την κατάσταση υπό τον έλεγχό της.

Όλα αυτά ήταν και ήταν προβλέψιμα . Αυτό που είναι λιγότερο σαφές, ωστόσο, είναι πώς θα ανταποκριθεί ο δυτικός κόσμος στις ολοένα και πιο ζοφερές προοπτικές για την πολεμική προσπάθεια της Ουκρανίας.

Σε μια συνάντηση στις 15 Μαρτίου με τους ανώτατους αξιωματούχους ασφαλείας και άμυνας της Ρωσίας, ο Πούτιν αναφέρθηκε συγκεκριμένα στη συμμετοχή «ξένων μισθοφόρων» και των ουκρανικών δυνάμεων που υποστηρίζονται από τη Δύση στις επιθέσεις στο Μπέλγκοροντ και στο Κουρσκ.

Στις πρώτες του παρατηρήσεις στη χώρα μετά την επανεκλογή του, ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε και πάλι στα στρατεύματα από τις χώρες του ΝΑΤΟ που επιχειρούν στην Ουκρανία και προειδοποίησε για την πιθανότητα κλιμάκωσης σε « Παγκόσμιο Πόλεμο πλήρους κλίμακας ».

Αυτές οι δηλώσεις έγιναν λίγες μέρες αφότου ο Πούτιν είπε σε συνέντευξή του ότι δεν θα απέκλειε το ενδεχόμενο χρήσης πυρηνικών όπλων εάν ξεπεραστούν ορισμένες «κόκκινες γραμμές» στην Ουκρανία.

Αλλά μια τέτοια ανησυχητική ρητορική δεν προκαλεί έκπληξη ως απάντηση στις πρόσφατες δηλώσεις δυτικών ηγετών. Πιο συγκεκριμένα, ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έχει διπλασιάσει την έμφασή του στην πιθανότητα πιθανής εμπλοκής ξένων στρατευμάτων στην Ουκρανία, χαρακτηρίζοντάς την πιθανή, ακόμη και πιθανή.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας Ράντεκ Σικόρσκι, σύζυγος της αρθρογράφου του Atlantic και εξέχουσας εκπρόσωπος του νεοφιλελεύθερου τάγματος Αν Απλμπάουμ, χαιρέτισε τις δηλώσεις του Μακρόν και επανέλαβε την εκτίμηση του Μακρόν ότι η ανάπτυξη στρατευμάτων του ΝΑΤΟ μπορεί να είναι τελικά απαραίτητη.

Ταυτόχρονα, η εκστρατεία πίεσης με στόχο την τιμωρία της Ρωσίας δεν είχε ως αποτέλεσμα τον διεθνή εξοστρακισμό της Μόσχας, αλλά χρησίμευσε στην επιτάχυνση του γεωπολιτικού αναπροσανατολισμού του μη διατλαντικού κόσμου. Η Ρωσία μπορεί να είναι μόνο ένα (και σε καμία περίπτωση το ισχυρότερο) από τα πολλαπλά κέντρα εξουσίας σε αυτήν την αναδυόμενη εναλλακτική λύση στην «τάξη που βασίζεται σε κανόνες», αλλά παρόλα αυτά έχει δείξει τις συνθήκες που πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή. αυτή η προηγούμενη τάξη, καθώς και τα χαρακτηριστικά της νέας τάξης που αναδύεται.

Από τη μία πλευρά, η ρωσική οικονομία κατάφερε σε μεγάλο βαθμό να αντισταθεί στο μαζικό καθεστώς κυρώσεων που έχει τεθεί σε βάρος της. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην τεράστια στρατιωτική παραγωγική του ικανότητα. Σύμφωνα με την Wall Street Journal , το ποσοστό των ομοσπονδιακών δαπανών που αφιερώνονται σε βιομηχανίες που σχετίζονται με την άμυνα έχει αυξηθεί κατά 14% από το 2020. Η παραγωγή αρμάτων μάχης είναι 5,6 φορές υψηλότερη από ό,τι πριν από τον πόλεμο και η παραγωγή πυρομαχικών και drone είναι και τα δύο 17 φορές υψηλότερα.

Οι πληροφορίες του ΝΑΤΟ εκτιμούν επίσης ότι η Ρωσία παράγει επί του παρόντος περίπου 250.000 βλήματα πυροβολικού το μήνα, τρεις φορές περισσότερες από τα επίπεδα παραγωγής των ΗΠΑ και της Ευρώπης μαζί.

Το ευρύτερο οικονομικό αποτέλεσμα της τοποθέτησης της χώρας σε πολεμική βάση ήταν η σταθεροποίηση του ΑΕΠ και η άμβλυνση των επιπτώσεων των κυρώσεων στον ρωσικό πληθυσμό. Η ρωσική οικονομία έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες με ανάπτυξη 3,6% το 2023, ποσοστό υψηλότερο από αυτό όλων των άλλων χωρών της G7.

Το ΔΝΤ προβλέπει επίπεδα ανάπτυξης 2,6% φέτος, διπλάσια από την προηγούμενη πρόβλεψή του. Αυτό φαίνεται ιδιαίτερα ευνοϊκό σε σύγκριση με το επίπεδο ανάπτυξης 0,9% που προβλέπεται για την Ευρώπη. Και ακόμη κι αν ο πληθωρισμός παραμένει αρκετά υψηλός, οι επιπτώσεις του έχουν μετριαστεί κάπως στον πληθυσμό από ένα ιστορικά χαμηλό ποσοστό ανεργίας 2,9%.

Το ρωσικό ρούβλι αποδείχθηκε επίσης πιο ανθεκτικό από το αναμενόμενο. Το ποσοστό των ρωσικών εξαγωγικών πληρωμών σε δολάρια ΗΠΑ ή ευρώ μειώθηκε από περίπου 90% στις αρχές του 2022 σε λιγότερο από 30% σήμερα. Ταυτόχρονα, αυτά σε ρούβλια αυξήθηκαν από περίπου 10 σε περισσότερο από 30%, με το μερίδιο των συναλλαγών που πραγματοποιήθηκαν σε άλλα νομίσματα –κυρίως το κινεζικό ρενμίνμπι– να ξεπερνά το 40%.

Παρά τα καυχήματα των Δυτικών για την εκστρατεία τους να καταστρέψουν το ρούβλι, το νόμισμα παρέμεινε σχετικά σταθερό παρά τις προσωρινές διακυμάνσεις, διαψεύδοντας τις υποσχέσεις για επικείμενο χαμό του χάρη κυρίως στους ελέγχους κεφαλαίων (και ίσως ένα στοιχείο πίστης).

Υπάρχουν, φυσικά, εύλογες επικρίσεις ότι μια οικονομία που βασίζεται στην παραγωγή όπλων αναπόφευκτα αποσιωπά τις επενδύσεις από άλλους τομείς. Το επίπεδο πληθωρισμού της Ρωσίας μπορεί επίσης να είναι αντιπροσωπευτικό των ευρύτερων συστημικών κινδύνων από τη στήριξη σε μαζικές κρατικές δαπάνες για τη διατήρηση της έντασης. Ωστόσο, όσο η Μόσχα καταφέρει να διατηρήσει τα έσοδά της, το έλλειμμά της θα πρέπει να παραμείνει διαχειρίσιμο.

Κανένας παράγοντας δεν είναι πιο σημαντικός για τη διατήρηση αυτών των εσόδων και, στη συνέχεια, την ενίσχυση της ρωσικής οικονομίας, από αυτόν του εμπορίου ενέργειας. Ταυτόχρονα, κανένα παράδειγμα δεν αντιπροσωπεύει καλύτερα την περιφρόνηση της Μόσχας στα δυτικά τιμωρητικά μέτρα από την αποφυγή του ανώτατου ορίου τιμής των 60 δολαρίων της Ουάσιγκτον. Ιδρύθηκε στις αρχές του 2023, η πρόθεση ήταν να τιμωρηθεί η Ρωσία μειώνοντας τα έσοδά της από το εμπόριο πετρελαίου. Ο μηχανισμός με τον οποίο επιβάλλονται αυτά τα ανώτατα όρια είναι ότι τα ρωσικά πλοία που μεταφέρουν πετρέλαιο χρησιμοποιούν δυτικές θαλάσσιες ασφάλειες και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η επιβολή ήταν σε μεγάλο βαθμό αναποτελεσματική στην αρχή, αν και οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπάθησαν έκτοτε να πατάξουν. Για παράδειγμα, η Ουάσιγκτον έχει δεσμευτεί να ενισχύσει την επιβολή των ανώτατων ορίων πετρελαίου στα τέλη του 2023, επιβάλλοντας κυρώσεις σε δύο πετρελαιοφόρα λόγω της αδυναμίας τους να συμμορφωθούν με τους κανονισμούς τον περασμένο Οκτώβριο. Πιο πρόσφατα, οι αποστολές πετρελαίου στην Ινδία ανακατευθύνθηκαν στην Κίνα λόγω του φόβου του Νέου Δελχί για αυστηρότερη επιβολή.

Σχεδόν ακριβώς ένας χρόνος από τότε που άρχισαν πραγματικά να ισχύουν οι κυρώσεις και οι θαλάσσιες αποστολές ρωσικού αργού παραμένουν υψηλές. Ακόμη και με τον τεράστιο προϋπολογισμό της και τις σημαντικές αμυντικές δαπάνες που προαναφέρθηκαν, το τρέχον έλλειμμα της Μόσχας παραμένει διαχειρίσιμο και μέτριο μεταξύ 1 και 2 τοις εκατό, και οι τεράστιες εισπράξεις από τα έσοδα από το πετρέλαιο θα κρατήσουν ασφαλώς τα κρατικά ταμεία δυναμικά για το άμεσο μέλλον. Αν και έπεσε προσωρινά κάτω από τα 60 δολάρια το βαρέλι για το μείγμα αργού πετρελαίου Ural σε διάφορες περιόδους κατά το παρελθόν έτος, η μέση τιμή παρέμεινε πάνω από το ανώτατο όριο τιμής. και μετά την έναρξη του 2024 στα 60 δολάρια περίπου, η τιμή του βαρελιού είναι σήμερα σχεδόν στα 80 δολάρια.

Η πολιτική γύρω από το εμπόριο πετρελαίου καταδεικνύει για άλλη μια φορά τη φιλική θέση της Ρωσίας στη διεθνή οικονομία, είναι δύσκολο να την απομονώσεις. Αύξηση των εσόδων με βάση τιμές όπως αυτές που φαίνονται παραπάνω μπορεί να αναμένεται τουλάχιστον τους επόμενους μήνες –και ίσως και μετά– καθώς ο ΟΠΕΚ και οι εταίροι του ξεκινούν συντονισμένες περικοπές πετρελαίου που θα ανεβάσουν τις τιμές. Περικοπές θα πραγματοποιηθούν τους επόμενους μήνες, με τη Ρωσία να επιλέγει να επικεντρωθεί στη μείωση της παραγωγής και όχι στις εξαγωγές. Ένας παράγοντας πίσω από αυτή την τελευταία κίνηση είναι ότι η Ουκρανία και οι δυτικοί υποστηρικτές της αναγνωρίζουν την ανεξαρτησία και το γεωπολιτικό περιθώριο ελιγμών που δίνει το εμπόριο πετρελαίου στη Μόσχα και ως εκ τούτου έχουν στοχεύσει συγκεκριμένα εγκαταστάσεις διυλιστηρίων με επιθέσεις drone και πυραύλους ως μέρος των επιθέσεων τους στο ρωσικό έδαφος. Οι μειώσεις παραγωγής θα μπορούσαν να προσφέρουν χώρο για επισκευές.

Φυσικά, η υπό την ηγεσία των ΗΠΑ Δύση εξακολουθεί να ασκεί τεράστια επιρροή στην παγκόσμια σκηνή, όπως αποδεικνύεται από την άρνηση της Ινδίας να δεχθεί αποστολές ρωσικού αργού ενόψει της αυξανόμενης πίεσης. Ωστόσο, η Ρωσία παραμένει επί του παρόντος ο ηγέτης στις εισαγωγές πετρελαίου της Ινδίας, κυρίως λόγω των μειωμένων τιμών από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία. Το Νέο Δελχί ξεκίνησε τη χρονιά με αύξηση 41% από έτος σε έτος στις αποστολές από τη Ρωσία. Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι η Ινδία θα εγκαταλείψει οριστικά τη Μόσχα κατόπιν εντολής της Ουάσιγκτον, μάλλον θα βρει τρόπο να παρακάμψει το καθεστώς των κυρώσεων.

Η Ινδία μπορεί να προσβλέπει στις Ηνωμένες Πολιτείες για να βοηθήσει στην εξισορρόπηση της Κίνας, αλλά οι αυξανόμενες σχέσεις της Ρωσίας με τις δύο ασιατικές χώρες της έχουν προσφέρει μόχλευση στους γεωπολιτικούς ελιγμούς της. Τόσο ο Σι όσο και ο Μόντι ήταν από τους πρώτους που τηλεφώνησαν στον Πούτιν και του έδωσαν συγχαρητήρια για τη νίκη του στις εκλογές, όπως και ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας. Οι αποστολές πετρελαίου Sokol που εκτρέπονται από την Ινδία και καταλήγουν στην Κίνα δεν είναι επίσης τυχαίες. Στη συνέχεια, το Πεκίνο σημείωσε ρεκόρ για τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου για έναν μόνο μήνα τον Μάρτιο. Μια μεγάλη συνάντηση μεταξύ του Σι και του Πούτιν έχει επίσης προγραμματιστεί για τον Μάιο. Αυτό θα είναι το πρώτο ταξίδι του Ρώσου προέδρου στο εξωτερικό μετά την επανεκλογή του. Ο Πούτιν επιβεβαίωσε εκ νέου ότι οι δύο ηγέτες μοιράζονται ένα παρόμοιο όραμα για τις διεθνείς σχέσεις, διασφαλίζοντας ότι η διμερής συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών θα συνεχίσει να αναπτύσσεται τα επόμενα χρόνια.

Την ίδια ώρα, στην Ευρώπη, ο Ουκρανός υπουργός Ενέργειας, Γερμανός Γκαλουστσένκο, ανακοίνωσε την περασμένη Κυριακή ότι η χώρα του θα αρνηθεί να παρατείνει την πενταετή συμφωνία για τη μεταφορά ρωσικού φυσικού αερίου με αγωγούς στο έδαφός της. Η συμφωνία λήγει στις 31 Δεκεμβρίου και, εκτός από την προσπάθεια να βλάψει περαιτέρω τις ροές εσόδων της Μόσχας, η διακοπή της διαμετακόμισης φυσικού αερίου έχει αναμφίβολα στόχο να εκμεταλλευτεί τη θέση της Ουκρανίας μεταξύ της Ρωσίας και των μελών του ΝΑΤΟ, που διψούν για ενέργεια.

Αυτή η σκληρή τακτική έχει νόημα, καθώς το Κίεβο πρέπει να κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να γείρει τη ζυγαριά υπέρ μιας μεγαλύτερης δυτικής παρέμβασης. Τις τελευταίες δεκαετίες, οι Ηνωμένες Πολιτείες έθεσαν συνεχώς τη Μόσχα σε θέση είτε να αποδέχεται το τετελεσμένο γεγονός της επέκτασης του ΝΑΤΟ σε βάρος των ρωσικών συμφερόντων ασφάλειας είτε να κλιμακώνει την κατάσταση μέσω βίας και να υποφέρει τις συνέπειες του αυξημένου οικονομικού και πολιτικού εξοστρακισμού. Αυτό το αποτρεπτικό στοιχείο με στόχο την αποφυγή οποιασδήποτε κλιμάκωσης έχει ουσιαστικά αφαιρεθεί.

Η Μόσχα έχει προφυλαχθεί από τον δυτικό εξοστρακισμό, αλλάζοντας έτσι ολόκληρη την ισορροπία δυνάμεων όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στον κόσμο.

Σήμερα, η Ρωσία είναι αυτή που θέτει στη Δύση ένα δίλημμα: μπορεί είτε να δει το Κρεμλίνο να πετυχαίνει τους στρατηγικούς του στόχους, που εγγυώνται μια μονομερής διευθέτηση μέσω διαπραγματεύσεων ή από τη συνεχιζόμενη φθορά των ουκρανικών δυνάμεων, είτε μπορεί να κλιμακωθεί με τη βία. Η δήλωση του Πούτιν σχετικά με τα πυρηνικά όπλα δεν ήταν απλή ρητορική: ήταν ο Ρώσος πρόεδρος που καθόριζε τα όρια της τρέχουσας σύγκρουσης από θέση εξουσίας.

Οτιδήποτε λιγότερο από μια ολοκληρωτική νίκη της Ουκρανίας, επομένως, ισοδυναμεί με μια σιωπηρή παραδοχή ότι η οικονομική και πολιτική τάξη «βασισμένη σε κανόνες» έχει αλλάξει αμετάκλητα.

Ακόμα κι αν είχε θέσει τα σωστά θεμέλια, ο Πούτιν μπορεί να έκανε λάθος στο συμπέρασμα ότι οι δυτικοί ηγέτες είδαν τον πόλεμο στην Ουκρανία απλώς ως θέμα βελτίωσης της τακτικής τους θέσης. Καθώς η πιθανότητα επίσημων αναπτύξεων του ΝΑΤΟ αυξάνεται μέρα με τη μέρα, ο κόσμος είναι πρόθυμος να δει πού θα πάνε τα πράγματα στη συνέχεια.

Το Mytilenepress.είναι ένα εναλλακτικό ΜΜΕ και περιοδικό ειδικού σκοπού όπως αναφέρουν εδώ και χρόνια οι αναγνώστες του. Ενισχύστε την  ελεύθερη  ενημέρωση -συνέχεια  του  Mytilenepress.το οποίο έχει πολλές παγκόσμιες-πανελλήνιες πρωτιές στην Γεωστρατηγική-ιστορία και τον κλάδο του υβριδικού πολέμου (Εμπρησμοί-Καταστροφές και “ατυχήματα”). Γίνεται συνδρομητές-υποτστηρικτές μεέ να συμβολικό πόσο  2.99 Ευρώ τον μήνα €. Tο Mytilenepress δεν έχει σκοπό το κέρδος αλλά την επιβίωση του έθνους και της κοινωνίας καθώς ο υβριδικός πόλεμος βρίσκεται στην κορύφωση του.

 

 

 

 

 

Εάν σας ενδιαφέρουν όλο τα προαναφερόμενα υποστηρίξτε το Mytilenepress με μια μικρή δωρεά. ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ (ΕΛΤΑ ΙΒΑΝ GR : 10010439601).

“Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Εν τούτοις ο Βολταίρος δεν έγραψε και δεν είπε ποτέ αυτά τα διάσημα λόγια, αν και το νόημα τους συμφωνούσε απόλυτα με την ιδεολογία του.

Τα λόγια ανήκουν στην Βρετανίδα συγγραφέα Έβελιν-Μπίατρις Χολ την βιογράφο του Βολταίρου, η οποία υπέγραφε με το ψευδώνυμο S. G. Tallentyre. Το 1903 εκδόθηκε η βιογραφία που έγραψε για τον Βολταίρο και το 1906 το βιβλίο της με τίτλο «Οι Φίλοι του Βολταίρου», όπου και εμφανίστηκε για πρώτη φορά η διάσημη φράση.

Επάνω σε όλα αυτά τα προαναφερόμενα φιλοσοφικά-ηθικά αξιώματα ιδρύθηκε το εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Η δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου- έκφρασης, αποτελούν τα θεμέλια για μια σωστή-υγιής κοινωνία. Το Mytilenepress έχει ως θεματολογία τα εθνικά θέματα, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης υπάρχουν και θέματα για την τοπική επικαιρότητα και την υγεία. Εκτός από τα άρθρα Γεωστρατηγικής-Ιστορίας και Θεολογίας, η συντριπτική πλειοψηφία των άρθρων του Mytileneprss είναι από μεταφράσεις που κάνει από τα κορυφαία ιστολόγια της Ευρώπης, της Ρωσίας και της Αμερικής ο αρχισυντάκτης του Μpress Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος.

Το Mytilenepress είναι το πρώτο ελεύθερο-δημοκρατικό, μοναδικό ιστολόγιο στον νομό Λέσβου και σε όλο το Αιγαίο-Θράκη. Αυτό είναι εμφανές από την επιλογή των θεμάτων για τα Ελληνοτουρκικά, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τα εθνικά ζητήματα, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης μέρος της θεματολογίας του Mpress δεν υπάρχει σε ολόκληρη την επικράτεια. Το Mytilenepress είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό ειδικού σκοπού. Μεταξύ άλλων μην ξεχνάτε ότι προέβλεψε την καταστροφή στην Ρόδο τον Ιούλιο του 2023 με βάση τα σχετικά δημοσιεύματα από το 2009 και την καταστροφή στα Τέμπη με το πολύνεκρο ατύχημα. Η πρόβλεψη είχε γίνει στο Mytilenepress στις 18/2/2023.

Αγαπητοί φίλοι-αναγνώστες. Η επταετία 2023-2030 θα είναι μια σημαντική για την αποκάλυψη όλων των ψεμάτων που επέτρεψαν σε ορισμένες δυνάμεις να κυριαρχήσουν σε ολόκληρη την ανθρωπότητα και ειδικά στον Ελληνισμό. Η Μεγάλη Επαναφορά προετοιμάζεται για να πραγματοποιηθεί τα επόμενα χρόνια όπως ανακοίνωσε το WEF στο Νταβός.

 

 

Η ανάγκη μιας κοινωνίας για εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης που είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις κίβδηλες ειδήσεις είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική. Για αυτό, χρειαζόμαστε εσάς και την υποστήριξή σας.

 

Οι συστημικοί δημοσιογράφοι πληρώνονται για να προωθούν πολέμους, να πυροδοτούν τον φόβο των πανδημιών, των εμπρησμών, της βίας και των δολοφονιών ναζί. Παράλληλα  παρουσιάζουν ψέματα για την κλιματική αλλαγή ως αλήθεια και διαπράττουν αμέτρητες άλλες προδοσίες κατά της ανθρωπότητας. Επίσης στα πλαίσια των δραστηριοτήτων τους είναι η προώθηση της Διονυσιακής κουλτούρας, η κατάργηση της παιδείας, η προώθηση της βίας και οτιδήποτε προκαλεί ανομία, αταξία και καταστροφή. Η ασύμμετρη απειλή γεωστρατηγικά είναι όταν ένα κράτος δέχεται επίθεση από άλλα “συμμαχικά” κράτη (ΝΑΤΟ), είτε από την ανθελληνική νέα τάξη πραγμάτων. Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι υποχρεωτικά στρατιωτικές. Είναι πολιτικές-κοινωνικές, οικονομικές, ηθικές, πνευματικές-πολιτιστικές, οικολογικές, ψυχολογικές, εγκληματικές, μεταναστευτικές, διαδικτυακές και Διονυσιακές.

Οι ισχυρότερες και φοβερότερες επιθέσεις που δεχτήκαμε ήταν στον πνευματικό και στον ηθικό τομέα. Η πατρίδα μας υπέστη, όλες τις μορφές ασύμμετρων απειλών, για να την υποτάξουν, να την διαλύσουν πνευματικά-ηθικά, πολιτικά-στρατιωτικά και κοινωνικά για να αφαιρέσουν παράνομα τον ορυκτό πλούτο (ενέργεια) και λόγω της Γεωστρατηγικής μας θέσεως. Το φαινόμενο του πολέμου αποτελεί διαχρονικό αντικείμενο επιστημονικών μελετών στην γεωστρατηγική-γεωπολτική, τις Διεθνείς σπουδές και τις στρατιωτικές σχολές. Ο πόλεμος είναι μια πράξη βίας με στόχο την υποταγή-εξαναγκασμό στις επιθυμίες του αντιπάλου.

Ο επεκτατικός πόλεμος είναι το μέσον για την επίτευξη άνομων σκοπών επί του αντιπάλου. Την σημερινή εποχή κυρίαρχο είδος πολέμου δεν είναι ο συμβατικός πόλεμος με όπλα, μαχητικά αεροπλάνα, πυραύλους, τεθωρακισμένα και πλοία. Το κορυφαίο είδος πολέμου είναι ο υβριδικός. Ο υβριδικός πόλεμος χωρίζεται σε πνευματικό-πολιτιστικό, οικονομικό, οικολογικό, διαδικτυακό, κοινωνικό, ψυχολογικό εγκληματικό και Διονυσιακό. Αυτά είναι τα κυριότερα είδη όταν ένα έθνος αντιμετωπίζει υβριδική απειλή. Επίσης κάποιες φορές έχουμε παράλληλα τον συνδυασμό υβριδικού και συμβατικού πολέμου. Βασικότατο σκέλος του υβριδικού πολέμου αποτελεί η  εγκληματικότητα. Χωρίς βία-εγκλήματα και πάσης φύσεως κακουργίες δεν είναι εφικτή η νίκη και η κυριαρχία έναντι του αντιπάλου έθνους.

Το επιτιθέμενο κράτος που διεξάγει μη συμβατικό πόλεμο μέσα από την εγκληματικότητα-πορνεία (Διονυσιακός πολιτισμός), προκαλεί στο αντίπαλο έθνος παράλυση. Τρόμος-οργή, υποταγή-αδυναμία, σύγχυση και αποσταθεροποίηση. Η τρομοκρατία-βία και τα ελεύθερα ήθη ενάντια στο κράτος που διεξάγεται ο υβριδικός πόλεμος αποτελούν το βασικότερα σημεία για την κατάκτηση του. Μέσα από την ανελέητη βία και την προστυχιά (Διονυσιακά Αξιώματα), επιφέρουν ανασφάλεια-απελπισία, πολιτική, κοινωνική και οικονομική αστάθεια.

Όσο πιο στυγερά είναι τα εγκλήματα, τα υποτιθέμενα ατυχήματα και η ερωτική διαφθορά, αυξάνεται σε υπερθετικό βαθμό η αδυναμία και ο φόβος. Μεταξύ άλλων συνδυάζουν την εγκληματικότητα και τον ψυχολογικό πόλεμο ταυτόχρονα. Σαστισμένος ο Ελληνικός λαός δεν έχει δυνάμεις να αντισταθεί, μειώνονται-εκμηδενίζονται οι αντιδράσεις και στην συνέχεια σε καθεστώς παραλυσίας υποκύπτει στην βούληση του αντιπάλου.

Όλοι οι αξιόπιστοι γεωπολιτικοί και γεωστρατηγικοί αναλυτές με αδιάσειστα στοιχεία απέδειξαν ότι στην Ελλάδα διεξάγεται υβριδικός πόλεμος. Έχουμε νεκρούς από εμπρησμούς, ουσίες, εγκληματικότητα, Covid-19, μνημόνια και άλλες κακουργηματικές πράξεις. Στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία επικρατεί παρακμή-αμάθεια, έλλειψη αρχών και διχασμός. Η έλλειψη παιδείας-αγωγής οδηγεί στην απάθεια και στην αδιαφορία. Αυτά είναι από τα πιο επικίνδυνα συμπτώματα μιας κοινωνίας σε μεγάλη παρακμή και σήψη. Οι κάτοικοι είναι προκλητικά-τραγικά απαθείς-αδιάφοροι απέναντι στους εμπρησμούς, τον Covid-19, τα μνημόνια, την εισβολή και τις εθνοκτόνες συνέπειες. Aυτό συμβαίνει διότι αρκετοί δεν έχουν παιδεία και θεωρούν ότι τα προβλήματα πρέπει να απασχολούν όλους τους άλλους, εκτός από τους ίδιους.

Όταν διαπιστώσουν ότι αυτές οι κοινωνικές-εθνικές μάστιγες, ήταν και είναι υπόθεση όλων μας τότε είναι πολύ αργά, καθώς έχουν ήδη υποστεί οι ίδιοι ή κάποια από τα συγγενικά-φιλικά τους πρόσωπα θανάτους και απώλειες εξαιτίας του υβριδικού πολέμου. Η διαχρονική δύναμη των Ελλήνων είναι η παιδεία-πολιτισμός.

Σε περιόδους έντονης ανησυχίας-δυστυχίας, βίας και πολέμων οι άνθρωποι βιώνουν καταστάσεις τις οποίες δεν μπορούν να διαχειριστούν με το πνεύμα και την ηθική. Φοβούνται-αρνούνται να σκεφτούν και να ερευνήσουν. Για αυτό στρέφονται προς το κακό, τις βίαιες πράξεις, την ηθική ελευθεριότητα-Διονυσιακή Κουλτούρα, τον φασισμό και την φίμωση. Συνέπεια όλων αυτών είναι να μην υπάρχουν αξίες-ηθική, εξέλιξη, δημιουργικότητα, πολιτιστικό επίπεδο και  ελευθερία λόγου στα ΜΜΕ. Τα μοναδικά-διαχρονικά  στηρίγματα του Ελληνικού έθνους είναι ο Αριστόκλειος Πολιτισμός.

 

 

https://mytilenepress.blogspot.com/2023/12/mytilenepress-mytilenepress_16.html

Οι απόψεις των αρθρογράφων και των αναλυτών δεν αντιπροσωπεύουν απαραίτητα εκείνες του Μytilenepress.

M

πηγή: The American Observativ

loading...