Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ 3ο ΠΑΓΚ. ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΑ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ…ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ

ΜΕΡΟΣ 1o

ΒΙΝΤΕΟ

Του γέροντος Λεόντιου μοναχού, 

της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου, Αγίου Όρου

Η Αποκάλυψη του Ιωάννου του Θεολόγου, το τελευταίο βιβλίο της Αγίας Γραφής, φανερώνει τα μέλλοντα να συμβούν, με ερμηνευτικό κλειδί την ενανθρώπιση του Υιού του Θεού, ο οποίος ως αρνίο άκακο υπέφερε εκούσια πάθη και Σταυρικό θάνατο για να μας ελευθερώσει από τη δουλεία του διαβόλου και να μας ανοίξει τον Ουρανό.

Μετά την Ανάληψη του Κυρίου στους Ουρανούς, βλέπει ο Ιωάννης ότι μόνος Αυτός, ως «αρνίο εσφαγμένο» (Αποκ. 5:6), μπόρεσε να ανοίξει το επτασφράγιστο βιβλίο που φανερώνει το ανυπέρβλητο μέγεθος της αγάπης με την οποία κυβερνάει ο Θεός τον κόσμο και σώζει τους ανθρώπους. Γι’ αυτό εκτός από τον Χριστό «κανείς δεν μπορούσε στον Ουρανό, ούτε πάνω στη γη, ούτε κάτω από τη γη να ανοίξει το βιβλίο ούτε να το βλέπει»! (Αποκ. 5:3).

Στον Ουρανό οι άγιοι «έπεσαν μπροστά στο Αρνίο», δηλ. προσκύνησαν, γιατί είναι Θεός ο Κ. Ιησούς Χριστός, ο οποίος ως «Αρνίο εσφαγμένο» (δηλ. με την ανθρώπινη φύση Του), μας εξαγόρασε με το αίμα του από τη δουλεία του Διαβόλου, συμφιλιώνοντάς μας με τον Θεό.

Γι’ αυτό η Αποκάλυψη γραμμένη από τον Μαθητή «τον οποίο ηγάπα ο Ιησούς» (Ιω. 13:23), φανερώνει ότι η Ιστορία έχει κέντρο τον Ιησού Χριστό.

Το άνοιγμα των σφραγίδων αποκαλύπτει ότι ο λόγος του Κυρίου, από τον λευκό καβαλάρη, «εξείλθε νικών και ίνα νικήσει» (6:2) δηλ. να κατατροπώσει όλη τη δύναμη του εχθρού (διαβόλου) (Λουκ. 10:19) να διδάξει και να ενισχύσει τους πιστούς.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...