Η πείνα απλώνεται ενώ το Ραμαζάνι ξεκινά εν μέσω βομβαρδισμών

«Η πείνα είναι παντού στη Γάζα» αναφέρει ο ΟΗΕ και απευθύνει εκκλήσεις για άμεση κατάπαυση πυρός τη διάρκεια του Ραμαζανιού

Ματωμένο Ραμαζάνι για τους Παλαιστίνιους στη Γάζα που αντιμετωπίζουν βομβαρδισμούς, λιμό και εξάπλωση των ασθενειών.

Στην κατεχόμενη ανατολική Ιερουσαλήμ οι ισραηλινές δυνάμεις εμπόδισαν εκατοντάδες Παλαιστίνιους να εισέλθουν στο τέμενος αλ-Άκσα την παραμονή της μεγαλύτερης γιορτής για τους μουσουλμάνους.

Ο Ισμαήλ Χανίγια επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, κατηγόρησε το Ισραήλ για την αποτυχία επίτευξης συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός πριν από το Ραμαζάνι, λέγοντας: «Δεν θέλουμε μια συμφωνία που δεν θα τερματίζει τον πόλεμο στη Γάζα».

Δείτε live

08:45 Ισραηλινές δυνάμεις εισβάλλουν στον προσφυγικό καταυλισμό του Τουλκαρέμ και του Νουρ Σαμς
Οι ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν στην κατεχόμενη πόλη Τουλκαρέμ της Δυτικής Όχθης καθώς και στον προσφυγικό καταυλισμό Νουρ Σαμς, καταστρέφοντας υποδομές εν μέσω συγκρούσεων με τους Παλαιστίνιους.

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa, η επιδρομή στην Τουλκαρέμ πραγματοποιήθηκε με περισσότερα από 25 οχήματα και τέσσερις μπουλντόζες να έχουν αναπτυχθεί σε διάφορους δρόμους του.

Το Wafa ανέφερε ότι τα ισραηλινά στρατιωτικά οχήματα συνέχισαν την πορεία τους προς τον προσφυγικό καταυλισμό Nur Shams, ανατολικά της Τουλκαρέμ, όπου, για δεύτερη φορά μέσα σε δύο ημέρες, μπουλντόζες κατέστρεψαν υποδομές στην περιοχή του κυκλικού κόμβου Saif Abu Lebda στη δυτική είσοδο του καταυλισμού.

08:32 Βομβαρδισμοί στη Γάζα την πρώτη ημέρα του Ραμαζανιού
Καλημέρα σας. Μαζί θα παρακολουθήσουμε και σήμερα τις εξελίξεις σε Γάζα, Δυτική Όχθη και Ισραήλ.

Η μεγαλύτερη γιορτή για τους μουσουλμάνους ξεκινά αλλά κανένα σημάδι υποχώρησης δεν φαίνεται στην επίθεση του Ισραήλ που εξαπέλυσε για ακόμα μία φορά σφοδρούς βομβαρδισμούς στον παλαιστινιακό θύλακα. Από τις επιθέσεις έχουν αναφερθεί θύματα.

in.gr

loading...