Για τη Ρωσία, οι γαλλικές ή οι αμερικανικές μπότες είναι το ίδιο πράγμα, είναι μπότες του ΝΑΤΟ. Αν η Γαλλία μπει στην Ουκρανία θα ακολουθήσει το ΝΑΤΟ και μετά οι Αμερικανοί. Μέχρι να επέλθει ο θάνατος.

 

 

 

Έρευνα-Επιμέλεια-Μετάφραση Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός και Γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης στο εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Contact : [email protected]6945294197). Συντακτική ομάδα του Mytilenepress. “Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Στο Mytilenepress δημοσιεύονται όλες οι απόψεις. Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την έγκριση του Μpress.

Το καλοκαίρι του 1997, στο αποκορύφωμα μιας νέας κρίσης που περιβάλλει το φαινομενικά ατελείωτο έπος των ομάδων επιθεώρησης όπλων του ΟΗΕ, με επικεφαλής πραγματικά τη δική σας, που προσπαθούσαν να αποκτήσουν πρόσβαση σε τοποθεσίες που θεωρούνται από το Ιράκ ευαίσθητες στην εθνική του ασφάλεια, είχα επενδύσει το αρχηγείο των ιρακινών υπηρεσιών πληροφοριών (το  Mukhabarat ) και επέμενε να μου δοθεί πρόσβαση σε συγκεκριμένες τοποθεσίες εντός του αρχηγείου, που κρίνονται σχετικές με την εντολή του Συμβουλίου Ασφαλείας που διέπει τον αφοπλισμό των προγραμμάτων όπλων μαζικής καταστροφής του Ιράκ. Ο κύριος συνομιλητής μου ήταν ο στρατηγός Amer al-Sa’adi, πρώην επικεφαλής της στρατιωτικής βιομηχανίας του Ιράκ και, τότε, ειδικός σύμβουλος του ιρακινού προέδρου Saddam Hussein.

Ενημέρωσα τον στρατηγό Sa’adi για την πρόθεσή μου να αποκτήσω πρόσβαση σε δύο συγκεκριμένες τοποθεσίες, το ένα εντός της Διεύθυνσης M-4 (επιχειρήσεις) και το άλλο εντός της Διεύθυνσης M-5 (αντικατασκοπεία). ). Ο στρατηγός Sa’adi με πληροφόρησε ότι αυτές ήταν οι πιο ευαίσθητες πτυχές του  έργου του Mukhabarat  και ότι θα ήταν αδύνατο να μου επιτρέψει πρόσβαση. Ωστόσο, επέμενα και, τότε, είχα την υποστήριξη του Συμβουλίου Ασφαλείας, το οποίο είχε καταστήσει σαφές σε πρόσφατο ψήφισμα ότι η άρνηση πρόσβασης στην ομάδα μου θα συνιστούσε σοβαρή παραβίαση των υποχρεώσεων αφοπλισμού του Ιράκ, κάτι που θα μπορούσε οδηγήσει σε επίθεση από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτή δεν ήταν μια κενή απειλή: στον Περσικό Κόλπο, οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν αναπτύξει ένα αεροπλανοφόρο, πλοία και υποβρύχια πυραύλων, υποστηριζόμενα από μαχητικά-βομβαρδιστικά της Η Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών επιχειρεί από βάσεις σε γειτονικές χώρες.

Αφού αρνήθηκα την πρόσβαση της ομάδας μου για αρκετές ώρες, ο στρατηγός Sa’adi τελικά υποχώρησε και πήγα την ομάδα μου στα γραφεία που είχαμε εντοπίσει ότι μας ενδιαφέρουν, όπου βρήκαμε έγγραφα που παρείχαν πληροφορίες για το πώς το Ιράκ έκανε μυστικές αγορές απαγορευμένων όπλων κατά τη διάρκεια του τα πρώτα χρόνια της αποστολής αφοπλισμού μας στο Ιράκ. Μόλις τελείωσε η επιθεώρηση, στράφηκα στον στρατηγό Sa’adi για να τον επιπλήξω: « Θα μπορούσαμε να το είχαμε τελειώσει πριν από ώρες, χωρίς να προκαλέσουμε τραγωδία », του είπα.

Νωρίτερα την ίδια μέρα, ενώ η ομάδα μου βρισκόταν στις διάφορες εισόδους στο  συγκρότημα Mukhabarat , αποτρέποντας οποιαδήποτε έξοδο προσωπικού, οχημάτων ή/και εγγράφων, οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας που ήταν υπεύθυνες για την προστασία μας αναχαίτησαν έναν εξοργισμένο Ιρακινό πολίτη ο οποίος, οπλισμένος με AK -47 αυτόματο τουφέκι, σχεδίαζε να επιτεθεί σε μένα και την ομάδα μου από το αυτοκίνητό του. Συνελήφθη λιγότερο από 50 μέτρα από το σημείο που βρισκόμασταν εγώ και η ομάδα διοίκησης.

« Κύριε Σκοτ », απάντησε ο στρατηγός Σαάντι, « δεν μας αρέσει όταν κολλάτε τη μύτη σας εκεί που δεν πρέπει » .

« Είδατε μόνοι σας ότι οι πληροφορίες που βρήκαμε ήταν σχετικές με την εντολή μας », απάντησα. « Απλώς κάνουμε τη δουλειά μας » .

« Ναι », απάντησε ο Σαάντι. « Ήταν σχετικό. Αλλά δεν έχουμε τα όπλα που ψάχνετε. Δηλώσαμε τα πάντα. Και τώρα επιδίδεστε σε καθαρά θεωρητική εργασία που θέτει σε κίνδυνο την Εθνική μας Ασφάλεια ».

Δέχτηκα άσχημα τα σχόλιά του. « Σας ρωτήσαμε για τη σχέση μεταξύ του Μουκαμπαράτ και της αγοράς όπλων στο παρελθόν. Αρνηθήκατε την ύπαρξη αυτών των συνδέσμων. Είχαμε πληροφορίες ότι υπήρχαν. Ως εκ τούτου, είχαμε καθήκον να υποθέσουμε ότι οι αρνήσεις σας αποτελούσαν de facto απόδειξη ότι αυτές οι δραστηριότητες προμηθειών συνεχίζονταν ».

Έδειξα το κύριο κτίριο του αρχηγείου, όπου είχαμε πραγματοποιήσει τις έρευνες.

« Και τα έγγραφα που ανακαλύψαμε απέδειξαν ότι είχαμε δίκιο: υπήρχε σύνδεση μεταξύ του Μουκαμπαράτ και της αγοράς μυστικών όπλων ».

« Ναι », απάντησε ο στρατηγός Σαάντι, « έχεις δίκιο. Αλλά και εμείς. Τα έγγραφα απέδειξαν επίσης ότι αυτή η δραστηριότητα προμηθειών είχε διακοπεί πριν από χρόνια. Όπως έχουμε δηλώσει .»

” Λοιπόν γιατί δεν αφήνουμε την ομάδα μου να μπει και να κλείσει το θέμα;” Γιατί να μας καθυστερήσει και να εμποδίσει τη δουλειά μας; »

Ο στρατηγός Σααντί γύρισε προς το μέρος μου και χαμογέλασε.

« Όταν η καμήλα κολλήσει τη μύτη της στη σκηνή μόνο μία φορά, να είστε σίγουροι ότι το σώμα της θα ακολουθήσει. Αυτή », είπε ο Sa’adi, δείχνοντας χειρονομίες προς τις εγκαταστάσεις του Mukhabarat, « είναι η σκηνή μας. Δεν μπορούμε να σας επιτρέψουμε να κολλήσετε τη μύτη σας κάτω από τη σκηνή. Αν σε αφήσουμε, δεν θα σταματήσεις μέχρι να είσαι μέσα. Και όταν είσαι μέσα, δεν θα φύγεις ποτέ ».

« Αλλά μπήκα ούτως ή άλλως », είπα.

« Ναι, αλλά το κάναμε όσο πιο άβολο γινόταν για εσάς. Και τώρα φεύγεις πάλι. Και αν επιστρέψετε, θα σας φέρουμε σε αμηχανία ακόμη περισσότερο ».

Σταμάτησε κοιτώντας με.

« Δεν θέλουμε την καμήλα της UNSCOM* στην ιρακινή σκηνή. Γιατί με την UNSCOM έρχεται η Αμερική. Και με την Αμερική, θάνατος και καταστροφή ».

*  UNSCOM: καθεστώς επιθεώρησης που δημιουργήθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη για να διασφαλίσει τη συμμόρφωση του Ιράκ με τις πολιτικές σχετικά με την ιρακινή παραγωγή και χρήση όπλων μαζικής καταστροφής μετά τον Πόλεμο του Κόλπου.

Συχνά έχω σκεφτεί τα λόγια του στρατηγού Sa’adi εκείνη την ημέρα, και η συνείδησή τους – η UNSCOM έβαλε τελικά τη μύτη της στην ιρακινή σκηνή.

Και μαζί του η Αμερική.

Και τους έπεσε ο θάνατος.

*

Ενσωμάτωσα τη φράση « μην αφήνεις τη μύτη της καμήλας να μπει στη σκηνή » στον προσωπικό μου λεξικό, για να την ανακαλώ όποτε ένιωθα μια ανεπιθύμητη παρουσία που επιδιώκει να περάσει με το ζόρι στον κόσμο μου.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι δεν χρειάζεται να σέβεται τις « κόκκινες γραμμές » σχετικά με την προοπτική ανάπτυξης γαλλικών στρατευμάτων στην Ουκρανία. Οι αρχικές αναφορές έδειχναν ότι ο γαλλικός στρατός ετοιμαζόταν να επιταχύνει την ενίσχυση μιας επιχειρησιακής δύναμης μεγέθους τάγματος (περίπου 700 άνδρες) που είχε αναπτυχθεί επί του παρόντος στη Ρουμανία, για να συγκροτήσει μια ταξιαρχία (περίπου 2.000 άνδρες). Η Γαλλία είχε προετοιμαστεί να λάβει αυτό το μέτρο το 2025, αλλά η ιλιγγιώδης κατάρρευση του ουκρανικού στρατού στην πρώτη γραμμή της σύγκρουσης που τον εναντιωνόταν στη Ρωσία ανάγκασε τον Μακρόν να επιταχύνει την επιχείρηση εν αναμονή της αποστολής αυτής της ταξιαρχίας στην Ουκρανία.

Στο σημερινό πλαίσιο, ένα γαλλικό στρατιωτικό απόσπασμα 2.000 ανδρών δεν θα τροποποιήσει, από μόνο του, τη στρατηγική ισορροπία δυνάμεων στο έδαφος στην Ουκρανία. Στην καλύτερη περίπτωση, η γαλλική ομάδα μάχης θα ήταν σε θέση να ανακουφίσει μια ουκρανική μονάδα παρόμοιου μεγέθους που έχει επιφορτιστεί με την παροχή ασφάλειας, έτσι ώστε οι Ουκρανοί να μπορούν να αναπτυχθούν εκ νέου στο μέτωπο, όπου αναμένεται να μειωθούν σε κομμάτια μέσα σε λίγες ημέρες.

Οι Γάλλοι προσπάθησαν να θολώσουν περαιτέρω τα νερά δηλώνοντας ότι ένα γαλλικό απόσπασμα, εάν αναπτυσσόταν στην Ουκρανία, θα ήταν ως « ουδέτερα » στρατεύματα.

Το ερώτημα είναι σε ποιο βαθμό η Ρωσία θα επέτρεπε μια τέτοια ανάπτυξη ξένων δυνάμεων στο ουκρανικό έδαφος, ακόμη κι αν αυτά τα στρατεύματα δεν εμπλέκονταν άμεσα σε μάχη.

Γαλλικά στρατεύματα αναπτύχθηκαν στη Ρουμανία

Η απάντηση είναι απλή.

Η Ρωσία δεν θα επέτρεπε μια τέτοια ανάπτυξη. Πρώτα απ ‘όλα, είναι γελοίο να πιστεύουμε ότι η Γαλλία υιοθετεί μια « ουδέτερη » θέση σε μια σύγκρουση όπου έχει ήδη χαρακτηρίσει τους Ρώσους ως « αντίπαλούς » της. Οι αντίπαλοι, εξ ορισμού, δεν μπορούν να είναι ουδέτεροι.

Αλλά ο κύριος λόγος για τον οποίο η Ρωσία δεν θα επιτρέψει ακόμη και μια περιορισμένη γαλλική στρατιωτική ανάπτυξη στην Ουκρανία είναι ο εξής: « Αν η καμήλα βάλει μια φορά τη μύτη της στη σκηνή, το σώμα της θα ακολουθήσει ».

Αυτοί οι 2000 στρατιώτες είναι απλώς η μύξα της καμήλας του ΝΑΤΟ. Η Γαλλία έχει ήδη δηλώσει ότι είναι έτοιμη να αναπτύξει έως και 20.000 στρατιώτες στην Ουκρανία, στην πρώτη γραμμή ενός συνασπισμού δυνάμεων από χώρες του ΝΑΤΟ που θα μπορούσε να αριθμεί έως και 60.000 άνδρες.

Μόλις αυτά τα 60.000 στρατεύματα αναπτυχθούν στην Ουκρανία, το ΝΑΤΟ αναπόφευκτα θα επικαλεστεί το Άρθρο 4 του Καταστατικού του ΝΑΤΟ που ορίζει σοβαρές συνθήκες για την ασφάλεια της συλλογικότητας του ΝΑΤΟ και θα μετατρέψει αυτά τα 60.000 στρατεύματα σε δύναμη του ΝΑΤΟ που θα υποστηρίζεται από την πλήρη ισχύ της Συμμαχίας.

Και η καμήλα θα εγκατασταθεί πλήρως στην ουκρανική σκηνή.

Και για να εξαλείψει η Ρωσία την καμήλα, θα έπρεπε να πολεμήσει ενάντια στο ΝΑΤΟ.

Όχι ένας πόλεμος αντιπροσώπων, όπως αυτός που λαμβάνει χώρα αυτή τη στιγμή με την Ουκρανία ως εργαλείο της συλλογικής Δύσης, αλλά μάλλον μια σύγκρουση πλήρους κλίμακας που αναπόφευκτα θα οδηγήσει στη χρήση πυρηνικών όπλων, πρώτα στο έδαφος ευρωπαϊκά, στη συνέχεια αργότερα ως μέρος της μια γενική πυρηνική σύγκρουση μεταξύ της Ρωσίας και της συλλογικής Δύσης.

Με λίγα λόγια, το τέλος του κόσμου όπως το καταλαβαίνουμε.

Ο βαθμός εμπλοκής των ΗΠΑ στα σχέδια της Γαλλίας και των Ευρωπαίων εταίρων της δεν είναι απολύτως σαφής. Η κυβέρνηση Μπάιντεν αντιτίθεται σταθερά σε οποιαδήποτε κλιμάκωση που θα μπορούσε να οδηγήσει στην αποστολή αμερικανικών στρατευμάτων στο έδαφος, από φόβο ότι η κατάσταση θα μπορούσε να ξεφύγει από τον έλεγχο και να οδηγήσει σε έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο που θα κλιμακωθεί γρήγορα σε πυρηνικό πόλεμο.

Η Ρωσία, ωστόσο, δεν κάνει διάκριση μεταξύ της γαλλικής και της αμερικανικής μπότας – σε όλες τις περιπτώσεις είναι μπότες του ΝΑΤΟ.

Αν η Ρωσία αφήσει τη μύτη της γαλλικής καμήλας στην ουκρανική σκηνή, θα ακολουθήσει ο λαιμός του ΝΑΤΟ και το αμερικανικό σώμα.

Μέχρι να επέλθει ο θάνατος.

Σοβιετική πυρηνική δοκιμή, Οκτώβριος 1961

Το Mytilenepress.είναι ένα εναλλακτικό ΜΜΕ και περιοδικό ειδικού σκοπού όπως αναφέρουν εδώ και χρόνια οι αναγνώστες του. Ενισχύστε την  ελεύθερη  ενημέρωση -συνέχεια  του  Mytilenepress.το οποίο έχει πολλές παγκόσμιες-πανελλήνιες πρωτιές στην Γεωστρατηγική-ιστορία και τον κλάδο του υβριδικού πολέμου (Εμπρησμοί-Καταστροφές και “ατυχήματα”). Γίνεται συνδρομητές-υποτστηρικτές μεέ να συμβολικό πόσο  2.99 Ευρώ τον μήνα €. Tο Mytilenepress δεν έχει σκοπό το κέρδος αλλά την επιβίωση του έθνους και της κοινωνίας καθώς ο υβριδικός πόλεμος βρίσκεται στην κορύφωση του.

Εάν σας ενδιαφέρουν όλο τα προαναφερόμενα υποστηρίξτε το Mytilenepress με μια μικρή δωρεά. ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ (ΕΛΤΑ ΙΒΑΝ GR : 10010439601).

“Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Εν τούτοις ο Βολταίρος δεν έγραψε και δεν είπε ποτέ αυτά τα διάσημα λόγια, αν και το νόημα τους συμφωνούσε απόλυτα με την ιδεολογία του.

Τα λόγια ανήκουν στην Βρετανίδα συγγραφέα Έβελιν-Μπίατρις Χολ την βιογράφο του Βολταίρου, η οποία υπέγραφε με το ψευδώνυμο S. G. Tallentyre. Το 1903 εκδόθηκε η βιογραφία που έγραψε για τον Βολταίρο και το 1906 το βιβλίο της με τίτλο «Οι Φίλοι του Βολταίρου», όπου και εμφανίστηκε για πρώτη φορά η διάσημη φράση.

Επάνω σε όλα αυτά τα προαναφερόμενα φιλοσοφικά-ηθικά αξιώματα ιδρύθηκε το εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Η δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου- έκφρασης, αποτελούν τα θεμέλια για μια σωστή-υγιής κοινωνία. Το Mytilenepress έχει ως θεματολογία τα εθνικά θέματα, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης υπάρχουν και θέματα για την τοπική επικαιρότητα και την υγεία. Εκτός από τα άρθρα Γεωστρατηγικής-Ιστορίας και Θεολογίας, η συντριπτική πλειοψηφία των άρθρων του Mytileneprss είναι από μεταφράσεις που κάνει από τα κορυφαία ιστολόγια της Ευρώπης, της Ρωσίας και της Αμερικής ο αρχισυντάκτης του Μpress Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος.

Το Mytilenepress είναι το πρώτο ελεύθερο-δημοκρατικό, μοναδικό ιστολόγιο στον νομό Λέσβου και σε όλο το Αιγαίο-Θράκη. Αυτό είναι εμφανές από την επιλογή των θεμάτων για τα Ελληνοτουρκικά, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τα εθνικά ζητήματα, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης μέρος της θεματολογίας του Mpress δεν υπάρχει σε ολόκληρη την επικράτεια. Το Mytilenepress είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό ειδικού σκοπού. Μεταξύ άλλων μην ξεχνάτε ότι προέβλεψε την καταστροφή στην Ρόδο τον Ιούλιο του 2023 με βάση τα σχετικά δημοσιεύματα από το 2009 και την καταστροφή στα Τέμπη με το πολύνεκρο ατύχημα. Η πρόβλεψη είχε γίνει στο Mytilenepress στις 18/2/2023.

Αγαπητοί φίλοι-αναγνώστες. Η επταετία 2023-230 θα είναι μια σημαντική για την αποκάλυψη όλων των ψεμάτων που επέτρεψαν σε ορισμένες δυνάμεις να κυριαρχήσουν σε ολόκληρη την ανθρωπότητα και ειδικά στον Ελληνισμό. Η Μεγάλη Επαναφορά προετοιμάζεται για να πραγματοποιηθεί τα επόμενα χρόνια όπως ανακοίνωσε το WEF στο Νταβός.

 

 

Η ανάγκη μιας κοινωνίας για εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης που είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις κίβδηλες ειδήσεις είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική. Για αυτό, χρειαζόμαστε εσάς και την υποστήριξή σας.

 

Οι συστημικοί δημοσιογράφοι πληρώνονται για να προωθούν πολέμους, να πυροδοτούν τον φόβο των πανδημιών, των εμπρησμών, της βίας και των δολοφονιών ναζί. Παράλληλα  παρουσιάζουν ψέματα για την κλιματική αλλαγή ως αλήθεια και διαπράττουν αμέτρητες άλλες προδοσίες κατά της ανθρωπότητας. Επίσης στα πλαίσια των δραστηριοτήτων τους είναι η προώθηση της Διονυσιακής κουλτούρας, η κατάργηση της παιδείας, η προώθηση της βίας και οτιδήποτε προκαλεί ανομία, αταξία και καταστροφή. Η ασύμμετρη απειλή γεωστρατηγικά είναι όταν ένα κράτος δέχεται επίθεση από άλλα “συμμαχικά” κράτη (ΝΑΤΟ), είτε από την ανθελληνική νέα τάξη πραγμάτων. Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι υποχρεωτικά στρατιωτικές. Είναι πολιτικές-κοινωνικές, οικονομικές, ηθικές, πνευματικές-πολιτιστικές, οικολογικές, ψυχολογικές, εγκληματικές, μεταναστευτικές, διαδικτυακές και Διονυσιακές.

Οι ισχυρότερες και φοβερότερες επιθέσεις που δεχτήκαμε ήταν στον πνευματικό και στον ηθικό τομέα. Η πατρίδα μας υπέστη, όλες τις μορφές ασύμμετρων απειλών, για να την υποτάξουν, να την διαλύσουν πνευματικά-ηθικά, πολιτικά-στρατιωτικά και κοινωνικά για να αφαιρέσουν παράνομα τον ορυκτό πλούτο (ενέργεια) και λόγω της Γεωστρατηγικής μας θέσεως. Το φαινόμενο του πολέμου αποτελεί διαχρονικό αντικείμενο επιστημονικών μελετών στην γεωστρατηγική-γεωπολτική, τις Διεθνείς σπουδές και τις στρατιωτικές σχολές. Ο πόλεμος είναι μια πράξη βίας με στόχο την υποταγή-εξαναγκασμό στις επιθυμίες του αντιπάλου.

Ο επεκτατικός πόλεμος είναι το μέσον για την επίτευξη άνομων σκοπών επί του αντιπάλου. Την σημερινή εποχή κυρίαρχο είδος πολέμου δεν είναι ο συμβατικός πόλεμος με όπλα, μαχητικά αεροπλάνα, πυραύλους, τεθωρακισμένα και πλοία. Το κορυφαίο είδος πολέμου είναι ο υβριδικός. Ο υβριδικός πόλεμος χωρίζεται σε πνευματικό-πολιτιστικό, οικονομικό, οικολογικό, διαδικτυακό, κοινωνικό, ψυχολογικό εγκληματικό και Διονυσιακό. Αυτά είναι τα κυριότερα είδη όταν ένα έθνος αντιμετωπίζει υβριδική απειλή. Επίσης κάποιες φορές έχουμε παράλληλα τον συνδυασμό υβριδικού και συμβατικού πολέμου. Βασικότατο σκέλος του υβριδικού πολέμου αποτελεί η  εγκληματικότητα. Χωρίς βία-εγκλήματα και πάσης φύσεως κακουργίες δεν είναι εφικτή η νίκη και η κυριαρχία έναντι του αντιπάλου έθνους.

Το επιτιθέμενο κράτος που διεξάγει μη συμβατικό πόλεμο μέσα από την εγκληματικότητα-πορνεία (Διονυσιακός πολιτισμός), προκαλεί στο αντίπαλο έθνος παράλυση. Τρόμος-οργή, υποταγή-αδυναμία, σύγχυση και αποσταθεροποίηση. Η τρομοκρατία-βία και τα ελεύθερα ήθη ενάντια στο κράτος που διεξάγεται ο υβριδικός πόλεμος αποτελούν το βασικότερα σημεία για την κατάκτηση του. Μέσα από την ανελέητη βία και την προστυχιά (Διονυσιακά Αξιώματα), επιφέρουν ανασφάλεια-απελπισία, πολιτική, κοινωνική και οικονομική αστάθεια.

Όσο πιο στυγερά είναι τα εγκλήματα, τα υποτιθέμενα ατυχήματα και η ερωτική διαφθορά, αυξάνεται σε υπερθετικό βαθμό η αδυναμία και ο φόβος. Μεταξύ άλλων συνδυάζουν την εγκληματικότητα και τον ψυχολογικό πόλεμο ταυτόχρονα. Σαστισμένος ο Ελληνικός λαός δεν έχει δυνάμεις να αντισταθεί, μειώνονται-εκμηδενίζονται οι αντιδράσεις και στην συνέχεια σε καθεστώς παραλυσίας υποκύπτει στην βούληση του αντιπάλου.

Όλοι οι αξιόπιστοι γεωπολιτικοί και γεωστρατηγικοί αναλυτές με αδιάσειστα στοιχεία απέδειξαν ότι στην Ελλάδα διεξάγεται υβριδικός πόλεμος. Έχουμε νεκρούς από εμπρησμούς, ουσίες, εγκληματικότητα, Covid-19, μνημόνια και άλλες κακουργηματικές πράξεις. Στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία επικρατεί παρακμή-αμάθεια, έλλειψη αρχών και διχασμός. Η έλλειψη παιδείας-αγωγής οδηγεί στην απάθεια και στην αδιαφορία. Αυτά είναι από τα πιο επικίνδυνα συμπτώματα μιας κοινωνίας σε μεγάλη παρακμή και σήψη. Οι κάτοικοι είναι προκλητικά-τραγικά απαθείς-αδιάφοροι απέναντι στους εμπρησμούς, τον Covid-19, τα μνημόνια, την εισβολή και τις εθνοκτόνες συνέπειες. Aυτό συμβαίνει διότι αρκετοί δεν έχουν παιδεία και θεωρούν ότι τα προβλήματα πρέπει να απασχολούν όλους τους άλλους, εκτός από τους ίδιους.

Όταν διαπιστώσουν ότι αυτές οι κοινωνικές-εθνικές μάστιγες, ήταν και είναι υπόθεση όλων μας τότε είναι πολύ αργά, καθώς έχουν ήδη υποστεί οι ίδιοι ή κάποια από τα συγγενικά-φιλικά τους πρόσωπα θανάτους και απώλειες εξαιτίας του υβριδικού πολέμου. Η διαχρονική δύναμη των Ελλήνων είναι η παιδεία-πολιτισμός.

Σε περιόδους έντονης ανησυχίας-δυστυχίας, βίας και πολέμων οι άνθρωποι βιώνουν καταστάσεις τις οποίες δεν μπορούν να διαχειριστούν με το πνεύμα και την ηθική. Φοβούνται-αρνούνται να σκεφτούν και να ερευνήσουν. Για αυτό στρέφονται προς το κακό, τις βίαιες πράξεις, την ηθική ελευθεριότητα-Διονυσιακή Κουλτούρα, τον φασισμό και την φίμωση. Συνέπεια όλων αυτών είναι να μην υπάρχουν αξίες-ηθική, εξέλιξη, δημιουργικότητα, πολιτιστικό επίπεδο και  ελευθερία λόγου στα ΜΜΕ. Τα μοναδικά-διαχρονικά  στηρίγματα του Ελληνικού έθνους είναι ο Αριστόκλειος Πολιτισμός.

 

 

https://mytilenepress.blogspot.com/2023/12/mytilenepress-mytilenepress_16.html

 

Οι απόψεις των αρθρογράφων και των αναλυτών δεν αντιπροσωπεύουν απαραίτητα εκείνες του Μytilenepress.

πηγή: Scott Ritter

loading...