Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΈΝΩΣΗ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΒΙΟΜΕΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΕΓΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΜΕ…ΤΡΟΠΟ…

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εγκρίνει τον «Νόμο για την Τεχνητή Νοημοσύνη», εγκαινιάζοντας τη μαζική επιτήρηση στο όνομα της δημόσιας ασφάλειας

Σε μια κίνηση που αντηχεί οργουελιανά υπονοούμενα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προώθησε το Νόμο για την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI Act) από το εννοιολογικό του λίκνο το 2021 στο γκρεμό της νομικής πραγματικότητας, μετατρέποντας αυτό που κάποτε αποτελούσε προπύργιο ενάντια στο κύμα της βιομετρικής επιτήρησης σε πρότυπο της.

Αυτή η νομοθεσία, η οποία είναι έτοιμη να εξαπολυθεί στον ευρωπαϊκό πληθυσμό τον προσεχή Μάιο, μετά τον καθαγιασμό της από το Συμβούλιο της ΕΕ, αποτελεί απόδειξη όχι της προστασίας των ατομικών ελευθεριών, αλλά μάλλον της μεθοδευμένης διάβρωσής τους, η οποία θα εκδηλωθεί πλήρως έως το 2025.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, με μια έξαρση αυτοϊκανοποίησης, έχει προαναγγείλει την ψήφιση του Νόμου για την Τεχνητή Νοημοσύνη (TN) ως ορόσημο στη νομοθετική ιστορία, ως προστάτη του κοινού καλού.

Ισχυρίζονται ότι πρόκειται για ένα αριστούργημα ρύθμισης, σχεδιασμένο να κατευθύνει τις τεράστιες δυνατότητες της Τεχνητής Νοημοσύνης, περιορίζοντας παράλληλα τα εκτεταμένα πλοκάμια των συστημάτων ταυτοποίησης της επιβολής του νόμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...