Η Γερμανία-Γαλλία δεν έχουν τα χρήματα για να χρηματοδοτήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ο ισολογισμός των Ευρωπαίων πολεμοκάπηλων βρίσκεται σε αδιέξοδο, η Γερμανία όπως και η Γαλλία αγωνίζεται να χρηματοδοτήσει την ποσόστωσή τους στο ΝΑΤΟ. Η λύση είναι να γίνουν περικοπές προϋπολογισμού σε άλλα υπουργεία για να επιτευχθεί χρηματοδότηση 2% του ΑΕΠ για το ΝΑΤΟ.

 

 

Έρευνα-Επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός και Γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης στο εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Contact : [email protected]6945294197). Συντακτική ομάδα του Mytilenepress. “Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Στο Mytilenepress δημοσιεύονται όλες οι απόψεις. Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την έγκριση του Μpress.

Πώς μπορούμε να θέλουμε να κερδίσουμε έναν πόλεμο που έχει ήδη χαθεί θυσιάζοντας τις ζωές των δικών μας πληθυσμών;

Ο πληθωρισμός και οι χρεοκοπίες αυξάνονται τόσο στη Γαλλία όσο και στη Γερμανία λόγω της αύξησης του κόστους της ενέργειας, συνέπεια της έκρηξης του κεντρικού αγωγού φυσικού αερίου που τροφοδοτούσε την Ευρώπη. Η Γερμανία ήταν 30% εξαρτημένη από το ρωσικό αέριο και βρίσκεται σε πολύ πιο σοβαρή κατάσταση από τη Γαλλία. Από την Covid, η γερμανική διοίκηση έχει δημιουργήσει χρέος ρεκόρ άνω των 1.500 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Μάθαμε από τον Yves Bonnet, πρώην αφεντικό του DST, ότι η Ουκρανία ξεκίνησε τις εχθροπραξίες στις 17 Φεβρουαρίου 2022, 5 ημέρες πριν από τη ρωσική επέμβαση. Αυτή η αδιάκοπη βιασύνη του Προέδρου Μακρόν και του Καγκελάριου Σολτς μοιάζει με εκβιασμό του ΝΑΤΟ που απειλεί όσους δεν πληρώνουν την ποσόστωσή τους με τον κεραυνό του Πούτιν. Χωρίς το ΝΑΤΟ, η Ευρώπη δεν έχει στρατό ικανό να συντηρήσει μια σύγκρουση υψηλής έντασης.

Ο Όλαφ Σολτς θεωρεί τη συμφωνία ασφαλείας ένα «ιστορικό βήμα» στις σχέσεις μεταξύ Γερμανίας και Ουκρανίας. Η Γερμανία θα στηρίξει την Ουκρανία όσο χρειαστεί. Σε αντάλλαγμα, η Ουκρανία δεσμεύεται να συνεχίσει τις ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις της, ιδίως ενόψει της μελλοντικής ένταξής της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η στρατιωτική βοήθεια ύψους περίπου 1,1 δισεκατομμυρίων ευρώ περιλαμβάνει την παράδοση 36 αρμάτων μάχης και αυτοκινούμενων οβίδων από βιομηχανικά αποθέματα, 120.000 πυρομαχικά πυροβολικού, δύο άλλα συστήματα αεράμυνας Skynex και πυραύλους τύπου IRIS-T.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει ήδη διαθέσει περίπου 7,1 δισεκατομμύρια ευρώ σε στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία για το 2024, καθώς και 6 δισεκατομμύρια πιστώσεις ανάληψης υποχρεώσεων για τα επόμενα χρόνια.

Συνολικά, η Γερμανία έχει χορηγήσει ή απελευθερώσει περίπου 28 δισεκατομμύρια ευρώ σε βοήθεια, οικονομικούς πόρους και πιστώσεις ανάληψης υποχρεώσεων για μελλοντική βοήθεια, προκειμένου να στηρίξει την Ουκρανία σε καθαρά στρατιωτικό επίπεδο.

Απειλείται η ποσόστωση του ΝΑΤΟ. Ο Πιστόριους κρούει τον κώδωνα του κινδύνου: η Μπούντεσβερ χάνει δισεκατομμύρια ευρώ για το 2025

Η Γερμανία κινδυνεύει να μην εκπληρώσει την ποσόστωση του ΝΑΤΟ εάν ο αμυντικός προϋπολογισμός για το 2025 δεν αυξηθεί σημαντικά. Σύμφωνα με έκθεση, ο υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους (SPD) ενημέρωσε τους εκπροσώπους της Ampel ότι από τον αμυντικό προϋπολογισμό έλειπαν 4,5 έως 6 δισεκατομμύρια ευρώ για να επιτευχθεί ο στόχος του 2%.

Αυτό γράφει η Bild am Sonntag . Ο ειδικός στον προϋπολογισμό του SPD, Andreas Schwarz, καλεί την εφημερίδα για αύξηση του προϋπολογισμού προκειμένου να εκπληρωθεί η υπόσχεση για ετήσια αμυντική δαπάνη δύο τοις εκατό του ΑΕΠ: «Η Γερμανία κράτησε τον λόγο της στους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ. Για αυτό, ο αμυντικός προϋπολογισμός πρέπει να αυξηθεί κατά μέσο όρο πολλών δισεκατομμυρίων σε μονοψήφιους αριθμούς από το 2025 ».

Ο οικονομικός σχεδιασμός του ομοσπονδιακού υπουργού Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ (FDP) προβλέπει ποσό 52 δισ. για τον γερμανικό στρατό το επόμενο έτος. Σύμφωνα με υπολογισμούς του υπουργείου Άμυνας, το ποσό αυτό δεν θα είναι αρκετό. Αυτό όχι μόνο θα έθετε σε κίνδυνο την ποσόστωση του ΝΑΤΟ, αλλά θα απαιτούσε επίσης τη δαπάνη σχεδόν ολόκληρου του προϋπολογισμού για τις τρέχουσες επιχειρήσεις. Μόνο 500 εκατομμύρια ευρώ από τον αμυντικό προϋπολογισμό θα έμεναν για επενδύσεις.

Ο Scholz επέμεινε εσωτερικά να τηρηθεί η ποσόστωση του ΝΑΤΟ

Σύμφωνα με την εφημερίδα Bild am Sonntag , ο υπουργός Πιστόριους ενημέρωσε τον Καγκελάριο Όλαφ Σολτς (SPD) και τους βουλευτές της Ampel για την εκρηκτική οικονομική κατάσταση. Το υπουργικό του συμβούλιο ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με το υπουργείο Οικονομικών. Αλλά μέχρι στιγμής χωρίς επιτυχία, γιατί ο Λίντνερ ενημέρωσε τους συναδέλφους του στο υπουργικό συμβούλιο με επιστολή αυτή την εβδομάδα ότι ισχύουν τα υπουργικά ανώτατα όρια από τον προηγούμενο δημοσιονομικό σχεδιασμό και ότι τα υπουργεία πρέπει να παρουσιάσουν τα δημοσιονομικά τους σχέδια με βάση αυτά τα ποσά μέχρι τις 19 Απριλίου.

Το ερώτημα πώς οι εταίροι της Ampel σκοπεύουν να χρηματοδοτήσουν πρόσθετες αμυντικές απαιτήσεις σε αντάλλαγμα παραμένει ανοιχτό. Ο καγκελάριος Σολτς απορρίπτει κατηγορηματικά την πρόταση του υπουργού Οικονομικών Λίντνερ για μείωση των κοινωνικών δαπανών ως αντάλλαγμα. Σύμφωνα με πληροφορίες της Bild am Sonntag , ο Scholz τόνισε εσωτερικά ότι ο στόχος του δύο τοις εκατό πρέπει να τηρηθεί και για το οικονομικό έτος 2025, ενώ απέκλεισε περικοπές στον κοινωνικό τομέα. Το μέλος του προϋπολογισμού του SPD Schwarz είπε: « Με το SPD δεν θα υπάρξουν περικοπές στον κοινωνικό τομέα ως οικονομική αποζημίωση. Δεν θα βάλουμε ποτέ την κοινωνική ασφάλιση με τη στρατιωτική ασφάλεια ».

Το Mytilenepress.είναι ένα εναλλακτικό ΜΜΕ και περιοδικό ειδικού σκοπού όπως αναφέρουν εδώ και χρόνια οι αναγνώστες του. Ενισχύστε την  ελεύθερη  ενημέρωση -συνέχεια  του  Mytilenepress.το οποίο έχει πολλές παγκόσμιες-πανελλήνιες πρωτιές στην Γεωστρατηγική-ιστορία και τον κλάδο του υβριδικού πολέμου (Εμπρησμοί-Καταστροφές και “ατυχήματα”). Γίνεται συνδρομητές-υποτστηρικτές μεέ να συμβολικό πόσο  2.99 Ευρώ τον μήνα €. Tο Mytilenepress δεν έχει σκοπό το κέρδος αλλά την επιβίωση του έθνους και της κοινωνίας καθώς ο υβριδικός πόλεμος βρίσκεται στην κορύφωση του.

Εάν σας ενδιαφέρουν όλο τα προαναφερόμενα υποστηρίξτε το Mytilenepress με μια μικρή δωρεά. ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ (ΕΛΤΑ ΙΒΑΝ GR : 10010439601).

“Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Εν τούτοις ο Βολταίρος δεν έγραψε και δεν είπε ποτέ αυτά τα διάσημα λόγια, αν και το νόημα τους συμφωνούσε απόλυτα με την ιδεολογία του.

Τα λόγια ανήκουν στην Βρετανίδα συγγραφέα Έβελιν-Μπίατρις Χολ την βιογράφο του Βολταίρου, η οποία υπέγραφε με το ψευδώνυμο S. G. Tallentyre. Το 1903 εκδόθηκε η βιογραφία που έγραψε για τον Βολταίρο και το 1906 το βιβλίο της με τίτλο «Οι Φίλοι του Βολταίρου», όπου και εμφανίστηκε για πρώτη φορά η διάσημη φράση.

Επάνω σε όλα αυτά τα προαναφερόμενα φιλοσοφικά-ηθικά αξιώματα ιδρύθηκε το εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Η δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου- έκφρασης, αποτελούν τα θεμέλια για μια σωστή-υγιής κοινωνία. Το Mytilenepress έχει ως θεματολογία τα εθνικά θέματα, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης υπάρχουν και θέματα για την τοπική επικαιρότητα και την υγεία. Εκτός από τα άρθρα Γεωστρατηγικής-Ιστορίας και Θεολογίας, η συντριπτική πλειοψηφία των άρθρων του Mytileneprss είναι από μεταφράσεις που κάνει από τα κορυφαία ιστολόγια της Ευρώπης, της Ρωσίας και της Αμερικής ο αρχισυντάκτης του Μpress Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος.

Το Mytilenepress είναι το πρώτο ελεύθερο-δημοκρατικό, μοναδικό ιστολόγιο στον νομό Λέσβου και σε όλο το Αιγαίο-Θράκη. Αυτό είναι εμφανές από την επιλογή των θεμάτων για τα Ελληνοτουρκικά, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τα εθνικά ζητήματα, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης μέρος της θεματολογίας του Mpress δεν υπάρχει σε ολόκληρη την επικράτεια. Το Mytilenepress είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό ειδικού σκοπού. Μεταξύ άλλων μην ξεχνάτε ότι προέβλεψε την καταστροφή στην Ρόδο τον Ιούλιο του 2023 με βάση τα σχετικά δημοσιεύματα από το 2009 και την καταστροφή στα Τέμπη με το πολύνεκρο ατύχημα. Η πρόβλεψη είχε γίνει στο Mytilenepress στις 18/2/2023.

Αγαπητοί φίλοι-αναγνώστες. Η επταετία 2023-230 θα είναι μια σημαντική για την αποκάλυψη όλων των ψεμάτων που επέτρεψαν σε ορισμένες δυνάμεις να κυριαρχήσουν σε ολόκληρη την ανθρωπότητα και ειδικά στον Ελληνισμό. Η Μεγάλη Επαναφορά προετοιμάζεται για να πραγματοποιηθεί τα επόμενα χρόνια όπως ανακοίνωσε το WEF στο Νταβός.

 

 

Η ανάγκη μιας κοινωνίας για εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης που είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις κίβδηλες ειδήσεις είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική. Για αυτό, χρειαζόμαστε εσάς και την υποστήριξή σας.

 

Οι συστημικοί δημοσιογράφοι πληρώνονται για να προωθούν πολέμους, να πυροδοτούν τον φόβο των πανδημιών, των εμπρησμών, της βίας και των δολοφονιών ναζί. Παράλληλα  παρουσιάζουν ψέματα για την κλιματική αλλαγή ως αλήθεια και διαπράττουν αμέτρητες άλλες προδοσίες κατά της ανθρωπότητας. Επίσης στα πλαίσια των δραστηριοτήτων τους είναι η προώθηση της Διονυσιακής κουλτούρας, η κατάργηση της παιδείας, η προώθηση της βίας και οτιδήποτε προκαλεί ανομία, αταξία και καταστροφή. Η ασύμμετρη απειλή γεωστρατηγικά είναι όταν ένα κράτος δέχεται επίθεση από άλλα “συμμαχικά” κράτη (ΝΑΤΟ), είτε από την ανθελληνική νέα τάξη πραγμάτων. Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι υποχρεωτικά στρατιωτικές. Είναι πολιτικές-κοινωνικές, οικονομικές, ηθικές, πνευματικές-πολιτιστικές, οικολογικές, ψυχολογικές, εγκληματικές, μεταναστευτικές, διαδικτυακές και Διονυσιακές.

Οι ισχυρότερες και φοβερότερες επιθέσεις που δεχτήκαμε ήταν στον πνευματικό και στον ηθικό τομέα. Η πατρίδα μας υπέστη, όλες τις μορφές ασύμμετρων απειλών, για να την υποτάξουν, να την διαλύσουν πνευματικά-ηθικά, πολιτικά-στρατιωτικά και κοινωνικά για να αφαιρέσουν παράνομα τον ορυκτό πλούτο (ενέργεια) και λόγω της Γεωστρατηγικής μας θέσεως. Το φαινόμενο του πολέμου αποτελεί διαχρονικό αντικείμενο επιστημονικών μελετών στην γεωστρατηγική-γεωπολτική, τις Διεθνείς σπουδές και τις στρατιωτικές σχολές. Ο πόλεμος είναι μια πράξη βίας με στόχο την υποταγή-εξαναγκασμό στις επιθυμίες του αντιπάλου.

Ο επεκτατικός πόλεμος είναι το μέσον για την επίτευξη άνομων σκοπών επί του αντιπάλου. Την σημερινή εποχή κυρίαρχο είδος πολέμου δεν είναι ο συμβατικός πόλεμος με όπλα, μαχητικά αεροπλάνα, πυραύλους, τεθωρακισμένα και πλοία. Το κορυφαίο είδος πολέμου είναι ο υβριδικός. Ο υβριδικός πόλεμος χωρίζεται σε πνευματικό-πολιτιστικό, οικονομικό, οικολογικό, διαδικτυακό, κοινωνικό, ψυχολογικό εγκληματικό και Διονυσιακό. Αυτά είναι τα κυριότερα είδη όταν ένα έθνος αντιμετωπίζει υβριδική απειλή. Επίσης κάποιες φορές έχουμε παράλληλα τον συνδυασμό υβριδικού και συμβατικού πολέμου. Βασικότατο σκέλος του υβριδικού πολέμου αποτελεί η  εγκληματικότητα. Χωρίς βία-εγκλήματα και πάσης φύσεως κακουργίες δεν είναι εφικτή η νίκη και η κυριαρχία έναντι του αντιπάλου έθνους.

Το επιτιθέμενο κράτος που διεξάγει μη συμβατικό πόλεμο μέσα από την εγκληματικότητα-πορνεία (Διονυσιακός πολιτισμός), προκαλεί στο αντίπαλο έθνος παράλυση. Τρόμος-οργή, υποταγή-αδυναμία, σύγχυση και αποσταθεροποίηση. Η τρομοκρατία-βία και τα ελεύθερα ήθη ενάντια στο κράτος που διεξάγεται ο υβριδικός πόλεμος αποτελούν το βασικότερα σημεία για την κατάκτηση του. Μέσα από την ανελέητη βία και την προστυχιά (Διονυσιακά Αξιώματα), επιφέρουν ανασφάλεια-απελπισία, πολιτική, κοινωνική και οικονομική αστάθεια.

Όσο πιο στυγερά είναι τα εγκλήματα, τα υποτιθέμενα ατυχήματα και η ερωτική διαφθορά, αυξάνεται σε υπερθετικό βαθμό η αδυναμία και ο φόβος. Μεταξύ άλλων συνδυάζουν την εγκληματικότητα και τον ψυχολογικό πόλεμο ταυτόχρονα. Σαστισμένος ο Ελληνικός λαός δεν έχει δυνάμεις να αντισταθεί, μειώνονται-εκμηδενίζονται οι αντιδράσεις και στην συνέχεια σε καθεστώς παραλυσίας υποκύπτει στην βούληση του αντιπάλου.

Όλοι οι αξιόπιστοι γεωπολιτικοί και γεωστρατηγικοί αναλυτές με αδιάσειστα στοιχεία απέδειξαν ότι στην Ελλάδα διεξάγεται υβριδικός πόλεμος. Έχουμε νεκρούς από εμπρησμούς, ουσίες, εγκληματικότητα, Covid-19, μνημόνια και άλλες κακουργηματικές πράξεις. Στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία επικρατεί παρακμή-αμάθεια, έλλειψη αρχών και διχασμός. Η έλλειψη παιδείας-αγωγής οδηγεί στην απάθεια και στην αδιαφορία. Αυτά είναι από τα πιο επικίνδυνα συμπτώματα μιας κοινωνίας σε μεγάλη παρακμή και σήψη. Οι κάτοικοι είναι προκλητικά-τραγικά απαθείς-αδιάφοροι απέναντι στους εμπρησμούς, τον Covid-19, τα μνημόνια, την εισβολή και τις εθνοκτόνες συνέπειες. Aυτό συμβαίνει διότι αρκετοί δεν έχουν παιδεία και θεωρούν ότι τα προβλήματα πρέπει να απασχολούν όλους τους άλλους, εκτός από τους ίδιους.

Όταν διαπιστώσουν ότι αυτές οι κοινωνικές-εθνικές μάστιγες, ήταν και είναι υπόθεση όλων μας τότε είναι πολύ αργά, καθώς έχουν ήδη υποστεί οι ίδιοι ή κάποια από τα συγγενικά-φιλικά τους πρόσωπα θανάτους και απώλειες εξαιτίας του υβριδικού πολέμου. Η διαχρονική δύναμη των Ελλήνων είναι η παιδεία-πολιτισμός.

Σε περιόδους έντονης ανησυχίας-δυστυχίας, βίας και πολέμων οι άνθρωποι βιώνουν καταστάσεις τις οποίες δεν μπορούν να διαχειριστούν με το πνεύμα και την ηθική. Φοβούνται-αρνούνται να σκεφτούν και να ερευνήσουν. Για αυτό στρέφονται προς το κακό, τις βίαιες πράξεις, την ηθική ελευθεριότητα-Διονυσιακή Κουλτούρα, τον φασισμό και την φίμωση. Συνέπεια όλων αυτών είναι να μην υπάρχουν αξίες-ηθική, εξέλιξη, δημιουργικότητα, πολιτιστικό επίπεδο και  ελευθερία λόγου στα ΜΜΕ. Τα μοναδικά-διαχρονικά  στηρίγματα του Ελληνικού έθνους είναι ο Αριστόκλειος Πολιτισμός.

 

 

https://mytilenepress.blogspot.com/2023/12/mytilenepress-mytilenepress_16.html

 

 

 

 

 

Οι απόψεις των αρθρογράφων και των αναλυτών δεν αντιπροσωπεύουν απαραίτητα εκείνες του Μytilenepress.

πηγή: Geopolintel

loading...