ΓΙΑΤΙ ΠΛΗΘΑΙΝΕΙ Η ΒΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΞΕΧΑΡΒΑΛΩΜΑ – Η ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ «ΚΑΣΤΡΟΥ» ΜΑΣ…

Βία: Μέσα σε μόλις μερικές μέρες, μία σειρά εγκλημάτων απασχόλησαν την επικαιρότητα: Στην Αγία Βαρβάρα ένας 69χρονος δολοφόνησε τον γαμπρό του, με την ενθάρρυνση μάλιστα της (επίσης προφυλακισμένης συζύγου του).

Έπειτα από μερικά 24ωρα, ένας 64χρονος (με ιστορικό κακοποιητικής συμπεριφοράς, σύμφωνα με μαρτυρίες και δημοσιεύματα) δολοφόνησε επίσης τον γαμπρό του.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι δύο άνδρες δεν δίστασαν να εκδηλώσουν την δολοφονική τους μανία, μπροστά στα μάτια των εγγονών τους.

Σίγουρα η ανθρώπινη ιστορία και ειδικότερα το σκέλος της ανάλυσης του ιδιωτικού βίου των ανθρώπων είναι γεμάτη στυγερά εγκλήματα, δολοφονίες, επιθέσεις, κακουργηματικές πράξεις (εγκλήματα εκ προθέσεως, εξ αμελείας, με συνείδηση ή χωρίς συνείδηση, εν ψυχρώ ή εν θερμώ).

Βεβαίως, οι ακραίες συμπεριφορές και τα ξεσπάσματα βίας αποτελούν συνήθως μια εξαίρεση, η οποία κάθε φορά επιβεβαιώνει τον κανόνα της ομαλής κοινωνικής συνύπαρξης των ατόμων, παρά τους διαγκωνισμούς, τις εχθροπάθειες, τα αντικρουόμενα συμφέροντα, τις δυστυχίες του κάθε ατόμου και τις δυσκολίες του καθημερινού βίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...