Γεωστρατηγική : Ο πόλεμος των πολιτισμών και η τρομοκρατία είναι μέρος της Διονυσιακής μυσταγωγίας.

Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός αναλυτής.

Η τρομοκρατική ενέργεια στην Ρωσία δεν είναι τόσο απλή. Καθώς έχει πολλές προεκτάσεις και ειδικά παρασκήνιο. Αρχικά οι μαζικές δολοφονίες φαίνεται να είναι μια τιμωρία των Ρώσων πολιτών που προτίμησαν ξανά για πρόεδρο της Ομοσπονδίας των Πούτιν. Εν τούτοις τα δεδομένα δεν συνηγορούν μόνο σε αυτή την εκδοχή.

 

Γράφει ο Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός-Γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης του εβδομαδιαίου ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Contact : [email protected]6945294197). Συντακτική ομάδα του MytilenepressΟfficial website The Times of Voulgaroktonos.

Πάγια αρχή μου είναι ότι όλοι οι λαοί, όλοι οι άνθρωποι, έχουν δικαίωμα να πιστεύουν οπού θέλουν. Όλα αυτά με την απαραίτητη προυπόθεση να μην επιβάλλουν τα πιστεύω τους σε τρίτους, είτε δια της βίας, είτε με πλάγιους τρόπους.  Από όλους τους προαναφερόμενους, εξαιρείται, ένα μικρό μέρος βάση των παγκόσμιων Φιλοσοφικών-μαθηματικών σταθερών, μέτρον άριστον και μηδέν άγαν. Η ελευθερία πίστεως είναι θεόδοτη. Ο ίδιος ο Θεός έδωσε το δικαίωμα στους ανθρώπους να πιστεύουν όπου επιθυμούν. Προσωπικά είμαι υπέρ της συνυπάρξεως των λαών και των διαφορετικών θρησκευτικών πεποιθήσεων, για αυτό στηρίζω τον μεγάλο Σύριο ηγέτη Ασσάντ, ο οποίος επέτυχε να συνυπάρχουν ειρηνικά, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι.

 

 

 

Αναφέρομαι πάντοτε στους Φοίνικες που από μονοθεϊστές της Π. Διαθήκης και πιστοί των προφητών, εγκατέλειψαν τον Θεό, άλλαξαν και έγιναν οπαδοί του δωδεκαθέου. Δεν αναφέρομαι σε όλους τους Φοίνικες.

ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΑΙ ΔΙΝΩ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΑΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ. 

ΔΙΝΩ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΣΟ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ. ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΕΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΟΧΗ. ΣΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΊΣΚΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ. 

XΡΗΣΤΟΣ Α. ΣΑΡΤΖΕΤΑΚΗΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ME ΤΟΝ ΤΕΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ-ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΉ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ Ζ ΕΔΩ 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Την Σοβιετική Ένωση διέλυσαν οι παράγοντες της Διονυσιακής κουλτούρας. ¨Όμως μετά από εννέα χρόνια περίπου προέκυψε ένας αστάθμητος παράγοντας. Ένας επιτυχημένος πρώην πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών KGB  (Πούτιν) αναλαμβάνει την διοίκηση της χώρας. Σταδιακά αλλάζει η Ρωσία και αρχίζει να επανακάμπτει σε όλους τους τομείς.

Η Ρωσία επανήλθε πιο δυναμικά από οποιοδήποτε άλλο κράτος στον τεχνολογικό τομέα και ειδικά στον κλάδο των εξοπλιστικών. Οι Ρώσοι δημιούργησαν τα καλύτερα αμυντικά συστήματα στον κόσμο με τους  (S-400 και Pantsir). Τα κορυφαίου επιπέδου για ηλεκτρονικές παρεμβολές Murmansk-BN. καθώς και μια σειρά από ασταμάτητους υπερηχητικούς επιθετικούς πυραύλους, Kinjals και Zircons. Επίσης το Κρεμλίνο διαθέτει τα καλύτερα αεροπλάνα και βομβαρδιστικά της σειράς Sukhoi.

Παράλληλα τα πυρηνικά της Ρωσίας (Sarmat, Avangard και Poseidon) εκθέτουν την Γεωστρατηγική-Γεωπολιτική και Θρησκευτική συμμαχία 666 σε τεράστιους κινδύνους καθώς δεν είναι σε θέση να αντιτάξουν οτιδήποτε το αξιόλογο απέναντι στην Ρωσική πολεμική μηχανή.  Όπως έχω αποδείξει σε παλαιότερες εργασίες γεωστρατηγικής δεν είναι υπερβολή οι εκτιμήσεις μου ότι η Ρωσία προηγείται τεχνολογικά σχεδόν έναν αιώνα η και περισσότερο από τους ανταγωνιστές της.

 

Οι Δυτικοί τις επόμενες δεκαετίες δεν έχουν καμία τύχη σε ενδεχόμενο πόλεμο με την Ρωσική υπερδύναμη. Η ισχυροποίηση στο έπακρο του Ρωσικού στρατού, η  παραγωγή όπλων από το κράτος για να αντιμετωπιστεί το απαγορευτικό κόστος που συνεπάγεται ο ιδιωτικός τομέας, η δημιουργία της Wagner, δημιούργησε μια ανίκητη  στρατιωτική μηχανή η οποία άλλαξε τα παγκόσμια δεδομένα.

Με βάση το νέο καθεστώς οι διεθνείς τράπεζες επιχείρησαν να νικήσουν τον Πούτιν δημιουργώντας την Αραβική Άνοιξη. Το 2011 σε 9 κράτη υψίστης Γεωστρατηγικής  σημασίας με κορωνίδα την Μαρτυτρική Συρία. η οποία αποτελεί το μεγαλύτερο εμπόδιο στα σχέδια για το Μεγάλο Ισραήλ με βασικό στόχο τον έλεγχο του πετρελαίου στην Αραβική Χερσόνησο.

Το 2011 η Ρωσία ήταν επιφυλακτική στο να επέμβει στρατιωτικά στην Συρία. Η Ρωσία και το 2014 παρακολούθησε την Αμερικανική-CIA να οδηγεί σε επανάσταση και την Ουκρανία. Εκεί έλαβαν χώρα  νέες φρικαλεότητες, συμπεριλαμβανομένης της σφαγής στην Οδησσό, του βομβαρδισμού του λαού του Ντονμπάς. Αμέσως τότε ο Πούτιν κατάλαβε ότι έπρεπε πάση θυσία να αποτρέψει την πτώση του Μπασάρ αλ Άσαντ στην Συρία και στις 29  Σεπτεμβρίου 2015 ημέρα ορόσημο για το Ρωσικό έθνος και την παγκόσμια ιστορία επιτίθεται στους παράγοντες της Διονυσιακής Κουλτούρας. .

Από το έτος 2018 η Αμερική έχασε τον μικρότερης κλίμακας παγκόσμιο πόλεμο που διεξάγεται στην Συρία και την παγκόσμια ηγεμονία ανέλαβε η Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν.  Για να είναι ένα κράτος παγκόσμια υπερδύναμη όπως η Ρωσία απαιτείται να έχει υψηλό πολιτιστικό επίπεδο, τον πιο ισχυρό στρατό από τις υπόλοιπες χώρες, την υψηλότερη τεχνολογία στον πλανήτη, μια από τις ισχυρότερες οικονομίες και να διαθέτει  από τις καλύτερες μυστικές υπηρεσίες του κόσμου. Εύλογα προκύπτουν τα ακόλουθα ερωτήματα. Πώς μέσα σε δύο χρόνια πολέμου με την Ουκρανία κατέρρευσαν οι Ρωσικές μυστικές υπηρεσίες ; Πως είναι δυνατόν σε περίοδο πολέμου η FSB να αφήνει απροστάτευτη την πρωτεύουσα της Ρωσικής Ομοσπονδίας : Πότε έχουν σκοπό να προστατέψουν την Μόσχα και το Ρωσικό έθνος. ;

Με την έναρξη του πολέμου Federal Security Service (FSB) φαίνεται να είναι κατώτεrρη των Τουρκικών, των Αλβανικών ακόμη και των Αφρικανικών μυστικών υπηρεσιών !!! Μερικούς μήνες μετά την έναρξη του πολέμου έχουμε την δολοφονία της Ντάρια Ντούγκινα  με μεγάλη ευκολία.

Μια βομβιστική επίθεση εντός της χώρας με στόχο τον προσωπικό σύμβουλο και φίλο του Ρώσου προέδρου δείχνει τις σοβαρές αδυναμίες της Ρωσίας. Περιστατικά όπως αυτό αποδεικνύουν ότι οι Ρώσοι είναι αρκετά ευάλωτοι. Η δολοφονία έγινε σε μια περίοδο που έχουμε συνεχόμενες επιθέσεις με εκρήξεις στην Κριμαία και σε Ρωσικές περιοχές κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία. Είναι σαφές ότι η νέα τάξη μετά την Συρία χάνει και τον πόλεμο στην Ουκρανία, και για αυτό καταφεύγει σε τέτοιου είδους χτυπήματα. Εν τούτοις στους πολέμους αυτούς είδαμε τις εμφανέστατες αδυναμίες των Ρώσων.

Η Ντούγκινα ήταν κόρη του Αλεξάντερ Ντούγκιν. Πρόσφατα έγινε με χαρακτηριστική άνεση η δολοφονία Ναβάλνι του πολιτικού αντιπάλου του Πούτιν, από ξένες μυστικές υπηρεσίες. Και δυστυχώς χθες τρίτωσε το κακό με την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στην Ρωσική πρωτεύουσα.

Εάν υποθέσουμε ότι διαλύθηκαν  οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας τότε τα επόμενα είκοσι χρόνια θα έχουμε μια ακόμη κατάρρευση των Ρώσων, όπως έγινε με την Σοβιετική Ένωση. Πόσο λογικό είναι ένας πρώην αρκετά αξιόλογος μυστικός πράκτορας επί ΕΣΣΔ (Πούτιν), που επέτυχε σε όλους τους τομείς Διοίκηση, τεχνολογία, εξοπλιστικά, στρατό, οικονομία να αποτύχει την στελέχωση και την οργάνωση των μυστικών υπηρεσιών της χώρας του ;  Είναι φανερό ότι για κάποιους λόγους τακτικής που εμείς δεν γνωρίζουμε, ότι οι Ρώσοι έδωσαν ελευθερία κινήσεων στους αντιπάλους τους, Σε διαφορετική περίπτωση δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σε όλα τα μέτωπα και ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για να επιστρέψουν  στο καθεστώς που ήταν την δεκαετία του 1990. Ο πόλεμος στην Ουκρανία έγινε γιατί πραγματοποιήθηκε γενοκτονία και διώξεις  στους Ρωσόφωνους πληθυσμούς της Ανατολικής Ουκρανίας.

Επίσης η Ρωσία δεν μπορεί να επιτρέψει την ύπαρξη στα σύνορά της ενός κράτους που επιθυμεί να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ κατά παράβαση των συμφωνιών και το οποίο θα επιχειρήσει να επανακτήσει την Κριμαία. Το μήνυμα της Μόσχας προς τους παράγοντες του Διονυσιακού πολιτισμού ήταν απολύτως ξεκάθαρο. Η μάχη στην Ουκρανία δεν είναι πόλεμος. Ο πραγματικός πόλεμος δεν ξεκίνησε ακόμα. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές τακτικά στρατεύματα από την Γαλλία-Γερμανία και την Πολωνία έχουν φτάσει στο Cherkassy, νότια του Κιέβου. Μια ουσιαστική στρατιωτική δύναμη. Με βάση τις ίδιες πηγές οι στρατιωτικές δυνάμεις στεγάζονται σε σχολεία της περιοχής. Παράλληλα με την άφιξη των Στρατευμάτων ξένων κρατών είχαμε και την τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City, έναν χώρο για μουσικές εκδηλώσεις στην Μόσχα. Εκπαιδευμένοι τρομοκράτες σκοτώνουν χωρίς έλεος ανυποψίαστους και αθώους Ρώσους πολίτες. Η πράξη αυτή ήταν μεταξύ άλλων μια κίνηση αντιπερισπασμού και απελπισίας από τους ηττημένους Ουκρανούς και τους συμμάχους τους.

Και τη στιγμή που ο τρόμος χτυπούσε την Μόσχα, οι ΗΠΑ- Ηνωμένο Βασίλειο, στην νοτιοδυτική Ασία, βομβάρδιζαν την πρωτεύουσα της Υεμένης,  Η Υεμένη μόλις είχε συνάψει συμφωνία στο Ομάν με  Ρωσία-Κίνα για άνετη ναυσιπλοΐα στην Ερυθρά Θάλασσα, Επίσης η Υεμέν είναι μεταξύ των κορυφαίων υποψηφίων για την ένταξη της στους BRICS,!!! Όχι μόνο οι Χούτι νικούν θεαματικά την θαλασσοκρατία, αλλά έχουν στο πλευρό τους τη στρατηγική συνεργασία Ρωσίας-Κίνας. Η διαβεβαίωση προς Κίνας-Ρωσία ότι τα πλοία τους μπορούν να πλεύσουν ανενόχλητα μέσω του Μπαμπ-αλ-Μάντεμπ, της Ερυθράς Θάλασσας και του Κόλπου του Άντεν, με  αντάλλαγμα την πλήρη πολιτική υποστήριξη από το Πεκίνο και το Κρεμλίνο.

Η χρονική στιγμή των δολοφονιών στην Ρωσία συμπίπτει με το Μωαμεθανικό Ραμαζάνι. Οι πραγματικοί μουσουλμάνοι δεν θα σκεφτόντουσαν να πραγματοποιήσουν μια μαζική δολοφονία άοπλων πολιτών υπό αυτές τις συνθήκες. Ακόμη πιο σημαντικό είναι ότι ο ISIS όπως παραδέχονται ακόμη και τα συστημικά ΜΜΕ στην Ελλάδα δεν εκτελεί με αυτό τον τρόπο. Οι μαχητές του ISSIS αυτοκτονούν μετά το τέλος της αποστολής τους.

Πριν η FSB σταθμίσει τις επιθέσεις του ISIS οι οποίοι από το πεδίο μάχης της Συρίας μεταφέρονται στην Ουκρανία έγινε το χτύπημα στον συναυλιακό χώρο. Έχοντας αυτά τα στοιχεία ξένοι αναλυτές εκτιμούν ότι πιθανώς Τατζίκοι– εκπαιδευμένοι από την CIA και την MI6, οι οποίες συνεργάζονται με την Ουκρανική SBU, έκαναν το τρομοκρατικό χτύπημα. Αρκετοί μάρτυρες στο Crocus αναφέρθηκαν σε Ουαχαμπίτες. Με την τρομακρατική ενέργεια προσπάθησαν να μεταφέρουν τον πόλεμο από την Ανατολική Ουκρανία στην Ρωσική πρωτεύουσα. Τα στελέχη της Διονυσιακής κουλτούρας γνωρίζουν ότι με την επανεκλογή Πούτιν ότι οι Ρώσοι ψήφισαν την συνέχιση των πολεμικών δραστηριοτήτων. Μετά όμως το τρομοκρατικό χτύπημα τα δεδομένα αλλάζουν καθώς η Ρωσική Ομοσπονδία θα κατακτήσει και άλλες Ουκρανικές περιοχές.

Η ΠΟΛΥΠΟΛΙΚΟΤΗΤΑ-ΠΟΛΥΠΛΟΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ. ΦΙΛΟΣ ΚΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΗ. ΦΙΛΟΣ ΚΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ.

Το πιο ενδεικτικό παράδειγμα για την νέα τάξη του Πούτιν αποτελεί η φιλιά του με τον Ερντογάν.

Ο Ερντογάν έχει αντιληφθεί ότι η Αμερική είναι σε πλήρη αδυναμία και ότι εξαρτάται αποκλειστικά από τις Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, με αποτέλεσμα να εκμεταλλεύεται στο έπακρο την θέση του. Δυστυχώς αυτό κάνει ανεξέλεγκτο και ασύδοτο τον Τούρκο πρόεδρο. Το πιο ενδεικτικό παράδειγμα περί αυτού είναι η αγορά των πυραύλων S 400 από την Ρωσία. Για να μπορέσει να ανακάμψει η τέως Αμερικανική υπερδύναμη δημιούργησε τον πόλεμο στην Ουκρανία, με την προσδοκία να ηττηθεί η Ρωσία, για να αποκτήσει η Ουάσιγκτον εκ νέου την παγκόσμια κυριαρχία.

Εν τούτοις η Ρωσία νικά κατά κράτος την Ουκρανία και τους Νατοϊκούς. Αρκετοί αξιωματικοί του ΝΑΤΟ μεταξύ αυτών και Αμερικανοί σκοτώθηκαν είτε έχουν συλληφθεί. Ο διασυρμός των ΗΠΑ δεν έχει προηγούμενο καθώς οι ηττημένοι Αμερικάνοι παραμένουν στην Ανατολική Συρία, με την έγκριση των Ρώσων. Ο νέος παγκόσμιος εξουσιιαστής Πούτιν εγκαινίασε το δικό του νεοταξικό δόγμα. Φίλος και έχθρος την ίδια χρονική στιγμή με τα άλλα κράτη !!! Ενδεικτκό παράδειγμα οι σχέσεις του Ρώσου προέδρου με τον Ρετζέπ-Ταγίπ Ερντογάν.

Ρωσία και Τουρκία έχουν μεγάλες πολιτικές και ιστορικές διαφορές, Όμως όλα αυτά δεν αποτελούν εμπόδιο στις σχέσεις των δύο ηγετών. Έχουν συγκρουστεί στρατιωτικά μεταξύ τους αρκετές φορές. Τον καιρό που ήταν ακόμη μεγάλες αυτοκρατορίες, οι δύο χώρες βρέθηκαν αντίπαλες σε περιοχές όπου συγκρούονταν τα συμφέροντά τους. Κατά την δεκαετία που πέρασε, τα δύο έθνη έχουν πολεμήσει στην Συρία, την Λιβύη. και τον Καύκασο. Στον Καύκασο η Ρωσία στηρίζει την Χριστιανική Αρμενία και η Τουρκία πολιτικά και στρατιωτικά το Αζερμπαϊτζάν.

Τον Νοέμβριο του 2020 οι δύο ηγέτες τερμάτισαν τις μάχες επισφραγίζοντας μια συμφωνία που δίνει στην Ρωσία στρατιωτική παρουσία στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και στην Τουρκία μια οικονομική βάση στον Νότιο Καύκασο. Αυτή η συμφωνία αντιπροσωπεύει μια από τις μεγαλύτερες γεωστρατηγικές ανατροπές καθώς η Ρωσία και η Τουρκία βρισκόταν επί αιώνες σε αντίθετες πολιτικές και θρησκευτικές πλευρές. Στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ το Κρεμλίνο συμμάχησε με την Άγκυρα για να περιοριστούν οι Νατοϊκές-Αμερικανικές δυνάμεις. Μετά από την επανάσταση των μπολσεβίκων και την κατάρρευση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Τούρκοι θεώρησαν τους Ρώσους ως συμμάχους, και αντίστοιχα οι κομμουνιστές τους Τούρκους, ενάντια στην εχθρική Δύση.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει την παγιωμένη άποψη-τακτική ότι η συμμαχία με την Τουρκία, θα τον βοηθήσει να διαλύσει το ΝΑΤΟ. Για αυτό η φιλία των Τούρκων είναι πιο σημαντική από το να βοηθήσει την αιματοβαμμένη Συρία. Για αυτούς τους λόγους είχαμε την συναίνεση της Ρωσίας και με την σύμφωνη γνώμη του “Τσάρου”, η Τουρκία ενεπλάκη στον πόλεμο του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Από την πλευρά του ο δαιμόνιος Ερντογάν στοχεύει να οδηγήσει την Ρωσία σε πολεμική σύγκρουση με το Νάτο, ευελπιστώντας σε ήττα και διάλυση της Ρωσίας ώστε να πάρει η Άγκυρα την θέση της Μόσχας !!! Η μήπως έχει ήδη συμμαχήσει με τον Πούτιν και εργάζονται και οι δύο για την κατάρρευση του ΝΑΤΟ ;

Πίσω από τον Ερντογάν καραδοκεί η δύση, για να αποσπάσει ενεργειακά την Ευρώπη από την Μόσχα.  Οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας είναι ιδιόμορφες-πολύπλευρες με βάση το γεγονός ότι η Τουρκία του Ερντογάν, είναι η μόνη χώρα του ΝΑΤΟ που συγκρούστηκε στρατιωτικά με την Ρωσία την δεκαετία 2010-2020. Ενδεικτικό ήταν το γεγονός ότι η Τουρκία κατέρριψε ένα Ρωσικό πολεμικό αεροπλάνο, προερχόμενο από την μαρτυρική Συρία.

Εν τούτοις η Ρωσία απάντησε μόνον με κυρώσεις στα Τουρκικά προϊόντα, ζητώντας από τους Ρώσους τουρίστες να μην επισκέπτονται την Τουρκία και παράλληλα βομβάρδισε Τουρκόφωνους μαχητές στην βόρεια Συρία. Επίσης Ρώσοι αξιωματούχοι και τα ΜΜΕ κατηγόρησαν μέλη της οικογένειας του Ερντογάν, ότι αγόραζαν πετρέλαιο από το Ισλαμικό Κράτος. Η Τουρκία είναι σε θέση να πραγματοποιήσει στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Συρία, αποκλειστικά με την Ρωσική έγκριση. Στον στενό κύκλο συμβούλων του Ερντογάν, καθώς και στον Τουρκικό στρατό υπάρχουν αρκετοί  υποστηρικτές της Ασιατικής ενώσεως, οι οποίοι επιθυμούν την συνεργασία με την Ρωσία, το Ιράν και την Κίνα. Φίλοι και εχθροί, μια νέα τάξη πραγμάτων από τους Πούτιν και Ερτνογάν. Ρωσία και Τουρκία είναι σύμμαχοι αν και εξακολουθούν να έχουν συγκρούσεις, στην Συρία.

Μετά από Ρωσική επίθεση ενάντια σε Τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις, σκοτώθηκαν 36 Τούρκοι στρατιώτες. Εν τούτοις η Τουρκία  θεώρησε υπεύθυνο για την επίθεση τον πρόεδρο της Συρίας, τον Μπασάρ αλ-Ασσάντ !!!  Ως αναπόδοση ο Βλαντιμίρ Πούτιν, επέτρεψε εν μέρη στην Τουρκία, να βομβαρδίσει της κυβερνητικές δυνάμεις με τα πολεμικά αεροσκάφη της, ενώ τα Ρωσικά αεροσκάφη παρέμειναν στο έδαφος ως παθητικοί θεατές. Οι δύο μεγάλες δυνάμεις έχουν διαφορετικά κίνητρα και συμφέροντα στην Συρία, την Γεωργία, την Λιβύη και την Ουκρανία.

Η Τουρκία θέλει να γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ, η Ουκρανία και η Γεωργία. Αυτό το ενδεχόμενο όμως είναι απίθανο για την Ρωσία, η οποία διεξήγαγε πολέμους για να κρατήσει τις δύο χώρες μακριά από την εξουσία της Αμερικής και του ΝΑΤΟ. Η Αγκυρα εφαρμόζει ύπουλες τακτικές. Ο Ερντογάν έχει υποστηρίξει την προοπτική ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, ενώ επανειλημμένα έχει δηλώσει ότι δεν αναγνωρίζει την προσάρτηση της Κριμαίας, από την Ρωσική Ομοσπονδία, κάνοντας λόγο για διωγμούς της Τουρκογενούς μειονότητας στην χερσόνησο. Η Χερσόνησος της Κριμαίας αποτελεί αντικείμενο της έχθρας μεταξύ Ρώσων και Τούρκων. Η εμπλοκή της Τουρκίας στο Ουκρανικό πρόβλημα, ενδέχεται να αλλάξει τα γεωστρατηγικά δεδομένα υπέρ της Άγκυρας.

Ο πραγματικός δημιουργός της ένοπλης σύγκρουσης, μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας αποδείχθηκε ότι είναι η Τουρκία. Eπίσης έχουμε τις δηλώσεις της Τουρκίας σχετικά με την ετοιμότητά της να παράσχει βοήθεια στην Ουκρανία για την επιστροφή της Κριμαίας !!! Για όσους δεν γνωρίζουν η Κριμαία αποτελεί μόνιμο θέμα εντάσεων και αντιπαλότητας μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας. Οι ενέργειες Τουρκίας προκαλούν μεγάλης κλίμακας ένταση στις σχέσεις Ρωσίας-Ουκρανίας. Η Ρωσική ομοσπονδία ευθέως έχει κατηγορήσει το νεοταξικό ΝΑΤΟ, ότι προσπαθεί να ανατρέψει τον Πούτιν.

Μεταξύ άλλων σημείο τριβής μεταξύ Ρωσίας και Δύσης αποτελεί η υπόθεση Ναβάλνι, με κατηγορίες εκατέρωθεν. Από την μεριά της η Τουρκία παρά το γεγονός ότι είναι μια χώρα-μέλος του Νάτο και υποψήφια για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν είπε το παραμικρό για την υπόθεση Ναβάλνι, ούτε για τις χιλιάδες συλλήψεις που υποστηρίζουν τον Ρώσο πολιτικό αντίπαλο του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η σιωπή του δαιμόνιου Ερντογάν, δείχνει την ύπαρξη σχεδίων και  στόχων που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των δύο ηγετών. Στις 25 Ιουλίου 2022 ο Ερτνογάν βομμβάρδισε με drones την Αγίας Σοφία όπου σκοτώθηκαν δύο άτομα και τραυματίστηκαν ακόμη δώδεκα κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας. Ήταν η πρώτη Θεία Λειτουργία για τα εγκαίνια του Ιερού Ναού.

 

Την ίδια ακριβώς τακτική ακολουθεί ο Ρώσος πρόεδρος και με την ηττημένη Αμερική, στον πόλεμο της Συρίας. Οι Αμερικάνοι αν και ηττήθηκαν κατά κράτος έχουν στην κατοχή τους μέχρι σήμερα την Ανατολική Συρία, καθώς συνεχίζουν να αφαιρούν παράνομα τον ενεργειακό πλούτο της διαλυμένης από τον πόλεμο μαρτυρικής χώρας. Την ίδια πολιτική ακολουθεί και με το Ισραήλ, η Ρωσική Ομοσπονδία. Το Ισραήλ έχει την έγκριση να βομβαρδίζει την Δαμασκό, αν και στηρίζει εμπράκτως την Ουκρανία.

Ο Πούτιν έχει καλές σχέσεις με όλους τους ηγέτες, καθώς είναι ο μεγαλύτερος πολιτικός του αιώνα μας. Είναι φιλικά προσκείμενος στους Χριστιανούς, στους Ιουδαίους και παράλληλα έχει πολύ καλές σχέσεις με τους Μωαμεθανούς. Στις 23 Νοεμβρίου 2015 ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, έδωσε ένα σπάνιο και πολύτιμο δώρο στον Ιρανό ηγέτη Αλί Χαμενει. Ο Πούτιν χάρισε στον Χαμενει ένα απo τα πέντε αντίγραφα του αρχικού χειρόγραφου του Κορανίου, του Μωαμεθανικού ιερού κειμένου που χρονολογείται από τον 7ο αιώνα. Μην ξεχνάτε ότι το Ιράν όχι μόνον είναι ένας από τους καλύτερους πελάτες των Ρώσων στον εξοπλιστικό τομέα (άμυνας), και είναι ταυτόχρονα το δεύτερο κράτος στον κόσμο, με το περισσότερο φυσικό αέριο.

Τo πώς ορίζεται η έννοια του δικαίου, διαφέρει ανάλογα με τις θρησκευτικές, πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές πεποιθήσεις ενός έθνους, στα πλαίσια μιας ορισμένης ιστορικής περιόδου.

Επίσης δύο αντικρουόμενες εκδοχές για τα αίτια του πολέμου, είναι λογικό να παρουσιασθούν ως δίκαιες. με αξιόπιστα επιχειρήματα επιχειρήματα από την κάθε πλευρά. Οι πόλεμοι αποδοκιμαζόταν εν μέρη στην αρχαία Ελλάδα, εν τούτοις η νομι­μότητα τους δεν αμφισβητήθηκε ποτέ. Oι αρχαίες Ελληνικές πόλεις έδιναν μεγάλη βαρύτητα στις αιτίες για την προσφυγή σε πόλεμο. “Πόλεμος πάντων μεν πατήρ εστί, πάντων δε βασιλεύς, και τους μεν θεοὺς έδειξε τους δε ανθρώπους, τους μεν δούλους εποίησε  τους δε ελευθέρους.”

 

 

Ο πόλεμος είναι ο πατέρας όλων, ο βασιλεύς των πάντων, και άλλους τους κατέστησε θεούς και άλλους ανθρώπους, άλλους τους έκανε δούλους και άλλους ελεύθερους. (Ηράκλειτος Fragmenta, απόφθεγμα 53, H. Diels and W. Kranz, «Die Fragmente der Vorsokratiker», vol. 1, 6th edn.,Berlin: Weidmann, 1951: 150-182).  (1) Στα πλαίσια της αιώνιας σύγκρουσης των δύο παγκόσμιων πολιτισμών του Αριστόκλειου και του Διονυσιακού, παρά τα θαύματα, τις διδασκαλίες και την Ανάσταση του Χριστού, η ιστορία της ανθρωπότητας είναι κατά κύριο λόγο στρατιωτική, γραμμένη με αίμα και φρικτά μαρτύρια-καταστροφές. Διαχρονικά το μέλλον της ανθρωπότητας καθορίζεται από τα μεγάλα πολεμικά γεγονότα.

Τα υπόλοιπα γεγονότα έχουν δευτερεύουσες συνέπειες, σε σχέση με όσα διαδραματίζονται στα πεδία των μαχών. Πατήρ πάντων ο πόλεμος, όπως δίδαξε ο Μέγας προσωκρατικός Φιλόσοφος Ηράκλειτος. Μερικούς αιώνες αργότερα ο υποστράτηγος των ΗΠΑ Smedley Butler στις αρχές του προηγούμενου αιώνα έγραψε ότι ο πόλεμος είναι μια απάτη. Σύμφωνα με τον Αμερικανό υποστράτηγο Butler στους πολέμους μόνο μια μικρή ομάδα μυημένων είναι ενημερωμένοι για την πραγματικότητα.

Οι πόλεμοι είναι μια πραγματική απάτη που οργανώνεται προς όφελος ενός μικρού αριθμού ατόμων που ελέγχουν την εξουσία. Όλοι αυτοί οι πόλεμοι πραγματοποιούνται σε βάρος των λαών και παράλληλα δίνουν το δικαίωμα σε έναν μικρό αριθμό να αυξήσει την περιουσία του. Ο πόλεμος των πολιτισμών και η τρομοκρατία είναι μέρος του ίδιου μυστικισμού.

Στα πλαίσια του δόγματος του στρατηγού Smedley Butler έχουμε εισαγωγές λιπασμάτων έγιναν από την Αμερική κατόπιν ενθάρρυνσης του Λευκού Οίκου προς τις Αμερικανικές εταιρείες να καλύψουν τις ελλείψεις. Η Ρωσία επέτυχε να διατηρήσει την οικονομική δύναμη της, εξάγοντας, πετρέλαιο, φυσικό αέριο, μέταλλα (τιτάνιο-αντιντομόνιο) σε αρκετές χώρες. Ανάμεσα στις χώρες αυτές είναι και η Αμερική.

Η Αμερική εξαρτάται ενεργειακά από την Ρωσία και την Κίνα, για την παραγωγή στρατιωτικού εξοπλισμού, και καύσιμα για τις αεροπορικές εταιρίες. Ο  αριθμός των Ρωσικών προϊόντων που εισάγονται στις ΗΠΑ δείχνει την εξάρτηση από την Ρωσία. Το Associated Press αναφέρει ότι Αμερικανικές και Ευρωπαϊκές βιομηχανίες εισάγουν τεράστιες ποσότητες σε  μέταλλο από μια Ρωσική εταιρεία που κατασκευάζει ανταλλακτικά για τα μαχητικά αεροσκάφη της Μόσχας. Από την μια κυρώσεις και από την άλλη συνεργασία.  Επίσης και οι σύμμαχοι της Ουάσιγκτον αυξάνουν τους οικονομικούς δεσμούς τους με τη Ρωσία. Η Τουρκία που είναι και μέλος της Βορειοατλαντικής συμμαχίας, διπλασίασε τις εισαγωγές Ρωσικού πετρελαίου το 2022 και αγοράζει και δεύτερη συστοιχία πυραύλων S 400.

Δυστυχώς οι λαοί γίνετονται θυσία στον “θεό” Savazio από τους παράγοντες της Διονυσιακής θρησκείας. O Φρυγικός δαίμονας Savazios είναι ο “θεός” των αχαλίνωτων ερωτικών οργίων και των καταστροφών. Για αυτό μοιραζόταν και την διοίκηση του Φοινικικού μαντείου των Δελφών με τον έτερο δαίμονα των καταστροφών, τον Ιουδαϊκής καταγωγής “θεό” Απόλλων.

Στην μυθολογία-ιστορία αναφέρονται πολλοί χρησμοί του Φοινικικού μαντείου, για χιλιάδες-φοβερές θυσίες στους «θεούς» της αρχαίας θρησκείας. Αμέτρητα ήταν τα αθώα θύματα, κυρίως αγνοί νέοι. Τα άτυχα παιδιά, θυσιάστηκαν από τους αιμοσταγείς-αλλοδαπούς ιερείς του παγανισμού, με εντολή του Δελφικού ιερού. Οι πόλεμοι των Ελλήνων κατά των βαρβάρων και οι φονικοί εμφύλιοι ήταν ο βασικός στόχος των ιερέων. Από κάθε πόλεμο απαιτούσαν ως θέληση των Ιουδαίου Απόλλωνα και του Φρυγικού Διόνυσου-Savaziou την δεκάτη από τα αιματοβαμμένα λάφυρα. Χαρακτηριστικό ήταν ότι είχαν την αναίδεια και την ανεντιμότητα να ζητούν από τις πόλεις ποσοστά ακόμη και από τους Περσικούς πολέμους, κατά τους οποίους το Δελφικό ιερό, ήταν με την πλευρά των ηττημένων και ομόθρησκων Περσών, καθώς έδινε αποτρεπτικούς χρησμούς, για να μην πολεμήσουν οι Έλληνες. Επίσης οι Φοίνικες ιερείς έδιναν χρησμούς παγίδες.

Οι Έλληνες που επισκεπτόταν το Φοινικικό μαντείο, έβλεπαν κάθε φορά τα αιματοβαμμένα λάφυρα των εμφυλίων πολέμων. Το αποτέλεσμα ήταν φρικτό-οδυνηρό και δυσβάσταχτο, καθώς ενθυμούμενοι τι έγινε στο πρόσφατο παρελθόν, οδηγήθηκαν σε νέους εμφύλιες διαμάχες. Αρκετούς χρησμούς για τους Ελληνικούς εμφυλίους πολέμους τους είχε δώσει ο Φρυγικός “θεός” Savazios μαζί με τον Ιουδαϊκής καταγωγής Απόλλων. Σύμφωνα με τον καθηγητή Πέτρου πρώτος λατρεύτηκε στον μαντείο των Δελφών ο Savazios-Διόνυσος. Στον θεό από την Φρυγία πιστεύουν από τα πανάρχαια χρόνια και οι Ιουδαίοι. (2) Στην Ελληνική μυθολογία-ιστορία με το όνομα Σαβάζιος είναι γνωστή μία αρχαία θεότητα. Ετυμολογικά το δεύτερο συνθετικό του ονόματος (-ζιος) προέρχεται από την ρίζα Dyeus. Aπό εκεί βγαίνουν και οι λέξεις Δίας και θεός, (Λατινικά deus). Στην κλασική Ελλάδα τον ονόμασαν Διόνυσο. Ο “θεός” Σαβάζιος είναι ο Διόνυσος (Λεξικό Σούδα). Ο Σαβάζιος αποτελεί τον βασικότερο και σημαντικότερο “θεό” του Ιουδαϊκού έθνους.

 

Ο βιογράφος, φιλόσοφος-ιστορικός, θεουργός και αρχιερέας του μαντείου των Δελφών Πλούταρχος γράφει στα Συμποσιακά του (ΙV 6) ,ότι οι Εβραίοι λάτρευαν τον Διόνυσο, και ότι η ημέρα των Σαββάτων ήταν εορτή του Σαβαζίου !!! Ένας μύστης- ομόθρησκος των Ιουδαίων αναφέρει την πραγματική θρησκεία των Ισραηλιτών. Διαβάστε σχετικά το αρχαίο κείμενο των Συμποσιακών (2) Οι παράγοντες της νέας τάξης πραγμάτων (Αμερική-Ισραήλ) επιθυμούν διακαώς μια ακόμη παγκόσμια θυσία ανθρώπων μέσα από έναν οικουμενικό πόλεμο. Ο Ρώσος ιστορικός Οστρογκόρσκυ στο βιβλίο του για την Ρωμαϊκή αυτοκρατορία έγραψε ότι μετά την πτώση του Imperium Romanum το 1204 το βασίλειο της Νίκαιας αποτελούσε μια θλιβερή μορφή ζωής. Το ίδιο ισχύει την σύγχρονη εποχή για την Αμερική.

Στην Αποκάλυψη του Ιωάννη διαβάζουμε «Και εβλήθη ο δράκων, ό όφις, ό μέγας ό αρχαίος, ό καλούμενος Διάβολος και Σατανάς, ό πλανών την οικουμένη όλην, εβλήθη εις την γήν, και οι άγγελοι αυτού μετ’ αυτού εβλήθησαν»(‘Αποκ. ΙΒ’ 9).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΑΝΑΛΥΤΗ ΑΓΓΕΛΟΥ-ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ Φ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ THE TIMES OF VOULGAROKTONOS 

loading...