Βεβήλωση του ιστορικού μνημείου, στο χωριό Πισοδέρι, κατά της προδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ως Παγκόσμια Συνομοσπονδία Παμμακεδονικών Ενώσεων εκφράζουμε την αγανάκτηση και τον αποτροπιασμό μας για την αισχρή πράξη βεβήλωσης του ιστορικού μνημείου κατά της προδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών, που ενεργοί πολίτες τοποθέτησαν στο χωριό Πισοδέρι Φλώρινας το 2020.

Σε αυτό το χωριό και στον χώρο ακριβώς μπροστά από το μνημείο, στις 17 Ιουνίου 2018, η αστυνομία είχε κλείσει τον δρόμο για να εμποδίσει Έλληνες πατριώτες να φθάσουν στο χωριό Ψαράδες για να αποτρέψουν την υπογραφή της ανιστόρητης συμφωνίας Τσίπρα -Κοτζιά -Ζάεφ. Οι αστυνομικές δυνάμεις, έκαναν χρήση χημικών και χρησιμοποίησαν πρωτοφανή και υπέρμετρη βία, με αποτέλεσμα να υπάρξουν πολλοί τραυματίες.

Η μπογιά, προφανώς από σπρέι, που έριξαν ορισμένοι ανεγκέφαλοι και ανιστόρητοι στο μνημείο, δεν μπορεί να αμαυρώσει τους αγώνες που έδωσε ο Ελληνικός λαός για να αποτρέψει την συμφωνία των Πρεσπών.

Το μνημείο προκάλεσε αντιδράσεις γιατί, σε μερικούς, υπενθυμίζει τον ενδοτισμό τους. Προφανώς ενοχλούνται και νομίζουν ότι αν μουτζουρώσουν το μνημείο θα διαγράψουν τις ιστορικές ευθύνες τους.

Εμείς, ως Έλληνες και ιδιαίτερα ως Μακεδόνες Έλληνες δεν πρόκειται να απεμπολήσουμε την ιστορική μας μνήμη δηλαδή την Μακεδονική πολιτιστική μας ταυτότητα. Αγωνιζόμαστε για την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας, που εποφθαλμιούν απροκάλυπτα οι σλάβοι γείτονές μας και κατά της επιχειρούμενης σλαβοποίησης των Μακεδόνων με την Συμφωνία των Πρεσπών.

Με εκτίμηση,

Ο  Πρόεδρος

Κοσμίδης Γεώργιος

Ομοσπονδία Παμμακεδονικών Ενώσεων Αυστραλίας Πρ. Κοσμίδης Γ.
Παμμακεδονική Ομοσπονδία Καναδά Πρ. Δημητρακόπουλος Γεώργιος
Παμμακεδονική Ένωση Καναδά Πρ. Καράτζιος Χρήστος
Παμμακεδονική Ένωση Ν.Αφρικής Πρ. Παπαθανασίου Αμύντας
Παμμακεδονική Ένωση Γερμανίας Πρ. Γκέγκας Ιωάννης
Μακεδονικός Σύλλογος Ιρλανδίας Πρ. Κακούλη Θωμαΐς
Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων – «Παμμακεδονική Ένωση Ελλάδος» Πρ. Γιουματζίδης Δημήτριος

Δημάρχου Κ.Στάμκου 1, Γιαννιτσά 58100,  Δήμος Πέλλας, Π.Ε.Πέλλα

Π.Κεντρικής Μακεδονίας

Κιν:  0061414999286   [email protected], Τηλ. Ελλάδος 6977254045

loading...