Αποσύρεται από τις ευρωεκλογές η Ασημακοπούλου, μετά τη διαρροή των emails αποδήμων: Υπηρέτησα τη ΝΔ από όποια θέση μου ζητήθηκε

Την απόσυρση της από το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ ανακοίνωσε η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, μετά τον σάλο που προκλήθηκε με τη διαρροή e-mails Ελλήνων του εξωτερικού.
«Ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό για την απόφασή μου να μην συμμετάσχω ως υποψήφια Ευρωβουλευτής στις επερχόμενες Ευρωεκλογές του Ιουνίου εάν το θέμα αυτό δεν έχει ξεκαθαριστεί πλήρως» αναφέρει στη σχετική δήλωση της, η κ. Ασημακοπούλου για να σημειώσει σε άλλο σημείο πως «υπήρξα πάντοτε ένας “στρατιώτης” της μεγάλης παράταξης της ΝΔ και την υπηρέτησα από όποια θέση μου ζητήθηκε».
Πάντως, υπενθυμίζεται πως η ευρωβουλευτής της ΝΔ είχε διαψεύσει τα περί παραβίασης προσωπικών δεδομένων, ισχυριζόμενη ότι τα e-mails τα είχε η ίδια συγκεντρώσει από τις επαφές που είχε με πολίτες κατά τη διάρκεια της θητείας της.
Η υπόθεση της κ. Ασημακοπούλου λέγεται πως είχε προκαλέσει εκνευρισμό στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς προέκυψε σε μια περίοδο που η κυβέρνηση έχει ανοιχτά πολλά μέτωπα και κυρίως αυτό του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη αλλά και της ακρίβειας, με την κοινωνία να εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια της για τους κυβερνητικούς χειρισμούς. Ειδικά για τα Τέμπη οι Έλληνες πολίτες εμφανίζονται ιδιαίτερα δύσπιστοι ως προς τις… προθέσεις της κυβέρνησης όσον αφορά τη διαλεύκανση της υπόθεσης, που σημειωτέον έχει προκαλέσει ακόμα την παρέμβαση των Βρυξελλών.

Η δήλωση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου

Ειδικότερα, η κ. Ασημακοπούλου αναφέρει στη δήλωση της: «Καταθέτω σήμερα στην ΑΠΔΠΧ, όπως μου ζητήθηκε, στοιχεία που αφορούν στο γνωστό θέμα της αποστολής newsletter από το γραφείο μου. Στην πολιτική μου πορεία υπήρξα πάντοτε ένας “στρατιώτης” της μεγάλης παράταξης της ΝΔ και την υπηρέτησα από όποια θέση μου ζητήθηκε. Ως Ευρωβουλευτής, επί 5 χρόνια έδωσα πολλές μάχες για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Για όλη αυτή την πορεία προφανώς αξιολογούμαι και κρίνομαι. Πιστή στις αρχές, στις αξίες και στην αγάπη μου για την Ελλάδα, ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό για την απόφασή μου να μην συμμετάσχω ως υποψήφια Ευρωβουλευτής στις επερχόμενες Ευρωεκλογές του Ιουνίου εάν το θέμα αυτό δεν έχει ξεκαθαριστεί πλήρως. Αυτό, γιατί η συνείδησή μου δεν μου επιτρέπει να συμμετέχω άθελά μου στις προσπάθειες κάποιων να πλήξουν τον θεσμό της επιστολικής ψήφου, την Κυβέρνηση Μητσοτάκη ή το κύρος της Ελλάδας. Ο λόγος τώρα είναι αποκλειστικά στις αρμόδιες αρχές που διερευνούν την υπόθεση και είμαι βέβαιη πως θα καταλήξουν ταχύτατα στην ανάδειξη της αλήθειας και των πραγματικών διαστάσεων του συγκεκριμένου θέματος. Επαναλαμβάνω για ακόμη μια φορά πως θα συνεργαστώ μαζί τους σε ό,τι μου ζητηθεί».

Οι… αποστάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη

Σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε κρατήσει αποστάσεις από την κ. Ασημακοπούλου. «Υπάρχουν ερωτήματα. Η υπόθεση με τα e-mail που φέρεται να έστειλε η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου στους απόδημους πρέπει να διερευνηθεί. Η υπόθεση πρέπει να ερευνηθεί και από τη δικαιοσύνη και από το υπουργείο Εσωτερικών. Κάνουμε και εμείς τη δική μας έρευνα», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.
Υπενθυμίζεται πως τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τη διαρροή στοιχείων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας κατοίκων του εξωτερικού που έφθασαν στην κατοχή της ευρωβουλευτού της ΝΔ έχει διατάξει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνης Ελευθεριάνος.

Η «διαρροή» των e-mails αποδήμων

Λίγη ώρα μετά την επίσημη ενημέρωση για την πλατφόρμα από το υπουργείο Εσωτερικών, μέσω της οποίας οι απόδημοι θα μπορούν να ψηφίσουν για πρώτη φορά με επιστολική ψήφο, η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, έστειλε e-mails σε απόδημους Έλληνες του εξωτερικού.
Οι παραλήπτες αντέδρασαν άμεσα με αναρτήσεις στα social media και ζήτησαν διευκρινίσεις για το πως έφτασαν στα χέρια της ευρωβουλευτού προσωπικά δεδομένα Ελλήνων του εξωτερικού.
email.JPG
Υπενθυμίζεται ότι το ζήτημα έλαβε διαστάσεις στα μέσα κοινωνική δικτύωσης, όπου δεκάδες Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό σχολίασαν πως συμπεριλήφθηκαν, χωρίς να έχουν δώσει οι ίδιοι τα στοιχεία τους, στην ενημερωτική λίστα με email της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου.
Το υπουργείο Εσωτερικών με μία λιτή ανακοίνωση διά του γενικού γραμματέα υποστήριξε ότι «δεν παρέχει διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εκλογέων σε υποψήφιους ή κόμματα, όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία», με την κ. Ασημακοπούλου να υποστηρίζει με ανάρτησή της ότι τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της είναι προϊόν επιμέλειας του γραφείου της, τα οποία συγκέντρωσε ως ευρωβουλευτής τα τελευταία 5 χρόνια.
email1.JPG
Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, εκλογικοί κατάλογοι δίνονται σε όλους τους υποψηφίους, ανεξαρτήτως κόμματος, όμως στα στοιχεία αυτά δεν περιέχονται τα email, τα τηλέφωνα και η διεύθυνση στην οποία ο εκλογέας επιθυμεί να παραλάβει τον φάκελο με την επιστολική ψήφο (άρθρο 7 του νόμου 5083/2024 ειδικοί εκλογικοί κατάλογοι εκλογέων επιστολικής ψήφου).

www.bankingnews.gr

loading...