Άξονας Ινδίας-Ελλάδας-Αρμενίας κατά Πακιστάν-Τουρκίας-Αζερμπαϊτζάν!

Ο Ινδός αναλυτής Μαχές Ραντζάμπ Ντεμπατά υποστήριξε ότι το Νέο Δελχί και το Ερεβάν έχουν δημιουργήσει αμοιβαία επωφελή συνεργασία.

Δημιουργείται ένας άξονας Ινδίας-Ελλάδας-Αρμενίας έναντι του άξονα Πακιστάν-Αζερμπαϊτζάν-Τουρκίας και ο άξονας Ινδίας-Ελλάδας-Αρμενίας μπορεί να αποτελέσει μια εξισορροπητική δύναμη στον Νότιο Καύκασο, κάτι που δεν θα αρέσει στη Ρωσία, δήλωσε ο Ινδός αναλυτής Μαχές Ραντζάμπ Ντεμπατά στις 28 Μαρτίου στο συνέδριο ιστορικών και πολιτιστικών δεσμών με τίτλο «Η Αρμενία ως σταυροδρόμι πολιτισμών».

Υπενθύμισε ότι μετά τον πόλεμο στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και την προσέγγιση Τουρκίας-Πακιστάν στο θέμα του Κασμίρ, η Αρμενία και η Ινδία υπέγραψαν συμφωνία προμήθειας όπλων. Ο ειδικός πρόσθεσε ότι το Νέο Δελχί και το Ερεβάν έχουν δημιουργήσει αμοιβαία επωφελή συνεργασία. Η Ινδία επεκτείνει την αγορά εξαγωγών όπλων της και η Αρμενία αποκτά αμυντικό εξοπλισμό. «Η συμφωνία μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και του Πακιστάν σχετικά με την προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών στο Μπακού επηρεάζει επίσης τη σφαίρα ασφαλείας της Αρμενίας και της Ινδίας», τόνισε.

Παράλληλα, ο Μαχές Ραντζάμπ Ντεμπατά ανέφερε τη σημασία της αύξησης του ετήσιου τζίρου μεταξύ Αρμενίας και Ινδίας στο 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Ελπίζει ότι ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι θα επισκεφθεί την Αρμενία, κάτι που θα ανεβάσει τις σχέσεις σε νέο επίπεδο.

ΠΗΓΗ: Δημόσια Ραδιοφωνία της Αρμενίας

loading...