Freedom of Press: Συγκάλυψη στα Τέμπη! Ο Πλεύρης “κάρφωσε” ποιος ηγείτο του κυβερνητικού κλιμακίου στη Λάρισα

Ο πρώην υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης αποποιήθηκε κάθε ευθύνη για το “μπάζωμα” στον τόπο της τραγωδίας στα Τέμπη και ανέφερε ότι όλα έγιναν με επικεφαλής του κυβερνητικού κλιμακίου τον τότε υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό, Χρ. Τριαντόπουλο.

Ο Αγοραστός δεν αρνήθηκε ποτέ ότι με μέσα της Περιφέρειας έγινε το «μπάζωμα» στον τόπο του δυστυχήματος. Μάλιστα, απαντώντας σε εξώδικο που του είχε στείλει η πρόεδρος του Συλλόγου θυμάτων των Τεμπών Μαρία Καρυστιανού, τον Αύγουστο του 2023, εκείνος είχε απαντήσει ότι η Περιφέρεια έδρασε κατόπιν απόφασης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας στο οποίο συμμετείχαν ο τότε Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος και άλλοι.

Όταν στις 15 Φεβρουαρίου 2024 ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας προσήλθε να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το δυστύχημα στα Τέμπη, ναι μεν επικαλέστηκε το «δικαίωμα σιωπής» που του δίνει ο νόμος λόγω της ποινικής δίωξης που του ασκήθηκε, αλλά επανέλαβε ότι η δράση της Περιφέρειας έγινε κατόπιν απόφασης του Συντονιστικού Οργάνου

Στις 20 Φεβρουαρίου 2024 ήταν η σειρά του πρώην υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής. Και εδώ είναι που η υπόθεση λαμβάνει ακόμη πιο μεγάλες διαστάσεις, διότι αυτός έσπευσε να διαχωρίσει τη θέση του λέγοντας ότι ποτέ δεν συμμετείχε σε συζήτηση με τον Αγοραστό για το «μπάζωμα» στο σημείο του δυστυχήματος και ότι αυτή έγινε μετά την άφιξη στη Λάρισα του τότε υφυπουργού Παρα τω Πρωθυπουργό Χρήστου Τριαντόπουλου, που σήμερα είναι Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

loading...