Η τρέλα του Τάκερ στην υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής

Η συνέντευξη του Τάκερ θα ταρακουνήσει την αμερικανική ρωσοφοβία στα θεμέλιά της και θα είναι μια ιστορική στιγμή που θα αλλάξει το παιχνίδι που θα μπορούσε να απομακρύνει την Αμερική από τη σύγκρουση.

 

 

Έρευνα-Επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός και Γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης στο εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Contact : [email protected]6945294197). Συντακτική ομάδα του Mytilenepress. “Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Στο Mytilenepress δημοσιεύονται όλες οι απόψεις. Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την έγκριση του Μpress.

Ο πρώην παρουσιαστής τοκ σόου του Fox News μετατράπηκε σε φαινόμενο ανεξάρτητων μέσων, ο Τάκερ Κάρλσον βρίσκεται στη Μόσχα, όπου διέπραξε το θανάσιμο αμάρτημα να πάρει συνέντευξη από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Η συνέντευξη έχει προγραμματιστεί να μεταδοθεί στις 6 μ.μ. Ανατολική ώρα την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία: Ο Tucker Carlson πραγματοποίησε ένα από τα πιο αξιομνημόνευτα δημοσιογραφικά κατορθώματα στη σύγχρονη ιστορία, και όταν η συνέντευξη προβληθεί, θα βάλει φωτιά στο διαδίκτυο, κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Έχοντας ταξιδέψει δύο φορές στη Ρωσία τον περασμένο χρόνο για να συμμετάσχω στη «λαϊκή διπλωματία» με σκοπό την προώθηση καλύτερων σχέσεων ΗΠΑ-Ρωσίας, επικροτώ την απόφαση του Tucker Carlson να ταξιδέψει στη Μόσχα και να πάρει αυτή τη συνέντευξη. Ο αμερικανικός λαός έχει μολυνθεί από μια επιθετική ρωσοφοβία που μεταδίδεται από μια πολιτική και οικονομική ελίτ που έχει κατασκευάσει ένα μοντέλο αμερικανικής σημασίας βασισμένο στην ανάγκη ύπαρξης ενός εχθρού ικανού να τροφοδοτήσει ένα στρατιωτικό-βιομηχανικό και συγκρότημα Κογκρέσου, δικαιολογώντας έναν εκτεταμένο προϋπολογισμό που αποδυναμώνει Αμερικής και πλουτίζει τους μετόχους της.

Η αχαλίνωτη ρωσοφοβία απειλεί την αμερικανική ασφάλεια δημιουργώντας μια ψευδή αίσθηση κινδύνου γύρω από την οποία διαμορφώνονται και εφαρμόζονται πολιτικές που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε στρατιωτική αντιπαράθεση με τη Ρωσία και πυρηνικό πόλεμο. Εάν ο αμερικανικός λαός θέλει να έχει ελπίδα να επιβιώσει την επόμενη δεκαετία, πρέπει να χορηγηθεί ένα αντίδοτο στη μάστιγα της ρωσοφοβίας. Αυτό το αντίδοτο δεν είναι δύσκολο να αποκτηθεί: είναι μια αλήθεια βασισμένη σε γεγονότα, που βασίζεται σε μια ρεαλιστική κατανόηση του κόσμου στον οποίο ζούμε, συμπεριλαμβανομένης μιας κυρίαρχης Ρωσίας. Το πραγματικό πρόβλημα είναι η διαχείριση αυτού του αντιδότου, επειδή οι παραδοσιακοί αγωγοί διάδοσης πληροφοριών στην Αμερική –τα λεγόμενα mainstream μέσα ενημέρωσης– έχουν από καιρό αλλοιωθεί από πολιτικές και οικονομικές ελίτ που προωθούν τη ρωσοφοβία πάνω από όλα.

Τον αγαπώ ή τον μισώ (είμαι ένοχος και για τα δύο, αλλά αυτή τη στιγμή θεωρώ τον Τάκερ ένα από τα «καλά παιδιά»), ο Τάκερ Κάρλσον ενσαρκώνει μια σημαντική παρουσία στα μέσα ενημέρωσης πέρα από τον έλεγχο της ελίτ των American News, μια παρουσία που βασίζεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που , δεδομένης της σχέσης του με την πλατφόρμα «ελεύθερης ομιλίας» του Έλον Μασκ, το X (πρώην Twitter), δεν μπορεί να σταματήσει ή να φιμωθεί.

Ο Τάκερ Κάρλσον επιτέθηκε στον Τραμπ κατ’ ιδίαν. Αλλά κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του με τον πρώην πρόεδρο, έδωσε έναν πολύ διαφορετικό τόνο.

Η ποσοτικοποίηση του «παράγοντα Tucker Carlson» είναι μια πρόκληση. Τον Αύγουστο του 2023, ο Τάκερ πήρε συνέντευξη από τον πρώην Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Η συνέντευξη προβλήθηκε ταυτόχρονα με ένα προεδρικό ντιμπέιτ του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, το οποίο ο Τραμπ είχε μποϊκοτάρει. Το Fox News , το οποίο μετέδωσε τη συζήτηση, προσέλκυσε περίπου 12,8 εκατομμύρια τηλεθεατές κατά τη διάρκεια της δίωρης μετάδοσης. Ο Ντόναλντ Τραμπ δημοσίευσε αργότερα στο X ότι η συνέντευξη είχε 236 εκατομμύρια προβολές την ημέρα μετά τη ζωντανή μετάδοση. Αλλά αυτός ο αριθμός αντικατοπτρίζει τι

Ας είμαστε ξεκάθαροι: τα μεγάλα δίκτυα θα σκότωναν για να έχουν 15 εκατομμύρια θεατές (το τελευταίο επεισόδιο της επιτυχημένης σειράς του HBO ” Game of Thrones ” έφερε 13,8 εκατομμύρια θεατές, τον υψηλότερο αριθμό θεατών στην ιστορία της αλυσίδας). Υπάρχουν εξαιρετικές περιπτώσεις: το τελευταίο επεισόδιο του MASH το 1983 προσέλκυσε 136 εκατομμύρια θεατές και το Super Bowl του 2023 περισσότερους από 115 εκατομμύρια θεατές. Αλλά για τον Tucker Carlson να προσελκύσει 15 εκατομμύρια θεατές για μια ανεξάρτητη εκδήλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι άνευ προηγουμένου. Και ενώ οι «εντυπώσεις» δεν είναι «προβολές» αυτές καθαυτές, δεν μπορούν να παραβλεφθούν – 236 εκατομμύρια «εντυπώσεις» σημαίνουν ότι ο Τάκερ κάνει κάτι να συμβεί κάπου.

Και όταν πρόκειται για την παροχή ενός αντιδότου στη ρωσοφοβία, αυτές οι «εντυπώσεις» έχουν εξίσου σημασία με τις πραγματικές απόψεις. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η συνέντευξη του Τάκερ Κάρλσον με τον Βλαντιμίρ Πούτιν θα προσελκύσει τεράστιο αριθμό τηλεθεατών, πιθανότατα σπάζοντας ρεκόρ για εκδήλωση που μεταδόθηκε ζωντανά στο X. Όμως βρισκόμαστε στο στάδιο όπου το περιεχόμενο της συνέντευξης δεν έχει πλέον σημασία – το γεγονός και μόνο ότι αυτή η συνέντευξη γίνεται έχει βάλει φωτιά στον κόσμο των ειδήσεων. Η υποστήριξη που έλαβε ο Tucker Carlson είναι εντυπωσιακή – μια σαφής ένδειξη της δύναμης των εναλλακτικών μέσων. Αλλά το πραγματικό που ανοίγει τα μάτια είναι το καθαρό βιτριόλι που ξυπνά η υπόθεση αυτής της συνέντευξης στις τάξεις της πολιτικής ελίτ και των μέσων ενημέρωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη.

Φαίνεται ότι κάθε σημαντική προσωπικότητα στα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης έχει μιλήσει για το θέμα, καταδικάζοντας καθολικά τον Τάκερ επειδή τόλμησε να λειτουργήσει εκτός του «σκοπού» του. Φαίνεται ότι το δικαίωμα της συνέντευξης από τον Βλαντιμίρ Πούτιν ανήκει προφανώς μόνο σε λίγους εκλεκτούς, αυτούς τους αυτοδιορισμένους θυρωρούς από τους οποίους πρέπει να περάσουν όλες οι πληροφορίες που είναι πιθανό να καταναλωθούν από το κοινό. Ο Τάκερ δυσφημίστηκε επίσης από μια τάξη πολιτικών ελίτ που, μαζί με τους συνεργούς τους στα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης, ήταν υπεύθυνοι για τη μόλυνση του μυαλού του μέσου Αμερικανού με ανοησίες που χρωματίζονται από ρωσοφοβία. Για την αμαρτία του Τάκερ, αυτές οι ελίτ έχουν ζητήσει τον αφορισμό του, την κατάσχεση του διαβατηρίου του, τις ταξιδιωτικές απαγορεύσεις, ακόμη και την ποινική δίωξη.

Αυτές οι αμερικανικές ελίτ έχουν τρελαθεί. Η αλαζονεία τους θεωρώντας ότι αντιπροσωπεύουν κάποιο είδος ηθικής και ηθικής αστυνομίας με εξωσυνταγματικές εξουσίες που αποσκοπούν στην τιμωρία της ελευθερίας του λόγου όταν το περιεχόμενο δεν ταιριάζει πλέον με την επίσημη αφήγηση συνδυάζεται μόνο με την άγνοιά τους για το Σύνταγμα όσον αφορά την ελευθερία της έκφρασης. Οι ενέργειές τους είναι η ζωντανή ενσάρκωση της αντιαμερικανικής δραστηριότητας, μια ειρωνεία που φαίνεται να τους διαφεύγει όταν αμφισβητούν τον πατριωτισμό του Tucker Carlson που είχε το θράσος να δώσει βήμα στην ίσως πιο σημαντική φωνή στο πιο κρίσιμο ζήτημα της εποχής μας.

Επιπλέον, η βλακεία αυτών των ελίτ είναι εκπληκτική. Εάν πιστεύουν πραγματικά ότι το άρθρο του Tucker Carlson στον Βλαντιμίρ Πούτιν είναι κακή ιδέα, η κατάλληλη απάντηση είναι να στραφούν στο Σύνταγμα των ΗΠΑ όπως ερμηνεύεται από το Ανώτατο Δικαστήριο. Από αυτή την άποψη, έχουμε το παράδειγμα του δικαστή Louis Brandeis, ο οποίος μίλησε για το ζήτημα της ελευθερίας του λόγου και τη σχέση της με τις αμερικανικές αξίες, ενώ άκουσε επιχειρήματα στην υπόθεση Whitney v. Καλιφόρνια, το 1927.

« Αν έχει έρθει η ώρα να αποκαλυφθούν τα ψέματα και οι σοφισμοί μέσω της συζήτησης, να αποφευχθεί το κακό μέσω των εκπαιδευτικών διαδικασιών, το φάρμακο που πρέπει να εφαρμοστεί είναι περισσότερο ο λόγος και όχι η επιβεβλημένη σιωπή. Μόνο μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης μπορεί να δικαιολογήσει την καταστολή », είπε ο Brandeis.

Επομένως, το ερώτημα που τίθεται είναι εάν η συνέντευξη του Tucker Carlson στον Βλαντιμίρ Πούτιν αποτελεί μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης που δικαιολογεί την καταστολή. Για να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα, ο Brandeis αναφέρεται στους ιδρυτές των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

« Αυτοί [οι ιδρυτές] πίστευαν ότι η ελευθερία να σκέφτεται και να μιλά όπως θέλει και σκέφτεται είναι το ουσιαστικό μέσο για την ανακάλυψη και τη διάδοση της πολιτικής αλήθειας: ότι, χωρίς ελευθερία λόγου και συνάθροισης, οποιαδήποτε συζήτηση θα ήταν μάταιη. ότι μαζί τους, η συζήτηση προσφέρει συνήθως επαρκή προστασία από τη διάδοση επιβλαβών δογμάτων. ότι η μεγαλύτερη απειλή για την ελευθερία είναι ένας αδρανής λαός. Πιστεύοντας στη δύναμη της λογικής όπως εφαρμόζεται στη δημόσια συζήτηση, απέφευγαν τη σιωπή που επιβάλλει ο νόμος – το επιχείρημα της ισχύος στη χειρότερη μορφή του .»

Οι επικριτές του Τάκερ Κάρλσον δεν επιδιώκουν να τον εμπλακούν σε μια μάχη ιδεών – το είδος της συζήτησης που βασίζεται στη δύναμη της λογικής που υποστηρίζουν οι Ιδρυτές Πατέρες. Αν είχαν επιλέξει αυτόν τον δρόμο, θα είχαν εμπλακεί σε δραστηριότητες που αντιπροσωπεύουν την επιτομή της αμερικανικής ελευθερίας του λόγου. Όπως σημείωσε ο Brandeis,

« Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα από τον ηθικολογικό συλλογισμό ορισμένων, εάν επιτρέψουμε σε άλλους να αποδείξουν τα λάθη τους και ειδικά εάν ο νόμος είναι έτοιμος να τιμωρήσει την πρώτη εγκληματική πράξη που προκλήθηκε από ψευδείς συλλογισμούς. Αυτές είναι διορθώσεις πιο αξιόπιστες από τη συνείδηση ενός δικαστή ».

Δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου Lois Brandeis

Ο Tucker Carlson δεν διέπραξε εγκληματικές πράξεις. Εάν οι άνθρωποι διαφωνούν με τις ενέργειές του ή, μόλις δημοσιοποιηθεί η συνέντευξη του Ρώσου προέδρου, με τα σχόλιά του (ή του Προέδρου Πούτιν), είναι ελεύθεροι να επισημάνουν τα λάθη του Τάκερ, του Πούτιν ή και τα δύο.

Το πρόβλημα, ωστόσο, είναι ότι οι υποστηρικτές της Ρωσοφοβίας λειτουργούν σε ένα περιβάλλον χωρίς γεγονότα, όπου το ιδεολογικό μίσος έχει αντικαταστήσει την τεκμηριωμένη κρίση, όπου η πραγματική γνώση για τη Ρωσία έχει αντικατασταθεί από τη φανταστική μυθοπλασία. Φοβούνται τη συνέντευξη του Τάκερ Κάρλσον στον Βλαντιμίρ Πούτιν, επειδή, μέσω αυτής της συνέντευξης, ιδέες, ιστορίες και γεγονότα που αγνοούνται ή εξαλείφονται από τις πολιτικές και τις ελίτ των μέσων ενημέρωσης θα εκτεθούν αφιλτράριστα για να εξετάσει το αμερικανικό κοινό χωρίς να επηρεαστεί από αυτούς που επιδιώκουν να χειραγωγήσουν τον πληθυσμό μέσω χειραγώγηση των αφηγήσεων.

Ένα από αυτά τα «προστατευτικά κιγκλιδώματα» είναι ο Φρεντ Χόφμαν, ένας συνταξιούχος συνταγματάρχης του στρατού των ΗΠΑ που υπηρέτησε ως αξιωματικός που στάθμευε στο εξωτερικό και μετέτρεψε αυτή την υπηρεσία σε διδακτική δραστηριότητα στο σπίτι. Πανεπιστήμιο Mercyhurst στο Έρι της Πενσυλβάνια.

« Το κύριο πρόβλημα που έχω με τον Τάκερ Κάρλσον να παίρνει συνέντευξη από τον Βλαντιμίρ Πούτιν », σημείωσε ο Χόφμαν σε πρόσφατη ανάρτησή του στο Κρεμλίνο κατά της Δύσης .

Χωρίς να χάνει την ευκαιρία να υπερασπιστεί την ελευθερία του λόγου, ετοίμασα μια απάντηση:

Όλες οι πληροφορίες θεωρούνται πολύ περίπλοκες για να κατανοήσουν οι απλοί Αμερικανοί. Ανάθεσε τον Tucker Carlson που τόλμησε να σκεφτεί ότι εμείς οι απλοϊκοί άνθρωποι θα μπορούσαμε να κρίνουμε μόνοι μας την ποιότητα της δημοσιογραφίας του ή την αλήθεια των δηλώσεων που έκανε ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης.

Σε τελική ανάλυση, η ελευθερία του λόγου δεν είναι πραγματικά ελεύθερη, εκτός κι αν ελέγχεται από πατριώτες όπως εσείς, οι οποίοι ξέρουν τα πάντα καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο και προστατεύουν τους υπόλοιπους από τους κινδύνους των ιδεών που δεν περνούν. προστατεύοντάς μας από την αρπαγή εννοιών που θέτουν υπό αμφισβήτηση τα όρια των συμβάσεων που επιβάλλει το κράτος.

Μπράβο, Πολίτη Φρεντ! Το κατεστημένο επικροτεί την αφοσίωσή σας στην υπεράσπιση της κοινότητας ενάντια στον εαυτό της. Ενσωματώνετε τις αξίες και τις αρχές της Νέας Αμερικής!

Δόξα τω Θεώ, υπάρχουν πατριώτες Αμερικανοί σαν εσάς που αυτοανακηρύσσονται ηθικοί και πνευματικοί θεματοφύλακες

Θα ήλπιζε κανείς ότι οι αυτοαποκαλούμενοι «ειδικοί της εθνικής ασφάλειας» όπως ο Χόφμαν θα καλωσόριζαν την ευκαιρία να διαλύσουν τις παραλογίες και τις πλάνες που πιστεύουν ότι θα μεταφερθούν από τη συνέντευξη του Τάκερ Κάρλσον στον Πρόεδρο Πούτιν. Αν αυτή ήταν η περίπτωσή μου, θα καλωσόριζα αυτού του είδους τη διανοητική μάχη, μια ευκαιρία να δείξω στο κοινό τη δύναμη των ιδεών μου και τις αδυναμίες των ιδεών του αντιπάλου μου.

Αλλά ο Χόφμαν και οι όμοιοί του δεν απολαμβάνουν μια τέτοια πρόκληση, κυρίως λόγω του δικού τους πραγματικού και λογικού ελλείμματος. Στο μυαλό τους, ο Πούτιν και η Ρωσία έχουν αναχθεί σε μια απλοϊκή ασπρόμαυρη καρικατούρα του καλού εναντίον του κακού, που υπάρχει μόνο για να κοροϊδεύει και να επικρίνει. Οποιαδήποτε ενέργεια που επιτρέπει στον στόχο αυτής της εξευτελισμού να υπερασπιστεί τον εαυτό του, να παρουσιάσει εναλλακτικά γεγονότα, να αμφισβητήσει το status quo πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία, για τον απλούστατο λόγο ότι ο Χόφμαν και οι συνάδελφοί του δεν είναι σε θέση να συμμετάσχουν σε μια τέτοια συζήτηση.

Η συνέντευξη του Tucker Carlson με τον Πρόεδρο Πούτιν αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη απειλή για τους υποστηρικτές της ρωσοφοβίας στην πρόσφατη ιστορία. Το λέω με περισσότερη από λίγη πικρία, γιατί εγώ και άλλοι βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά της ρωσοφοβίας εδώ και χρόνια, με ελάχιστο αντίκτυπο. Το να βλέπω τον Τάκερ Κάρλσον να φτάνει στη Μόσχα και να ολοκληρώνει σε λίγες μέρες αυτό που προσπάθησα να κάνω σε όλη μου τη ζωή είναι, για να είμαι ειλικρινής, αρκετά δύσκολο να το καταπιώ, ειδικά από τη στιγμή που είχα υποβάλει αίτηση για συνέντευξη με τον Ρώσο πρόεδρο τον Σεπτέμβριο του 2023.

Θα ήθελα να είχα την ευκαιρία που δόθηκε στον Tucker Carlson;

Ναι φυσικά.

Στεναχωριέμαι που πήρε αυτή τη συνέντευξη και δεν την πήρα;

Για να είμαι ειλικρινής, ήμουν – και όχι μόνο λίγο.

Αλλά αυτό συμβαίνει επειδή είμαι μόνο άνθρωπος, και η ζήλια είναι πράγματι ένα ανθρώπινο χαρακτηριστικό που υπάρχει σε μένα όπως και σε οποιονδήποτε άλλο.

Αλλά το ξεπέρασα.

Ας είμαστε ειλικρινείς – είμαι ειδικός, ιστορικός.

Δεν είμαι μέσος δημοσιογράφος.

Η ιδανική μου συνέντευξη με τον Βλαντιμίρ Πούτιν θα είχε τη μορφή μιας συνομιλίας κατά την οποία θα μπορούσα να ανακαλύψω

τις προκλήσεις που αντιμετώπισε στα πρώτα χρόνια της προεδρίας του, ξεπερνώντας την κληρονομιά της καταστροφής της δεκαετίας του 1990.

πώς αυτός και ο Αχμάντ Καντίροφ τερμάτισαν τη σύγκρουση στην Τσετσενία.

που αφορούσε την ομιλία του στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου το 2007.

πώς ξεπέρασε την κυριαρχία της τάξης των ολιγαρχών και δημιούργησε μια οικονομία που πλουτίζει τη Ρωσία και όχι τους Ρώσους δισεκατομμυριούχους.

τι πιστεύει για την προδοσία των συμφωνιών του Μινσκ.

της προδοσίας των Ηνωμένων Πολιτειών όσον αφορά τον έλεγχο των όπλων.

τους δεσμούς της με τον ρωσικό λαό.

Η συνέντευξή μου δεν θα περιλάμβανε «στιγμές τρικ».

Δεν θα προκαλούσε το δράμα του κυνηγιού, όπου ένας πονηρός συνεντευκτής ψάχνει να βρει το ελάττωμα στη λογική του ερωτώμενου.

Εν ολίγοις, η συνέντευξή μου θα είχε βαρεθεί χωρίς τέλος ένα αμερικανικό κοινό. Και δεν θα είχε κουνήσει τη βελόνα με κανένα ουσιαστικό τρόπο όταν πρόκειται να ξεπεράσουμε τη ρωσοφοβία στη σημερινή Αμερική.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν συναντά τον Τσετσένο ηγέτη Αχμάντ Καντίροφ

Ο Tucker Carlson είναι ένας καταξιωμένος δημοσιογράφος. Ξέρει πώς παίζεται το παιχνίδι και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα παρουσιάσει τη συνέντευξη με τον Πρόεδρο Πούτιν με τρόπο που θα είναι και κατατοπιστικός και διασκεδαστικός. Θα προκαλέσει απαντήσεις σχεδιασμένες να δημιουργήσουν αντιπαραθέσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη, να αμφισβητήσουν την επίσημη αφήγηση και να εισαγάγουν νέα εικόνα στην αμερικανική κοινή γνώμη.

Εν ολίγοις, η συνέντευξη του Τάκερ θα είναι όλα όσα δεν θα ήταν οποιαδήποτε συνέντευξη που θα μπορούσα να είχα κάνει. Θα είναι μια στιγμή που θα αλλάξει το παιχνίδι, ένα ιστορικό γεγονός. Θα ταρακουνήσει την αμερικανική ρωσοφοβία στα θεμέλιά της και, με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα θέσει τα θεμέλια για μια ευρύτερη συζήτηση για τις σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας ικανή να απομακρύνει την Αμερική από τη σύγκρουση και να βοηθήσει στην εξάλειψη του κινδύνου πυρηνικής πόλεμος.

Ένα τέτοιο αποτέλεσμα θα ήταν καλό. Και είναι καθήκον μου να είμαι προετοιμασμένος να χρησιμοποιήσω όποιους πόρους μπορώ να συγκεντρώσω για να βοηθήσω στη διευκόλυνση ενός τέτοιου εθνικού διαλόγου.

Συγχαίρω τον Tucker Carlson που είχε το θάρρος να κάνει αυτό το ταξίδι στη Ρωσία και να κάνει αυτή τη συνέντευξη.

Γνωρίζω εκ πείρας ότι το τίμημα μιας τέτοιας διαδρομής θα είναι υψηλό.

Ξέρω όμως επίσης ότι τα οφέλη ενός τέτοιου ταξιδιού, όσον αφορά το τι είναι καλό για την Αμερική, θα υπερβούν το κόστος του.

Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο Tucker Carlson κάνει αυτό που πιστεύει ότι είναι καλύτερο για την Αμερική.

Ελπίζω ότι οι περισσότεροι Αμερικανοί θα μοιραστούν αυτήν την πεποίθηση και ότι, μέσω αυτής της συνέντευξης, η Αμερική θα βρεθεί σε ένα μονοπάτι όπου η ειρηνική συνύπαρξη με τη Ρωσία είναι το προτιμώμενο αποτέλεσμα.

πηγή: Scott Ritter

Είναι μία ιστορική νίκη της αλήθειας, καθώς για πρώτη φορά δίνεται από Δυτικό και δη Αμερικανό δημοσιογράφο η δυνατότητα στον Ρώσο ηγέτη να ξετυλίξει το κουβάρι των γεγονότων.
Παγκόσμιας σημασίας είναι η συνέντευξη που παραχώρησε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin στον Αμερικανό δημοσιογράφο Tucker Carlson και δημοσιοποιήθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης 9/2/2024, λίγες μέρες πριν από τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία (24/2/2022).
Είναι μία ιστορική νίκη της αλήθειας, καθώς για πρώτη φορά δίνεται από Δυτικό και δη Αμερικανό δημοσιογράφο η δυνατότητα στον Ρώσο ηγέτη να ξετυλίξει το κουβάρι των γεγονότων και να εξηγήσει στους πολίτες της Δύσης τι τον ώθησε στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ουκρανίας και όχι μόνο.
Σε μία συνέντευξη, που προκάλεσε πανικό σε ΗΠΑ και ΕΕ, ο Ρώσος ηγέτης μιλά για όλα στον δημοσιογράφο ο οποίος έδωσε τιτάνιο αγώνα για τη συνάντηση αυτή.Έγινε πραξικόπημα στην Ουκρανία το 2014 με την παρέμβαση της CIA 

Οι ΗΠΑ πυροδότησαν το πραξικόπημα του 2014 στην Ουκρανία με την ανατροπή του τότε προέδρου Yanukovych με τη στενή συνεργασία της ΕΕ για να πλήξουν τη Ρωσία.
Πριν από το πραξικόπημα είχαμε καλές σχέσεις με την Ουκρανία.

Το πραξικόπημα στην Ουκρανία ξεκάθαρα οργανώθηκε από τη CIA είπε ο Putin κάνοντας λόγο για λάθος υπολογισμό και της ρωσικής ηγεσίας.

Η νέα ηγεσία στην Ουκρανία άρχισε τις επιθέσεις στο Donbass εναντίον του άμαχου πληθυσμού με πυροβολικό και αεροπορία ενώ το ΝΑΤΟ υποσχόταν να ανοίξει τις πόρτες του στο ουκρανικό καθεστώς.

Δεν μπορούσαμε να μείνουμε απαθείς, αυτό μπορούσε να καταστρέψει και την ίδια τη Ρωσία ενώ δεν ήταν δυνατό να αφήσουμε τους Ρώσους αδελφούς μας στο έλεος των πραξικοπηματιών στο Donbass, πρόσθεσε.

Ο Putin σημείωσε ότι ο τότε πρόεδρος της Ουκρανίας Viktor Yanukovych είχε συμφωνήσει σε πρόωρες εκλογές αλλά οι πραξικοπηματίες είχαν άλλα σχέδια και τη στήριξη ευρωπαϊκών χωρών, όπως η Γαλλία και η Γερμανία.

Τότε παρενέβη η CIA και όπως παραδέχθηκαν οι Αμερικανοί με οικονομική στήριξη 5 δισεκ. δολαρίων εδραίωσαν το πραξικόπημα στην Ουκρανία, όπως αποκάλυψε ο Ρώσος ηγέτης.

Εάν δεν είχε συμβεί αυτή η εξέλιξη δεν θα ακολουθούσε η αιματηρή σειρά των γεγονότων που είναι πλέον γεγονός καθώς οι πρώην χώρες της Σοβιετικής Ένωσης μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ είχαν συμφωνήσει στα νέα σύνορα, πρόσθεσε.

putin_4.jpg
Η μη τήρηση των Συμφωνιών του Minsk

Στην πορεία ακολούθησαν οι Συμφωνίες του Minsk τις οποίες η Ουκρανία δεν τήρησε ποτέ έχοντας τη συναίνεση της ΕΕ. Εξάλλου όπως παραδέχθηκαν οι πρώην ηγέτες Γαλλίας (Hollande) και Γερμανίας (Merkel) οι Συμφωνίες υπεγράφησαν απλώς για να κερδίσει ο ουκρανικός στρατός χρόνο και να προετοιμαστεί για μία σύρραξη με τη Ρωσία, υπογράμμισε ο Putin.

Σε ερώτηση του Carlson, εάν εξάντλησε όλα τα διπλωματικά μέσα πριν η Ρωσία αναλάβει στρατιωτική δράση, ο Putin δήλωσε πως η Μόσχα ήταν προσηλωμένη στις Συμφωνίες του Minsk ακόμη και έτοιμη για υποχωρήσεις στο Donbass αλλά η Δύση, όπως είπε, λάβει τις αποφάσεις της.

Η Δύση με την Ουκρανία το 2014 ξεκίνησαν τον πόλεμο και εμείς το 2022 αρχίσαμε την προσπάθεια για να τον σταματήσουμε (σ.σ. ειδική στρατιωτική επιχείρηση).

ΗΠΑ και ΕΕ οδηγήσαν τις συνομιλίες της Κωνσταντινούπολης σε ναυάγιο – Στόχος μας η αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας

Μόλις άρχισε η στρατιωτική επιχείρηση το 2022 η Ρωσία ήταν έτοιμη για διαπραγματεύσεις με σκοπό την ειρηνική επίλυση της κρίσης και αυτό φάνηκε στις συνομιλίες της Κωνσταντινούπολης.

Τότε οι ΗΠΑ και οι δορυφόροι τους στην ΕΕ μας είπαν ότι δεν είναι σωστό να διεξάγονται συζητήσεις με τα ρωσικά στρατεύματα έξω από το Κίεβο και τα αποσύραμε.
Αλλά η Δύση είχε λάβει τις αποφάσεις της, τόνισε με νόημα ο Putin ο οποίος ξεκαθάρισε πως η αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας παραμένει βασικός στόχος της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.

Το ιστορικό λάθος Biden

Να σημειωθεί ότι ο Putin δεν απάντησε σε ερώτηση του δημοσιογράφου, εάν η Ρωσία είναι ευχαριστημένη με τα εδάφη που έχει προσαρτήσει.

Ο Ρώσος πρόεδρος αναφερόμενος στο θέμα των διαπραγματεύσεων υπενθύμισε ότι ο Volodymyr Zelensky τις έχει απαγορεύσει και νομοθετικά. Ο Putin απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Αμερικανού δημοσιογράφου υπογράμμισε πως έχει να μιλήσει με τον πρόεδρο των ΗΠΑ πριν από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.
Και τότε όπως είπε ο Putin του είπε τα εξής: Κάνεις λάθος ιστορικών διαστάσεων με το να υποστηρίζεις τον καθένα στην Ουκρανία.

Εάν θέλετε να μάθετε τι απάντησε ο Biden τόσο για αυτό όσο και για τα πυρηνικά όπλα ρωτήστε τον ίδιο.

«Ο ρωσικός λαός θα ενωθεί ξανά»

Ο Ρώσος πρόεδρος στην αρχή της συνέντευξής του και έπειτα από μία μικρή ιστορική αναδρομή, σημείωσε πως η Δύση νομίζει ότι οι μάχες στην Ουκρανία έχουν χωρίσει για πάντα ένα μέρος του ρωσικού λαού από το άλλο, αλλά η επανένωση θα συμβεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ MYITLENEPRESS

loading...