Ετοιμασίες Αρμαγεδδώνα! Εκεί θα ανοίξουν νέο μέτωπο κατά του Πούτιν

Δεν ετοιμάζονται τυχαία! Αυτά βλέπει ο Πούτιν και γελάει…

«Τα οχυρά είναι ξανά στη μόδα. Η αντεπίθεση της Ουκρανίας πέρυσι παρεμποδίστηκε από τη λεγόμενη γραμμή Surovikin: μια μεγάλη σειρά από ρωσικά ναρκοπέδια, χαρακώματα, αντιαρματικά εμπόδια και παλιομοδίτικα συρματοπλέγματα, μεταξύ άλλων εμποδίων».

Τα παραπάνω μεταδίδουν δυτικά ΜΜΕ χαρτογραφώντας ουσιαστικά σε ποιο σημείο της Ευρώπης πρόκειται να «ανοίξει» το νέο πολεμικό μέτωπο κατά της Ρωσίας!

Κι αυτό δεν είναι άλλο από την περιοχή της Βαλτικής, τα κρατίδια της οποίας προσπαθούν απεγνωσμένα -με τη συνδρομή του ΝΑΤΟ- να χτίσουν τις άμυνές τους.

«Καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις επιβράδυναν για να εκκαθαρίσουν ολόκληρες εκτάσεις από νάρκες, και διάφορα εμπόδια, ανιχνεύτηκαν από drones και χτυπήθηκαν με αντιαρματικούς πυραύλους και drones-καμικάζι. Ήταν τόσο αχαρτογράφητη αυτή η περιοχή που ο Valery Zaluzhny, ο πρώην ανώτατος Στρατηγός της Ουκρανίας, ζήτησε από το επιτελείο του να «ξεθάψει» το «Breaching Fortified Defense Lines», ένα βιβλίο ενός Σοβιετικού στρατηγού που εκδόθηκε το 1941.

Τον Ιανουάριο οι υπουργοί Άμυνας της Εσθονίας, της Λετονίας και της Λιθουανίας ανακοίνωσαν ότι θα κατασκευάσουν μια σειρά από «αμυντικές εγκαταστάσεις» κατά μήκος των συνόρων τους με τη Ρωσία και τη Λευκορωσία, γνωστές ως Γραμμή Άμυνας της Βαλτικής.

«Τα οχυρωματικά μέτρα έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στους πολέμους στην περιοχή μας στην ιστορία», λέει η Σούζαν Λιλεβάλι, Εσθονός αξιωματούχος άμυνας, παραθέτοντας το παράδειγμα του σοβιετικού-φινλανδικού πολέμου.

«Έχουμε μελετήσει επίσης τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία», προσθέτει ο αντισυνταγματάρχης Kaido Tiitus, διοικητής της Εσθονικής Άμυνας Λίγκας, μιας εθελοντικής οργάνωσης.

«Το κύριο μάθημά μας είναι ότι πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να σταματήσουμε την προέλαση των ρωσικών τεθωρακισμένων μονάδων».

Γίνεται λόγος για τσιμεντένια καταφύγια κατά μήκος των συνόρων της Εσθονίας με τη Ρωσία, όπου το κάθε ένα από αυτά θα είναι το πολύ 35 τετραγωνικά μέτρα. Ανάλογα έργα θα χρειαστούν και στα σύνορα με τη Λευκορωσία.

Παράλληλα έχει προβλεφθεί η κατασκευή «απόρθητων συνοριακών φρούριων», που ως κύριο στόχο θα έχουν την καθυστέρηση των ρωσικών στρατευμάτων έως ότου καταφθάσουν ενισχύσεις (από το ΝΑΤΟ προφανώς!).

Το έργο είναι γιγάντιο και απαιτεί την αγαστή συνεργασία τριών -εχθρικών ως προς τον Πούτιν- κρατών. Ο λόγος για τις Εσθονία, Λετονία και Λιθουανία.

Τα κράτη της Βαλτικής δεν μοιάζουν να έχουν καθησυχαστεί ιδιαίτερα από την υπόσχεση που έδωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στην ιστορική συνέντευξη που έδωσε στον Τάκερ Κάρλσον.

Θυμίζουμε πως ο «Τσαρ Βλαντ» δήλωσε πως δεν θα εισβάλλει σε κάποιο νατοϊκό κράτος, εκτός κι αν απειληθεί η ασφάλεια του ρωσικού κράτους!

loading...