Εμείς, που Είμαστε σε Όλο Αυτό;

 

 

Πόσες αμυντικές βιομηχανίες έχουμε που παράγουν οπλικά συστήματα; Μάλλον καμία. Σφαίρες; Πόσες παράγουν σφαίρες; Κάποτε ήταν η πυρκαλ. Τώρα τον χώρο τον μετατρέπουν σε κυβερνητικό πάρκο.

 

Ο συριζα ίδρυσε οργανισμό για το διάστημα και η νδ υπέγραψε μια στρατηγική συνεργασία με τις ΗΠΑ για το διάστημα.

 

Το έθνος που κάποτε παρήγαγε Ημίθεους, Ήρωες, Φιλόσοφους, Αγίους και Πολεμιστές, τώρα παράγει Κουτοπόνηρους και Γιουσουφάκια. Η πορεία προς τον γκρεμό είναι δεδομένη και το αποτέλεσμα αναμενόμενο. Οι κουτοπόνηροι είναι οι Μαυρογιαλουροι του πολιτικού συστήματος, αυτοί και οι ακολουθίες τους.

 

Δρ Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης

 

 

Ο Ερντογάν κάνει για ακόμα μια φορά σαφές ότι:  Ο αγώνας μας δεν τελείωσε όταν ρίξαμε τον εχθρό στη θάλασσα της Σμύρνης ενώ την πρώτη του πτήση πραγματοποίησε το υπό ανάπτυξη τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος Kaan και το υπουργείο άμυνας της Τουρκίας παραγγέλλει μαζικά πυραύλους και άλλα επιθετικά οπλικά τουρκικής σχεδίασης και κατασκευής.

 

Εμείς αεροβατούμε, παραμυθιαζόμαστε και διαστημοβατουμε. Αλλά πίσω από το παραβάν υπάρχει μια άλλη πραγματικότητα, αυτή που διαιωνίζεται ακάθεκτη από το 1974 και μετά, αυτή του δοσιλογισμού.

 

Στην παρακάτω ανάρτηση εμπεριέχεται όλη η αλήθεια, όλη η ελληνική πραγματικότητα. Διαβάστε, επέλεξα τα πιο σημαντικά και τα έχω με κόκκινο:

 

Προς κ. ΥΕΘΑ: Η ελληνική αμυντική βιομηχανία έχει ανάγκη από ουσιαστική στήριξη και όχι από επικοινωνιακή πολιτική

https://defencereview.gr/pros-k-yetha-i-elliniki-amyntiki-viomich/

22 Φεβρουαρίου 2024

 

Tα τελευταία χρόνια, παρουσιάστηκαν πολλές λύσεις Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών και Περιφερόμενων Πυρομαχικών από ελληνικές εταιρείες. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα προϊόντα της UCANDRONES με τον «ΑΡΧΥΤΑ», της ALTUS και της SAS Technology. Επίσης, τα ΕΑΣ με την IDE παρουσίασαν σύστημα περιφερόμενων πυρομαχικών. Θα ξανά θέσουμε το ερώτημα: Υπήρξε μέριμνα από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τη πολιτική ηγεσία για να δοθούν παραγγελίες για εγχώριας κατασκευής UAV και περιφερόμενα πυρομαχικά; Όχι. Προσφάτως, η εταιρεία EODH παρουσίασε το όχημα «ΟΠΛΙΤΗΣ» ως φορέα οπλικών συστημάτων ή άλλων συστημάτων. Υπήρξε μέριμνα από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τη πολιτική ηγεσία για να δοθούν παραγγελίες όπως θα μπορούσε να γίνει; Όχι. Ενδεικτικά αναφέρεται πως το όχημα «ΟΠΛΙΤΗΣ» θα μπορούσε να αποτελεί όχημα – φορέα των SPIKE NLOS ή drones των Παρατηρητών του Πυροβολικού.

 

Πολλές ελληνικές εταιρείες παρουσίασαν ταχύπλοα σκάφη στρατιωτικών προδιαγραφών κατάλληλα για τις ανάγκες των Αμφίβιων Καταδρομών και των Πεζοναυτών. Αντ’ αυτών ακόμη βλέπουμε φουσκωτά ταχύπλοα σκάφη. Υπήρξε μέριμνα από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τη πολιτική ηγεσία για να δοθούν παραγγελίες όπως θα μπορούσε να γίνει; Όχι.

Συνεχίζουμε. Ελληνικές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας όπως η Scytalys, έχουν παρουσιάσει κορυφαία συστήματα επικοινωνιών – διοίκησης και ελέγχου. Υπήρξε μέριμνα από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τη πολιτική ηγεσία για να δοθούν παραγγελίες. Όχι.

 

Ένα ακόμη τρανταχτό παράδειγμα. Στα πλαίσια του προγράμματος εκσυγχρονισμού των RM-70, προσφέρθηκε μεγάλο έργο βιομηχανικής συμπαραγωγής μέσω των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων και άλλων ελληνικών εταιρειών. Το πρόγραμμα οδηγήθηκε στις καλένδες και χάθηκε άλλη μια πολύτιμη ευκαιρία η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία να αποκομίσει πυραυλική τεχνολογία και να συμμετέχει ενεργά στο εκσυγχρονισμού των RM-70 του Στρατού Ξηράς. Άλλη μια ευκαιρία χάθηκε.

 

Αφήνουμε για το τέλος το καλύτερο. Πρόγραμμα ναυπήγησης νέων κορβετών. Έχει παγώσει αφού πλέον στρεφόμαστε στις φρεγάτες της κλάσης Constellation. Το πρόγραμμα ναυπήγησης των νέων κορβετών για το Πολεμικό Ναυτικό θα ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την ανάταση της ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας και παράλληλα της διασφάλισης πως οι εταιρείες της ελληνικής αμυντικής βιομηχανία θα λάμβαναν βιομηχανικό έργο. Τίποτα δεν έγινε. Αντ’ αυτού συζητάμε για τη πλέον αποτυχημένη σχεδίαση στην ιστορία του Αμερικανικού Ναυτικού, τις LCS και καλλιεργούμε και επικοινωνιακά αφηγήματα περί Constellation.

 

 

Δείτε τώρα και τα τιτλάκια και αναρωτηθείτε: εμείς που είμαστε σε όλο αυτό. Και πήγαινε στον επίλογο να θαυμάσεις τα χάλια μας. (είναι όλα του 2024).

 

 

Η Εσθονία παρέλαβε το ισραηλινό πυραυλικό σύστημα παράκτιας άμυνας Blue Spear

https://defencereview.gr/i-esthonia-parelave-to-israilino-pyray/

13 Φεβρουαρίου 2024

 

H Ινδία παρέλαβε τα δύο πρώτα ισραηλινά UAV Hermes-900 StarLiner

https://defencereview.gr/h-india-parelave-ta-dyo-prota-israilina/

15/01/2024

 

Η Ολλανδία παρέλαβε τους δύο πρώτους ισραηλινούς πολλαπλούς εκτοξευτές ρουκετών PULS

https://defencereview.gr/i-ollandia-parelave-toys-dyo-protoys-i/

22 Φεβρουαρίου 2024

 

«Singapore Airshow 2024»: Οι (ισραηλινοί) πύραυλοι Ice Breaker και Sea Breaker, προσβολής χερσαίων και θαλάσσιων στόχων, θα είναι έτοιμοι για παραδόσεις το 2025

https://defencereview.gr/singapore-airshow-2024-oi-pyrayloi-ice-breaker-kai-sea-breaker-prosvolis/

23 Φεβρουαρίου 2024

 

Η Ιταλική Αεροπορία επέλεξε τις τουρκικές κατευθυνόμενες ρουκέτες Cirit για να εξοπλίσει τα UAV Astore

https://defencereview.gr/i-italiki-aeroporia-epelexe-tis-toyrk/

10/01/2024

 

«UMEX 2024»: Η σερβική Green Power Turbine Systems παρουσίασε την κατευθυνόμενη βόμβα διολίσθησης PGB-128 για χρήση από UAV

https://defencereview.gr/umex-2024-i-serviki-green-power-turbine-systems-paroysiase-tin-kat/

6 Φεβρουαρίου 2024

 

Το ANKA-3 πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση (Τουρκία)

https://defencereview.gr/to-anka-3-pragmatopoiise-tin-proti-toy-ptis/

29/12/2023

 

Η τουρκική ΤΑΙ ανακοίνωσε ότι το UAV τύπου ANKA-3 πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση. Το ANKA-3 έχει σχεδιαστεί με έμφαση στην απόκρυψη ίχνους (Stealth). Η πρώτη πτήση του ANKA-3 διήρκεσε 1 ώρα και 10 λεπτά και πέταξε σε υψόμετρο 8.000 ποδιών με ταχύτητα 278 χιλιομέτρων την ώρα. Το ANKA-3 αναπτύσσεται πρωτίστως ως σύστημα συλλογής πληροφοριών, επιτήρησης και αναγνώρισης, αλλά θα μπορεί να φέρει και οπλισμό για προσβολές. Συνολικά το ANKA-3 θα μπορεί να μεταφέρει 1.200 κιλά ωφέλιμου φορτίου. Θα μπορεί να παραμείνει στον αέρα για 10 ώρες συνεχόμενα, πετώντας σε υψόμετρο 40.000 ποδιών και με ταχύτητα Mach 0,7.

 

 

Η Otokar παρουσίασε το ελαφρύ άρμα μάχης Tulpar με πύργο μάχης Hitfact Mk.2 και πυροβόλο των 120 χιλιοστών της Leonardo

https://defencereview.gr/i-otokar-paroysiase-to-elafry-arma-machis-tulpar-me/

5 Φεβρουαρίου 2024

 

Η τουρκική Otokar παρουσίασε μια νέα έκδοση του ελαφρού άρματος μάχης Tulpar, τουρκικής σχεδίασης και ανάπτυξης, με τον πύργο μάχης Hitfact Mk.2 και πυροβόλο των 120 χιλιοστών, της ιταλικής Leonardo

 

 

Η τουρκική Aselsan παρουσίασε το υβριδικό αντιαεροπορικό σύστημα GÜRZ

https://defencereview.gr/i-toyrkiki-aselsan-paroysiase-to-yvridiko-an/

5 Φεβρουαρίου 2024

 

H τουρκική Aselsan παρουσίασε, στη διεθνή έκθεση «WDS 2024» στη Σαουδική Αραβία, το υβριδικό αυτοκινούμενο αντιαεροπορικό σύστημα GÜRZ, το οποίο συνδυάζει πυραύλους πολύ μικρού και μικρού βεληνεκούς, καθώς και πυροβόλο, σε ένα ενιαίο σύστημα. Η πρώτη εμφάνιση του συστήματος έγινε στη διεθνή έκθεση «IDEF 2023» στην Τουρκία. Το GÜRZ είναι τοποθετημένο σε θωρακισμένο όχημα 8 x 8 και σύμφωνα με την Aselsan, μπορεί να αντιμετωπίσει αεροσκάφη, ελικόπτερα, UAV, πυραύλους και πυρομαχικά πυροβολικού. Το σύστημα είναι εφοδιασμένο με ραντάρ τεχνολογίας AESA, ραντάρ ελέγχου πυρός και ηλεκτροπτικούς αισθητήρες.

 

 

 

Που είμαστε εμείς σαν Ελλάδα σε όλο αυτό;;;;

 

Μέχρι το Μάρτιο του 2025 αναμένεται η τελική επιλογή της σχεδίασης του νέου μαχητικού αεροσκάφους FCAS (ευρωπαϊκό)

https://defencereview.gr/mechri-to-martio-toy-2025-anamenetai-i-teli/

14 Νοεμβρίου 2023

 

Νορβηγία και Γερμανία θα αναπτύξουν νέο υπερηχητικό πύραυλο

https://defencereview.gr/norvigia-kai-germania-tha-anaptyxoyn-n/

24 Νοεμβρίου 2023

 

Το υπό ανάπτυξη μαχητικό 6ης γενιάς Future Combat Air System και η ελληνική πραγματικότητα

https://www.pentapostagma.gr/ethnika-themata/polemiki-aeroporia/7216242_ypo-anaptyxi-mahitiko-6is-genias-future-combat-air?utm_medium=newsletter

17/01/2024

 

Χρονική καθυστέρηση στην εξέλιξη του προγράμματος Eurodrone αναφέρει σε έκθεση της η Γερμανία

https://defencereview.gr/chroniki-kathysterisi-stin-exelixi-toy/

6 Φεβρουαρίου 2024

 

Η Ολλανδία θέλει να ενταχθεί στον ευρωπαϊκό οργανισμό εξοπλισμών OCCAR

https://defencereview.gr/i-ollandia-thelei-na-entachthei-ston-eyro/

27 Νοεμβρίου 2023

 

Το Υπουργείο Άμυνας της Ολλανδίας ανακοίνωσε ότι επιθυμεί να ενταχθεί στον ευρωπαϊκό οργανισμό εξοπλισμών OCCAR (Organisation Conjointe de Coopération en matière d’Armement).

 

O οργανισμός OCCAR διαχειρίζεται μεγάλα εξοπλιστικά προγράμματα, για λογαριασμό ευρωπαϊκών χωρών. Στον οργανισμό, ο οποίος ιδρύθηκε το 2001, συμμετέχουν το Βέλγιο, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ισπανία και η Μεγάλη Βρετανία. Ο προϋπολογισμός του οργανισμού είναι περί τα € 6 δισεκατομμύρια ετησίως και διαχειρίζεται 17 προγράμματα, μεταξύ των οποίων το μεταφορικό αεροσκάφος A-400M, τις φρεγάτες FREMM και το Eurodrone.

 

Εντάχθηκε στο γαλλογερμανικό πρόγραμμα νέου άρματος μάχης MGCS η Ιταλία

https://defencereview.gr/entachthike-sto-gallogermaniko-progra/

14/12/2023

 

Το Βέλγιο θα ενταχθεί στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα νέου μαχητικού αεροσκάφους FCAS μέχρι τον Ιούνιο του 2025

https://defencereview.gr/to-velgio-tha-entachthei-sto-eyropaiko-pr/

29 Νοεμβρίου 2023

 

 

Και η Νότιος Κορέα με τρισεκατομμύρια δολάρια αεπ κάνει παιχνίδι

 

10 πυροβολαρχίες αντιαεροπορικών και αντιπυραυλικών συστημάτων μέσου βεληνεκούς KM-SAM Block.2 (νότιο κορεατικοι)για τη Σαουδική Αραβία, $ 3,2 δις το κόστος

https://defencereview.gr/10-pyrovolarchies-antiaeroporikon-kai-a/

8 Φεβρουαρίου 2024

 

 

$ 265 δις σε εξοπλισμούς και ερευνητικά προγράμματα θα δαπανήσει η Νότια Κορέα την πενταετία 2024-2028

https://defencereview.gr/265-dis-se-exoplismoy-kai-ereynitika-pro/

14/12/2023

 

Εντός του 2024 θα ξεκινήσει η παραγωγή του νοτιοκορεατικού αντιαρματικού πυραύλου TAipers

https://defencereview.gr/entos-toy-2024-tha-xekinisei-i-paragogi-toy/

15 Ιανουαρίου 2024

 

Η Νότια Κορέα ξεκίνησε πρόγραμμα ανάπτυξης νέου κινητήρα μαχητικών αεροσκαφών ισχύος 15.000 λιβρών

https://defencereview.gr/i-notia-korea-xekinise-programma-anap-2/

29/12/2023

 

Σύστημα αναχαίτισης UAV μικρού-μέσου βεληνεκούς, με τη χρήση περιφερόμενων πυρομαχικών, αναπτύσσει η Νότια Κορέα

https://defencereview.gr/systima-anachaitisis-uav-mikroy-mesoy-vel/

21 Φεβρουαρίου 2024

 

 

 

 

Οι Τούρκοι στο Διάστημα, εμείς γκέι «κουφέτα»

 

Οι Τούρκοι στο Διάστημα, εμείς γκέι «κουφέτα»

https://www.newsbreak.gr/apopseis/555040/oi-toyrkoi-sto-diastima-emeis-gkei-koyfeta/

Η τεχνολογική και επιστημονική απόσταση που μας χωρίζει με τη γείτονα κατέστη χαώδης κι ο Μητσοτάκης ασχολείται με τους «γάμους»

23.01.2024

 

 

Την πρώτη του πτήση πραγματοποίησε το υπό ανάπτυξη τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος Kaan

https://defencereview.gr/tin-proti-toy-ptisi-pragmatopoiise-to-3/

21 Φεβρουαρίου 2024

 

Η Τουρκία ανακοίνωσε ότι το υπό ανάπτυξη μαχητικό αεροσκάφος Kaan πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση στην Αεροπορική Βάση Akıncı, η οποία βρίσκεται δίπλα από τις εγκαταστάσεις της TAI (Turkish Aerospace Industries). Στην πρώτη του πτήση το Kaan συνοδεύτηκε από μαχητικά αεροσκάφη F-16. Η πρώτη πτήση του Kaan είχε προγραμματιστεί για τις 27 Δεκεμβρίου του 2023, αλλά αναβλήθηκε για τεχνικούς λόγους. Η πτήση έγινε στις 8:50 το πρωί και διήρκεσε 40 λεπτά, με τους τροχούς να παραμένουν αναπτυγμένοι για λόγους ασφαλείας. Το Kaan έχει μήκος 21 μέτρα, ύψος 6 μέτρα και άνοιγμα φτερών 14 μέτρα. Ενσωματώνει δύο κινητήρες μέγιστης ισχύος 29.000 λιβρών έκαστος και επιτυγχάνει μέγιστη ταχύτητα 1,8 Mach σε μέγιστο υψόμετρο 55.000 πόδια.

Στην Ινδία, σε επίσημη επίσκεψη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης

 

 

Και η Ψωροκώσταινα

 

Η λίστα με τους πιο ισχυρούς στρατούς στον κόσμο: Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα

https://www.gazzetta.gr/plus/2268783/i-lista-me-toys-pio-ishyroys-stratoys-ston-kosmo-se-poia-thesi-brisketai-i-ellada

Γιάννης Μπαϊρακτάρης27 Οκτωβρίου 2023

 

Τουρκία 11 θέση

Ελλάδα 30 θέση

 

 

Σε τροχιά υλοποίησης το Κυβερνητικό Πάρκο στην ΠΥΡΚΑΛ – Πως προχωρά η διαδικασία

https://ypodomes.com/se-trochia-ylopoiisis-to-kyvernitiko-parko-stin-pyrkal-pos-prochora-i-diadikasia/?utm_medium=email

28.11.2023

Την πυρκαλ την κάνουν πάρκο!!!!!

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: Δεν έδωσε ξεκάθαρη θετική ή αρνητική απάντηση για τη συμμετοχή της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα νέου μαχητικού FCAS

https://defencereview.gr/ypoyrgeio-ethnikis-amynas-den-edose-xe/

17/01/2024

Φυσικά, γιατί να δώσει!!!

 

Πηγές

 

Ερντογάν: Ο αγώνας μας δεν τελείωσε όταν ρίξαμε τον εχθρό στη θάλασσα της Σμύρνης

https://www.in.gr/2024/01/27/world/klasikos-erntogan-o-agonas-mas-den-teleiose-otan-riksame-ton-exthro-sti-thalassa-tis-smyrnis/

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε σε εκδήλωση για την παρουσίαση των υποψηφίων του κυβερνώντος κόμματος AKP στις δημοτικές εκλογές

27/01/2024

 

Την πρώτη του πτήση πραγματοποίησε το υπό ανάπτυξη τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος Kaan

https://defencereview.gr/tin-proti-toy-ptisi-pragmatopoiise-to-3/

21 Φεβρουαρίου 2024

 

 

Συνάντηση Μπλίνκεν – Γεραπετρίτη: Η Ελλάδα μπήκε στο πρόγραμμα διαστημικής συνεργασίας «Artemis» – Τι συζήτησαν για τα F-35

https://www.parapolitika.gr/politiki/article/1346701/adoni-blinken-sto-upsilotero-istorika-epipedo-i-shesi-ipa-elladas-ti-suzitise-me-ton-gerapetriti-gia-ta-f-35/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=Parapolitika.gr+Newsletter+&cmid=78486a30-dfb3-4940-83a3-b841b5646da2

“Με την υπογραφή διαστημικών συμφωνιών, η Ελλάδα ενώνεται με τις ΗΠΑ για να προωθήσει το κοινό μας όραμα για ασφαλή, ειρηνική και βιώσιμη εξερεύνηση του διαστήματος”, υπογράμμισε ο Άντονι Μπλίνκεν

09.02.2024

 

loading...