Τραμπ: «Κανείς δεν θα αγγίξει τον σταυρό του Χριστού αν βγω εγώ, σας το ορκίζομαι», vid

«Είμαι πολύ υπερήφανος που είμαι χριστιανός»: O Ντόναλντ Τραμπ αποθεώθηκε από κοινό ένθερμων χριστιανών σε μία από τις τελευταίες προεκλογικές του εμφανίσεις.
Πολλοί απ’ αυτούς τους θρησκευόμενους πολίτες βλέπουν στον πρώην πρόεδρο, ο οποίος τους προσέφερε μια μεγάλη νίκη στη μάχη τους εναντίον των αμβλώσεων, την καλύτερη επιλογή για τις εκλογές του Νοεμβρίου.

Απευθυνόμενος χθες, Πέμπτη, σε ένα φόρουμ χριστιανικών ραδιοσταθμών στο Νάσβιλ, ο ρεπουμπλικανός βάλθηκε να κολακέψει αυτή την κοινότητα, η οποία αντιπροσωπεύει πάνω από το ένα τέταρτο του αμερικανικού εκλογικού σώματος.

«Έρχομαι ενώπιόν σας σαν φίλος, σύμμαχος και χριστιανός για να σας ζητήσω τη βοήθειά σας, την υποστήριξή σας και τις προσευχές σας γι’ αυτή τη χώρα», δήλωσε στη διάρκεια του φόρουμ National Religious Broadcasters, συγκρίνοντας το διακύβευμα των φετινών εκλογών με την Ημέρα της απόβασης των συμμάχων στη Νορμανδία και με τη μάχη των Αρδεννών και προσθέτοντας πως χρειάζεται η επέμβαση του Θεού για να σωθεί η χώρα.

«Στη διάρκεια της πρώτης θητείας μου, έδωσα μάχη για τους χριστιανούς περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο πρόεδρο προηγουμένως» και «θα πολεμήσω ακόμη περισσότερο για τους χριστιανούς», υποσχέθηκε εφόσον επιστρέψει στο Λευκό Οίκο.

«Σήμερα βρισκόμαστε σε άλλον έναν αγώνα για την επιβίωση του έθνους μας», δήλωσε ακόμα ο Τραμπ. «Αυτή τη φορά η μεγαλύτερη απειλή δεν έρχεται απ’ έξω από τη χώρα μας, πραγματικά το πιστεύω: έρχεται από μέσα».

Υποσχέθηκε μάλιστα πως θα δημιουργήσει μία ομοσπονδιακή task force για να αντιμετωπίζει τις αντιχριστιανικές επιθέσεις:

 

«Οι χριστιανοί δεν έχουν την πολυτέλεια να μείνουν στο περιθώριο αυτής της μάχης», δήλωσε ο Τραμπ.

«Η ριζοσπαστική αριστερά έρχεται εναντίον όλων μας επειδή ξέρουν πως δεν είμαστε πιστοί σ’ αυτούς. Η πίστη μας είναι στη χώρα μας και η πίστη μας είναι στον Δημιουργό μας».

«Η αριστερά προσπαθεί να ντροπιάσει τους χριστιανούς, προσπαθεί να μας ντροπιάσει. Εμάς», πρόσθεσε κάνοντας μια παύση. «Είμαι υπερήφανος που είμαι χριστιανός».

Και συνέχισε:

«Θυμηθείτε, κάθε κομμουνιστικό καθεστώς κατά τη διάρκεια της ιστορίας προσπάθησε να εξαφανίσει τις εκκλησίες, όπως κάθε φασιστικό καθεστώς προσπάθησε να τις συλλάβει και να τις ελέγξει. Και, στην Αμερική, η ριζοσπαστική αριστερά προσπαθεί να κάνει και τα δύο

Θέλουν να γκρεμίσουν σταυρούς όπου μπορούν και να τους καλύψουν με σημαίες κοινωνικής δικαιοσύνης. Αλλά κανείς δεν θα αγγίξει τον σταυρό του Χριστού υπό την κυβέρνηση Τραμπ, σας το ορκίζομαι».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕΜΠΕ

loading...