Τελεσίγραφο από Αίγυπτο σε Ισραήλ: «Αποσυρόμαστε από τις Συμφωνίες του Καμπ Ντέιβιντ του 1979 και τη Συνθήκη Ειρήνης»

Αν οι Ισραηλινοί επιμείνουν στην εθνοτική εκκαθάριση της Γάζας – Ο Στρατός της Αιγύπτου έχει στείλει στρατιωτικές ενισχύσεις στα σύνορα με τη Γάζα

Ραγδαία είναι η επιδείνωση στις σχέσεις της Αιγύπτου με το Ισραήλ, καθώς Αιγύπτιοι αξιωματούχοι, προειδοποίησαν ότι αν προσπαθήσει να εκκαθαρίσει εθνοτικά τους Παλαιστίνιους από τη Λωρίδα της Γάζα, θα αποσυρθούν από τις Συμφωνίες του Καμπ Ντέιβιντ του 1979 και τη Συνθήκη Ειρήνης.

Η προειδοποίηση αυτή μάλιστα δεν είναι καθόλου «κούφια».

Ο Στρατός της Αιγύπτου έχει στείλει βαριές στρατιωτικές ενισχύσεις στα σύνορα με τη Γάζα, ακριβώς για να δείξει ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί και να επιτρέψει την εκκένωση εκατομμυρίων Παλαιστινίων στην χερσόνησο του Σινά.

Μια μαζική εισροή εκατομμυρίων αλλοδαπών θα αποσταθεροποιούσε ολόκληρη τη χερσόνησο του Σινά και θα αποτελούσε σημαντικό κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια της Αιγύπτου.

Οι στιγμές λοιπόν είναι εξαιρετικά κρίσιμες, ειδικά από τη στιγμή που το Ισραήλ έχει εγκλωβίσει εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστινίους στα νότια της Γάζας, σημείο από όπου κυριολεκτικά δεν υπάρχει διέξοδος. Η μοναδική διέξοδος είναι προς το Σινά.

loading...