Συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις – «Σκέφτομαι να αλλάξω επάγγελμα, δεν βγαίνει με τίποτα» (video)

Κινητοποίηση αγροτών του νομού Καρδίτσας στον κόμβο του αυτοκινητόδρομου Ε-65 έξω από την πόλη της Καρδίτσας, Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024. Στην παλιά Εθνική Οδό Καρδίτσας - Αθήνας και στον δρόμο Λάρισας - Καρδίτσας εκατοντάδες αγρότες έχουν αποκλείσει την πρόσβαση στον αυτοκινητόδρομο με αιτήματα τις καταστροφές από την κακοκαιρία Ντάνιελ και τις αποζημιώσεις που δεν έχουν λάβει όλοι οι αγρότες και αφετέρου το κόστος παράγωγης και τη νέα κοινή αγροτική πολίτικη. (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες, οι οποίοι την ερχόμενη Τρίτη έχουν τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, ώστε να θέσουν επί τάπητος τα προβλήματά τους.

Με κύρια αιτήματα την ενέργεια, που αφορά το αγροτικό πετρέλαιο και το ρεύμα, αλλά και τις επιδοτήσεις, εκπρόσωποι των αγροτών από όλα τα μπλόκα της χώρας, θα συναντηθούν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ζητώντας ταχύτερη απονομή επιδοτήσεων και αποζημιώσεων.

«Αν δεν χρηματοδοτήσουμε τον αγρότη, κτηνοτρόφο στη βάση, δεν υπάρχει περίπτωση να μειωθούν οι τιμές στο ράφι», λέει, μιλώντας στο MEGA, o Δημήτρης Καπούνης, πρόεδρος ΕΑΣ Νάξου.

Άλλα προβλήματα που θα θέσουν οι αγρότες στον πρωθυπουργό, είναι οι «ελληνοποιήσεις και τα μεταφορικά».

«Στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό μπορούμε να πούμε τα προβλήματα, το θέμα είναι α λυθούν κιόλας. (…) Οι επιδοτήσεις δεν έχουν δοθεί στη Θεσσαλία, ούτε ένα ευρώ», συμπληρώνει ο κ. Καπούνης.

Από την πλευρά του, ο κτηνοτρόφος Στέλιος Ζεύλης, σημειώνει:

«Η στήριξη του πρωθυπουργού είναι να μη μας πληρώνει ούτε τις αποζημιώσεις. Εμένα 2 χρόνια έχει να πληρωθεί αποζημίωση για ζώα και έχει μειωθεί 40 – 50%».

Για μεγάλα προβλήματα κάνει λόγο και ο Στέλιος Βαθρακοκοίλης, παραγωγός πατάτας.

«Τα προβλήματα είναι πολύ μεγάλα, δεν αντέχει ο πρωτογενής τομέας αυτές πιέσεις. Στα 58 μου σκέφτομαι να αλλάξω επάγγελμα, δεν βγαίνει με τίποτα».

Όπως λέει ο ίδιος, θέμα υπάρχει και με την πράσινη ανάπτυξη.

«Δεν έγινε σωστή η κατανομή των επιδοτήσεων από την ΕΕ».

«Μεγάλη μείωση του εισοδήματός τους»

 

(με πληροφορίες από megatv

loading...