Σημείο μηδέν: Τεχνητή Νοημοσύνη στον πόλεμο της Μέσης Ανατολής – Ανησυχούν οι Ρώσοι

Ο επικεφαλής τεχνολογίας της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ παραδέχτηκε ότι το Πεντάγωνο χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη στη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, σε μία είδηση που κάνει τον γύρο του πλανήτη, καθώς δείχνει πως ο η Τεχνητή Νοημοσύνη μπαίνε και στο πεδίο του πολέμου!

Τι θα γίνει αν αποκτήσει την δική της προσωπικότητα, καθώς, ακόμα βρίσκεται σε, βρεφική, θα μπορούσε να πει κάποιος μορφή, ωστόσο αναπτύσσεται ραγδαία;;;

Άγνωστα παραμένουν όλα τα σημεία που χρησιμοποιείται η Τεχνητή Νοημοσύνη, ωστόσο δόθηκαν ορισμένα ψήγματα!

Αρχικά έχει χρησιμοποιηθεί, βάσει των ισχυρισμών, για να εντοπιστούν στόχοι που επλήγησαν από αεροπορικές επιδρομές στη Μέση Ανατολή αυτόν τον μήνα!

Αυτό ανέφερε αξιωματούχος του Υπουργείου Άμυνας, αποκαλύπτοντας την αυξανόμενη χρήση της τεχνολογίας από τις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την Schuyler Moore, επικεφαλής τεχνολογίας για την Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ και συντονίστρια των επιθέσεων στην Μέση Ανατολή, οι αλγόριθμοι μηχανικής μάθησης μπορούν να «αυτοδιδαχτούν» να αναγνωρίζουν αντικείμενα, συμβάλλοντας σημαντικά στον περιορισμό των στόχων για περισσότερες από 85 αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ!

Μάλιστα με την βοήθεια των υπολογιστών AI, εντοπίζουν αν υφίστανται απειλές από εκτοξευτές πυραύλων!

Αυτά που ειπώθηκαν επίσημα, αποδεικνύουν, σχολιάζουν ΜΜΕ, το γεγονός πως ο στρατός των ΗΠΑ θέτει σε χρήση ολοένα και περισσότερο την τεχνολογία της Τεχνητής Νοημοσύνης στον Στρατό!

Επίσης ανέφερε ότι τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης βοήθησαν στον εντοπισμό εκτοξευτών πυραύλων στην Υεμένη και σκαφών επιφανείας στην Ερυθρά Θάλασσα, αρκετά από τα οποία η Κεντρική Διοίκηση είπε ότι κατέστρεψε με σειρά επιθέσεων τον Φεβρουάριο. Για το θέμα ανησυχούν και οι Ρώσοι!

Οι αλγόριθμοι στόχευσης αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του Project Maven, το οποίο ξεκίνησε από το αμερικανικό Πεντάγωνο το 2017 με πρόσχημα τους μαχητές του ISIS, τους οποίους ωστόσο οργάνωνε το Βαθύ Κράτος των διεθνιστών της Ουάσινγκτον!

Πλέον στην Μέση Ανατολή οι Αμερικανοί έχουν ενεργοποιήσε αλγόριθμους που μπορούν να εντοπίσουν και να αναγνωρίσουν στόχους από εικόνες που καταγράφηκαν από δορυφόρους! «Περάσαμε σε υψηλή ταχύτητα και πολύ υψηλότερο επιχειρησιακό τέμπο από ό,τι παλαιότερα», τονίζει χαρακτηριστικά η Moore.

loading...