«Νέα Αυγή» ανακοίνωσε ο Σβαμπ στο Ντουμπάι! Ραγδαίες εξελίξεις μετά την συνέντευξη Πούτιν, vid

Μετά την «ανάκριση» του Τάκερ Κάρσλον για όσα του είπε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, ήρθε η ώρα να μιλήσει ο επικεφαλής του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ, Κλάους Σβαμπ, στην Σύνοδο Κορυφής της Παγκόσμιας Κυβέρνησης στο Ντουμπάι κα ινα δείξει πως οι εξελίξεις θα είναι εφεξής ραγδαίες!

Στην κεντρική ομιλία του στην Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για την Κυβέρνηση (WGS) 2023, ο Klaus Schwab τόνισε την επείγουσα ανάγκη ανάπτυξης νέων μηχανισμών που ενισχύουν την διεθνή συνεργασία στον σημερινό κόσμο πολλών δυνάμεων, με στόχο, προφανώς την παγκόσμια διακυβέρνηση μέσω της τεχνολογίας (ΕΔΩ τι θέλουν να πετύχουν μέσα στο 2024)!

Ο Schwab τόνισε επίσης την ανάγκη για συντονισμένες προσπάθειες για την εφαρμογή δομικών μετασχηματισμών σε διάφορους στρατηγικούς τομείς, συμπεριλαμβανομένης της οικονομίας, της τεχνολογίας και της πολιτικής. Άλλωστε, ήδη η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ανακοίνωσε πως το οικονομικό σύστημα ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ!

Ο Σβαμπ είπε ότι ο τεχνολογικός μετασχηματισμός και η Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση θα επηρεάσουν τον κόσμο για τα επόμενα χρόνια (ΕΔΩ τι επιδιώκεται να συμβεί με την Τεχνητή Νοημοσύνη). «Οι κυβερνήσεις σε διάφορα μέρη του κόσμου θα πρέπει να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο να συμβαδίζουν με τις αλλαγές», υπογράμμισε!

Ο Schwab επεσήμανε τις πολιτικές αλλαγές που λαμβάνουν χώρα στον κόσμο, οι οποίες μετατρέπουν τον κόσμο από έναν μονοπολικό κόσμο σε έναν πολυπολικό κόσμο (σ.σ. Χωρίς την απόλυτη υπερδύναμη, ώστε να επικρατήσει πάνω σε όλους η τεχνολογία)!  «Αυτό απαιτεί από εμάς να ενισχύσουμε την συνεργασία και να ενισχύσουμε τον συντονισμό σε επίπεδο κυβερνήσεων, χωρών και θεσμών για τη διατήρηση των πλαισίων διεθνούς συνεργασίας, η οποία με τη σειρά της αντανακλάται στις πορείες ανάπτυξης συνολικά», είπε.

Υπογράμμισε δε: «Πριν από μερικά χρόνια, θεωρούσαμε ορισμένες τεχνολογίες επιστημονική φαντασία που ήταν δύσκολο να εφαρμοστούν, αλλά σήμερα έχει γίνει πραγματικότητα ότι ζούμε μέσω της τεχνητής νοημοσύνης, της νέας διαστημικής τεχνολογίας και της βιομηχανικής βιολογίας, η οποία προαναγγέλλει μια σημαντική αλλαγή που έρχεται, κατά τα επόμενα 10 χρόνια και απαιτεί από τις κυβερνήσεις να είναι φιλόδοξες στις αποφάσεις τους».

 

Ειδικότερα σε βίντεο που εξασφάλισε μόνο το ΕΛ, ο Σβαμπ μίλησε για:

 

 

Τους πολιτισμούς του αύριο

 

«Ζήτησα από το ChatGPT: ”Συνόψισε το κείμενο και πες μου τώρα, βάσει της συζήτησής μας, πώς θα μοιάζει η νέα εποχή, η ευφυής εποχή.”

Και σας διαβάζω το κείμενο:

”Οραματιζόμενοι ένα μέλλον με κινητήρια δύναμη τις τεχνολογίες της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης, βλέπουμε μια νέα αυγή του ανθρώπινου πολιτισμού, μια αυγή που εναρμονίζειτην τεχνολογία με τις βαθύτερες ανάγκες καιφιλοδοξίες της ανθρωπότητας.

Αυτό το όραμα ξεδιπλώνεται μέσα σε μια κοινωνία όπου η τεχνητή νοημοσύνη, η ρομποτική, το διαδίκτυο των πραγμάτων, η τρισδιάστατη εκτύπωση, η γενετική μηχανική, η κβαντική υπολογιστική καθίστανται τα θεμέλια της καθημερινής μας ζωής».

 

 

 

Ιδιότητες ενός μελλοντικού ηγέτη

 

«Ένας πολιτικός ηγέτης πρέπει να συνδυάζει τρεις διαφορετικές  διαστάσεις.

Πρέπει πρώτα να είναι τεχνίτης, επιστήμονας. Πρέπει να κατανοεί αυτές τις νέες τεχνολογίες! Αλλά δεύτερον, πρέπει να είναι  φιλόσοφος, πρέπει να κατανοεί τις αλληλεπιδράσεις αυτών των νέων τεχνολογιών με άλλα μέρη της καθημερινής μας ζωής.

Τέλος, πρέπει να είναι ανθρωπιστής. Πρέπει να δώσει προτεραιότητα όχι στην τεχνολογία, αλλά στην ανθρώπινη πτυχή (σ.σ. Έτσι θα λένε πως θα είναι ο παγκόσμιος ηγέτης που θα έρθει! Τι λέτε; Λένε αλήθεια; Θα θέλει το καλό των ανθρώπων; Τι μας διδάσκει η εμπειρία μέχρι σήμερα;).

 

 

Η τεχνητή νοημοσύνη θα είναι ο συνεργάτης μας

 

«Σε αυτή την νέα “έξυπνη εποχή”, η τεχνολογία δεν αποτελεί απλώς ένα εργαλείο ή,  μια επέκταση των ανθρώπινων  ικανοτήτων. Είναι ένας συνεργάτης!

Τα εκπαιδευτικά συστήματα, θα φέρουν επανάσταση από εξατομικευμένες πλατφόρμες σχεδίων μάθησης τροφοδοτούμενες από την “ΑI”, προσαρμοσμένες στον ρυθμό και το  στυλ μάθησης του κάθε μαθητή, διασφαλίζοντας ότι κανένας δεν θα μείνει πίσω.

Η υγειονομική περίθαλψη γίνεται προγνωστική και εξατομικευμένη, με θεραπείες προσαρμοσμένες στην γενετική σύνθεση του κάθε ατόμου (σ.σ. Παρεμβάσεις στο DNA;) και, οι τεχνολογίες απομακρυσμένης παρακολούθησης (σ.σ. Μέσω εμφυτευμάτων;) θα διασφαλίσουν ότι, η φροντίδα υψηλής ποιότητας φτάνει ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές!

Οι χώροι εργασίας, εξελίσσονται έτσι ώστε να  δίνουν προτεραιότητα στην ανθρώπινη ευημερία, με ρομπότ και συστήματα “Τεχνητής Νοημοσύνης” να αναλαμβάνουν τις επαναλαμβανόμενες και επικίνδυνες εργασίες, απελευθερώνοντας τους ανθρώπους ώστε να ασχοληθούν με δημιουργική επίλυση προβλημάτων, στρατηγική σκέψη, και διαπροσωπικές συνδέσεις με την κοινότητα και τις ανθρώπινες  σχέσεις (σ.σ. Όλα παρουσιάζονται εξωραϊσμένα – ΕΔΩ και ΕΔΩ τι έχει πραγματικά ειπωθεί)»!

 

 

Μετάβαση στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση

 

 

 

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA
loading...