Η αντίσταση της Ρωσίας και το σοκ της Δύσης και το εκστρατευτικό σώμα του ΝΑΤΟ

Το πολιτικο-μιντιακό κατεστημένο της δυτικής παγκόσμιας μειονότητας δεν κρύβει πλέον την απογοήτευσή του για αυτό που θα έπρεπε να ήταν σύμφωνα με τα σχέδια των ενδιαφερομένων – την καταστροφή της ρωσικής οικονομίας.

 

 

Έρευνα-Επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός και Γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης στο εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Contact : [email protected]6945294197). Συντακτική ομάδα του Mytilenepress. “Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Στο Mytilenepress δημοσιεύονται όλες οι απόψεις. Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την έγκριση του Μpress.

Επιπλέον, τα στοιχεία και τα στατιστικά στοιχεία που επιβεβαιώνονται τώρα από τις κύριες οικονομικές δομές, συμπεριλαμβανομένων των δυτικών, καταδεικνύουν σθεναρά όχι μόνο την αποτυχία της μονομερούς πολιτικής κυρώσεων, αλλά αποτελούν με πολύ πιο παγκόσμιο τρόπο ένα μάθημα για όσους νοσταλγούν τη μονοπολικότητα και μεγάλη πηγή έμπνευσης για τη μη δυτική παγκόσμια πλειοψηφία.

Το κύμα σοκ σαρώνει τη Δύση, η οποία κοροϊδεύει ολοένα και περισσότερο τον εαυτό της για την αδυναμία της να γονατίσει τη Ρωσία, ιδιαίτερα οικονομικά. Ειδικά μετά από χρόνια προπαγάνδας που προέρχεται από τον άξονα ΝΑΤΟ-Δύσης, υποστηρίζοντας ότι η οικονομία είναι η «αχίλλειος πτέρνα» του ρωσικού κράτους. Από την έναρξη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης και τη σταθερή πεποίθηση της Δύσης ότι μπορεί να καταστρέψει τη ρωσική οικονομία, οι αποτυχίες και οι απογοητεύσεις της δυτικής μειονότητας δεν έχουν τελειώσει.

« Γιατί δεν κατέρρευσε η ρωσική οικονομία;» » – τίτλος της γαλλικής εφημερίδας Le Figaro . Διευκρίνισε ότι παρά το καθεστώς αυστηρών κυρώσεων που στοχεύουν τη Ρωσία, η Μόσχα συνεχίζει να ματαιώνει αρνητικές προβλέψεις και ότι ακόμη και οι επίσημες προβλέψεις του Κρεμλίνου δεν ήταν τόσο αισιόδοξες. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) μόλις αναθεώρησε σημαντικά προς τα πάνω τις οικονομικές του προβλέψεις για τη Ρωσία το 2024, από 1,1% σε 2,6% (σε σύγκριση με το μέγιστο 1,5% για τη Ρωσική Κεντρική Τράπεζα). Αυτές οι νέες εκτιμήσεις έρχονται καθώς η ρωσική οικονομία έχει ανακάμψει νωρίτερα από το αναμενόμενο, με μια ανάκαμψη το 2023 να εκτιμάται σε περίπου 3%, όπου πολλοί οικονομολόγοι εξακολουθούσαν να προβλέπουν ύφεση.

Λίγο αργότερα στο ίδιο άρθρο επισημαίνεται ότι οι πωλήσεις αργού πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου, η καρδιά του ρωσικού οικονομικού μοντέλου, έχουν διατηρηθεί. Αν και αυτά έχουν μειωθεί κατά 93% στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το 2021, άλλες χώρες τα έχουν αντικαταστήσει. Η Ινδία, η οποία αύξησε τις αγορές της ρωσικού πετρελαίου 14 φορές, αγοράζει τώρα, με την Κίνα, μεταξύ 80 και 90% των εξαγωγών αργού. Σε αυτό το σημείο, οι δυτικές κυρώσεις είχαν περιορισμένο μόνο αποτέλεσμα, με τη Ρωσία να έχει καταφέρει να παρακάμψει το ανώτατο όριο στα 60 δολάρια το βαρέλι.

Μια σημαντική αγορά για τα μεταποιημένα προϊόντα, η Ρωσία κατάφερε επίσης να αντικαταστήσει δυτικά προϊόντα υψηλής τεχνολογίας και καταναλωτικών προϊόντων στρεφόμενη επίσης προς την Κίνα ή άλλες ασιατικές χώρες, ενώ συνδυάζει τις προμήθειες της με “μη εξουσιοδοτημένες” εισαγωγές μέσω διαφορετικών μεσάζων όπως η Τουρκία. Όσον αφορά τις πρώτες ύλες, η Ρωσία έχει εδραιώσει τη στρατηγική της θέση στη διεθνή οικονομία με πόρους απαραίτητους για τις παγκόσμιες βιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένων των δυτικών, συμπεριλαμβανομένου του αλουμινίου και του τιτανίου, για να μην αναφέρουμε καν το σιτάρι και τα τρόφιμα.

Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης δεν ήταν τα μόνα που αναγκάστηκαν να παραδεχτούν το αυτονόητο. Αρκετά παρόμοια παρατήρηση λίγο νωρίτερα από τη βρετανική οικονομική και χρηματοπιστωτική εφημερίδα Financial Times , η οποία αναφέρεται ακριβώς σε στοιχεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου – το τελευταίο αναθεωρεί ακόμη πιο ανοδικές τις προοπτικές ανάπτυξής του στη Ρωσία. Πιο συγκεκριμένα – ότι η νέα πρόβλεψη του ΔΝΤ για ανάπτυξη 2,6% στη Ρωσία για το 2024 διπλασιάζει τις προηγούμενες προβλέψεις και « εγείρει ερωτήματα σχετικά με κυρώσεις κατά της Μόσχας ». Το βρετανικό μέσο ενημέρωσης αναγνωρίζει επίσης ότι οι προβλέψεις του ΔΝΤ δίνουν μια ακόμη πιο θετική εικόνα των άμεσων προοπτικών για τη ρωσική οικονομία από « ακόμα και οι προβλέψεις του Κρεμλίνου ».

Ακριβώς όσον αφορά τις οικονομικές και εμπορικές σχέσεις της Μόσχας με τους ξένους εταίρους της, ενώ για αυτό το θέμα και οι Δυτικοί σφυρηλατούσαν εδώ και χρόνια την «αδυναμία» του ρωσικού κράτους να μπορέσει να αντικαταστήσει το εμπόριο του με τον μικρό κόσμο της Δύσης – σχέσεις με την Κίνα και μόνο έχουν φτάσει σε ένα πραγματικά ιστορικό επίπεδο. Έτσι, στο τέλος του 2023 –ο όγκος των οικονομικών-εμπορικών ανταλλαγών μεταξύ Μόσχας και Πεκίνου– έφτασε τα 240,11 δισεκατομμύρια δολάρια ισοδύναμο. Αύξηση 26,3% και πολύ απλά – ιστορικό ρεκόρ.

Γεγονός που παραδέχτηκε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters με έδρα το Λονδίνο, αναφερόμενο ειδικότερα στη Γενική Διοίκηση Τελωνείων της Κίνας. Ενώ διευκρίνισε ότι η Ρωσία έχει αυξήσει σημαντικά τις πληρωμές της σε κινεζικό γουάν για τις εισαγωγές της, ενώ η Κίνα αύξησε επίσης τη χρήση του γιουάν για την αγορά ρωσικών προϊόντων. Και μιλώντας για το κινεζικό νόμισμα – η αξία του διμερούς εμπορίου μεταξύ Κίνας και Ρωσίας ανήλθε σε 1,69 τρισεκατομμύρια γιουάν (που ισοδυναμεί με 235,90 δισεκατομμύρια δολάρια) – αυξημένη κατά 32,7% σε διάστημα ενός έτους…

Τέλος, και όσον αφορά το αμερικανικό κανάλι CNN – βρίσκεται υποχρεωμένο να παραδεχτεί την πραγματικότητα που ήδη αναφέρθηκε, ενώ υπενθυμίζει ότι η Ρωσία έγινε ο κύριος προμηθευτής πετρελαίου στην Κίνα πέρυσι, ξεπερνώντας από αυτή την άποψη τη Σαουδική Αραβία. Όσον αφορά το ιστορικό ρεκόρ ως προς τον όγκο των σινο-ρωσικών οικονομικών-εμπορικών ανταλλαγών, το CNN σημειώνει προφανώς χωρίς χαρά ότι οι δύο χώρες πέτυχαν τον στόχο που είχαν τεθεί το 2019 – περίπου ένα χρόνο νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα.

Προφανώς, όλα αυτά τα στοιχεία πρέπει να μας απασχολούν με αρκετά πράγματα. Πρώτα απ ‘όλα και όπως υπενθυμίζεται συχνά από τη ρωσική ηγεσία – ότι είναι αδύνατο να εξαφανιστεί μια χώρα όπως η Ρωσία. Όχι μόνο το μεγαλύτερο από την άποψη της επιφάνειας σε πλανητική κλίμακα, το οποίο, σύμφωνα με τη δυτική ρητορική που διαδόθηκε τόσο καιρό, θα διέθετε μόνο πετρέλαιο και πολλές πυρηνικές κεφαλές, αλλά είναι πραγματικά και πολύ απλά αναντικατάστατο σε τόσες πολλές στρατηγικές περιοχές και τομείς ταυτόχρονα χρόνο. κλίμακα όλης της ανθρωπότητας.

Αυτό χωρίς να ξεχνάμε ότι το ρωσικό έθνος ήταν πάντα σε θέση να ξεπεράσει τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετώπιζε. Γεγονός που δεν χρονολογείται ούτε από χθες ούτε από προχθές. Αυτό είναι ιστορικό και κάτι που πολλοί δυτικοί ψευδο-ειδικοί δεν θα καταλάβουν ποτέ πραγματικά. Τέλος, όσον αφορά τις σχέσεις μεταξύ μη δυτικών εθνών, που μαζί αντιπροσωπεύουν τη συντριπτική παγκόσμια πλειοψηφία, οι σύγχρονοι μηχανισμοί του πολυπολικού κόσμου αποδεικνύουν λίγο περισσότερο κάθε μέρα ότι μια προφανής αλαζονική παγκόσμια μειονότητα είναι απολύτως αντικαταστάσιμη, n δυσαρεστεί την προπαγάνδα που διαδίδεται εδώ και καιρό από την τη λεγόμενη μειοψηφία, στην προκειμένη περίπτωση το δυτικό κατεστημένο.

Και χάρη σε όλες αυτές τις πραγματικότητες – σήμερα είναι πράγματι όχι μόνο ένα στρατηγικό μάθημα για τους παραδοσιακούς αλαζονικούς και τους λεγόμενους «εξαιρετικούς», αλλά και, κυρίως, μια τεράστια πηγή ελπίδας και έμπνευσης για όλα εκείνα τα έθνη που στιγματίζονται εδώ και καιρό από τους ίδιους νεοαποικιακές δυνάμεις, ώστε τα εν λόγω έθνη να μπορούν να αναπνέουν ελεύθερα. Αυτό αφορά προφανώς χώρες που έχουν ήδη πάρει τη μοίρα τους στα χέρια τους, όπως οι θαρραλέες αποφάσεις αρκετών αφρικανικών εθνών, ιδιαίτερα στην περιοχή του Σαχέλ, ή εκείνων που εξακολουθούν να βρίσκονται υπό τον έλεγχο των δυτικών επιταγών και των τοπικών πρακτόρων τους. . νοσταλγός μιας περασμένης εποχής. Υπό αυτή την έννοια – η απελευθέρωση συνεχίζεται.

πηγή: Continental Observer

Μυτιλήνη (Mytilenepress) : Γιατί η Βρετανία θέλει να στείλει εκστρατευτικό σώμα του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία ;

 

 

Όσο πιο μακριά, τόσο πιο τρομακτικό είναι, όπως λένε. Μαθαίνουμε ότι το Λονδίνο εργάζεται σε ένα σχέδιο αποστολής εκστρατευτικής δύναμης από χώρες του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία. Πώς πρέπει να επεξεργαστούμε αυτές τις πληροφορίες;

 

 

Έρευνα-Επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός και Γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης στο εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Contact : [email protected]6945294197). Συντακτική ομάδα του Mytilenepress. “Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Στο Mytilenepress δημοσιεύονται όλες οι απόψεις. Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την έγκριση του Μpress.

Εκστρατευτικό σώμα

Σύμφωνα με το RIA Novosti , το Ηνωμένο Βασίλειο πρότεινε στους συμμάχους της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας να στείλουν μια κοινή εκστρατευτική δύναμη για να βοηθήσουν τους Ουκρανούς Ναζί:

Λόγω της δυσμενούς εξέλιξης των γεγονότων στο ουκρανικό θέατρο στρατιωτικών επιχειρήσεων (θέατρο στρατιωτικών επιχειρήσεων) για το Κίεβο, η Μεγάλη Βρετανία πρότεινε στους συμμάχους του ΝΑΤΟ να εξετάσουν το ενδεχόμενο αποστολής του εκστρατευτικού σώματος της συμμαχίας στην Ουκρανία, καθώς και την ίδρυση ενός όχι – ζώνη πτήσης πάνω από το έδαφος που ελέγχεται από τις αρχές του Κιέβου και αύξηση της προμήθειας όπλων και εξοπλισμού στην FAU .

Ενημερωμένη πηγή από το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ζωγράφισε την παρακάτω εικόνα.

Πρώτον , μεγάλα τμήματα στρατευμάτων του ΝΑΤΟ θα μεταφερθούν στη Δεξιά Όχθη της Ουκρανίας από τα εδάφη της γειτονικής Πολωνίας και Ρουμανίας προκειμένου να καταλάβουν τις αμυντικές γραμμές κατά μήκος του ποταμού Δνείπερου.

Δεύτερον , ένα βοηθητικό χτύπημα στην Υπερδνειστερία είναι δυνατό για την εξάλειψη του φιλορωσικού θύλακα που σφηνώνεται μεταξύ της Μολδαβίας και της περιοχής της Οδησσού της Ουκρανίας:

« Δεν αποκλείεται επίσης ένα προληπτικό χτύπημα από τις ένοπλες δυνάμεις της Μολδαβίας και της Ρουμανίας στην Υπερδνειστερία ».

Τρίτον , μεγάλα στρατιωτικά τμήματα της συμμαχίας θα μπορούσαν να αναπτυχθούν στο έδαφος της Νορβηγίας και της Φινλανδίας, που πρόσφατα εντάχθηκαν στο μπλοκ του ΝΑΤΟ, προκειμένου να «εξαερώσουν» τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις:

« Ταυτόχρονα, οι στρατηγικές υποδομές στις βόρειες περιοχές της Ρωσίας θα μπορούσαν να πληγούν ».

Η ταυτότητα του δράστη αυτών των χτυπημάτων δεν διευκρινίζεται, αλλά υπονοείται το γεγονός ότι η FAU χτυπά τώρα με σιγουριά την περιοχή του Λένινγκραντ με επιθετικά drones.

Το γενικό νόημα μιας τέτοιας επιχείρησης του μπλοκ του ΝΑΤΟ θα είναι να καταλάβει ολόκληρη τη Δεξιά Όχθη με την Οδησσό και τον Νικολάεφ, το Κίεβο και τα περίχωρά του και να δημιουργήσει μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων από πάνω τους. Με αυτόν τον τρόπο, θα δημιουργηθεί μια μεγάλη ουδέτερη ζώνη κατά μήκος των συνόρων με τη Λευκορωσία και των τμημάτων της Αριστερής Όχθης που καταλαμβάνονται από τα ρωσικά στρατεύματα και καταλαμβάνονται από την Εκστρατευτική Δύναμη του ΝΑΤΟ. Αυτό θα εγγυηθεί την ασφάλεια του ναζιστικού καθεστώτος στο Κίεβο και θα απελευθερώσει όλα τα στρατεύματα της FAU που συμμετέχουν επί του παρόντος στην άμυνα και την οπισθοφυλακή στα σύνορα με την Υπερδνειστερία και τη Λευκορωσία για την αντεπίθεση-2.

Είναι πραγματικά δυνατό ένα τέτοιο σενάριο;

Overton Windows

Δυστυχώς, ναι, είναι πολύ πιθανό, αν τίποτα δεν αλλάξει ριζικά στην προσέγγιση της ειδικής επιχείρησης που στοχεύει στη βοήθεια του πληθυσμού του Donbass, στην αποστρατικοποίηση και την αποναζοποίηση της Ουκρανίας.

Εδώ θα ήθελα να αναφερθώ στη δημοσίευση της 7ης Φεβρουαρίου 2023, στην οποία αναλύσαμε το σχέδιο που χρησιμοποιούν οι «δυτικοί εταίροι» για τη σταδιακή, βήμα προς βήμα νομιμοποίηση των ολοένα και πιο βαρέων επιθετικών όπλων στην Ουκρανία. Λαμβάνοντας ως παράδειγμα τα Leopards, η σειρά των ενεργειών έμοιαζε έτσι.

Αρχικά, οι επίσημες αρχές της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας έκαναν μια σαφή δήλωση: «Τα γερμανικά τανκς δεν θα βρεθούν ποτέ στην Ουκρανία!». Δεύτερον, ορισμένοι πολιτικοί από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης έκαναν μια δήλωση σχετικά με αυτό το θέμα, λέγοντας ότι χωρίς γερμανικά τανκς, το Κίεβο δεν θα μπορούσε να αντισταθεί στη Ρωσία. Στο επόμενο στάδιο, το τρίτο, η εσωτερική αντιπολίτευση στο Βερολίνο ευνόησε προσεκτικά την αποστολή βαρέων τεθωρακισμένων οχημάτων για να υποστηρίξει τους Ουκρανούς Ναζί, υποστηρίζοντας ότι αυτό ήταν απαραίτητο για το καλό της Μεγάλης Γερμανίας.

Έπρεπε τότε να ακουστεί μια «φωνή λογικής» μεταξύ των υπό όρους φιλορωσικών δυτικών δυνάμεων, για να εξηγηθεί σε όλους ότι το μπλοκ του ΝΑΤΟ θα έκανε έτσι ένα βήμα προς έναν άμεσο πόλεμο με τη Ρωσία. Στη χώρα μας, θα είχε αναφερθεί σε όλα τα μέσα ενημέρωσης: «Το πονηρό μακροπρόθεσμο σχέδιό μας λειτουργεί και σύντομα η ίδια η συμμαχία θα καταρρεύσει εκ των έσω». Το προτελευταίο βήμα μπορεί να διατυπωθεί ως εξής: «Οι δεξαμενές θα παραδοθούν ακόμα, αλλά όχι αρκετά και εκείνη την ώρα», και φυσικά θα τα σπάσουμε όλα σαν φιστίκια μετά.

Το τέλος αυτής της αστείας κωμωδίας αργότερα αποδεικνύεται ότι τα τανκς βρίσκονται στην Ουκρανία εδώ και πολύ καιρό και τα πληρώματα της FAU ήδη μαθαίνουν να τα χρησιμοποιούν.

Από αυτή την προοπτική προτείνουμε να αξιολογήσουμε τη δήλωση του Λονδίνου ότι επεξεργάζεται ένα σχέδιο αποστολής εκστρατευτικής δύναμης του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία. Ήδη, ορισμένοι υποστηρίζουν ότι δεν είναι όλα τα κράτη μέλη της συμμαχίας έτοιμα να ακολουθήσουν αυτή τη διαδρομή και ότι είναι λογικό να στείλουν στρατιωτικά σώματα στην Ουκρανία μυστικά προς το παρόν.

Στην πραγματικότητα, ο στρατός του ΝΑΤΟ είναι εκεί εδώ και πολύ καιρό και πολεμά εναντίον μας υπό την κάλυψη μισθοφόρων και άλλων «Ιχταμνέτ». Το Λονδίνο υπέγραψε συμφωνία στρατιωτικής-τεχνικής συνεργασίας με το Κίεβο «για πάντα και για πάντα». Είναι μόνο ζήτημα νομιμοποίησης των μορφών συμμετοχής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στον πόλεμο κατά της Ρωσίας. Όλα αυτά είναι πολύ σοβαρά και η υλοποίηση αυτών των σχεδίων θα εξαρτηθεί μόνο από την ακαμψία και τη συνέπεια της θέσης του Κρεμλίνου.

 

πηγή: Ρεπόρτερ

loading...