Εκκωφαντική παραδοχή ήττας από Time: Κάναμε φοβερό λάθος, η Ουκρανία δεν μπορεί να νικήσει τη Ρωσία

Το Time αναιρεί την αρχική του πρόβλεψη περί ουκρανικής νίκης και τώρα αποδέχεται την ήττα
Με τον πλέον επίσημο τρόπο η ναυαρχίδα του Δυτικού Τύπου το περιοδικό Time παραδέχεται ότι έκανε ένα πολύ μεγάλο λάθος στην αρχική του πρόβλεψη ότι είναι δυνατή μία ουκρανική νίκη επί της Ρωσίας.
Αναγνωρίζει την πραγματικότητα, που έχει διαμορφωθεί στο πεδίο της μάχης, αναιρώντας όλα όσα έγραφε τον Αύγουστο 2023 όταν και ισχυριζόταν πως η Ουκρανία έχει αρκετές πιθανότητες να επικρατήσει και να ανακαταλάβει τα εδάφη που έχασε.
Πριν από οκτώ μήνες το Time έγραφε: «Η κατάσταση στην Ουκρανία εξακολουθεί να ευνοεί το Κίεβο.
Η πρόοδος της Ουκρανίας πιθανότατα θα εναλλάσσεται με περιόδους αξιοσημείωτων τακτικών επιτυχιών αλλά καi χρονικά σημεία στασιμότητας και κάποιες υποχωρήσεις.
Όμως η ουκρανική αντεπίθεση μπορεί να πετύχει με διάφορους τρόπους.
Η Ουκρανία είναι για τα καλά στο παιχνίδι… αρκεί η Δύση να παραμείνει σταθερή στην υποστήριξή της».

Time: Η Ουκρανία απέτυχε

Έχουν περάσει οκτώ μήνες από τότε και δαπανήθηκαν πολλά δισεκατομμύρια δολάρια σε αμερικανική βοήθεια για να έλθει το περιοδικό και να παραδεχθεί ότι έκανε λάθος, το οποίο παραδέχθηκε στο καινούργιο του τεύχος σε άρθρο του Anatol Lieven του Ινστιτούτου Quincy.
«Η πολυαναμενόμενη αντεπίθεση των Ουκρανών πέρυσι απέτυχε», παραδέχθηκε ωμά ο Liven.
«Η Ρωσία ανακατέλαβε την Avdiivka, το μεγαλύτερο πολεμικό της κέρδος εδώ και εννέα μήνες.
Ο πρόεδρος Volodymyr Zelensky αναγκάστηκε να αναγνωρίσει αθόρυβα τη νέα στρατιωτική πραγματικότητα», σημειώνει.
Ο Lieven παρατηρεί ότι η ρητορική της Ουάσιγκτον έχει αλλάξει.
«Η στρατηγική της κυβέρνησης Biden προσανατολίζεται τώρα στη διατήρηση της ουκρανικής άμυνας μέχρι τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ (Νοέμβριος 2024), με την ελπίδα να εξαντληθούν οι ρωσικές δυνάμεις σε έναν μακρύ πόλεμο φθοράς», επισημαίνει χαρακτηριστικά.

«Η Ρωσία δεν θα συμφωνήσει ποτέ να παραδώσει εδάφη που κέρδισε στη μάχη»

Το περιοδικό μεταφέρει μία νέα στρατηγική στην οποία θα προσπαθήσει να εστιάσει η αμερικανική ηγεσία, η οποία δεν είναι άλλη από τη διατήρηση των αμυντικών θέσεων της Ουκρανίας και τη μη κατάληψη άλλων εδαφών από τους Ρώσους…προσμένοντας σε ένα θαύμα μέχρι το 2025.
«Η Ρωσία δεν θα συμφωνήσει ποτέ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων να παραδώσει γη που κατάφερε να κρατήσει στο πεδίο της μάχης», υποστηρίζει και πολύ σωστά ο Lieven.
Η ρωσική ηγεσία έχει αποφασίσει να ολοκληρώσει την ειδική στρατιωτική επιχείρηση επιτυγχάνοντας όλους τους στόχους που έχει θέσει, με κυρίαρχο εκείνον των απαραίτητων εγγυήσεων ασφαλείας που επιτάσσει τη δημιουργία μίας ευρείας αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης στην Ουκρανία, πέραν των εδαφών που ήδη έχουν καταληφθεί.
Η Μόσχα δεν χρειάζεται να συνεχίσει να υπομένει υπομονετικά τις τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον αμάχων στόχων.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεν απαιτείται να ανέχεται επ’ αόριστον τις προκλήσεις του Κιέβου και τη δυτική εχθρότητα που τις τροφοδοτεί.
time_1.JPG

κείμενο σε εξέλιξη…
www.bankingnews.gr

loading...