Anti-drone θόλος προστασίας σε όλο το Αιγαίο

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις προχωρούν στην θωράκιση όλου του Αιγαίου με την ανάπτυξη ολοκληρωτικού συστήματος anti-drone, το οποίο θα δημιουργήσει έναν αδιαπέραστο θόλο προστασίας έναντι κάθε μη επανδρωμένης απειλής.

Του Χρήστου Μαζανίτη

«Υπάρχει πρόβλεψη δημιουργίας ενός θόλου antidrone για τις Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας. Δηλαδή των μέσων αυτών που θα επιτρέπουν στις Ένοπλες Δυνάμεις μας να επιχειρούν προστατευμένες από την απειλή των drones» ανέφερε χθες στην ομιλία του, κατά την διάρκεια της τελετής παράδοσης – παραλαβής στο Δ’ Σώμα Στρατού, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας.

Χωρίς να υπεισέρχεται σε περισσότερες λεπτομέρειες, τόνισε ότι «Το σήμα της 20ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας στην οποία ως δόκιμος αξιωματικός είχα κάνει ασκήσεις πολύ-πολύ παλιά, αναγράφει «υπό σκιή» και η απάντηση του Λεωνίδα στην απειλή των Περσών στις Θερμοπύλες, νομίζω ότι μπορεί να ισχύσει απολύτως σε αυτή την περίπτωση. Πρόθεσή μας είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας στο σύγχρονο πολύπλοκο περιβάλλον να επιχειρούν υπό την κάλυψη ενός εξελιγμένου θόλου antidrone».

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, το σχέδιο το οποίο ανακοίνωσε ο Νίκος Δένδιας, που αποτελεί ύψιστη κυβερνητική προτεραιότητα, περιλαμβάνει την πλήρη ανάπτυξη ενός συστήματος θωράκισης του Αιγαίου με διπλή διαβάθμιση. Το ένα θα αφορά σύστημα ενεργής αποτροπής, δηλαδή με κατάρριψη στόχων και το δεύτερο με σύστημα παρεμβολών (jamming). Τα δύο συστήματα δε θα λειτουργούν αυτόνομα αλλά σε συνδυασμό και κάθε φορά θα αποφασίζεται ποιο θα είναι πιο προσφιλές για να χρησιμοποιηθεί. Θα μπορεί για παράδειγμα να πραγματοποιηθεί επιχείρηση με την χρήση και των δύο.

loading...