Οι διδαχές του Μεγάλου Φιλοσόφου Πλάτωνα εφαρμόζονται στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία και τον αθλητισμό.

Μindy Μ. and Maria Μunitis απόφοιτες Παιδαγωγικού και Φιλοσοφικής δασκάλες Tantric Yoga. * 

Από τις διδαχές των Φιλοσόφων που με την σκέψη και το έργο τους χάραξαν βαθιά την ιστορία του Πολιτισμού και επέδρασαν στη διαμόρφωσή του χιλιάδες χρόνια μετά την εποχή τους, ξεχωρίζει ως ο ποιο σημαντικός ο Πλάτωνας.

Στο έργο του συναντάμε τις ηθικές-φιλοσοφικές του διδασκαλίες για την ζωή, τον άνθρωπο, την ηθική, την γενναιότητα, την τιμιότητα και την ισότητα των δυο φύλων κλπ.

Ο Πλάτωνας μέσα από την Πολιτεία δίνει σε εμάς τις γυναίκες θέσεις που είναι ισάξιες με αυτές των ανδρών. Δίδαξε ότι οι γυναίκες μπορούν να κυβερνήσουν εξίσου καλά με τους άνδρες, επειδή η σωφροσύνη, η λογική, η ανδρεία, η αρετή δεν είναι θέμα φύλου, αλλά ψυχής, εκπαίδευσης και μόρφωσης. Ενδεικτικά αναφέρει ότι μία πολιτεία που δεν δίνει παιδεία στις γυναίκες της, μοιάζει με τον άνθρωπο που δεν εξασκεί και δε γυμνάζει παρά μονάχα το δεξί του χέρι.

Το Πλατωνικό εκπαιδευτικό σύστημα στηρίζεται στην ισότιμη παιδεία και στην πνευματική κατάρτιση των ατόμων αλλά και την ηθική διάπλασή τους που διαμορφώνεται από το ιδεώδες της ανδρείας, της τιμής, του σεβασμού και αφοσίωσης στην πατρίδα, και την υπακοή στους νόμους. Τότε μόνο η Πολιτεία λειτουργεί ως αρωγός της κοινωνικής ευδαιμονίας ενώ οι άνθρωποι δεν πέφτουν θύματα της κακοδαιμονίας ένεκα της αμάθειας τους.

Βασικοί στόχοι στο Πλατωνικό εκπαιδευτικό σύστημα είναι η ύπαρξη δημόσιας εκπαίδευσης. Η κοινή εκπαίδευση για άνδρες και γυναίκες, με σκοπό την ισότητα των δύο φύλων σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, η διαμόρφωση ακμαίου πνεύματος αλλά και σώματος, η ηθική αναμόρφωση του πολίτη ενισχύοντας μέσα του τις αρετές της δικαιοσύνης, δηλαδή τη σοφία, την ανδρεία και τη σωφροσύνη, καθώς και η απομάκρυνση από κάθε είδους μονομέρεια.

Οι αρχαίοι Έλληνες ήταν άνθρωποι οι οποίοι ζούσαν το παρόν. Απολάμβαναν τις ηδονές της ζωής και του έρωτα  Οι ανθρώπινες κοινωνίες δεν ήταν εξ αρχής δομημένες με βάση την υπεροχή του άνδρα και την πατριαρχική κληρονομική διαδοχή. Είναι η περίοδος που οι άνθρωποι αγνοούν τον αναπαραγωγικό ρόλο του άνδρα, που δεν υπάρχει αιτιακή σύνδεση ανάμεσα στην σεξουαλική επαφή και τη γέννηση του παιδιού. Στις κοινωνίες αυτές επικρατεί το καθεστώς του ελεύθερου σεξ. Η γυναίκα έρχεται σε σεξουαλική επαφή με πολλούς άνδρες και τα παιδιά που γεννιούνται ξέρουν πολύ καλά από μια μητέρα γεννήθηκαν, αγνοούν όμως τον πατέρα. Για αυτό και ο προσδιορισμός της διαδοχής είναι μητριαρχικός. Την θεωρία αυτή ανέπτυξε πρώτος ο Πλάτωνας στην Πολιτεία. Σημαντικό ρόλο στην φιλοσοφία του Πλάτωνα αποτελεί η έννοια της κοινοκτημοσύνης.

Ο μεγαλύτερος φιλόσοφος όλων των εποχών επεκτείνει την έννοια της κοινοκτημοσύνης σε σχέση με το οικογενειακό δίκαιο.  Ο Πλάτωνας αναφέρει ότι οι δεν πρέπει οι Έλληνες να έχουν προσωπική ατομική ιδιοκτησία και οικογένεια. Κατά τον φιλόσοφο όσοι εκπαιδεύονται για να προστατεύουν την πολιτεία, κάποιοι από τους οποίους θα κληθούν αργότερα να κυβερνήσουν, δεν μπορούν να κατέχουν περιουσιακά στοιχεία ούτε να σχηματίζουν οικογένειες με τον παραδοσιακό τρόπο.

Όλοι οι Έλληνες είναι υποχρεωμένοι να τρώνε και να ζούνε μαζί όπως ζούνε οι στρατιώτες σε ένα στρατόπεδο, ενώ για την ανατροφή των παιδιών τους θα φροντίζουν δημόσια ιδρύματα. Η κοινή αυτή ζωή όπως και η κοινή κατοχή και χρήση των υλικών αγαθών συνιστά ένα βασικό στοιχείο για την ανάπτυξη και την διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και γενικότερα της αλληλεγγύης στα πλαίσια της πολιτείας.  Αντίθετα, η ατομική ιδιοκτησία δημιουργεί ανισότητες και αντιθέσεις που καταστρατηγούν την αρμονία της πολιτείας. Εκτός από την κοινοκτημοσύνη των γυναικών ο Πλάτωνας έγραψε και για την προετοιμασία του σώματος και της ψυχής.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΩΝΑΣ.

Οι θέσεις του Πλάτωνα για την φυσική αγωγή και τον ρόλο της που διαδραμάτισε στην αρχαία εποχή είναι πολύ αξιόλογες, και διαχρονικές. Για αυτό ακόμη και σήμερα μας προσφέρουν πολύτιμη βοήθεια, ώστε να αντιληφθούμε την σχέση μεταξύ του σώματος και του πνεύματος.

Ο Πλάτωνας όπως και οι Πυθαγόρειοι δίδασκε ότι η ψυχή του ανθρώπου ανήκει στο θεικό και αιώνιο κόσμο από όπου και προήλθε. Σε αντίθεση με το φυσικό σώμα το οποίο ανήκει στην φθαρτή γη. Ο φιλόσοφος κάνει τον διαχωρισμό μεταξύ πνεύματος και φθαρτής ύλης, χωρίς όμως να απαξιώνει το σώμα στο οποίο δίνει μεγάλη έμφαση και πιστεύει ότι από μικρή ηλικία θα πρέπει να καλλιεργείται και να συμβαδίζει με την πνευματική ανάπτυξη των παιδιών. Είναι πολύ σημαντικό να συμβαδίζει η πνευματική με την σωματική καλλιέργεια και μέσα από την σωστή διαπαιδαγώγηση να φτάνει ο πολίτης στην κατάκτηση των αγαθών. Ο ανώτατος όμως σκοπός παιδείας είναι να καταστήσει τον άνθρωπο έτοιμο να συμμετέχει στα κοινά και να μπορεί να εξουσιάζει τον εαυτό του και τους άλλους πάντοτε με άξονα την δικαιοσύνη και την υπεράσπιση της πατρίδας.

Δύο είναι οι τρόποι για την επίτευξη της γενικότερης αγωγής. Η καλλιέργεια του σώματος μέσω της γυμναστικής και η καλλιέργεια της ψυχής μέσω της μουσικής. Με τον όρο μουσική ο Πλάτωνας δεν εννοεί απλά την εκμάθηση κάποιου μουσικού οργάνου αλλά και την Γεωμετρία, την Φιλοσοφία. Την σημερινή εποχή ως κορυφαίο είδος ατομικού αθλητισμού  έχουμε την Tantric Yoga. Ο μεγάλος Σοφός ως γυμναστική εννοεί την αρμονική ανάπτυξη του σώματος, καθώς και της κινητικής πείρας, οι οποίες είναι απαραίτητες, για να μπορεί ο πολίτης να αντεπεξέλθει στις προκλήσεις και τις αντιξοότητες της ζωής. Στην μουσική δίνει μια προτεραιότητα, εφόσον ασχολείται με τα ανώτερα στοιχεία του ανθρώπου.

Η φυσική αγωγή είναι απαραίτητη για την εξέλιξη του πνεύματος, της υγείας και την επίτευξη της φυσικής αρμονίας. Σε καμία περίπτωση δεν υποστήριξε την περιφρόνηση προς το σώμα ούτε την ασκητική φυγή από τον κόσμο, στον οποίο έδινε μεγάλη αξία ως ομοίωμα του αθάνατου, αρχετυπικού και ιδεατού κόσμου. Η καλλιέργεια και η υγεία του πνεύματος είναι ο κύριος στόχος κάθε πολίτη, ταυτόχρονα όμως, η ψυχή, θα πρέπει να κατοικεί σε ένα υγιές και δυνατό σώμα, και όχι μέσα σε ένα άρρωστο και αδύναμο. Απαραίτητη λοιπόν ήταν η άσκηση και η γύμναση του σώματος, ώστε να επιτευχθεί ένας ιδανικός φορέας, για να φιλοξενήσει ένα ανάλογα δυνατό πνεύμα, το οποίο και θεωρούσε ότι βρισκόταν “φυλακισμένο” μέσα στο ανθρώπινο σώμα.

Η εφαρμογή των διδαχών του Πλάτωνα στην σύγχρονη εποχή εφαρμόζεται σε κοινωνικές τάξεις και κλάδους. Την σημερινή εποχή έχουν μεγάλη αποδοχή οι ιδέες του Πλάτωνα περί κοινοκτημοσύνης και διαβίωσης σε κοινόβια.

Πολλά έχουν αναφερθεί  ότι γίνονται μεταξύ των αθλητών του Στίβου πριν και μετά τους αγώνες στις κοινόβιες αθλητικές εγκαταστάσεις και όχι μόνο. Όταν ήμουν στο σχολείο εγώ και οι αδελφές μου κάναμε Στίβο.

Πηγαίναμε σε αγώνες σε όλη την Ελλάδα. Ένα Φθινόπωρο είχαμε αγώνες σε ένα πανέμορφο νησί στην νότια Ελλάδα. Είχαμε στόχους τα μετάλλια. Πάντοτε ο προπονητής την παραμονή των αγώνων καθόταν στον διάδρομο και φυλούσε έξω από τα δωμάτια στο ξενοδοχείο. Aυτό το έκανε για να μην κάνουμε αταξίες και να είμαστε ξεκούραστες για τους αγώνες.

Εγώ όμως είπα στις άλλες αθλήτριες να κάνουμε κοπάνα από το μπαλκόνι. Ήμασταν στον δεύτερο όροφο. Εγώ (Mindy) είχα την ιδέα να δέσουμε όλα σεντόνια μεταξύ τους και να διαφύγουμε εύκολα χωρίς να γίνουμε αντιληπτές. Κατεβήκαμε με σχετική ευκολία. Φορούσαμε τα μπικίνι μας και πήγαμε για ποτά και μπανάκι σε ένα άλλο ξενοδοχείο με πισίνα. Αφήσαμε τα ρούχα μας στις ξαπλώστρες και κάναμε μπάνιο στην πισίνα. Σε κάποια φάση εντόπισα μια παρέα τεσσάρων αθλητών να μας κοιτάνε επίμονα. Μετά από δέκα λεπτά πρότειναν να βγούμε από την πισίνα και να μας κεράσουν ποτά.

Εμείς δεν τους δώσαμε σημασία το παίξαμε αδιάφορες. Όμως η (Maria) εκείνη την μέρα ήταν σε μεγάλα κέφια. Μετά από 26 λεπτά είμασταν στο bar του ξενοδοχείου. Εκείνοι ήρθαν και άρχισαν να μας φλερτάρουν. Αρχικά μας είπαν από ποια ομάδα ήταν και τι αγωνίσματα έκαναν στον Στίβο. Ήταν από 18 εως 19 ετών. Μας πρότειναν να πάμε στο ξενοδοχείο τους, που ήταν 6 χιλιόμετρα απόσταση για να κεράσουν ποτά και να ακούσουμε μουσική. Εμείς τελικά δεχτήκαμε.

Μετά από μία ώρα ήμασταν στο ξενοδοχείο τους. Πήγαμε στο δωμάτιο τους. Αρχίσαμε να πίνουμε τεκίλες μέχρι που κάναμε κεφάλι. Έβαλαν μουσική και αρχίσαμε να χορεύουμε. Εκείνοι σε μια φάση έβγαλαν τις φόρμες και έμειναν με τα μαγιό. Όλοι με κολλητά μαγιό και ερεθισμένοι. Σταδιακά ήρθαν και χόρευαν μαζί μας τρίβοντας τα πουλιά τους επάνω μας. Τρίβανε τα ερεθισμένα τους πουλιά επάνω μας και ανάσαιναν παθιασμένα και βαριά. Καταλάβαμε ότι θα κάναμε άγριο σεξ. Μετά από δέκα λεπτά συνεννοημένοι και οι τέσσερις κατέβασαν τα μαγιό τους.

Γονατίσαμε μπροστά τους. Αμέσως είχαμε στα χέρια μας τέσσερα μεγάλα εργαλεία. Όλοι ήταν από 19 εως 25 πόντους και τέλεια γυμνασμένοι λόγω του στίβου. Αρχίσαμε να ρουφάμε τα πουλιά με όρεξη και τότε άρχισαν να σκληραίνουν. Μετά μας έγδυσαν και άρχισαν να μας γλύφουν τα γατάκια μας τα οποία είχαν πάρει φωτιά και διψούσαν για του πουλιού το γάλα. Είχαμε ανάψει απίστευτα. τρεις από αυτούς ξάπλωσαν στο κρεβάτι και μας είπαν να καθίσουμε επάνω στα πουλιά. Τα πήραμε όλα μέσα μας. Ήταν απολαυστικά. Ο τέταρτος ερχόταν με την σειρά όρθιος και μας το έδινε στο στόμα.

Λίγο αργότερα ένιωσα τον τέταρτο που ήταν εντελώς αναμμένος να μου ανοίγει τα οπίσθια και να μου τον χώνει χωρίς προειδοποίηση με απίστευτη αγριότητα. Μούγκρισα καθώς ήταν 24 εκατοστά. Μου έκαναν σεξ από γατάκι και πρωκτό παράλληλα και πονούσα απίστευτα! Αυτός που ήταν από πίσω έδινε ρεσιτάλ καταστρέφοντας την πρωκτό μου πολύ άγρια! Με είχε ρημάξει στην κυριολεξία. Είχαν συγχρονιστεί και οι δύο και επί 54 λεπτά μου έκαναν αλύπητο σεξ χωρίς ανάσα! Αυτός που ήταν στον στην πίσω πόρτα άδειασε μέσα μου. Μετά πήγε στις άλλες δύο και τις ξέσκισε και τελείωσε μέσα  και σε αυτές.

Οι πρωκτοί μας είχαν διαλυθεί. Πρώτη φορά είχαμε υποστεί τέτοιους σοδομισμούς. Μετά σηκώθηκαν και οι τρείς που καθόμασταν επάνω τους και μας σοδόμιζαν αλύπητα. Πλέον είχαμε ανοίξει τόσο πολύ που έμπαιναν όλοι πολύ άνετα. Από ότι καταλάβαμε ήταν συνεννοημένοι γιατί και αυτοί ολοκλήρωσαν μέσα στους πρωκτούς μας.

Μετά με πήρε ο ένας και με σήκωσε στην αγκαλιά του και με όπως με είχε στον αέρα, με έβαλε να κάτσω με τον πρωκτό μου στο πουλί του. Όπως με πηδούσε ήρθε και ο άλλος από πίσω και μου έχωσε το πουλί του στον ποπό. Νόμιζα ότι θα πεθάνω.  Η τρύπα μου κόντευε να εκραγεί αλλά είχα ερεθιστεί. Εκείνη την ώρα χτύπησε η πόρτα και ήρθαν και άλλοι επτά αθλητές. Ύστερα μας έστησαν στα τέσσερα και ένας-ένας μας σοδόμιζαν με απίστευτη δύναμη, ενώ μετά τελείωσαν στο στόμα μας, Είχαμε συμπληρώσει δύο ώρες και τριάντα λεπτά αλλά συνέχιζαν χωρίς οίκτο. Μετά μας σηκώνουν στον αέρα μας γυρνάνε ανάποδα, και μας έβαλαν να τους κάνουμε στοματικό με το αίμα μας να έχει ανέβει στο κεφάλι. Μόλις κουράστηκαν οι υπόλοιποι μας ανέλαβαν οι τρεις πιο προικισμένοι που δεν είχαν πάρει μέρος μέχρι εκείνη την στιγμή.

Οι άλλοι κάθονται σε μια άκρη και έβλεπαν. Οι τρεις μας έχουν στήσει στα τέσσερα και μας διαλύουν από πίσω. Κλαίγαμε από τους πόνους αλλά  αρχικά δεν θέλαμε να σταματήσουν. Κάθε φορά που έμπαιναν πίσω μας χάναμε το φως μας με τα τεράστια πουλιά τους ( 25, 27 και 29 αντίστοιχα) Αυτό το πρωκτικό σεξ με τους πουλαράδες μας φάνηκε ατέλειωτο! Μας είχαν γονατίσει οι άτιμοι. Μετά μας πήραν αγκαλιά και με απίστευτη δύναμη μας ανεβοκατέβαζαν  καρφώνοντας τα πουλιά μέχρι τους πάτους.

Μετά αυτοί που ξεκουράστηκαν γιατί έβλεπαν τόση ώρα μας είπαν να πάμε στον καναπέ και να καθίσουμε επάνω τους με τον πρωκτό μας. Μόλις εισέβαλαν μέσα άρχισαν τα τρομερά σφυροκοπήματα με απίστευτη μανία. Για τριάντα λεπτά κυριολεκτικά κλαίγαμε και τους παρακαλούσαμε να μας λυπηθούν και να μας αφήσουν να τους τα πιούμε, ώστε να τελειώσει το μαρτύριο μας. Όμως αυτοί ανένδοτοι συνέχιζαν.

Με την παρέλευση των τριάντα λεπτών μας έβαλαν να καθίσουμε  επάνω τους αντίστροφα με τα γατάκια μας. Μετά από 5 λεπτά ήταν από πίσω μας και οι μεγαλύτεροι σε μέγεθος και εισήλθαν στους πρωκτούς μας. Πλέον είχαμε απελπιστεί μας έπαιρναν χωρίς έλεος. Μετά από 12 λεπτά ήρθαν και άλλοι τρεις για να βουλώσουν στόματα μας. 38 λεπτά κράτησε και αυτή η φάση. Και τέλος μας γονάτισαν και μας  έβαλαν να τα πιούμε όλα από όλους γελώντας. Αυτή ήταν η πρώτη μας Διονυσιακή συμμετοχή στα δρώμενα του Βάκχου. Όταν περάσαμε στην Φιλοσοφική μετά από αυτή την αξέχαστη εμπειρία μας διαπιστώσαμε ότι το ελεύθερο σεξ το είχε διδάξει στην αρχαιότητα ο μεγάλος Φιλόσοφος Πλάτων.

Μετά από τόσους αιώνες από τις διδαχές του Πλάτωνα ήδη ζούμε στην εποχή της κοινοκτημοσύνης των γυναικών αλλά μη μητριαρχικούς όρους. Oι Διονυσιακές κοινωνίες είναι ανοιχτές σε όλα.

https://mindymakridi1.blogspot.com/

https://mindymakridi1.blogspot.com/

 

loading...