Εφιαλτική προειδοποίηση Μεντβέντεφ! Το Τέξας μπορεί να προκαλέσει καταστροφικό εμφύλιο πόλεμο στις ΗΠΑ

Ο Μεντβέντεφ προβλέπει ότι το Τέξας θα αποσχιστεί από την υπόλοιπη χώρα
Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ εξέδωσε την Παρασκευή μια δυσοίωνη προειδοποίηση ότι μπορεί να ξεσπάσει ένας «ακόμη πιο καταστροφικός» εμφύλιος πόλεμος στο Τέξας λόγω της συνεχιζόμενης μεταναστευτικής κρίσης, όπως αναφέρει το New York Post

Ο πρώην ηγέτης και σύμμαχος του σημερινού Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποίησε για το τι μπορεί να προκύψει ως αποτέλεσμα της «ολικής αδυναμίας της Αμερικής να αντιμετωπίσει τη μεταναστευτική κρίση», σε μια ανάρτησή του στο X την Παρασκευή .

 

«Ο κυβερνήτης του Τέξας σταμάτησε να δίνει έστω και την παραμικρή σημασία για το τι σκέφτονται ο Λευκός Οίκος και ο γέρος Μπάιντεν και άρχισε να τοποθετεί τα συρματοπλέγματα», έγραψε ο Μεντβέντεφ αναφερόμενος στη συνεχιζόμενη διαμάχη μεταξύ της κυβέρνησης Μπάιντεν και του κυβερνήτη του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ για τα σύνορα.

Την Τετάρτη, ο Άμποτ διακήρυξε το δικαίωμα του Lone Star State στην αυτοάμυνα που «υπερκαθιστά κάθε ομοσπονδιακό νόμο για το αντίθετο» — λίγες μέρες αφότου το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ τάχθηκε στο πλευρό του Μπάιντεν, επιτρέποντας στους πράκτορες της Συνοριακής Περιπολίας των ΗΠΑ να αφαιρέσουν προσωρινά το σύρμα ξυραφιού που είχε τοποθετηθεί στις ΗΠΑ -Σύνορα Μεξικού υπό τις διαταγές του Άμποτ.

«Αυτό είναι ένα ακόμη ζωντανό παράδειγμα της αποδυνάμωσης της ηγεμονίας των ΗΠΑ, μια διαδικασία που συμβαίνει εκ των έσω και είναι το αποτέλεσμα των ενεργειών των ίδιων των Αμερικανών», συνέχισε ο Μεντβέντεφ.

Ο σύμμαχος του Πούτιν συνέχισε λέγοντας ότι η Αμερική «υποστηρίζει  τους νεοναζί του Κιέβου», αναφερόμενος στον σχεδόν 2χρονο πόλεμο στην Ουκρανία, και έχει γίνει «φαινομενικά τυφλή σε οτιδήποτε άλλο».

«Με την αδράνειά τους, αυτές οι ίδιες οι αρχές μπορούν να οδηγήσουν τον λαό του Τέξας στον τοίχο – τους ίδιους τους ανθρώπους που ακόμη και τώρα σκέφτονται τον χωρισμό», έγραψε ο Μεντβέντεφ.

loading...