Εικόνα διάλυσης στην Ουκρανία – Άγρια κόντρα Zelensky (Πρόεδρος) με Zaluzhny (αρχηγός στρατού), για μια παραίτηση

Ο Zelensky ζήτησε από τον στρατηγό Valery Zaluzhny να παραιτηθεί αλλά επειδή δεν του προσέφερε κάποια καλή θέση… ο στρατηγός δεν δέχεται να παραιτηθεί…
Ενώ οι φήμες έχουν πυκνώσει ότι ο Zelensky ο πρόεδρος της Ουκρανίας ζήτησε την παραίτηση του αρχηγού στρατού Valery Zaluzhny εντούτοις ακόμη αυτό δεν έχει καταστεί γεγονός… ωστόσο το ζήτημα της παραίτησης είναι υπαρκτό…
Ο Zelensky ζήτησε από τον στρατηγό Valery Zaluzhny να παραιτηθεί αλλά επειδή δεν του προσέφερε κάποια καλή θέση… ο στρατηγός δεν δέχεται να παραιτηθεί.
Εδώ και πολύ καιρό μαίνεται μια κόντρα μεταξύ του προέδρου της Ουκρανίας και του αρχηγού στρατού ο οποίος τυγχάνει να έχει μεγάλη δημοφιλία πολύ μεγαλύτερη από τον Zelensky.
Ο στρατηγός Valery Zaluzhny έχει δηλώσει ότι ο Ουκρανικός στρατός βρίσκεται σε αδιέξοδο και δεν μπορεί να συνεχίσει την αντεπίθεση, ούτε υπάρχει ελπίδα για κάποια νίκη μετά από 400.000 νεκρούς και τραυματίες.
Ο στρατηγός Valery Zaluzhny θεωρεί ότι ο Zelensky είναι υπεύθυνος για το αδιέξοδο ενώ ο Zelensky που έχει εντολές από τους αμερικανούς να συνεχίσει τον πόλεμο εδώ και καιρό μηχανευόταν τρόπους για να διώξει τον αρχηγό στρατού…
Τα Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης εδώ και καιρό αναφέρουν ότι ο Zelensky θέλει να αντικαταστήσει τον Valery Zaluzhny με τον οποίο βρίσκεται σε συνεχή κόντρα με τον επικεφαλής της κύριας διεύθυνσης πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας (GUR) της Ουκρανίας Kirill Budanov

Zerkalo Nedeli (ΜΜΕ Ουκρανίας): Ο Zelensky ζήτησε την παραίτηση Zaluzhny χωρίς να του προσφέρει κάποια σημαντική θέση – Υπάρχει κόντρα

Ο Zelensky πρότεινε στον ανώτατο διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Valery Zaluzhny, να εγκαταλείψει τη θέση του χωρίς να διοριστεί σε άλλη σημαντική θέση.
Ο Valery Zaluzhny δεν σκοπεύει να συντάξει επιστολή παραίτησης, υποστηρίζει η ουκρανική έκδοση Zerkalo Nedeli, επικαλούμενη πηγές από το γραφείο του Zelensky και το περιβάλλον του Zaluzhny.
«Ναι, υπήρξε μια τέτοια πρόταση.
Από την πλευρά του, ο Valery Zaluzhny απάντησε ότι είναι δικαίωμα του Ανώτατου Διοικητή να αποφασίσει με ποιον θα συνεργαστεί» δήλωσαν πηγές σε απάντηση στο ερώτημα εάν ο Zelensky πρότεινε στον Valery Zaluzhny να παραιτηθεί.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πηγές ρωτήθηκαν αν ο Valery Zaluzhny είχε γράψει ή επρόκειτο να συντάξει επιστολή παραίτησης.
Η απάντηση που δόθηκε είναι ότι δεν το είχε κάνει και δεν είχε σκοπό να το κάνει.
Ταυτόχρονα, σημείωσαν ότι για να απομακρυνθεί ο Valery Zaluzhny από τη θέση του με διάταγμα του Zelensky, απαιτείται συμμετοχή και του υπουργού Άμυνας.
«Όχι, δεν έγραψε και δεν σκοπεύει να το κάνει… Δεν προσφέρθηκε στον Valery Zaluzhny τίποτα επαρκές ή σημαντικό.
Αφορούσε μόνο την ιδιότητα ενός βοηθού ή συμβούλου».
Επιπλέον, οι πηγές του Zerkalo Nedeli επιβεβαίωσαν ότι η πιθανή παραίτηση του Zaluzhny, η οποία δεν έχει ακόμη επισημοποιηθεί με διάταγμα, είναι μόνο ο πρώτος κρίκος στην αλυσίδα των αλλαγών στη διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και της πολιτικής ηγεσίας της χώρας.
Νωρίτερα τη Δευτέρα, ο Ουκρανός βουλευτής Alexey Goncharenko, επικαλούμενος δικές του πηγές, είπε ότι ο Zaluzhny θα παραιτηθεί, αλλά δεν υπάρχει ακόμη το κείμενο του διατάγματος.
Σύμφωνα με τον βουλευτή, στον γενικό διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας προσφέρθηκε η θέση του πρεσβευτή σε μία από τις ευρωπαϊκές χώρες, αλλά εκείνος αρνήθηκε.
Μετά από αυτές τις δηλώσεις, το ουκρανικό Υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε μια ανάρτηση στο Telegram με το κείμενο «αυτό δεν είναι αλήθεια».
Ο γραμματέας Τύπου του Zelensky διέψευσε επίσης τις φήμες για παραίτηση Valery Zaluzhny.

Alexander Dudchak (Ρώσος αναλυτής): Η περίπτωση Zaluzhny δείχνει την αντιπαράθεση ΗΠΑ – Βρετανίας για την Ουκρανία

Τις εξελίξεις σχετικά με τον αρχηγό του ουκρανικού στρατού, Valery Zaluzhny σχολιάζει ο Ρώσος ειδικός, Alexander Dudchak, ο οποίος υποστηρίζει πως η περίπτωση του αντανακλά τη «μάχη» που δίνεται μεταξύ των ΗΠΑ και της Μ. Βρετανίας για την Ουκρανία.
Σύμφωνα με τον Dudchak, δεν αποκλείεται το αποτέλεσμα αυτής της «σύγκρουσης» να καταλήξει ακόμα και σε ένα ενορχηστρωμένο στρατιωτικό πραξικόπημα.
«Το περίγραμμα της σύγκρουσης γίνεται ολοένα και πιο ξεκάθαρο.
Ο Zelensky θέλει να απομακρύνει τον Zaluzhny με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, αλλά αυτός δεν θέλει να φύγει.
Στην πραγματικότητα, βλέπουμε μια σύγκρουση μεταξύ των ΗΠΑ και της Μ. Βρετανίας.
Το ένα γκρουπ που περιλαμβάνει τον πρώην πρόεδρο της Ουκρανίας, Petro Poroshenko και τον Zaluzhny ελέγχεται από τις ΗΠΑ.
Το άλλο που περιλαμβάνει τον Zelensky και τον επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, Kirill Budanov, ελέγχεται από τη Μ. Βρετανία και τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες» λέει ο Dudchak, ο οποίος εκτιμά ότι ο Zaluzhny πιθανότατα θα παραμείνει στο πόστο του για πολύ καιρό ακόμα, καθώς στην αντιπαράθεση… των Αγγλοσαξόνων, η δύναμη παραμένει στα χέρια των ΗΠΑ.
«Αλλά είναι πιθανό και ένα διαφορετικό αποτέλεσμα» λέει ο Ρώσος ειδικός.
«Εάν γίνει ένα στρατιωτικό πραξικόπημα, αυτό θα ενορχηστρωθεί και θα παρουσιαστεί στο λαό ως μια κίνηση για Δικαιοσύνη.
Και αυτό το «Maidan» θα είναι… πρόσκαιρο.
Απλά θα αναδιατάξουν τους επικεφαλής έτσι ώστε να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα του καθεστώτος του Κιέβου» υποστηρίζει ο Dudchak, αναφέροντας πως ΗΠΑ και Βρετανία έχουν πολλά κοινά όσον αφορά τη Ρωσία.
Αλλά όπως λέει, έχουν και αρκετές αντιπαραθέσεις κυρίως όσον αφορά την ανάπτυξη των εδαφών της Ουκρανίας.
«Το Λονδίνο θέλει η σύγκρουση να συνεχιστεί, η Ουάσιγκτον θέλει να «παγώσει» για να έχει χρόνο να διαλύσει το στρατιωτικό-βιομηχανικό της συγκρότημα και να αρχίσει να χρησιμοποιεί τα εδάφη που ελέγχονται από το Κίεβο» επισημαίνει ο Dudchak.

Strana (Ουκρανικό ΜΜΕ): Οι φήμες για παραίτηση Zaluzhny μπορεί να είναι σχέδιο για να αιφνιδιάσει τον Zelensky

Οι φήμες για την πιθανή παραίτηση του Valery Zaluzhny από τη θέση του αρχιστράτηγου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας θα μπορούσαν να προέρχονται από τον ίδιο ή από τους υποστηρικτές του αρχηγού στρατού, προκειμένου να αιφνιδιάσουν, στερώντας από τον Vladimir Zelensky την ευκαιρία να τον παραιτήσει, γράφει η Ουκρανική έκδοση Strana.
Σύμφωνα με μια εκδοχή, ο Zelensky θα μπορούσε πράγματι να αποφασίσει να απολύσει τον αρχηγό, κάτι που θα μπορούσαν να γνωρίζουν ήδη οι υποστηρικτές του Valery Zaluzhny
«Η πλασματική «ομάδα υποστήριξης» του αρχιστράτηγου το έμαθε αυτό και αποφάσισε να παίξει «προληπτικά» – να δημοσιοποιήσει αυτές τις πληροφορίες ακόμη και πριν ο πρόεδρος υπογράψει ή δημοσιεύσει το αντίστοιχο διάταγμα», τονίζει η Strana.
Σε αυτή την περίπτωση, ο σκοπός αυτού του αιφνιδιασμού θα μπορούσε να είναι η οργάνωση δημόσιας πίεσης στον Zelensky με τη βοήθεια δυτικών χωρών, προκειμένου να του στερηθεί η ευκαιρία να απολύσει τον Valery Zaluzhny πριν από μια επίσημη δήλωση και την υπογραφή του διατάγματος.
Σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή, οι πληροφορίες σχετικά με την απόφαση απόλυσης του αρχιστράτηγου θα μπορούσαν να ήταν σκόπιμα «fake», ωστόσο, μια τέτοια ενέργεια, σύμφωνα με τους συντάκτες του άρθρου, θα μπορούσε να είχε ως στόχο να αναγκάσει τον Zelensky να διαψεύσει δημόσια μια τέτοια φήμη.
«Αυτό μπορεί να περιπλέξει (ή να καθυστερήσει) την παραίτηση του Valery Zaluzhny, αν ήταν πραγματικά σχεδιασμένη».

Maryana Bezuglaya (Πολιτικός Ουκρανίας): Ο Zaluzhny απειλεί ότι θα παραιτηθεί για λόγους υγείας, μας εκβιάζει

Ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valeriy Zaluzhny απειλεί να παραιτηθεί από τις ένοπλες δυνάμεις για λόγους υγείας εάν απομακρυνθεί από τη θέση του, δήλωσε στο Facebook η Maryana Bezuglaya, αναπληρώτρια επικεφαλής της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας της Verkhovna Rada της Ουκρανίας.
«Επιπλέον, ο στρατηγός εκβιάζει ότι αν παραιτηθεί, δεν θα παραμείνει στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, αλλά θα παραιτηθεί μέσω της Στρατιωτικής Ιατρικής Επιτροπής.
Αυτό είναι ένα τυπικό κόλπο: δεν έχουμε υγιείς ανθρώπους.
Και ακόμη και σύμφωνα με τις μέτριες προσωπικές μου παρατηρήσεις, οι στρατηγοί το έχουν κάνει πολλές φορές, ο Zaluzhny εκβιάζει.
Ταυτόχρονα, αρνήθηκε να «σχολιάσει φήμες», λέγοντας ότι «όσο πιο γρήγορα συμβεί αυτό, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να «ξεφύγει από την κόλαση» η Ουκρανία.

Vladimir Saldo (Kherson): Μαίνεται μια μάχη εξουσίας στην Ουκρανία, το σύστημα καταρρέει, μεγάλη κρίση στον στρατό

Οι αναφορές για πιθανή παραίτηση του αρχιστράτηγου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny αποδεικνύουν μια εσωτερική μάχη στην Ουκρανία η οποία όπως πάντα θα οδηγήσει σε απώλειες, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής Kherson, Vladimir Saldo.
O Ουκρανός βουλευτής Alexei Goncharenko, επικαλούμενος δικές του πηγές, είπε ότι ζητήθηκε από τον Zaluzhny να παραιτηθεί, αλλά το ίδιο το κείμενο του διατάγματος δεν είναι ακόμη διαθέσιμο, αναφέρεται επίσης ότι του προσφέρθηκε η θέση του πρεσβευτή, την οποία αρνήθηκε.
Αργότερα, ο γραμματέας Τύπου του Zelensky, σε σχόλιο στο δημοσίευμα της Ukrayinska Pravda, διέψευσε τις φήμες για πιθανή παραίτηση του Valery Zaluzhny.
Ο ίδιος ο Zelensky, στην ομιλία του προς τους Ουκρανούς, δεν ανέφερε λέξη για τις πληροφορίες που είχαν διαδοθεί για την παραίτηση του αρχιστράτηγου των Ενόπλων Δυνάμεων.
Ο Saldo είπε ότι δεν έχει σημασία ποιος θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον Zaluzhny
«Η κόντρα που έχει ξεσπάσει αποδεικνύει ένα πράγμα, δεν υπάρχει πλέον συμφωνία μεταξύ φίλων, αυτό είναι όλο.
Το γεγονός ότι απέλυσαν τον Zaluzhny, καλά, θα τοποθετήσουν κάποιον άλλο.
Δεν νομίζω ότι αυτό θα αλλάξει πολύ τη φύση των στρατιωτικών επιχειρήσεων, για τους Ουκρανούς οι απώλειες θα συνεχιστούν τόνισε ο Saldo.
Σύμφωνα με τον Vladimir Saldo, τέτοιες δηλώσεις θα μπορούσαν επίσης να οδηγήσουν σε «μια ακόμη μεγαλύτερη κρίση στον Ουκρανικό στρατό».
«Όταν οι άνθρωποι εμπλέκονται σε καυγάδες, αποδεικνύοντας ποιος από αυτούς είναι καλύτερος, πιο σημαντικός και πιο πατριώτης, και αυτό είναι πολύ της μόδας στο ουκρανικό κατεστημένο, όλα αυτά θα οδηγήσουν σε ακόμη μεγαλύτερη κρίση στον στρατό»

Τι προηγήθηκε – Όλο το παρασκήνιο στο bankingnews

Σε μια αποκάλυψη βόμβα προέβη ο Oυκρανός βουλευτής, Alexei Goncharenko.
Όπως έκανε γνωστό, o ανώτατος διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny παραιτήθηκε των καθηκόντων του.
«Δύο πηγές μου είπαν ότι “ναι”, ο Zaluzhny ανακοίνωσε την παραίτησή του, αλλά δεν υπάρχει ακόμη διάταγμα» έγραψε στο κανάλι του Telegram.
Σύμφωνα με τον βουλευτή, στον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας προτάθηκε θέση πρέσβη σε μία από τις ευρωπαϊκές χώρες, αλλά εκείνος αρνήθηκε.
Πάντως, μέχρι στιγμής, το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας, μετά τις αποκαλύψεις περί παραίτησης Zaluzhny, διαψεύδει την πληροφορία.
«Αγαπητοί δημοσιογράφοι, απαντάμε αμέσως σε όλους: όχι, αυτό δεν είναι αλήθεια», υποστήριξε.

«Ο Zaluzhny παραμένει αρχηγός του στρατού»

Ο Volodymyr Zelensky δεν απομάκρυνε τον Valery Zaluzhny από τη θέση του αρχηγού των ενόπλων δυνάμενων της Ουκρανίας, ανέφερε και ο εκπρόσωπος της ουκρανικής προεδρίας.
«Κατηγορηματικά “όχι”» δήλωσε ο Sergey Nikiforov στο Bloomberg.
«Ο πρόεδρος δεν απέπεμψε τον ανώτατο διοικητή των ενόπλων δυνάμεων» τόνισε.
Ωστόσο, τα εγχώρια μέσα ενημέρωσης συνεχίζουν να παροτρύνουν τον Πρόεδρο της Ουκρανίας να μη διώξει τον Zaluzhny και να μη διορίσει αρχιστράτηγο τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Πληροφοριών Kirill Budanov.
Πιο συγκεκριμένα, ο αρχισυντάκτης του Censor.net, Yuri Butusov, δήλωσε ότι ο Budanov είναι ένα άτομο που δεν έχει εμπειρία να διοικεί μονάδα μεγαλύτερη από μια διμοιρία.
Επίσης, όπως δήλωσε ο Butusov, ο Budanov «σχεδίασε εξαιρετικά μέτρια» τις επιχειρήσεις απόβασης στο νησί Zmeiny και το Energodar.
«Ο τρόπος διαχείρισης του στρατού εκ μέρους του ήταν απαράδεκτος.
Σκεφτείτε πόσες ζωές θα κοστίσει στη χώρα μια τέτοια μη συστημική ανάθεση» γράφει ο Butusov στη σελίδα του στο Facebook.
photo_2024-01-29_20-22-26.jpg
Δημόσια παραδοχή μέσω Sun

Στο μεταξύ, ο Volodymyr Zelensky, μέσω της Sun, επιβεβαίωσε για πρώτη φορά τις κακές σχέσεις μεταξύ του ιδίου και του Zaluzhny…
Ειδικότερα, ο Ουκρανός πρόεδρος κάλεσε τον Valery Zaluzhny και τους Ουκρανούς στρατηγούς να μην ασχοληθούν με την πολιτική.
Ο Zelensky είπε ότι κατά τη διάρκεια ενός πολέμου ο στρατός δεν μπορεί να ασχολείται με την πολιτική, καθώς «κάτι τέτοιο δεν συνεισφέρει στην ενότητα του έθνους» – αν και πιστεύει ότι οι στρατιωτικοί έχουν τέτοιο δικαίωμα.
Αλλά «Αν μπεις στην πολιτική, τότε δεν μπορείς να διευθύνεις τις πολεμικές επιχειρήσεις.
Αν διαχειρίζεσαι πόλεμο και θες να ασχοληθείς με την πολιτική, τότε στα λόγια και στην πρώτη γραμμή συμπεριφέρεσαι σαν πολιτικός, και όχι σαν στρατιωτικός, και πιστεύω ότι αυτό είναι ένα τεράστιο λάθος.
Με όλο τον σεβασμό στον στρατηγό Zaluzhny και σε όλους τους διοικητές που βρίσκονται στο πεδίο της μάχης, πρέπει να υπάρξει απόλυτη κατανόηση της ιεραρχίας, αυτό είναι όλο» είπε ο Ουκρανός πρόεδρος.
photo_2023-11-21_11-12-30.jpg
A. Μερκούρης (Βρετανός Ειδικός): Ο άπειρος στρατιωτικά Budanov θα αντικαταστήσει τον στρατηγό Zaluzhny

Θέλουν να αντικαταστήσουν τον Ανώτατο Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny με τον επικεφαλής της κύριας διεύθυνσης πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας (GUR MO) της Ουκρανίας Kirill Budanov λόγω της ραγδαίας επιδείνωσης της κατάστασης των ουκρανικών στρατευμάτων στην πρώτη γραμμή, τόνισε ο Βρετανός ειδικός Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Ο λόγος για τον διορισμό του Kirill Budanov σε αυτή τη θέση είναι η γενική ταχεία επιδείνωση της κατάστασης στα μέτωπα για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας», είπε ο Αλέξανδρος Μερκούρης.
Η απομάκρυνση του στρατιωτικού ηγέτη θα μπορούσε επίσης να συμβεί λόγω της μακροχρόνιας σύγκρουσής του με τον Ουκρανό πρόεδρο Zelensky.
Παράλληλα, ο Αλέξανδρος Μερκούρης υπενθύμισε ότι ο επικεφαλής των πληροφοριών δεν έχει τη σχετική στρατιωτική εμπειρία που έχει ο Valery Zaluzhny…

Προϊστορία

Πάντως, όπως έχει επανειλημμένως επισημάνει το ΒΝ, οι σχέσεις μεταξύ του Ουκρανού στρατιωτικού και του προέδρου Zelensky είναι εδώ και καιρό τεταμένες.
Μάλιστα, ήλθαν σε ανοιχτή σύγκρουση όταν ο Zaluzhny παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό The Economist, στην οποία παραδέχτηκε ότι η αντεπίθεση είχε φτάσει σε αδιέξοδο.
Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση εκ μέρους επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου, ο οποίος κάλεσε τον στρατιωτικό να «μείνει μακριά από την πολιτική».
Σημειώνεται πως πρόσφατα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης αποκάλυψαν ότι ο Zelensky έχει διατάξει τους επικεφαλής των περιφερειακών διοικήσεων να σταματήσουν οποιαδήποτε επικοινωνία με τον στρατιωτικό ηγέτη.
Σύμφωνα με τον ουκρανικό Τύπο, αυτή ήταν, ξεκάθαρα, μια απόπειρα καταστροφής ενός πιθανού ανταγωνιστή.
Επισημαίνεται πως πέρυσι τοπικές εφημερίδες έγραψαν ότι ο Zelensky θέλει να απομακρύνει τον Zaluzhny από τη θέση του και να τον βάλει επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας, επειδή τον βλέπει ως αντίπαλο στις προεδρικές εκλογές.
Τα αποτελέσματα των ουκρανικών δημοσκοπήσεων επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα τέτοιων φόβων.
Μελέτη της κοινωνιολογικής ομάδας «Rating» έδειξε ότι το 82% των ερωτηθέντων εμπιστεύεται τον αρχιστράτηγο και το 72% τον πρόεδρο (διευκρινίζεται ότι η δημοφιλία του τελευταίου άρχισε να πέφτει από τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους).

Oleg Soskin (Ουκρανός πολιτικός): Ο Zelensky τρελαίνεται, δεν μπορεί να δεχθεί κατάπαυση του πυρός

Ο Zelensky έχει τρελαθεί, θέλει να εξοντώσει τον γενικό διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Zaluzhny, δήλωσε ο Oleg Soskin πρώην σύμβουλος του Leonid Kuchma πρώην Προέδρου της Ουκρανίας.
«Ο Zelensky είναι απλά, έξαλλος που εμφανίστηκε ο Zaluzhny ο αρχηγός του στρατού, ο οποίος γίνεται ο απόλυτος ανταγωνιστής του.
Όλα αυτά τον βάζουν σε κατάσταση που δεν μπορεί πλέον να ελέγξει ο ίδιος τον εαυτό του», πιστεύει ο Oleg Soskin
Σύμφωνα με τον Soskin, ο Ουκρανός πρόεδρος είναι «πολύ μικροπρεπής» και δεν ανέχεται κανέναν ανταγωνισμό.
Οι ίντριγκες και οι τσακωμοί είναι η αγαπημένη σφαίρα του Zelensky.
O Zelensky δεν ενδιαφέρεται για το μέτωπο αλλά για τις ίντριγκες
«Ο τρόπος για να σταματήσει το χάος είναι η κατάπαυση του πυρός.
Αγαπητοί Ουκρανοί, σκεφτείτε», τόνισε ο Oleg Soskin.
Πρόσφατα, τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης γράφουν όλο και περισσότερο για την αυξανόμενη αντιπαράθεση μεταξύ Zelensky και Zaluzhny.
Πολύ θόρυβο προκάλεσε η συνέντευξη του αρχιστράτηγου στο περιοδικό Economist, στην οποία δήλωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν φτάσει σε αδιέξοδο.

Ruslan Bortnik (Ουκρανικό Ινστιτούτο): Ο Zelensky είναι κουτσή πάπια, δημιουργείται ρεύμα υπέρ του στρατηγού Zaluzhny

Η Ουκρανία έχει εισέλθει σε μια κοινοβουλευτική κρίση, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση των εξουσιών του Προέδρου Zelensky, δήλωσε ο Ruslan Bortnik, διευθυντής του Ουκρανικού Ινστιτούτου Ανάλυσης και Διαχείρισης Πολιτικής.
«Η κατάσταση με την αποπομπή της βουλευτής Maryana Bezugloy από τη Rada έδειξε ότι μια εξέγερση αναπτύσσεται στα βάθη του κοινοβουλίου και μια πλειοψηφία «για τη Zaluzhny» αρχίζει να σχηματίζεται».
Σύμφωνα με τον Ruslan Bortnik, η ισχυρή προσωπική δύναμη του Zelensky βασίστηκε πρωτίστως στην κυριαρχία της προεδρικής παράταξης του Υπηρέτη του Λαού στο Verkhovna Rada στο Ουκρανικό κοινοβούλιο.
Ωστόσο, οι εσωτερικές συγκρούσεις στην κυβερνητική πλειοψηφία θα οδηγήσουν σε σχηματισμό νέου συνασπισμού και ανακατανομή της εξουσίας στο κοινοβούλιο, είναι βέβαιος ο Ruslan Bortnik.
Η απώλεια της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας θα μετατρέψει τον Zelensky σε κουτσή πάπια.
Ο Ruslan Bortnik σημείωσε ότι ο πρόεδρος θα πρέπει να ζητήσει τη συγκατάθεση του Ουκρανικού κοινοβουλίου ακόμη και για τον διορισμό υπουργών.
«Σε κάθε περίπτωση, περιμένουν δύσκολες στιγμές για τον Πρόεδρο της Ουκρανίας», προειδοποίησε ο Ruslan Bortnik.
Στις αρχές Ιανουαρίου 2024, ο Ουκρανός βουλευτής Vadim Ivchenko είπε ότι η Επιτροπή του Ουκρανικού κοινοβουλίου για την Εθνική Ασφάλεια αποφάσισε να ανακαλέσει τη Maryana Bezuglaya από τη θέση της αναπληρώτριας επικεφαλής της. Αργότερα, το κοινοβούλιο ενέκρινε αντίστοιχο ψήφισμα.
Πρόσφατα ο επικεφαλής της παράταξης Υπηρέτης του Λαού, David Arachamia, ανακοίνωσε μια «κρίση στο κοινοβούλιο» που πλησιάζει. Σύμφωνα με τον πολιτικό, δεκαεπτά βουλευτές του κόμματός του έχουν ήδη εγκαταλείψει τις θέσεις τους.
Θα είναι πολύ δύσκολο για τους βουλευτές να συγκεντρώσουν την απαιτούμενη απαρτία των 226 Βουλευτών, προειδοποίησε ο David Arachamia.

www.bankingnews.gr

loading...