Είναι επίσημο! «Παγκόσμιο αφεντικό» οι BRICS του Πούτιν! Πέρασαν τους G7

Το μερίδιο των χωρών BRICS αυξήθηκε από 31% σε 35% του παγκόσμιου ΑΕΠ ως προς την ισοτιμία αγοραστικής δύναμης, ξεπερνώντας το μερίδιο της G7 μέχρι το τέλος του 2023, δήλωσε στο Sputnik η επικεφαλής της Ρωσικής Κεντρικής Τράπεζας Ελβίρα Ναμπιουλίνα.

«Οι οικονομίες των χωρών BRICS αναπτύσσονται αρκετά γρήγορα. Με την ένταξη νέων μελών, το μερίδιο των BRICS στην παγκόσμια οικονομία αυξήθηκε από 31% σε 35% αν δούμε τα αποτελέσματα του 2023 όσον αφορά την ισοτιμία αγοραστικής δύναμης. Και Αυτά τα στοιχεία είναι ελαφρώς υψηλότερα από το μερίδιο των χωρών της G7. Επομένως, ο ρόλος των BRICS στον κόσμο είναι σημαντικός».

Τον Οκτώβριο του 2023, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι παρόλο που όλες οι χώρες BRICS έχουν τα δικά τους προβλήματα, η ανάπτυξη των δυνατοτήτων αυτών των κρατών είναι προφανής, συμπεριλαμβανομένης της οικονομίας.

«Όλες οι χώρες μας έχουν τα δικά τους προβλήματα. Και ποιος δεν έχει; Όλοι έχουμε. Αυτό δεν είναι το ζητούμενο, το θέμα είναι η ανάπτυξη των δυνατοτήτων. Και αυτή η ανάπτυξη είναι προφανής, συμπεριλαμβανομένου του οικονομικού τομέα».

Ο Πούτιν πρόσθεσε ότι η διαδικασία επέκτασης των BRICS βασίζεται σε μια αντικειμενική πραγματικότητα – τη δημιουργία μίας πολυπολικής τάξης πραγμάτων.

loading...