Ανησυχητικές διαπιστώσεις

Κάτι περίεργο και ανησυχητικό πρέπει να συμβαίνει με τα δημόσια οικονομικά (=ταμειακά διαθέσιμα και χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης).
(α) Το δημόσιο «χαρίζει» 35 εκ. € στην #Aegean, για να εισπράξει πληθωρισμένα 😊 περί τα 20 εκ. € λιγότερα) 85 εκ. € από την εταιρεία.
(β) Πουλάει με κατεπείγουσες διαδικασίες (=αφού δεν είχε προβλεφθεί στον προϋπολογισμό) το 20% του διεθνούς αερολιμένα Αθηνών.
(γ) Δεν πληρώνει τους κατασκευαστές για τα έργα που το ίδιο τους είχε αναθέσει (ΒΟΑΚ κλπ.), έχοντας όμως εισπράξει τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης – με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να τιναχτούν στον αέρα τα έργα, να μην πληρώνονται οι προμηθευτές τους και σύντομα οι εργαζόμενοι.
(δ) Αργεί να επιστρέψει τον ΦΠΑ στους εξαγωγείς με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να χρεοκοπήσουν, καθυστερεί πληρωμές του συστήματος Υγείας κοκ.
(ε) Δεν έχει εισπράξει ακόμη τα χρήματα από την ΤΕΡΝΑ για την Εγνατία και τα εμφανίζει κατά περίπου 140 εκ. λιγότερα – κάτι που συνέβη επίσης με το Ελληνικό, με άλλο ποσόν.
Δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί συμβαίνουν όλα αυτά – αφού τα δημόσια έσοδα είναι αυξημένα με τη βοήθεια του πληθωρισμού, υπάρχει το μαξιλάρι (θεωρητικά τουλάχιστον}, ενώ η ΤΕΡΝΑ θεωρείται υγιής. Σίγουρα όμως κάτι δεν πάει καλά.

Βασίλης Βιλιάρδος

loading...