Πως και ΓΙΑΤΙ γίνεται η εξαπάτηση Απόδημων (επιστολική ψήφος)

Kαι μιά οφειλόμενη απάντηση στις αερολογίες του πρόεδρου ΣΥΡΙΖΑ

……….

Δήθεν ”διαφωνούν” στην Βουλή, γιά την ”επιστολική ψήφο”, που προβλέπεται και στο Σύνταγμα.

Δήθεν ”ενδιαφέρονται” για τον απόδημο Ελληνισμό, αλλά ”οι άλλοι” στην Βουλή δεν θέλουν, δεν ενδιαφέρονται.

Δήθεν ”θέλουν”, αλλά δεν συγκεντρώνονται 200 ψήφοι στην Βουλή, ώστε οι απόδημοι να ψηφίζουν (εθνικές βουλευτικές εκλογές) χωρίς περιορισμούς, από τον τόπο κατοικίας τους με επιστολική ψήφο, που σαφέστατα αναφέρεται και στο Σύνταγμα. Αλλά γιά νομοσχέδια βρωμιάς, παραγραφής- ασυλίας, απατεωνιάς, εξυηρέτησης επιχειρηματιών που λαδώνουν βουλευτές και κόμματα, αρκούν 151.

Ξεδιάντροπα θέλουν δήθεν να ψηφίζουν οι απόδημοι ‘Ελληνες, αλλά γενικά γιά ψηφοδέλτιο Επικρατείας και τα κόμματα να έχουν 1-2 (σύνολο το πολύ 5) αργόσχολους και άσχετους ως ”βουλευτές Επικρατείας”, που υποτίθεται θα εκπροσωπούν όλον τον απόδημο Ελληνισμό, δηλ. το 1/4 πολιτών του ‘Εθνους, που ζουν εκτός συνόρων!!!.

”Επιστολική ψήφος” (βασικά, ηλεκτρονικά γιά ασφάλεια) γιά τους απόδημους ‘Ελληνες πολίτες, ναι… Αλλά χωρίς τα κουτοπόνηρα κόλπα, περί ”Απόδημων βουλευτών Επικρατείας” προτεινόμενους από τα διαπλεκόμενα κόμματα. Ψήφος -γιά τους τόπους καταγωγής των Απόδημων, εκεί που είναι στα δημοτολόγια- χωρίς προϋποθέσεις και περιορισμούς κάθε μορφής και χωρίς ”εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού” και λοιπές περιοριστικές αηδίες. Ας σταματήσουν τα κόμματα να κοροϊδεύουν, εξαπατούν τους Απόδημους, νομίζοντας ότι είναι ”χρήσιμοι ηλίθιοι”, μόνο γιά ψήφους κα χρήμα.

Διστάζουν, πολιτικοί και κόμματα να πουν την αλήθεια, ως ευθυνόφοβοι, κρατικοδίαιτοι βολεμένοι, πολιτικοί απατεώνες: Αν οι Απόδημοι ψηφίζουν από τον τόπο κατοικίας τους στις βουλευτικές εκλογές χωρίς περιορισμούς και φιάξουν ”κόμμα Απόδημων ” στην Ελλάδα, τα διεφθαρμένα κόμματα της μίζας και διαπλοκής ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ θα γίνουν αποκόμματα.

Εκτιμάται ότι πάνω από 1,5 εκατ. απόδημοι ‘Ελληνες είναι εγγεγραμμένοι (ακόμα) στους εκλογικούς καταλόγους Ελλάδας, γεννηθέντες στην Ελλάδα. Είναι η μεγάλη πλειοψηφία της λεγόμενης μεγάλης ”αποχής” στις εκλογές.

Το δικό τους κόμμα, σχεδόν ”μονοκούκι” θα το ψηφίσουν οι εκτός συνόρων ‘Ελληνες, αλλά και ένα σεβαστό ποσοστό των εντός συνόρων, που έχουν αηδιάσει με τα διεφθαρμένα κόμματα.

Κάντε μόνοι σας τους υπολογισμούς και βγάλτε συμπέρασμα, γιατί τα κόμματα κοροϊδεύουν συστηματικά και εξαπατούν τον απόδημο Ελληνισμό. Γαιτί ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ βρίσκουν προφάσεις ΚΑΙ ΔΕΝ θέλουν την επιστολική ψήφο γιά Απόδημους (που ρητά προβλέπεται στο Σύνταγμα), χωρίς περιορισμούς και γραφειοκρατίες του σάπιου ελληνικού κράτους.

Μιά οφειλόμενη απάντηση στον πρόεδρο ΣΥΡΙΖΑ
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης έκανε μία ανάρτηση σε κοινωνικά δίκτυα, για την επιστολική ψήφο, μετά την συζήτηση και ψηφοφορία στην Βουλή (24 Ιαν. ’24), πιστεύοντας ότι οι απόδημοι ‘Ελληνες είμαστε ηλίθιοι και άσχετοι.

Στην ανάρτηση αναφέρει:

«Στους συμπολίτες μας Ελληνοαμερικανούς, Ελληνοαυστραλούς, στους συμπολίτες μας Ελληνες που ζουν στο εξωτερικό στην Ευρώπη και αλλού· στους πολλούς Ελληνες ομογενείς και την Ελληνική διασπορά σε όλο τον κόσμο:

Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αρνείται να σας δώσει έδρες στη Βουλή. Αρνείται να σας δώσει το δικαίωμα να θέσετε υποψηφιότητα και να εκπροσωπείτε την κοινότητά σας από τον τόπο που ζείτε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πιέζει για αλλαγή νόμου ώστε κάθε περιφέρεια της διασποράς να εκπροσωπείται από εκλεγμένο εκπρόσωπο της επιλογής σας. Από τον καθένα από εσάς που επιθυμεί να υπηρετήσει την πατρίδα του. Η Νέα Δημοκρατία λέει απλώς “όχι” χωρίς εξηγήσεις.

Σας αξίζει κάτι καλύτερο. Σας αξίζει μια πατρίδα που δεν θα κατρακυλά στην παγκόσμια κατάταξη των ΜΜΕ και στη συνέλευση του Ευρωκοινοβουλίου για τα σκάνδαλα υποκλοπών που προέρχονται απευθείας από το γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη – και από τον ανιψιό του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να αγωνίζεται για το δικαίωμά σας να είστε ισότιμοι πολίτες από όπου κι αν βρίσκεστε. Και μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα αποκαταστήσει την ηθική στην πατρίδα που όλοι μοιραζόμαστε και αγαπάμε. Ολοι αξίζουμε κάτι καλύτερο».

Πρόεδρε ΣΥΡΙΖΑ, τι σημαίνει η φράση «ο ΣΥΡΙΖΑ πιέζει για αλλαγή νόμου ώστε κάθε περιφέρεια της διασποράς να εκπροσωπείται από εκλεγμένο εκπρόσωπο της επιλογής σας»;;;

‘Οτι ο Ελληνισμός στην αμερικάνικη ‘Ηπειρο, ως ”περιφέρεια”, θα έχει έναν (1) αντιπρόσωπο – εκπρόσωπο στην Βουλή, θα ψηφίζει έναν υποψήφιο από αυτούς που θα έχουν επιλέξει τα… κόμματα Ελλάδας;;;

‘Ωστε κ. Κασσελάκη, 1.5 εκατ. ‘Ελληνες στην Αμερική (ως ήπειρο), ως περιφέρεια, θα εκλέγουν 1 (έναν) εκπρόσωπο στην Βουλή…

Κύριε Κασελάκη, ΟΥΔΕΠΟΤΕ ασχολήθηκες με την ελληνική Ομογένεια στις ΗΠΑ, ουδέποτε υπήρξες μέλος της, ουδέποτε συμμετείχες σε θέματα / εκδηλώσεις Ομογένειας στα 20 χρόνια παραμονής σου στην Αμερική. Μην ομιλείς ως ”Ομογενής”, μην εξαπατείς, μην διασύρεσαι ως άσχετος με Ομογένεια.

Πρόεδρε ΣΥΡΙΖΑ, μπορείς να εξαπατείς τους ΣΥΡΙΖΑ-ίους και άλλους αφελείς στην Ελλάδα, να κοροϊδεύεις τα μούτρα σου, αλλά τους ‘Ελληνες στις ΗΠΑ, όχι. Είσαι πολύ μικρός για να τους κοροϊδεύεις, εξαπατείς. Και η γραφή αυτή προέρχεται από θερμό υποστηρικτή ΣΥΡΙΖΑ, στο παρελθόν.

Σημ.: Ο ανύπαρκτος, αμίλητος, γραφικός ”βουλευτής Επικρατείας από απόδημο Ελληνισμό” (‘Οθων Ηλιόπουλος, Βοστώνη, που ουδεμία σχέση με Ομογένεια ΗΠΑ έχει, κάκιστη επιλογή Τσίπρα), τι παριστάνει στο κόμμα σου και στην Βουλή;;; Την κρατικοδίαιτη ”γλάστρα”, γιά να διασύρεται ο απόδημος Ελληνισμός;;;

Παραμένει ”σαχλαμάρας” ο γ.γ. Δημόσιας Διπλωματίας, Χρυσουλάκης
”Οποιος βιάζεται σκοντάφτει” και ο Χρυσουλάκης, μόνιμα ”σκοντάφτει”, ως ασοβάρευτος ”παπατζής”.

Από τις ειδήσεις: «Στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, στην εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» βρέθηκε καλεσμένος ο Γιάννης Χρυσουλάκης, Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών, ο οποίος συνομίλησε με το δημοσιογράφο Θάνο Σιαφάκα, με αφορμή την επέκταση της επιστολικής ψήφου για τους ομογενείς και στις εθνικές εκλογές.

”Πανηγυρίζουν οι ομογενείς. Νομίζω ότι το θεωρούν ένα από τα μεγαλύτερα δώρα που πρέπει να τους κάνει η πατρίδα” δήλωσε ο κ. Γιάννης Χρυσουλάκης στο δημοσιογράφο, αναφερόμενος στο τρόπο που εισέπραξαν οι ομογενείς την επέκταση του μέτρου της επιστολικής ψήφου και στις εθνικές εκλογές».

Ο άσχετος ”τουρίστας”, της σαχλαμάρας, δεν κατάλαβε ότι ΔΕΝ ψηφίστηκε γιά επιστολική ψήφο σε εθνικές βουλευτικές εκλογές καi πάλι ρεζιλεύτηκε, λέγοντας ασυναρτησίες. Και δεν ξέρουμε που είδε τους ”πανηγυρισμούς” Ομογενών, ο γελοίος.

Γ. Λυκ. – 25 Ιαν. ’24

.kalami.us

loading...