Ντόναλτ Τραμπ: «Είμαι πιο οξυδερκής» από ό,τι πριν από 20 χρόνια

«Κοκορόμυαλη η Νίκι Χέιλι»
Σήκωσε το γάντι ο Τραμπ μετά τις επικρίσεις της συνυποψήφιάς του για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, που αμφισβήτησε την πνευματική του διαύγεια

«Πιο οξυδερκής» από ό,τι ήταν πριν από 20 χρόνια δήλωσε πως αισθάνεται ο Ντόναλντ Τραμπ, απαντώντας σε πρόσφατες επικρίσεις της Νίκι Χέιλι. Η συνυποψήφια του Τραμπ για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές αμφισβήτησε την πνευματική του διαύγεια, επικαλούμενη λεκτικές γκάφες του.

Σε συγκέντρωση στη Νεβάδα εν όψει της ψηφοφορίας της 8ης Φεβρουαρίου – στο πλαίσιο της κούρσας για την ανάδειξη του υποψηφίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος που θα αναμετρηθεί με τον 81χρονο Δημοκρατικό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν – ο 77χρονος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι υποψήφιοι για την προεδρία των ΗΠΑ θα πρέπει να υποβάλλονται σε γνωστική αξιολόγηση. Σήκωσε έτσι το γάντι που πέταξε η Νίκι Χέιλι, η οποία είχε διατυπώσει νωρίτερα αυτήν την πρόταση.

Ανταπαντώντας στον Τραμπ, η Χέιλι είπε σε ομιλία της στη Νότια Καρολίνα ότι εάν όντως επιθυμούσε να υποβληθεί σε γνωστική αξιολόγηση δεν θα είχε πρόβλημα να αναμετρηθεί μαζί της σε ντιμπέιτ, το οποίο χαρακτήρισε «υπέρτατη δοκιμασία διανοητικής ικανότητας για κάθε υποψήφιο για την προεδρία».

Πρόσφτα ο Τραμπ υπέπεσε σε ορισμένα λεκτικά ολισθήματα. Σε ομιλία του στις 19 Ιανουαρίου μπέρδεψε τη Χέιλι με την πρώην πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι. Σε άλλη περίπτωση, είχε μπερδέψει τα λόγια του, αναφερόμενος στον πρόεδρο… Ομπάμα.

Έπειτα από τις διαδοχικές νίκες του σε Άιοβα και Νιου Χάμσιρ και έχοντας σχεδόν σίγουρους τους 26 αντιπροσώπους στη Νεβάδα, ο Τραμπ έχει ουσιαστικά εξασφαλίσει την επικράτηση στην κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων. Τον εξοργίζει όμως που η πρώην πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ αρνείται να εγκαταλείψει την κούρσα. «Ώρα να τελειώνουμε», είπε το Σάββατο ο Τραμπ, αποκαλώντας «κοκορόμυαλη» τη Νίκι Χέιλι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Ναυτεμπορική

loading...