Μητροπολίτης Μαρωνείας: “Στην Εκκλησία έχουμε έναν γάμο, την συνάφεια ανδρός και γυναικός” (video)

Ο μητροπολίτης Μαρώνειας και Κομοτηνής, εκπρόσωπος Τύπου της διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Παντελεήμων, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης και ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Σπυρόπουλος μίλησαν στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου αναφορικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Η Ιερά Σύνοδος συνεδρίαζε από τις 9 το πρωί της Τρίτης για την εξαγγελθείσα νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης σχετικά με το γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε ομόφωνα ότι διαφωνεί με το γάμο και την τεκνοθεσία στα ομόφυλα ζευγάρια, ενώ στις 4 Φεβρουαρίου πρόκειται να διαβαστεί το σχετικό κείμενο στους ναούς, το οποίο θα ενημερώνει το ποίμνιο για τη θέση της Ιεράς Συνόδου.

Στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, ετοιμάστηκαν δύο επιστολές – η μία προς τους πιστούς, η οποία θα αναγνωστεί σε όλους τους ναούς και η άλλη πρόκειται να σταλεί στους βουλευτές, όπου θα αποτυπώνονται οι λόγοι για τους οποίους η Εκκλησία είναι αντίθετη με την εξαγγελθείσα νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

Σημειώνεται, ωστόσο, πως η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι σέβεται την Εκκλησία της Ελλάδος, αλλά αυτή που νομοθετεί είναι η Πολιτεία.

Ο μητροπολίτης Μαρώνειας, Παντελεήμων μίλησε στο MEGA και αναφέρθηκε στους λόγους που η Εκκλησία είναι απέναντι σε αυτό το νομοσχέδιο.

«Η Εκκλησία μας δεν μιλάει ποτέ σκληρά, η Εκκλησία μεταφέρει την γλώσσα της αλήθειας (…) Χθες συνεδρίασε η Ιερά Σύνοδος και με μια ομόφωνη απόφασή της επικαιροποίησε τον λόγο της Εκκλησίας (…) Στην Εκκλησία έχουμε έναν γάμο, την συνάφεια ανδρός και γυναικός. Υπάρχει συνάφεια της Εκκλησίας με την κατ’οίκον εκκλησία που είναι η οικογένεια (…) Ο γάμος για την εκκλησία είναι ένας».

Ενώ πρόσθεσε ότι «Κανένας δεν διώχνει κανέναν από την Εκκλησία, αλλά στην Εκκλησία δεν μπαίνουμε με ένα δικαιωματισμό. (…) Η Εκκλησία τους δέχεται όλους, μπορεί κάποιος να θέτει τον εαυτόν τον εκτός Εκκλησίας. Όμως στην Εκκλησία μπαίνουμε με πνεύμα ταπεινώσεως και όχι δικαιωματισμό και με τρόπο που να ζητούμε “τα δικά μας”», είπε ο μητροπολίτης.

Θα αναδείξει η Εκκλησία ως παραβατική την πρόθεση των βουλευτών αν ψηφίσουν το νομοσχέδιο;

Σύμφωνα με τον μητροπολίτη: «Είμαι αντίθετος σε αυτό. Οι επιστολές που θα σταλούν στους βουλευτές δεν έχουν λόγο άμεσης ή έμμεσης παρέμβασης. Η Εκκλησία θα καταθέτει τη δική της θέση».

Δείτε το σχετικό video από τον τηλεοπτικό σταθμό mega:

loading...