Τα 4 υλικά που αν εξαφανίσουν, θα πεθάνει ο μισός πλανήτης! Γεωλόγος τους στήνει στον τοίχο, vid

«Αν υποστηρίζετε να απαλλαγούμε από τα ορυκτά καύσιμα, υποστηρίζετε το να σκοτώσουμε τον μισό πληθυσμό της γης και αυτό που κάνετε είναι να υποστηρίζετε την γενοκτονία».

 

Ο Αυστραλός γεωλόγος, καθηγητής Ian Plimer, αναφέρει, επικαλούμενος τον επικεφαλής της πρόσφατης συνόδου COP28 για το κλίμα και διευθύνων σύμβουλος της κρατικής εταιρείας πετρελαίου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σουλτάνος Αλ Τζαμπερ, ο οποίος είπε πως με την κατάργηση των ορυκτών καυσίμων ο κόσμος θα επιστρέψει στις σπηλιές:

 

«Δεν έχει αποδειχθεί ποτέ ότι, οι ανθρώπινες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα προκαλούν την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Επομένως όλη αυτή η επιχείρηση δεν έχει καμία σχέση με την επιστήμη, δεν έχει καμία σχέση με το περιβάλλον!

Το σχέδιο δράσης της σταδιακής κατάργησης των ορυκτών καυσίμων θα γυρίσει τον κόσμο πίσω στις σπηλιές. Ο σουλτάνος είχε πολύ δίκιο λέγοντας ότι, θα επιστρέψουμε στις σπηλιές.

Ο σύγχρονος κόσμος, χρειάζεται τέσσερα κύρια υλικά για να επιβιώσει.

Το πρώτο είναι το ατσάλι και, για να φτιάξουμε ατσάλι χρειαζόμαστε άνθρακα.

Το δεύτερο είναι σκυρόδεμα και, για να φτιάξουμε μπετόν  χρειαζόμαστε πολλή ενέργεια. Για να φτιάξουμε το τσιμέντο, γενικά καίμε ασβεστόλιθο και κοχύλια για να φτιάξουμε τσιμέντο, -συνήθως το θερμαίνουμε με αέριο. Αυτό απελευθερώνει διοξείδιο  του άνθρακα στην ατμόσφαιρα όπως κάνει και ο χάλυβας.

Το τρίτο σημαντικό συστατικό του σύγχρονου πολιτισμού, είναι τα λιπάσματα. Φτιάχνουμε λιπάσματα από ένα μείγμα αερίου και αέρα και, αυτό διοχετεύει λίγο διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα αλλά, αυτό κάνει τα λιπάσματα να διατηρούνται ζωντανά.

Το τέταρτο σημαντικό συστατικό του σύγχρονου κόσμου είναι τα πλαστικά και, τα πλαστικά κατασκευάζονται από ορυκτά καύσιμα.

Οι άνθρωποι δεν φαίνεται να συνειδητοποιούν ότι τα ορυκτά καύσιμα, μας δίνουν τροφή.

Εάν δεν έχουμε πετρέλαιο κίνησης, δεν μπορούμε να οργώσουμε, δεν μπορούμε να σπείρουμε, δεν μπορούμε να θερίσουμε και, δεν μπορούμε να μεταφέρουμε τρόφιμα στις πόλεις. Θα λιμοκτονούσαμε χωρίς ορυκτά καύσιμα.

Εάν δεν είχαμε συνθετικά λιπάσματα, τότε ο μισός ανθρώπινος πληθυσμός του κόσμου δεν θα είχε τροφή. Επομένως εάν υποστηρίζετε την απαλλαγή μας από ορυκτά καύσιμα, υποστηρίζετε τον θάνατο του μισού πληθυσμού του πλανήτη».

 

loading...