Περιοδικό ειδικού σκοπού Ellas Wrc : Ποιος επενδυτής εισχωρεί δυναμικά στην βρετανική ομάδα ;

Οι πληροφορίες έρχονται από την Αγγλία, αναφέροντας ότι ισχυρός οικονομικά επενδυτής ενδιαφέρεται να εισχωρήσει στη Ford M-Sport.

 

ADVERTISEMENT H Μ-Sport είναι η ομάδα που από το 1997 βρίσκεται πίσω από τη συμμετοχή της Ford στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι.

Όμως η συνεργασία του ιδρυτή και ιδιοκτήτη της M-Sport Μάλκολμ Γουίλσον ξεκινάει το 1979 που ως οδηγός αγώνων ιδρύει την εταιρία Malcolm Wilson Motorsport, προσφέροντας προετοιμασία και τεχνική υποστήριξη σε διάφορους αγωνιζόμενους.

Η εργοστασιακή ομάδα που «τρέχει» τα Puma Rally1 στο WRC Το 1987 ιδρύεται η M-Sport, εταιρία που βρίσκεται σήμερα πίσω από κάθε αγωνιστικό Ford στις Ειδικές Διαδρομές στις τέσσερις γωνίες της Γης.

Η σχέση Ford Motor Co. με την M-Sport είναι μια πολύ παράξενη σχέση.  Πολλά ακούγονται για χρόνια, με αποκορύφωμα τις δηλώσεις του Λουμπέ, εκεί στην περίοδο του φετινού Ράλι Ακρόπολις, που παρά το γεγονός ότι ήταν εργοστασιακός οδηγός της ομάδας, σε συνέντευξή άφησε να εννοηθεί ότι η M-Sport λόγω οικονομικών προβλημάτων θα είναι δύσκολα να συνεχίσει στο WRC και έγινε πάταγος.

Ο Μάκολμ Γουίλσον διέψευσε, και η δήλωση που έγινε viral «εξαφανίστηκε».  Ford M-Sport: Εκτός ομάδας ο Λουμπέ Μετά από αυτό οι σχέσεις μεταξύ Μ-Sport και Λουμπέ διαταράχθηκαν, ο Λουμπέ δεν θα είναι στην ομάδα το 2024, και η Ford M-Sport θα δώσει το «παρών» με Φορμό και Μάνστερ στο τιμόνι των δύο Puma Rally1.

Όμως σε ΜΜΕ της Αγγλίας, δημοσιεύτηκε μια είδηση ότι στην M-Sport εισέρχεται στρατηγικός επενδυτής, με ελληνικές ρίζες, στοχεύοντας σε πάρα πολύ υψηλό ποσοστό στην εταιρία.  Εταιρία η οποία όμως έχει πολλά παρακλάδια καθώς M-Sport πέρα από τη Βρετανία υπάρχει και στην Πολωνία, ενώ στην έδρα της M-Sport στην Κούμπρια της Β. Αγγλίας έχει ανεγερθεί μια νέα μονάδα έρευνας και τεχνολογίας με ιδιόκτητη πίστα.

Κάτι επίσημο δεν υπάρχει ακόμα, αλλά επειδή οι επενδύσεις τρέχουν πολύ πιο γρήγορα από τα ράλι, εάν ισχύει κάτι τέτοιο, σύντομα θα έχουμε νέα.  Πάντως ο επενδυτής, λένε οι πληροφορίες, δε στοχεύει μόνο στην M-Sport, αλλά θέλει να «απλώσει» τα πλοκάμια τους ακόμα πιο πέρα.  Μη ξεχνάμε ότι η Ford έχει συνάψει συμφωνία με τη Red Bull Racing ως προμηθευτής κινητήρων στη Formula 1 από το 2026.

Τώρα θα μας πείτε τι σχέση έχουν όλα αυτά μεταξύ τους. Έχουν και παραέχουν καθώς συνδετικός κρίκος είναι η Ford, αυτό ακριβώς που βλέπουν οι επενδυτές για τις επόμενες κινήσεις τους…

Όμως όλα αυτά δεν γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη. Δικηγόροι συμβόλαια, τροποποιήσεις απαιτούν χρόνο, εκτός εάν όλα αυτά έχουν ξεκινήσει από καιρό και όλα είναι έτοιμα και να ανακοινωθούν μόλις το  «φρούτο» ωριμάσει…  Τονίσαμε όμως οτι η είδηση είναι βάση πληροφοριών.

Πρότυπο προπονητικό πρόγραμμα αποφυγής σοβαρών και θανατηφόρων ατυχημάτων.

Πηγή : Μοτόρι

Markella Parisi

loading...