Θρίαμβος Ρωσίας – Παραδοχή σοκ Zelensky: Ναι ο Ουκρανικός στρατός ηττήθηκε, θα χρειαστεί 500.000 νέους στρατιώτες

Sergei Shoigu (Υπ. Άμυνας Ρωσίας): Η Ουκρανία έχασε 383.000 στρατιώτες και 14.000 άρματα μάχης – Zelensky (Ουκρανός Πρόεδρος): Ναι ο ουκρανικός στρατός ηττήθηκε – Θα χρειαστούμε άλλους 500.000 νέους στρατιώτες
Ο θρίαμβος της Ρωσίας είναι και επίσημα γεγονός…
Ο Zelensky o ουκρανός Πρόεδρος αναγνώρισε ότι ο Ουκρανικός στρατός ηττήθηκε στην αντεπίθεση επειδή, οι ρώσοι ήξεραν τις κινήσεις τους…
Ο υπουργός άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι ο Ουκρανικός στρατός έχει χάσει συνολικά 383.000 στρατιώτες και μόνο στην αντεπίθεση από τις 5 Ιουνίου έχασαν 159.000 στρατιώτες… και η επιβεβαίωση ήρθε έμμεσα όταν ο Zelensky ο Ουκρανός Πρόεδρος ανακοίνωσε νέα κινητοποίηση για να βρεθούν 500.000 νέοι στρατιώτες…
Και ενώ τα πράγματα έγιναν ξεκάθαρα ο Putin προειδοποιεί ότι η Ουκρανία έχει πάρει τον δρόμο του τρόμου…
Η πραγματικότητα είναι ότι η βοήθεια της Δύσης έχει καταρρεύσει, ο Ουκρανικός στρατός βρίσκεται σε απόδραση με έντονα σημάδια διάλυσης και η κατάσταση ωστόσο δεν οδηγεί σε ειρήνη… δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι για διαπραγματεύσεις λέει ο Zelensky…

Putin (Πρόεδρος Ρωσίας): Η Ουκρανία έχει πάρει τον δρόμο του τρόμου υποστηρίζεται από ξένες μυστικές υπηρεσίες

Η Ουκρανία, με την άμεση υποστήριξη ξένων υπηρεσιών πληροφοριών, έχει πάρει ανοιχτά τον δρόμο της κρατικής τρομοκρατίας, διαπράττει δολιοφθορές εναντίον πολιτικών αντικειμένων, υποδομών μεταφορών και ενέργειας και τρομοκρατικές επιθέσεις κατά αμάχων και δημοσίων προσώπων, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Putin.
«Γνωρίζουμε ότι το καθεστώς του Κιέβου, με την άμεση υποστήριξη ξένων υπηρεσιών πληροφοριών, έχει πάρει ανοιχτά τον δρόμο των τρομοκρατικών μεθόδων, στην πραγματικότητα, της κρατικής τρομοκρατίας.
Πρόκειται για δολιοφθορά εναντίον πολιτικών αντικειμένων, υποδομές μεταφορών και ενέργειας, τρομοκρατικές επιθέσεις κατά αμάχων, αξιωματούχων της κυβέρνησης και δημόσια πρόσωπα», είπε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα με την ευκαιρία της Ημέρας των Ρωσικών Οργανισμών Ασφαλείας.
Ο αρχηγός του ρωσικού κράτους ζήτησε την ενίσχυση του αντιτρομοκρατικού έργου σε όλους τους τομείς, χρησιμοποιώντας ένα ευρύ φάσμα τεχνικών και επιχειρησιακών δυνατοτήτων και ενεργά αλληλεπίδραση με το Υπουργείο Άμυνας και άλλα τμήματα.
Οι προσπάθειες των ξένων υπηρεσιών πληροφοριών να αποσταθεροποιήσουν την κοινωνικοπολιτική κατάσταση στη Ρωσία και να υπονομεύσουν την ειρήνη των πολιτών και τη διεθνική αρμονία θα πρέπει να κατασταλεί αυστηρά, τόνισε ο Putin.
Οι υπηρεσίες ασφαλείας, εξέφρασε τη βεβαιότητα, έχουν κάθε ευκαιρία να προστατεύσουν τη χώρα και τους πολίτες της.
Πρόσφατα, ο διευθυντής της FSB Alexander Bortnikov, σε σχόλιο στο Channel One στο περιθώριο μιας εκτεταμένης συνεδρίασης του συμβουλίου του Υπουργείου Άμυνας, είπε ότι η Ουκρανία, στο πλαίσιο των στρατιωτικών αποτυχιών, άρχισε να στέλνει πιο ενεργά κατασκόπους και σαμποτέρ στη Ρωσία, καθώς και να δημιουργήσουμε επαφές «με εκείνους τους ανθρώπους που βρίσκονται στην επικράτειά μας, για να μας βλάψουν, όπως λένε, στα μετόπισθεν».
Ο Alexander Bortnikov τόνισε ότι η FSB εντοπίζει τέτοιους ανθρώπους.
Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι επίσης δυνατό να ενεργήσουμε προληπτικά.
Ο διευθυντής της FSB πρόσθεσε ότι πολλά από τα αποτελέσματα των ενεργειών δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί, αλλά σίγουρα θα συζητηθούν αργότερα.

Sergei Shoigu (Υπ. Άμυνας Ρωσίας): Η Ουκρανία έχασε 383.000 στρατιώτες και 14.000 άρματα μάχης

Οι απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας από την αρχή της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας ανήλθαν σε περισσότερους από 383.000 στρατιώτες, δήλωσε ο επικεφαλής του στρατιωτικού τμήματος Sergei Shoigu σε εκτεταμένη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.
«Από την έναρξη της ειδικής επιχείρησης, οι απώλειες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων ξεπέρασαν τους 383.000 νεκρούς και τραυματίες ενώ μόνο στην αντεπίθεση από τις 5 Ιουνίου 2023, έχασαν 159.000 στρατιώτες.
Επίσης ο Ουκρανικός στρατός έχασε 14.000 άρματα μάχης, οχήματα μάχης πεζικού και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, 553 αεροσκάφη και 259 ελικόπτερα, 8.500 πυροβόλα και πολλαπλά συστήματα εκτόξευσης πυραύλων».

Zelensky (Ουκρανός Πρόεδρος): Ναι ο ουκρανικός στρατός ηττήθηκε – Θα χρειαστούμε άλλους 500.000 νέους στρατιώτες

Ο Zelensky ο Ουκρανός Πρόεδρος ήταν αποκαλυπτικός, ναι ο Ουκρανικός στρατός δεν πέτυχε στην αντεπίθεση και αναγνώρισε ότι η Ουκρανία χρειάζεται 500.000 νέους στρατιώτες…

Νέα κινητοποίηση για 500.000 νέους στρατιώτες

Το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας ζήτησε να υπάρξει κινητοποίηση ακόμη 500.000 ανδρών, δήλωσε ο Zelensky σε συνέντευξη τύπου.
Σύμφωνα με τον Ουκρανό ηγέτη, ο στρατός θέλει να αναπληρώσει το στράτευμα με 450-500.000 νέους στρατιώτες.
«Είπα ότι χρειάζομαι περισσότερα επιχειρήματα για να στηρίξω αυτήν την απόφαση», είπε ο Zelensky.
Σημείωσε επίσης ότι η κινητοποίηση τέτοιας κλίμακας θα κόστιζε στον προϋπολογισμό της δημοκρατίας 500 δισεκατομμύρια εθνικού νομίσματος (13 δισεκατομμύρια δολάρια).
Ο Zelensky απευθύνθηκε επίσης στον πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση συνολικά με την ερώτηση: «Από πού προέρχονται τα χρήματα;» και ανακοίνωσε οικονομικές δυσκολίες με την επιστράτευση, σημειώνοντας ότι οι φόροι έξι φορολογουμένων πηγαίνουν για να στηρίξουν ένα στρατιώτη.
Νωρίτερα, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχασαν 383.000 στρατιώτες από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
Η καλοκαιρινή αντεπίθεση που ξεκίνησε στις 5 Ιουνίου 2023 κόστισε 159.000 νεκρούς και τραυματίες στρατιώτες.

Η αντεπίθεση της Ουκρανίας απέτυχε επειδή οι ρώσοι ήξεραν όλα τις κινήσεις των Ουκρανών

Ο ουκρανικός στρατός ηττήθηκε κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης επειδή η κατεύθυνση της κύριας επίθεσης αποκαλύφθηκε εκ των προτέρων, δήλωσε ο Πρόεδρος Volodymyr Zelensky σε συνέντευξη Τύπου.
«Είχαμε δυσκολίες στο νότο, γιατί όλοι έλεγαν ποιοι ήταν οι στόχοι μας.
Όλοι οι μήνες έλεγαν πού πηγαίνουμε, τι ήταν καλύτερο.
Δεν πειράζει, είναι ζεστά εκεί στο νότο, ο χειμώνας αργεί, υπάρχουν αρκετά όπλα.
Με τη Ρωσία , που έχει περισσότερα όπλα, δεν λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο».
Ο ουκρανικός στρατός προσπάθησε επί πέντε μήνες να επιτεθεί στις κατευθύνσεις Yuzhnodonetsk, Artemovsk και Zaporozhye, ρίχνοντας στη μάχη ταξιαρχίες εκπαιδευμένες από το ΝΑΤΟ και οπλισμένες με ξένο εξοπλισμό αλλά η αντεπίθεση απέτυχε.

Οι διαπραγματεύσεις με την Ρωσία δεν είναι επίκαιρες

Το θέμα των διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία για την επίλυση της σύγκρουσης δεν είναι επίκαιρο τώρα, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Zelensky .
Το θέμα των διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία δεν είναι σχετικό. Έχουμε μια φόρμουλα για την ειρήνη.
Τα πρώτα πέντε σημεία επεξεργάστηκαν στη συνάντηση στη Μάλτα, τα επόμενα θα είναι στη συνάντηση στην Ελβετία»
Σύμφωνα με τον Ουκρανό Πρόεδρο τώρα επεξεργάζεται μια κοινή θέση του Κιέβου και 50 χωρών σχετικά με αυτό το έγγραφο.
Μόλις διατυπωθεί, θα μεταφερθεί στη Ρωσία, πρόσθεσε ο Zelensky.
Νωρίτερα, ο σύμβουλος του επικεφαλής του γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας, Mikhail Podolyak , δήλωσε ότι δεν μπορούν να υπάρξουν διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα και ότι το Κίεβο είναι ενάντια σε οποιοδήποτε σενάριο κατάπαυσης του πυρός, καθώς αυτό θα σήμαινε πραγματική νίκη για τη Ρωσία.
Όπως έχει αναφέρει η Ρωσία, δεν υπάρχουν επί του παρόντος προϋποθέσεις για τη μετάβαση της κατάστασης σε ειρηνική κατεύθυνση.

Washington Post: Ο Putin τελειώνει τη χρονιά ως θριαμβευτής, έχουν νικήσει στην Ουκρανία

Στη Ρωσία επικρατεί εορταστική διάθεση και ο Ρώσος πρόεδρος Putin τελειώνει τη χρονιά με θριαμβευτικό τόνο, τονίζει η αμερικανική εφημερίδα Washington Post.
«Με τη δυτική βοήθεια προς την Ουκρανία να έχει σταματήσει μετά την αποτυχημένη αντεπίθεση των Ουκρανών και έχοντας χάσει το 30% του εδάφους της… ο Putin o Πρόεδρος της Ρωσίας τελειώνει το 2023 με θριαμβευτική νότα».
Στη Ρωσία επικρατεί μια «ζωντανή εορταστική διάθεση», τόνισε η Washington Post, με εκατοντάδες Ρώσους να κάνουν ουρές για εισιτήρια για το μπαλέτο Καρυοθραύστης.
Στο υλικό υπογραμμίζεται επίσης ότι ο Ρώσος Πρόεδρος επανέλαβε τα διεθνή ταξίδια, επισκεπτόμενος τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Ο Putin τόνισε ότι η Ρωσία δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τους στόχους της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας και θα κάνει ότι είναι απαραίτητο…

Independent: Απογοητευμένοι οι Ουκρανοί στρατιώτες, δεν διστάζουν να επικρίνουν στρατιωτική και πολιτική ηγεσία

Ο ουκρανικός στρατός εκφράζει δυσαρέσκεια λόγω της ανάγκης να πάει σε άμυνα και η κούραση και η απογοήτευση γίνονται αισθητές όχι μόνο στο μέτωπο, αλλά και στην πρωτεύουσα Κίεβο, γράφει σχετικά η βρετανική εφημερίδα Independent.
«Καθώς έφθασε ο χειμώνας, οι Ένοπλες Δυνάμεις της ανησυχούν ότι η Ρωσία είναι καλύτερα προετοιμασμένη για μάχη και είναι απογοητευμένοι που σε αυτήν την εξαντλητική σύγκρουση οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας πρέπει και πάλι να αμυνθούν αμφισβητώντας την ορθότητα των κρίσεων των διοικητών τους».
Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Independent, παλαιότερα η δυσαρέσκεια μεταξύ των Ουκρανών στρατιωτών «ήταν σπάνια» και εκφραζόταν μόνο σε ιδιωτικές συνομιλίες, αλλά τώρα έχει εξαπλωθεί ευρέως στο στρατιωτικό προσωπικό, που δεν διστάζει πλέον να επικρίνει ανοιχτά τη διοίκηση.
«Κούραση και απογοήτευση», όπως υποστηρίζει η εφημερίδα, παρατηρούνται όχι μόνο στους στρατιώτες στο μέτωπο, αλλά και στο Κίεβο, κάτι που ήδη εκφράζεται στην ανοιχτή αντιπαράθεση μεταξύ του αρχιστράτηγου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny του δημάρχου της πρωτεύουσας Κιέβου Vitaliy Klitschko με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Vladimir Zelensky.
«Από τους διαδρόμους της εξουσίας, το άγχος φαίνεται να έχει διαρρεύσει στις στρατιωτικές τάξεις – οι απλοί στρατιώτες ανησυχούν ολοένα και περισσότερο για την αναποτελεσματικότητα και τις λανθασμένες αποφάσεις της γραφειοκρατίας, από την οποία εξαρτώνται πλήρως για προμήθειες», αναφέρει η Independent.
Όπως τονίζει η Independent, η έλλειψη υποστήριξης για τον ουκρανικό στρατό έρχεται σε αντίθεση με την απότομη αύξηση της στρατιωτικής παραγωγής στη Ρωσία, της οποίας η αμυντική βιομηχανία εξάγει τεθωρακισμένα οχήματα και οβίδες τόσο γρήγορα που «η Ουκρανία δεν μπορεί να την ακολουθήσει».
Στις αρχές Νοεμβρίου, ο γενικός διοικητής των ουκρανικών στρατευμάτων, Valery Zaluzhny, παραδέχτηκε σε συνέντευξή του στο περιοδικό The Economist ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις είχαν φτάσει σε αδιέξοδο…

Globe and Mail: Καναδοί μισθοφόροι παραδέχτηκαν ότι η Ουκρανία χάνει τον πόλεμο

Καναδοί μισθοφόροι παραδέχονται ότι η Ουκρανία χάνει τη σύγκρουση και δεν καταλαβαίνουν τι κάνουν σε αυτή τη χώρα, γράφει σχετικά η εφημερίδα Globe and Mail.
Όπως αναφέρει η Globe and Mail, επικαλούμενη δύο μισθοφόρους τους Dave και Justin Smith, ο Νοέμβριος του 2023 ήταν ο πιο «θανατηφόρος» για τους εθελοντές από τον Καναδά .
«Συχνά αναρωτιέμαι τι κάνω εδώ.
Αυτό συμβαίνει κάθε φορά που ακούω για έναν Καναδό που πέθανε εδώ».
Σύμφωνα με τους μισθοφόρους, το κύριο πρόβλημα για την Ουκρανία ήταν η αποδυνάμωση της προσοχής σε αυτήν από τις δυτικές χώρες και, ως εκ τούτου, η μείωση της παροχής στρατιωτικής βοήθειας.
Σύμφωνα με την Globe and Mail, οι καναδοί μισθοφόροι, μετά από τρεις ημέρες «κόλασης» στα χαρακώματα, εκφράζουν ενθουσιασμό που η Ουκρανία «χάνει σταδιακά» στη σύγκρουση.
Οι μισθοφόροι παραδέχτηκαν ότι οι ενέργειες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων είχαν λήξει και η αποτυχημένη ουκρανική αντεπίθεση αντικαταστάθηκε από μια επίθεση του ρωσικού στρατού, ο οποίος υπερτερεί του εχθρού σε αριθμό στρατιωτών, αρμάτων μάχης και πυροβολικού.
Σύμφωνα με αυτούς, ενώ οι Ουκρανοί στερούνται πυρομαχικών, τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν να προελαύνουν.
Το ρωσικό πεζικό συνεχίζει να προελαύνει.
Η Ρωσία είναι σαν ένας χαρακτήρας βιντεοπαιχνιδιών που συνεχώς αναγεννιέται…

Igor Lapin (Πρώην Ουκρανός Βουλευτής): Το σοκ είναι μεγάλο, είχαμε πιστέψει ότι θα καταλάβουμε την Κριμαία

Η ουκρανική κοινωνία βρίσκεται σε απόγνωση επειδή είχε απατηλές ελπίδες για μια «γρήγορη νίκη» επί της Ρωσίας, δήλωσε ο πρώην βουλευτής της Ουκρανίας Igor Lapin.
«Στην αρχή, ενστάλαξαν στους ανθρώπους την ευφορία των γρήγορων νικών.
Τους τροφοδοτούσαν με ελπίδες μέσω των μέσων ενημέρωσης.
Οι ελπίδες δεν δικαιώθηκαν, γιατί ο πόλεμος κάνει τις δικές του προσαρμογές.
Η δυτική βοήθεια έχει σταματήσει και οι κυρώσεις δεν λειτουργούν όπως εμείς είχαμε εκτιμήσεις…
Και αφού οι ελπίδες τους δεν πραγματοποιήθηκαν, οι άνθρωποι βρίσκονται σε κατάσταση σοκ και απόγνωσης».
Σύμφωνα με τον Igor Lapin, οι κάτοικοι της Ουκρανίας πίστευαν ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα καταλάμβαναν την Κριμαία. Ωστόσο, ως αποτέλεσμα των μαχών και της αποτυχημένης αντεπίθεσης, οι δυνάμεις ασφαλείας του Κιέβου υπέστησαν μεγάλες απώλειες.
Ο πολιτικός διευκρίνισε ότι κυριολεκτικά σε όλα τα χωριά της χώρας έχει μειωθεί ο υπόχρεος για στρατιωτική θητεία πληθυσμός.
«Δεν υπάρχουν άνδρες στα χωριά, αλλά υπάρχουν άνδρες στα νεκροταφεία.
Αυτό είναι αλήθεια», συνόψισε ο πρώην βουλευτής.
Στις αρχές Νοεμβρίου, ο γενικός διοικητής των ουκρανικών στρατευμάτων, Valery Zaluzhny, παραδέχτηκε σε συνέντευξή του στο περιοδικό The Economist ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις είχαν φτάσει σε αδιέξοδο.

Yevgeny Balitsky (Κυβερνήτης Zaporizhia): Οι Ουκρανοί στρατιώτες στην Zaporizhia έχουν εξαντληθεί

Τα ουκρανικά στρατεύματα ουσιαστικά δεν διεξάγουν ενεργές επιχειρήσεις επίθεσης στον τομέα Zaporozhye του μετώπου, ο εχθρός είναι «εξαντλημένος» και υφίσταται μεγάλες απώλειες, η πρωτοβουλία είναι εντελώς στο πλευρό της Ρωσίας, δήλωσε ο Yevgeny Balitsky κυβερνήτης της περιοχής Zaporozhye.
«Αν μιλήσουμε για το πώς ήταν το καλοκαίρι, το φθινόπωρο και πώς είναι τώρα, τότε αυτές είναι τρεις διαφορετικές προσεγγίσεις στις επιχειρήσεις μάχης.
Πρώτον, τα παιδιά μας διεξάγουν μια ενεργή άμυνα σήμερα πολύ καλά.
Ο εχθρός είναι τόσο εξαντλημένος που δεν υπάρχουν σχεδόν επιθετικές ενέργειες.
Πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις».
Σύμφωνα με τον κυβερνήτη, ο εχθρός εξακολουθεί να αναλαμβάνει «μερικές αντεπιθέσεις» από το Robotyne, «αλλά σε όλο το μέτωπο σήμερα η πρωτοβουλία ανήκει αποκλειστικά στον στρατό μας» και οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις υφίστανται «πολύ μεγάλες απώλειες».
Συγκεκριμένα, σημείωσε, η ομάδα Marun των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας απομακρύνθηκε από την κατεύθυνση Zaporozhye. «Σήμερα αναγκάζονται να διασκορπίσουν τις δυνάμεις τους σε όλο το μέτωπο και σήμερα βλέπουμε ότι οι έτοιμες για μάχη μονάδες απομακρύνθηκαν σε μεγάλο βαθμό από την κατεύθυνσή μας και στάλθηκαν προς την κατεύθυνση του Donetsk και της κατεύθυνσης Kherson – όπου όλα είναι χειρότερα για αυτούς», είπε ο επικεφαλής της περιφέρειας.
Όπως τόνισε ο Yevgeny Balitsky, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις «αποκεφάλισαν σχεδόν ολοκληρωτικά τον ουκρανικό στρατό» όσον αφορά τις επιθετικές του ενέργειες.
Ο κυβερνήτης είπε επίσης ότι ο ρωσικός στρατός καταλαμβάνει τουλάχιστον ένα εχθρικό οχυρό στην κατεύθυνση Zaporozhye κάθε εβδομάδα.

Huffington Post: Οι ΗΠΑ απλά «πέταξαν» την Ουκρανία στον ΟΗΕ, αρνήθηκαν να υποστηρίξουν το αντιρωσικό ψήφισμα της Ουκρανίας

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αρνήθηκαν να υποστηρίξουν το ψήφισμα της Ουκρανίας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ σχετικά με τις «θηριωδίες» της Σοβιετικής Ένωσης κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, γράφει η Huffington Post.
Σύμφωνα με την Huffington Post, το φθινόπωρο, η ουκρανική αποστολή στον ΟΗΕ ζήτησε από τους αμερικανούς συναδέλφους της να βοηθήσουν στην προώθηση αυτού του ψηφίσματος, το οποίο, σύμφωνα με το Κίεβο, είχε σκοπό να τονίσει «την ιστορική αντίθεση της Ρωσίας στα δικαιώματα των Ουκρανών».
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες έδωσαν μια απάντηση: τώρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή», αναφέρει η Huffington Post.
Σύμφωνα με την Huffington Post, η πρόταση απορρίφθηκε για «ασαφείς λόγους».
«Αυτό είναι το τίμημα της μονομερούς πολιτικής μας στη Λωρίδα της Γάζας », εξήγησε ο αξιωματούχος.
Προηγουμένως, οι Ηνωμένες Πολιτείες άσκησαν βέτο σε σχέδιο ψηφίσματος των ΗΑΕ στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών που απαιτούσε άμεση κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας και την απελευθέρωση όλων των ομήρων, 13 μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ υπερψήφισαν το ψήφισμα.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν αντίθετες και η Μεγάλη Βρετανία απείχε.
Συνολικά 97 χώρες μέλη του ΟΗΕ συμμετείχαν στο σχέδιο ψηφίσματος.
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Ηνωμένες Πολιτείες εμποδίζουν ένα ψήφισμα που θα παρεμπόδιζε τα στρατιωτικά σχέδια του Ισραήλ στον παλαιστινιακό θύλακα.

Τι συμβαίνει στο μέτωπο;

Ρωσική προέλαση στο Kupyansk

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν πρόσφατα μια οριακή επιβεβαιωμένη προέλαση βορειοανατολικά του Kupyansk.
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 18 Δεκεμβρίου δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν οριακά βόρεια της Synkivka (βορειοανατολικά του Kupyansk).
Ρωσικές και ουκρανικές πηγές ανέφεραν ότι οι μάχες συνεχίστηκαν βορειοανατολικά του Kupyansk κοντά στο Synkivka και το Petropavlivka.
Οι ρωσικές και ουκρανικές δυνάμεις δεν προχώρησαν κατά μήκος της γραμμής Svatove-Kreminna και πραγματοποίησαν μάχες θέσεις στις 19 Δεκεμβρίου.
Ουκρανικές και ρωσικές πηγές ανέφεραν ότι οι μάχες σημειώθηκαν βορειοδυτικά και δυτικά της Kreminna κοντά στο Makiivka, στο Terny και στη δασική περιοχή Serebryanske.
Στοιχεία της 24ης Ταξιαρχίας Spetsnaz και της 20ης Στρατιάς Συνδυασμένων Όπλων (Δυτική Στρατιωτική Περιφέρεια) φέρονται να επιχειρούν στην περιοχή αυτή.

Νέα προέλαση ρώσων στο Bakhmut

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν πρόσφατα επιβεβαιωμένη προέλαση βόρεια του Bakhmut.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 12 Δεκεμβρίου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προέλασαν βορειοδυτικά της Bilohorivka, στην περιοχή Donetsk, 15 χλμ βορειοανατολικά του Bakhmut.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας (MoD) ισχυρίστηκε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις επιτέθηκαν ανεπιτυχώς κοντά στο Pazeno, 15 χιλιόμετρα βόρεια του Bakhmut.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν βορειοδυτικά και νοτιοδυτικά του Bakhmut.
Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν την περιοχή Chronobilets νοτιοδυτικά του Bakhmut, αν και το ISW δεν έχει ακόμη παρατηρήσει οπτική επιβεβαίωση αυτού του ισχυρισμού.
Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προέλασαν επίσης βορειοδυτικά του Bakhmut κοντά στο Khromove και το Bohdanivka.
Ρωσικές πηγές υποστήριξαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις επιτέθηκαν ανεπιτυχώς στα δυτικά προάστια του Bakhmut και στα νοτιοδυτικά του Bakhmut κοντά στην Klishchiivka.
Ρωσικές και ουκρανικές πηγές ανέφεραν ότι οι μάχες σημειώθηκαν βορειοδυτικά του Bakhmut

Νέα εδαφικά κέρδη των ρώσων στην Avdiivka

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν πρόσφατα επιβεβαιωμένες προελεύσεις κοντά στην Avdiivka.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύτηκαν στις 18 Δεκεμβρίου δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις σημείωσαν οριακή νίκη λίγο βόρεια του Pervomaiske (περίπου 10 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Avdiivka) γύρω στις 15 Δεκεμβρίου.
Πρόσθετες γεωγραφικές εικόνες που δημοσιεύτηκαν στις 19 Δεκεμβρίου δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν επίσης οριακά προχωρήσει στην περιοχή του λατομείου νοτιοδυτικά της Avdiivka.
Οι ρωσικές δυνάμεις πέτυχαν τακτικές επιτυχίες νοτιοδυτικά της Avdiivka.
Αρκετές ρωσικές πηγές υποστήριξαν επιπλέον ότι οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να απωθήσουν τις ουκρανικές δυνάμεις από θέσεις στο εργοστάσιο κοκ στην Avdiivka (στα βορειοδυτικά προάστια της Avdiivka) και ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχωρούν στη βόρεια πλευρά της Avdiivka κοντά στο Stepove.

Παντού χάνουν εδάφη οι Ουκρανοί, ανατροπές στο Robotyne

Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 18 Δεκεμβρίου υποδεικνύουν ότι το ρωσικό μέτωπο των στρατευμάτων βρίσκεται ανατολικότερα της Novoprokopivka (ακριβώς νότια του Robotyne) από ό,τι είχε εκτιμηθεί προηγουμένως, αν και αυτή η προέλαση πιθανότατα δεν είναι αποτέλεσμα ρωσικής αντεπίθεσης και είναι απίθανο να έχει πραγματοποιηθεί στις τελευταίες 24 ώρες.
Οι ουκρανικές δυνάμεις μπορεί να έχουν αποσυρθεί σε πιο αμυντικές θέσεις πιο κοντά στο Robotyne.
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν σύμφωνα με αναφορές 700 μέτρα μεταξύ Robotyne και Verbove (9 χλμ ανατολικά του Robotyne) και συνέχισαν τις αντεπιθέσεις δυτικά του Robotyne, από το Verbove και βορειοανατολικά του Robotyne προς την κατεύθυνση Novofedorivka.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν τις ρωσικές επιθέσεις κοντά στο Robotyne και δυτικά της Novopokrovka στα βορειοανατολικά του Robotyne

Luhansk_Battle_Map_Draft_December_19_2023.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_December_19_2023.png

Avdiivka_and_Donetsk_City_Battle_Map_Draft_December_12192023.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_December_19_2023.png

Vremivka_Salient_Battle_Map_Draft_December_19_2023.png

Pryatykhatky_and_Robotyne_Battle_Map_Draft_December_19_2023.png

www.bankingnews.gr

loading...