Η CIA κατηγορείται για απόκρυψη αρχείων που δείχνουν ότι οι αναλυτές έλαβαν “χρηματικά κίνητρα” για να θάψουν το εύρημα διαρροής από το εργαστήριο COVID

Ένα παρακλάδι του συντηρητικού Ιδρύματος Heritage Foundation μηνύει την Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών, κατηγορώντας την ότι απέκρυψε αρχεία που περιγράφουν λεπτομερώς τις πληρωμές σε αναλυτές για να θάψουν τα ευρήματα που έδειχναν ότι μια διαρροή από εργαστήριο ήταν η πιο πιθανή εξήγηση για την πανδημία COVID-19.

Το Oversight Project της δεξαμενής σκέψης κατέθεσε ομοσπονδιακή αγωγή κατά της CIA στις 22 Δεκεμβρίου, ισχυριζόμενο ότι η υπηρεσία δεν συμμορφώθηκε με το αίτημά της για τον Νόμο περί Ελευθερίας της Πληροφορίας (FOIA) σχετικά με τους αναλυτές που φέρονται να “έλαβαν χρηματικά κίνητρα για να αλλάξουν τη θέση τους σχετικά με την προέλευση του ιού”, σύμφωνα με αντίγραφο της αγωγής που αναφέρθηκε για πρώτη φορά την Τρίτη από την Daily Caller .

Η αγωγή στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ουάσινγκτον ζητά “προσωρινή και μόνιμη διαταγή που να υποχρεώνει” τη CIA να επισπεύσει την παραγωγή των αρχείων που ζήτησε η Heritage εντός 20 ημερών ή “σε άλλη ημερομηνία που το Δικαστήριο θα κρίνει κατάλληλη”.

“Η κυβέρνηση Μπάιντεν αρνήθηκε να είναι διαφανής με το Κογκρέσο και τον αμερικανικό λαό σχετικά με την προέλευση του COVID-19”, δήλωσε ο Κάιλ Μπρόσναν, επικεφαλής σύμβουλος του Oversight Project.

“Ένας πληροφοριοδότης της CIA προέβη σε σοβαρές καταγγελίες ότι η υπηρεσία εξαγόρασε υπαλλήλους της υπηρεσίας για να εμποδίσει περαιτέρω τις προσπάθειες να βρεθεί η αλήθεια για την προέλευση του ιού. Αυτή η παρεμπόδιση δεν μπορεί να σταθεί και αγωνιζόμαστε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο για να φτάσουμε στην άκρη του νήματος”.

Ένας ανώτερος πράκτορας της CIA δήλωσε τον Σεπτέμβριο στους προέδρους των Ρεπουμπλικανικών επιτροπών της Βουλής των Αντιπροσώπων ότι η υπηρεσία προσέφερε πληρωμές σε έξι αναλυτές που είχαν αναλάβει να προσδιορίσουν την προέλευση του SARS-CoV-2, εάν έλεγαν ότι ο ιός μεταπήδησε από τα ζώα στον άνθρωπο.

Η επιστολή της 12ης Σεπτεμβρίου από τον πρόεδρο της Επιλεκτικής Υποεπιτροπής για την Πανδημία του Κοροναϊού Brad Wenstrup (R-Ohio) και τον πρόεδρο της Μόνιμης Επιλεκτικής Επιτροπής για τις Υπηρεσίες Πληροφοριών Mike Turner (R-Ohio) προς τον διευθυντή της CIA William Burns απαιτούσε επίσης έγγραφα και επικοινωνίες σχετικά με τις πληρωμές.

“Σύμφωνα με τον πληροφοριοδότη, στο τέλος της εξέτασής της, έξι από τα επτά μέλη της ομάδας πίστευαν ότι οι πληροφορίες και η επιστήμη ήταν επαρκείς για να προβούν σε μια εκτίμηση χαμηλής εμπιστοσύνης ότι ο COVID-19 προέρχεται από ένα εργαστήριο στο Wuhan της Κίνας”, έγραψαν οι πρόεδροι των επιτροπών της Βουλής των Αντιπροσώπων στον Burns.


Μια επιστολή της 12ης Σεπτεμβρίου από τον πρόεδρο της Επιλεκτικής Υποεπιτροπής για την Πανδημία του Κοροναϊού Brad Wenstrup (R-Ohio) προς τη CIA ζήτησε επίσης έγγραφα σχετικά με τις πληρωμές.

“Το έβδομο μέλος της ομάδας, το οποίο έτυχε να είναι και το αρχαιότερο, ήταν ο μόνος αξιωματικός που πίστευε ότι ο COVID-19 προήλθε από ζωονόσο”.

“Ο πληροφοριοδότης ισχυρίζεται περαιτέρω ότι για να καταλήξουν τελικά στη δημόσια διαπίστωση της αβεβαιότητας, τα άλλα έξι μέλη έλαβαν ένα σημαντικό χρηματικό κίνητρο για να αλλάξουν τη θέση τους”, προσθέτουν για την ομάδα αναλυτών, η οποία περιελάμβανε “έμπειρους αξιωματικούς με σημαντική επιστημονική εξειδίκευση”.

Το Heritage Foundation’s Oversight Project κατέθεσε το αίτημά του FOIA για τα αρχεία που σχετίζονται με την εσωτερική ανάλυση της CIA στις 20 Σεπτεμβρίου – αλλά δεν έχει λάβει ακόμη τα έγγραφα ή μια εξήγηση για την καθυστέρηση, αναφέρει η καταγγελία.


Ο Wenstrup έχει από τότε ισχυριστεί ότι ο Dr. Anthony Fauci, “συνοδεύτηκε” κρυφά στα κεντρικά γραφεία της CIA για να “επηρεάσει” τα πορίσματα αυτών των αναλυτών της CIA σε ένα σημείο.

Ο Wenstrup ισχυρίστηκε έκτοτε ότι ο πρώην διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων, Dr. Anthony Fauci, “συνοδεύτηκε” κρυφά στα κεντρικά γραφεία της CIA για να “επηρεάσει” τα πορίσματα των εν λόγω αναλυτών σε ένα σημείο.

Τον Φεβρουάριο, το FBI έγινε η πρώτη υπηρεσία πληροφοριών των ΗΠΑ που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η πανδημία του κοροναϊού πιθανότατα ξεκίνησε με διαρροή από εργαστήριο .

Το Υπουργείο Ενέργειας έδωσε την ίδια εκτίμηση τον ίδιο μήνα, επικαλούμενο νέες πληροφορίες.


Η κοινότητα πληροφοριών των ΗΠΑ διαπίστωσε ότι “ανησυχίες για τη βιοασφάλεια” και “γενετική μηχανική” έλαβαν χώρα στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν, όπου επιστήμονες επίσης αρρώστησαν το φθινόπωρο του 2019.

Αλλά μήνες αργότερα, σε μια 10σέλιδη έκθεση, ολόκληρη η κοινότητα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, η οποία περιλαμβάνει αυτές τις υπηρεσίες μαζί με άλλες, αποχαρακτήρισε τα ευρήματα της προέλευσης COVID, σύμφωνα με τα οποία οι περισσότερες “υπηρεσίες εκτιμούν ότι ο SARS-CoV-2 δεν ήταν γενετικά κατασκευασμένος”.

Η έκθεση, ωστόσο, διαπίστωσε “ανησυχίες για τη βιοασφάλεια” και ότι “γενετική μηχανική” έλαβε χώρα στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν, όπου αρκετοί επιστήμονες αρρώστησαν το φθινόπωρο του 2019 με συμπτώματα “που συμφωνούν με το COVID-19, αλλά δεν είναι διαγνωστικά”.

Μια έκθεση του Government Accountability Office τον Ιούνιο διαπίστωσε ότι οι Αμερικανοί φορολογούμενοι πλήρωσαν το λογαριασμό για περισσότερα από 2 εκατομμύρια δολάρια επικίνδυνης έρευνας gain-of-function με κορονοϊούς στο εργαστήριο Wuhan, που κατέστη δυνατή μέσω επιχορηγήσεων που δόθηκαν από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας, στα οποία περιλαμβάνεται το NIAID του Fauci, και την Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης των Ηνωμένων Πολιτειών.


Μια έκθεση του Government Accountability Office τον Ιούνιο διαπίστωσε ότι οι Αμερικανοί φορολογούμενοι πλήρωσαν το λογαριασμό για περισσότερα από 2 εκατομμύρια δολάρια επικίνδυνης έρευνας με κορωνοϊούς στο εργαστήριο της Γουχάν.

Ο Fauci έχει προγραμματιστεί να παραστεί για κατάθεση στην υποεπιτροπή COVID της Βουλής των Αντιπροσώπων στις 8 και 9 Ιανουαρίου 2024, για να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τον χειρισμό των ερευνών που έκανε σχετικά με την αντίδραση της δημόσιας υγείας των ΗΠΑ και να “αντιμετωπίσει τις πολυάριθμες αντιπαραθέσεις που προέκυψαν κατά τη διάρκεια και μετά την πανδημία”, σύμφωνα με τον Wenstrup.

Ο Τζον Ράτκλιφ, διευθυντής των εθνικών μυστικών υπηρεσιών υπό τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, κατέθεσε στο Κογκρέσο νωρίτερα φέτος ότι η “θεωρία της διαρροής από το εργαστήριο” ήταν η “μόνη” αξιόπιστη εξήγηση για την πανδημία.

“Η τεκμηριωμένη εκτίμησή μου ως άτομο με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πρόσβαση στις πληροφορίες της κυβέρνησής μας … ήταν και συνεχίζει να είναι ότι η διαρροή από εργαστήριο είναι η μόνη εξήγηση που υποστηρίζεται αξιόπιστα από τις πληροφορίες μας, την επιστήμη και την κοινή λογική”, δήλωσε ο Ratcliffe στα μέλη της Ειδικής Υποεπιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων για την πανδημία του κοροναϊού τον Απρίλιο.


Ο Τζον Ράτκλιφ, διευθυντής των εθνικών μυστικών υπηρεσιών υπό τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, κατέθεσε στο Κογκρέσο ότι η “θεωρία της διαρροής από το εργαστήριο” ήταν η “μόνη” αξιόπιστη εξήγηση για την πανδημία. AP

“Εάν οι πληροφορίες και τα στοιχεία μας που υποστηρίζουν μια διαρροή από εργαστήριο τοποθετούνταν δίπλα-δίπλα με τις πληροφορίες και τα στοιχεία μας που υποδεικνύουν μια θεωρία φυσικής προέλευσης ή διαρροής, η πλευρά της διαρροής από εργαστήριο θα ήταν μακρά, πειστική, ακόμη και συντριπτική – ενώ η πλευρά της διαρροής θα ήταν σχεδόν κενή και αδύναμη”.

Η πανδημία COVID-19 έχει στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 7 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

loading...