«Ανυπακοή»! Τι λέει Γερμανός πρώην συνταγματάρχης για να αποτραπεί ο Τρίτος Παγκόσμιος

Είχε κάνει το ίδιο στον πόλεμο του Ιράκ
Τον Απρίλιο του 2004 ο ταγματάρχης Florian Pfaff, ο οποίος εργάζεται στην Διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων του γερμανικού στρατού, είχε αρνηθεί να συνεχίσει να εργάζεται για την ανάπτυξη στρατιωτικού λογισμικού, όπως είχε διατάξει ο προϊστάμενός του. Είπε ότι για λόγους συνείδησης δεν μπορεί να ακολουθήσει καμία εντολή που θα μπορούσε να μετατραπεί σε υποστήριξη για τον πόλεμο στο Ιράκ, καθώς έρχεται σε αντίθεση με το εσωτερικό και διεθνές δίκαιο.

Ο συνταξιούχος ταγματάρχης περιγράφει εκ των υστέρων πώς δεχόταν πιέσεις εκείνη την εποχή! Παραπέμφθηκε στο ψυχιατρικό τμήμα και του αφαιρέθηκε η θέση του ταγματάρχη.

Σήμερα, με αφορμή και τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο οποίος οδηγεί την Γερμανία σε βάθος χρόνου σε ενδεχόμενη σύγκρουση με την Ρωσία και Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, σύμφωνα με τον Pfaff, η μη εκτέλεση παράνομων διαταγών είναι καθήκον του στρατιώτη και προβλέπεται από τον νόμο, θεωρεί!

Σε συνέντευξή του εξήγησε πώς ανησυχεί για την τρέχουσα κατάσταση γύρω από τον πόλεμο στην Ουκρανία και την Μέση Ανατολή και κάνει λόγο για χαμηλή στρατιωτική δυνατότητα του γερμανικού στρατού!

Στον πόλεμο της Ουκρανίας αλλά και της Γάζας, ο Pfaff φοβάται έναν πυρηνικό πόλεμο εάν κλιμακωθούν περαιτέρω τα πράγματα. Κατά την άποψή του, όλο και περισσότερες χώρες αποστασιοποιούνται από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σημειώνεται πως πόλεμοι που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο δεν έχουν γίνει μόνο από το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία. Η Δύση έχει ήδη διεξάγει παράνομους πολέμους στο Ιράκ, το Αφγανιστάν και την Λιβύη στο παρελθόν, αν και δεν περιγράφονταν ως τέτοιοι εκείνη την εποχή.

Υπάρχουν στρατιωτικοί που καταγγέλλουν το γεγονός αυτό και διώκονται!

loading...