Σύντομα σε Ευρώπη και Ελλάδα-Στην Βρετανία η κυβέρνηση πέρασε νόμο για τραπεζικό έλεγχο όσων παίρνουν κρατική σύνταξη

Στον δυτικό κόσμο οι πολίτες είναι τρομαγμένοι από τις μεγάλες και αστραπιαίες μεταβολές που σίγουρα δεν είναι όλες για καλό του πολίτη
Την περασμένη εβδομάδα η βρετανική κυβέρνηση υπέβαλε κρυφά μια τροπολογία, η οποία της δίνει το δικαίωμα να ελέγχει κατά το δοκούν, τους τραπεζικούς λογαριασμούς κάθε πολίτη που διεκδικεί κρατική σύνταξη, χωρίς λόγο και ανά πάσα στιγμή.

Πολλοί θεωρούν ότι ο πλήρης έλεγχος των πολιτών έχει ήδη ξεκινήσει μετά την έκδοση της ψηφιακής ταυτότητας και τους ηλεκτρονικού νομίσματος, με τα οποία οι πολίτες θα είναι έρμαιο της εκάστοτε κυβέρνησης.

Βρετανοί υπουργοί την περασμένη εβδομάδα έσπευσαν μια τροπολογία μέσω των Κοινοτήτων, επιτρέποντάς της να εξετάσει τον τραπεζικό λογαριασμό όλων όσων διεκδικούν κρατική σύνταξη.

Ο μόνος λόγος τους ήταν ότι ίσως ήταν χρήσιμο μια μέρα.
Η μόνη αλλαγή που θα μπορούσε να το καταστήσει χρήσιμο θα ήταν η δοκιμή μέσων της κρατικής σύνταξης.
Οι πολίτες σε Βρετανία αλλά και Ευρώπη, σίγουρα αναρωτιούνται από την ψήφιση παρόμοιων νόμων, οι οποίοι ψηφίζονται κατά κόρων εδώ και κάποιο διάστημα, χωρίς οι ίδιοι να έχουν πλήρη γνώση, το που θα χρησιμοποιηθούν.

Το ηλεκτρονικό οικονομικό φακέλωμα του κάθε πολίτη
Είναι ευρέως γνωστό ότι οι τράπεζες ειδικά έχουν χιλιάδες στοιχεία για κάθε πολίτη, ειδικά στην Ελλάδα μετά την ψήφιση νόμου απαγορεύσεως χρήσης μετρητών για αγορές άνω των 500 ευρώ, για την πάταξη δήθεν της φοροδιαφυγής.

Αυτό το σύμπλεγμα νόμων που ψηφίζονται σε άσχετα νομοσχέδια αφορούν ειδικές οδηγίες από ΔΝΤ και ΕΕ και αφορούν το οικονομικό έλεγχο των πολιτών.

Κύριο σύστημα που θα βοηθήσει τις κυβερνήσεις σε αυτό το σχέδιο θα είναι η τεχνητή νοημοσύνη.

Οι Αρχές ενός κράτους θα μπορούν να αναπτύσσουν βιομετρικά στοιχεία βάσει της AI, τα οποία θα μπορούσαν να ταυτοποιούν και να κατηγοριοποιούν πολίτες βάσει των ευαίσθητων χαρακτηριστικών τους, όπως το φύλο, η εθνότητα, η φυλή, η θρησκεία, αλλά και οι πολιτικές προτιμήσεις τους, καθώς και συστήματα αναγνώρισης συναισθημάτων και πολιτικής πρόληψης.

Αυτό συζητήθηκε στην ΕΕ, και αποφασίστηκε μια τροπολογία που δόθηκε προς ψήφιση και αφορά χιλιάδες σελίδες.
Ο νόμος της ΕΕ, αφορά κανονισμό για την ασφάλεια των προϊόντων, που επιβάλλει ένα κλιμακωτό σύνολο κανόνων που πρέπει να ακολουθήσουν οι εταιρείες πριν προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους καταναλωτές οπουδήποτε στην ενιαία αγορά στην ένωση.

Αφορά δομή, που μοιάζει με πυραμίδα, καθώς διαχωρίζει τα προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης σε τέσσερις κύριες κατηγορίες, ανάλογα με τον πιθανό κίνδυνο που ενέχουν για την ασφάλεια των πολιτών και τα θεμελιώδη δικαιώματά τους: ελάχιστο, περιορισμένο, υψηλό και απαράδεκτο.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με την ιδιωτικοποίηση νερού, τις ψηφιακές ταυτότητες, τον έλεγχο των μετρητών, και την ψηφιοποίηση των στοιχείων για κάθε πολίτη, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε έναν κόσμο που είχε προβλέψει ο Όργουελ από το 1984.

loading...