Πού ειναι η Πρόεδρος ???? Έκανε και δεύτερη υπόκλιση ο Γεραπετρίτης στον σουλτάνο Εργοντάν – ΒΙΝΤΕΟ

Καμία υπόκλιση, λένε οι συνεργάτες Γεραπετρίτη για την υποδοχή Ερντογάν στο Προεδρικό Μέγαρο
Μια κίνηση αβροφροσύνης του υπουργού Εξωτερικών σχολιάστηκε αρνητικά στα social media
Μια κίνηση αβροφροσύνης του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρεξηγήθηκε και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Κατά την είσοδό του προέδρου της Τουρκίας στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης έγειρε ελαφρά το σώμα προς τους δύο προέδρους σε ένδειξη σεβασμού στο αξίωμά τους και τη θεσμική τους θέση. Ωστόσο αυτή η κίνηση από πολλούς θεωρήθηκε υπόκλιση προς τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και μάλιστα ερμηνεύτηκε ως κίνηση υποτέλειας.
Συνεργάτες του Γιώργου Γεραπετρίτη σχολίασαν πως ο υπουργός δεν έκανε καμία υπόκλιση, αλλά μια απλή κίνηση που προδίδει σεβασμό στους προέδρους των δύο χωρών, κίνηση που σε κάθε περίπτωση δεν είναι συνηθισμένη αλλά που όμως προδίδει αστική ευγένεια.

Μολονότι δεν είναι παράδοξη ενέργεια η επίδειξη σεβασμού στους προέδρους των δυο χωρών, οι σχολιαστές στα social media το ερμήνευσαν διαφορετικά, με κάποια από αυτά -ανωνύμων χρηστών -να ξεπερνούν τα όρια της κριτικής και να αγγίζουν αυτά της χυδιαότητας.

loading...