Η Ρωσία προετοιμάζεται για έναν νέο κόσμο

Η ανακοίνωση του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν την Παρασκευή ότι θα είναι υποψήφιος για πέμπτη θητεία δεν προκάλεσε έκπληξη.

 

 

Έρευνα-Επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός και Γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης στο εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Contact : [email protected]6945294197). Συντακτική ομάδα του Mytilenepress. “Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Στο Mytilenepress δημοσιεύονται όλες οι απόψεις. Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την έγκριση του Μpress.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι επέλεξε την ευκαιρία μιας τελετής στο Κρεμλίνο για να απονείμει μετάλλια Ήρωας της Ρωσίας σε στρατιώτες που συμμετείχαν στη ρωσική στρατιωτική επιχείρηση κατά της Ουκρανίας για να κάνει αυτή την ανακοίνωση.

Αποδεικνύεται ότι ο Πούτιν ανταποκρινόταν σε μια προτροπή του Ήρωα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ Artyom Zhoga, διοικητή του περίφημου τάγματος της Σπάρτης (το οποίο διαδέχθηκε τον γιο του Βλαντιμίρ, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 28 ετών το 2022 και του απονεμήθηκε ο τίτλος μετά θάνατον ο τίτλος του ” Ήρωας της Ρωσίας»), σύμφωνα με την οποία ολόκληρο το Ντονμπάς θα ήθελε να συμμετάσχει στις εκλογές. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο συνταγματάρχης Zhoga εξέφρασε μια συλλογική επιθυμία του ρωσικού λαού.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία αποδείχθηκε καθοριστικό γεγονός στην πολιτική ζωή του Πούτιν. Όταν ξεκίνησε η ειδική στρατιωτική επιχείρηση στα τέλη Φεβρουαρίου 2022, ορισμένοι πίστεψαν λανθασμένα ότι θα ήταν βραχύβια και ότι ο πρόεδρος Volodymyr Zelensky θα αποδεχόταν την πρόταση της Ρωσίας να διαπραγματευτεί. Αλλά εκεί που η Μόσχα έκανε τρομερά λάθος ήταν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν επρόκειτο να εμπλακούν σε έναν πόλεμο αντιπροσώπων μαζί τους τόσο ένθερμα και να χειραγωγήσουν τον Ζελένσκι να μην επιδιώκει την ειρήνη.

Πράγματι, ο Πούτιν κατέληξε να σπάσει την ειδική στρατιωτική επιχείρηση από το αδιέξοδο πραγματοποιώντας μια τακτική απόσυρση στρατευμάτων στους βόρειους τομείς, εξουσιοδοτώντας μια μεγάλη κινητοποίηση στρατευμάτων για τη διεξαγωγή ενός πολέμου φθοράς και διατάσσοντας αποτελεσματική οχύρωση σε πολλά επίπεδα του μετώπου γραμμή. Εκ των υστέρων, οι στρατιωτικές του αποφάσεις μετέτρεψαν το ρεύμα του πολέμου και τα ρωσικά όπλα και η στρατιωτική τεχνολογία ξεπέρασαν αυτά που οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ παρείχαν στο Κίεβο.

Επί του παρόντος, οι ρωσικές δυνάμεις προχωρούν κατά μήκος της γραμμής του μετώπου μήκους 900 χιλιομέτρων και η ορμή τους θα μπορούσε να τις μεταφέρει μέχρι την άλλη πλευρά του Δνείπερου. Η Κριμαία και η Μαύρη Θάλασσα δεν διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο. οι τέσσερις νέες περιοχές είναι πλούσιες σε πόρους και η Ρωσία ελέγχει όλα τα λιμάνια στη στρατηγική Θάλασσα του Αζόφ, η οποία είναι μια σημαντική διαδρομή προς την Κεντρική Ασία από την Κασπία Θάλασσα μέσω του καναλιού Βόλγα-Ντον.

Ωστόσο, αν και οι Ηνωμένες Πολιτείες απέτυχαν να επιτύχουν μια στρατιωτική νίκη στην Ουκρανία, η κυβέρνηση Μπάιντεν θα προσπαθήσει να παρατείνει τη σύγκρουση όσο το δυνατόν περισσότερο μέχρι το 2024, ελπίζοντας να αφαιμάξει τη Ρωσία σε έναν εξαντλητικό αγώνα όπως στο Αφγανιστάν τη δεκαετία του ογδόντα. Αλλά είναι μάταιη ελπίδα.

Ο Σεργκέι Ναρίσκιν, επικεφαλής της υπηρεσίας εξωτερικών πληροφοριών της Ρωσίας, έγραψε την περασμένη εβδομάδα στο περιοδικό της υπηρεσίας, Razvedchik (The Intelligence Operative), ότι « είναι πολύ πιθανό να υπάρξει πρόσθετη υποστήριξη για τη χούντα του Κιέβου, «ιδίως δεδομένης της αυξανόμενης «τοξικότητας» του Το ουκρανικό θέμα για τη διατλαντική ενότητα και τη δυτική κοινωνία στο σύνολό της, θα επιταχύνει την παρακμή της διεθνούς εξουσίας της Δύσης ».

Η ίδια η Ουκρανία θα μετατραπεί σε μια « μαύρη τρύπα που θα απορροφά υλικό και ανθρώπινο δυναμικό καθώς προχωρά », συνεχίζει. « Τελικά, οι Ηνωμένες Πολιτείες κινδυνεύουν να δημιουργήσουν «ένα άλλο Βιετνάμ», το οποίο κάθε νέα αμερικανική κυβέρνηση θα πρέπει να αντιμετωπίσει έως ότου ένα λογικό άτομο με το θάρρος και την αποφασιστικότητα να σπάσει αυτόν τον φαύλο κύκλο πάρει την εξουσία στην Ουάσιγκτον» .

Η Ουκρανία θα παραμείνει θέμα προτεραιότητας για τη Ρωσία και είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους η ρωσική ελίτ και η χώρα στο σύνολό της θέλουν ο Πούτιν να παραμείνει στην εξουσία μέχρι το 2030. Η ουσία του θέματος είναι ότι ο Πούτιν ταλαιπώρησε επίσης έξοχα τις οικονομικές και κοινωνικές πολιτικές να γλιτώσει από τους απλούς Ρώσους τις συνήθεις στερήσεις που χαρακτηρίζουν μια «πολεμική οικονομία». Η ζωή συνεχίζεται και το «νέο κανονικό» λειτουργεί καλά.

Ο Πούτιν διέλυσε τον στόχο των ΗΠΑ να παγιδεύσουν τη Ρωσία σε ένα φαινομενικό τέλμα – βυθίζοντας τη ρωσική οικονομία, υποκινώντας την κοινωνική δυσαρέσκεια και δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για μια εξέγερση κατά του καθεστώτος – προκειμένου να αποδυναμώσει τη Ρωσία και να την εξαλείψει από την παγκόσμια σκηνή. αποτελεσματική αντίσταση στη δυτική ηγεμονία, τροφοδοτώντας τις διαφωνητικές τάσεις που απειλούν την ενότητα και την ακεραιότητα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Στην πραγματικότητα, τα επιτεύγματα του Πούτιν είναι ένα έργο σε εξέλιξη και η συνέχιση της διακυβέρνησής του παραμένει προϋπόθεση για την επανεμφάνιση της Ρωσίας ως «υπερδύναμης» που ξεπερνά ακόμη και, από ορισμένες απόψεις, τη Σοβιετική Ένωση, σε συνθήκες που είναι τόσες προκλήσεις όσο και ευκαιρίες που πρέπει να αξιοποιηθούν. δημιουργικά σε ένα ασταθές παγκόσμιο περιβάλλον εν μέσω της ιστορικής μετάβασης.

Ο Πούτιν δοκίμασε τα νερά και τοποθέτησε τη Ρωσία στη σωστή πλευρά της ιστορίας, ας πούμε έτσι, η οποία παρουσιάζει μια μελέτη σε αντίθεση με την αταξία και την έλλειψη πεποίθησης και ηγεσίας των Ηνωμένων Πολιτειών και του διατλαντικού συστήματος μαζί τους.

Αν πάρουμε ως αναφορά το προαναφερθέν δοκίμιο του Naryshkin (με τίτλο « Το 2024 είναι η χρονιά της γεωπολιτικής αφύπνισης »), μπορούμε να περιμένουμε ότι ο κόσμος σε μετάβαση θα έχει μια τροχιά σύμφωνα με τις ακόλουθες γραμμές:

• Μια θεμελιώδης σύγκρουση μεταξύ του «παλιού» και του «νέου» κόσμου, που ωρίμασε κάτω από την επιφάνεια τις τρεις δεκαετίες μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, «μπήκε σε ανοιχτή φάση » με την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας και « απέκτησε έναν παγκόσμιο γεωγραφικό χαρακτήρα » κατά το παρελθόν έτος.

• Ένας αυξανόμενος αριθμός χωρών που « μοιράζονται ιδέες πολυπολικότητας και τηρούν μια παραδοσιακή κοσμοθεωρία » οπισθοχωρούν ενάντια στην παγκοσμιοποίηση και την αντιανθρωπιστική ατζέντα της Δύσης.

• Ως αποτέλεσμα, οι κίνδυνοι αστάθειας αυξάνονται, οδηγώντας σε « αύξηση του χαοτικού χαρακτήρα των διαδικασιών που λαμβάνουν χώρα στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής ». Η αναδυόμενη κατάσταση απαιτεί « αξιοσημείωτη αυτοσυγκράτηση και διορατικότητα » από τους παγκόσμιους ηγέτες.

• Συνοπτικά, η τρέχουσα κατάσταση « θυμίζει όλο και περισσότερο μια κατάσταση ταξικής επανάστασης, όταν οι «ανώτερες τάξεις», αντιμέτωπες με την αποδυνάμωση των Ηνωμένων Πολιτειών, δεν μπορούν πλέον να εξασφαλίσουν τη δική τους ηγεσία και οι «ανώτερες τάξεις» «κατώτερες «, όπως η αγγλοσαξονική ελίτ ορίζει όλες τις άλλες χώρες, δεν θέλει πλέον να υπακούει στις επιταγές της Δύσης .

• Προκειμένου να διατηρήσει την παγκόσμια ηγεμονία της, η ευρωατλαντική ελίτ θα ακολουθήσει την πεπατημένη οδό της δημιουργίας ελεγχόμενου χάους – αποσταθεροποιώντας την κατάσταση σε βασικές περιοχές αντιπαραθέτοντας ορισμένα « ανυπότακτα » κράτη εναντίον άλλων και « δημιουργώντας ένα υποσύστημα γύρω τους. μορφή επιχειρησιακών και τακτικών συνασπισμών που ελέγχονται από τη Δύση .

• Ωστόσο, « υπεύθυνοι παγκόσμιοι παίκτες, ιδιαίτερα η Ρωσία, η Κίνα, η Ινδία και ορισμένοι άλλοι, δείχνουν ετοιμότητα να αντισταθούν αποφασιστικά στις εξωτερικές απειλές και να εφαρμόσουν ανεξάρτητα τη διαχείριση κρίσεων ». Ακόμη και οι στενότεροι σύμμαχοι της Αμερικής εργάζονται για να διαφοροποιήσουν τις εξωτερικές τους σχέσεις ενόψει της έλλειψης εμπιστοσύνης στις Ηνωμένες Πολιτείες ως πάροχο ασφάλειας. Το ξέσπασμα της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης είναι « ένα σοβαρό παράδειγμα » για πολλούς δυτικούς πολιτικούς.

• Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, « η παγκόσμια σκηνή θα σηματοδοτηθεί από μια περαιτέρω εντατικοποίηση της αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο γεωπολιτικών αρχών – δηλαδή της αγγλοσαξονικής, ή νησί, αρχής του «διαίρει και βασίλευε» και της ηπειρωτικής αρχής «ενωθείτε και κανόνας» που είναι άμεσα ανταγωνιστικός προς αυτήν. Εκδηλώσεις αυτής της σκληρής αντιπαράθεσης κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους θα φανούν ακόμη και στα πιο απομακρυσμένα μέρη του κόσμου ».

Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι στην πρόγνωση του Naryshkin, δεν είναι ο Ινδο-Ειρηνικός αλλά ο « αραβικός κόσμος » που θα παραμείνει « η αρένα-κλειδί του αγώνα για μια νέα παγκόσμια τάξη » το 2024. Παρεμπιπτόντως, αυτό το δοκίμιο δημοσιεύτηκε στο την παραμονή του ημερήσιου ταξιδιού του Πούτιν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία την Τετάρτη, όπου έγινε δεκτός ως ήρωας. Σε μια εξαιρετική ευγένεια των χωρών υποδοχής, το προεδρικό αεροπλάνο του Πούτιν πλαισιώθηκε από τέσσερα οπλισμένα μαχητικά πολλαπλών ρόλων Su-35, που διακρίνονται για τη μεγάλη μαχητική τους ισχύ, την υψηλή ταχύτητα και το ασυναγώνιστο βεληνεκές τους.

πηγή: Indian Punchline

(Mytilenepress) : Η Μόσχα επάνω στον πάγο

 

 

Η Ρωσία δεν θα ξεκινήσει διπλωματικό διάλογο. Το αίσθημα απειλής είναι πολύ πραγματικό στη Ρωσία. Τα διπλωματικά κανάλια μετέφεραν αυτό το μήνυμα στους Αμερικανούς.

 

Και τότε, επιπόλαια, σχεδόν ως εκ των υστέρων, ενώ συναντιέται με τους ήρωες του Ντονμπάς, ο Πούτιν ανακοινώνει ότι θα διεκδικήσει ξανά πρόεδρος στις εκλογές του προσεχούς Μαρτίου. Δεδομένης της τεράστιας δημοτικότητάς του –τουλάχιστον 80% σε εθνικό επίπεδο– προορίζεται να παραμείνει στην εξουσία μέχρι το 2030.

Καλώς ήρθατε στο VVP-2024. Θα έχει άφθονο χρόνο για σειριακές συναντήσεις με τον αγαπημένο του φίλο Xi Jinping. Η στρατηγική εταιρική σχέση Ρωσίας-Κίνας, που είναι υπεύθυνη για το άνοιγμα του δρόμου προς την πολυπολικότητα, αναμένεται να ξεδιπλωθεί πιο σταδιακά από τους Emerson, Lake και Palmer στο « Tarkus » (« Περπάτησες στις πέτρες των ετών; »).

Αυτές είναι μεθυστικές μέρες στην εκθαμβωτική, χιονισμένη Μόσχα. Ας ξεκινήσουμε κάνοντας έναν απολογισμό όλων των δεικτών που δύσκολα παραδέχονται, ακόμη και από τα μανιασμένα μέσα ενημέρωσης του ΝΑΤΟ.

Μια μεταποιητική έκρηξη βρίσκεται σε εξέλιξη σε μια ημιπολεμική οικονομία. Οι επενδύσεις αυξάνονται, αυξάνονται και ανεβαίνουν – κυρίως από αμφίβολους Ρώσους ολιγάρχες που δεν μπορούν πλέον να τοποθετούν τα κεφάλαιά τους στη Δύση.

Ο τουρισμός ανθεί, εν μέρει χάρη στις λεγεώνες των Κινέζων τουριστών και σε όλους τους κατοίκους της Μέσης Ανατολής, της Κεντρικής και της Νότιας Ασίας. Οι εξαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου ανθούν, με τους πελάτες της ΕΕ να συνεχίζουν να αγοράζουν φυσικό αέριο μέσω Τουρκίας ή, προς τέρψη του Νέου Δελχί, επανασυσκευασμένο πετρέλαιο στην Ινδία.

Το γιουάν αντικαθιστά το δολάριο ΗΠΑ και το ευρώ.

Ισχύουν κανόνες υποκατάστασης εισαγωγών, ενώ ταυτόχρονα προϊόντα που κατασκευάζονται στην Τουρκία ή την Κίνα αντικαθιστούν τα ευρωπαϊκά προϊόντα.

Τον περασμένο Ιανουάριο, το ΔΝΤ πόνταρε ότι η ρωσική οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 2,3%. Σήμερα, αυτό το φυλάκιο του Υπουργείου Οικονομικών παραδέχεται ότι το ρωσικό ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 2,2%. Στην πραγματικότητα, είναι 3%, σύμφωνα με τον ίδιο τον Πούτιν, με βάση τα στοιχεία που έδωσε η «διαταράκτης» (όπως περιγράφεται από μια κουρελού από τη Δυτική), Μαντάμ Ελβίρα Ναμπιουλίνα.

Στα παρασκήνια του κινητού γλεντιού

Είχα το προνόμιο να συμμετάσχω σε βασικές συναντήσεις για τα πάντα, από τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο Ουκρανίας-Λευκορωσίας μέχρι μυστικές, υψηλού προφίλ μελέτες σχετικά με τον ιδανικό μηχανισμό παράκαμψης του δολαρίου ΗΠΑ στους διακανονισμούς πληρωμών.

Μια μικρή ομάδα από εμάς, προσκεκλημένη από το Διεθνές Κίνημα Ρωσόφιλων (IRM), περιηγηθήκαμε σε μια λεπτομερή ξενάγηση στο εκπληκτικό Μοναστηριακό Συγκρότημα Sretensky , που ορίστηκε από τον πολύ cool Larry Johnson ως ένα απαράμιλλο αρχιτεκτονικό κόσμημα όπου μπορεί κανείς να βιώσει « την απτή παρουσία του Θεού .”

Στη συνέχεια, υπήρχε το συνηθισμένο τελετουργικό, το μακρύ, βαρετό δείπνο με μια εκθαμβωτική πριγκίπισσα στις ασύγκριτες λίμνες του Πατριάρχη στην περιοχή Σόχο της Μόσχας. τη συζήτηση με τη μελλοντική νέα γενιά που σχεδιάζει μια νέα επαναστατική δεξαμενή σκέψης στην Αγία Πετρούπολη. η συναρπαστική έκθεση της Ρωσίας στο VDNKh, με ένα τετραώροφο υπόγειο καταφύγιο που κατασκευάστηκε από τη Rosatom για να αναδείξει την ιστορία του πυρηνικού προγράμματος της Ρωσίας.

Ναι, υπάρχουν αντίγραφα του υπερηχητικού TU-144, του πυρηνικού υποβρυχίου K3 Leninsky Komsomol ακόμα και του Tsar Bomba. Χωρίς να ξεχνάμε τον πύραυλο του Γκαγκάριν, φωτισμένο σαν να ήταν σε ψυχεδελικό ταξίδι.

Το πνεύμα των Χριστουγέννων βασιλεύει στην Κόκκινη Πλατεία, με το παγοδρόμιο και τα αμέτρητα χριστουγεννιάτικα δέντρα από όλες τις περιοχές της Ρωσίας, που εκτίθενται στο GUM.

Καλώς ήρθατε στο πραγματικό πολυπολικό κινούμενο πάρτι. Και στην εποχή της γενοκτονίας σε κάθε smartphone, σε αντίθεση με την εποχή του Χέμινγουεϊ πριν από έναν αιώνα, δεν διαδραματίζεται ακριβώς σε ένα ζοφερό, τρομακτικό Παρίσι.

Ο διάλογος στο ανώτατο διπλωματικό επίπεδο, που συντονίστηκε από το MIR, ακολούθησε τους κανόνες του Chatham House: μπορούμε να μιλήσουμε για τις – ανεκτίμητες – πληροφορίες που συζητήθηκαν και αποκαλύφθηκαν, αλλά οι ταυτότητες και οι σχέσεις δεν πρέπει να αποκαλυφθούν.

Αυτό μας επιτρέπει να επισημάνουμε μερικά κρίσιμα σημεία.

Η ρωσική διπλωματία υψηλού επιπέδου έμεινε έκπληκτη όταν ανακάλυψε ότι η Ευρώπη ήταν πολύ πιο δογματική από ό,τι πιστεύαμε προηγουμένως. Χρειάζεται μια «νέα γενιά» για να ξαναρχίσει ο διάλογος, αλλά αυτό δεν φαίνεται να είναι στην ημερήσια διάταξη.

Οι πρεσβείες πρέπει να διαδραματίσουν διαμεσολαβητικό ρόλο. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει, ειδικά όταν πρόκειται για την πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στη Μόσχα.

Η Ρωσία δεν θέλει να ξεκινήσει διπλωματικό διάλογο. Το αίσθημα απειλής είναι πολύ πραγματικό στη Ρωσία. Τα διπλωματικά κανάλια μετέφεραν αυτό το μήνυμα στους Αμερικανούς, κεκλεισμένων των θυρών.

Σχετικά με το ευσεβές πόθο ανθρώπων όπως ο πρώην Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς «Ομίχλη του Πολέμου» Ράσμουσεν, ο οποίος καυχιέται ότι απέκλεισε την Αγία Πετρούπολη στη Βαλτική Θάλασσα: « Αυτό είναι κάτι που θα μπορούσε να πάει πολύ στραβά ».

Η άβυσσος της ταπείνωσης του ΝΑΤΟ

Μέσα σε αυτό που σωστά έχει περιγραφεί ως « υποκρισία σχεδιασμένη από την κυριαρχία », υπήρξε μια ματιά μιας πιθανής ενωμένης πνευματικής πρωτοβουλίας μεταξύ της Ρωσίας, του παγκόσμιου Νότου και μερικών αντιφρονούντων Αμερικανών και Ευρωπαίων για να οδηγήσουν τη Δύση που θυμάται την αποδοχή της πολυπολικότητας. Ωστόσο, αυτό που κυριαρχεί προς το παρόν είναι αυτά που έχουν οριστεί ως «σκοτεινά μοτίβα» – ιδιαίτερα ένα ακόμη αναπάντητο ερώτημα που τίθεται από το πρότυπο ανάλυσης χρυσού-πλατινούχου-σπάνιων γαιών, Alastair Crooke: Πώς γίνεται η Δύση να είναι τόσο πειθήνια στο Wokism;

Πολλά έχουν μαθευτεί για την ικανότητα της Ρωσίας να προσαρμοστεί στις κυρώσεις και για την ενίσχυση του εθνικού χαρακτήρα, παράλληλα με την οικονομία. Οπότε η Nabiullina είχε δίκιο τελικά: δεν είναι περίεργο που οι Ρώσοι νιώθουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση από πριν.

Ωστόσο, δεν υπάρχουν αυταπάτες σχετικά με τον πολυεπίπεδο υβριδικό πόλεμο που διεξάγει ο Ηγεμόνας: «Η Ρωσία πρέπει να τιμωρηθεί για πολλές γενιές. Οι Ρώσοι πρέπει να ξέρουν τη θέση τους». Αυτή η ψυχική κατάσταση δεν θα εξαφανιστεί σύντομα. Χρειάζεται λοιπόν μια ενωμένη Ρωσία υπό τον Πούτιν και την Ορθόδοξη Εκκλησία για να καταπολεμηθεί κάτι τόσο «υπαρξιακά σοβαρό».

Και μετά υπάρχει η βαθιά διάσταση της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης. Αυτό που συμβαίνει στις στέπες του Donbass θεωρείται επίσης ως μια πνευματική πρόκληση. Ως εκ τούτου, ήταν απαραίτητο να προκληθεί το εγελιανό πνεύμα: ο λαός στο σύνολό του είναι αφοσιωμένος στη νίκη – ειδικά από τη στιγμή που ο Ηγεμόνας είναι εντελώς πανικοβλημένος μπροστά στην άβυσσο της κοσμικής ταπείνωσης του ΝΑΤΟ.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, δεν είναι περίεργο που κάθε μου μακρινός περίπατος στη μέση της νύχτας της Μόσχας συνοδευόταν από έναν Γαλαξία με στροβιλιζόμενες σκέψεις. Έπειτα θα σταματούσα σε ένα από τα αγαπημένα μου καταστήματα, θα έβαζα στον εαυτό μου την τελευταία από την κρύα βότκα και θα έκανα πρόποση για τη γαλαξιακή πολυπολικότητα. Μακριά, αλλά σε κοντινή απόσταση.

loading...