ΟΙ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΕΝΟΣ “ΓΡΙΝΙΑΡΗ” ΣΑΛΟΝΙΚΙΟΥ
Γράφει ο Μπαγιάτης *     
Tι δουλειά έχει ο  Οίμος ο Αθηναίος και γράφω εδώ αυτό το άρθρο άσχετο με την επικαιρότητα και σχετικό με την επαρχία και δη την Σαλονίκη ;
Εξηγώ τους λόγους λοιπόν.
Αν και Σαλονικιός , τον διαβάζω ανελλιπώς  από επιλογή μου για τους λόγους που εξέθεσα παλαιότερα και κρίνοντας από τα σχόλια  τον διαβάζουν και  πανελλαδικά χιλιάδες αναγνώστες για τους ίδιους λόγους .
Οι εκτός Αθηνών αναγνώστες νομίζω θα συμφωνήσουν στα ακόλουθα.
Το κράτος μας είναι άκρως αθηνοκεντρικό και οι φανφάρες όλων των κυβερνήσεων περί αποκέντρωσης είναι όνειρα θερινής νυκτός.
Οι περιφερειάρχες και οι δήμαρχοι παντού είναι υποκείμενοι της κάθε κυβέρνησης και μόνο για μόστρα , άνευ ουσιαστικών αρμοδιοτήτων και για μικροθέματα ψιλικατζήδες θα έλεγα ,γιατί απλά δεν περνάει πουθενά ο λόγος τους ,αφού άλλος κουμαντάρει το παραδάκι .
Το είδαμε στις φωτιές στις πλημύρες στα δυστυχήματα στις θεομηνίες, στα έργα, στις υποδομές, στις επενδύσεις και σε κάθε τομέα που αφορά τις τοπικές κοινωνίες.
Μπαίνω στο θέμα.
Για την Αθήνα έγινε το μετρό σε μηδέν χρόνο και  βολεύτηκαν οι πρωτευουσιάνοι και καλά έκαναν.
‘Έγιναν δρόμοι αττικές οδοί που δώσανε ανάσα αλλά πάλι το κομφούζιο παραμένει γιατί όλα γίνονται κατόπιν εορτής χωρίς σχεδιασμό και πρόβλεψη αλλά έγιναν, άσχετα αν πνίξανε την Μάντρα, κάψανε το Μάτι, την Πάρνηθα και την μισή Αθήνα και άλλα που λησμονώ ή αγνοώ σαν επαρχιώτης από την συμπρωτεύουσα τρομάρα μας αυτό μας μάρανε.
loading...