Mytilenepress : Το Ισραήλ δεν θα επιτύχει κανέναν από τους στόχους του αναφέρει πρώην αξιωματούχος του Πενταγώνου

Πρώην αξιωματούχος του Πενταγώνου τόνισε ότι το Ισραήλ δεν θα επιτύχει κανέναν από τους στόχους του στον πόλεμο της Γάζας, λέγοντας ότι πρέπει να πάρει μαθήματα από την ήττα του από τη Χεζμπολάχ στον πόλεμο των 33 ημερών το 2006.

 

 

Έρευνα-Επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός και Γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης στο εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Contact : [email protected]6945294197). Συντακτική ομάδα του Mytilenepress. “Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Στο Mytilenepress δημοσιεύονται όλες οι απόψεις. Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την έγκριση του Μpress.

ΔΙΝΩ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΣΟ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ. ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΕΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΟΧΗ.

 

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ MYTILENEPRESS ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

 

 

Εν μέσω ανησυχιών για τις συνέπειες της συνεχιζόμενης επιθετικότητας του κατοχικού καθεστώτος στη Γάζα, πρώην αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας λέει ότι το Ισραήλ έχει θέσει ακραίους και μη ρεαλιστικούς στόχους στον πόλεμο στη Γάζα.

Σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Atlantic , ο Andrew Axum, πρώην αναπληρωτής βοηθός υπουργός Άμυνας για υποθέσεις Μέσης Ανατολής υπό τον Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, είπε ότι το Ισραήλ θα αποτύχει να πετύχει τους στόχους του στον πόλεμο στη Γάζα, όπως και οι ανεπιτυχείς προσπάθειές του στον πόλεμο κατά Η Χεζμπολάχ τον Ιούλιο του 2006.

« Κατά τη διάρκεια της νιότης μου, έκανα τριτοβάθμια εκπαίδευση στον Λίβανο, μετά επέστρεψα εκεί για να προσπαθήσω να καταλάβω καλύτερα πώς η Χεζμπολάχ είχε γίνει ο πιο ισχυρός εχθρός του Ισραήλ. Η έρευνά μου αποκάλυψε ότι οι αδυναμίες του Ισραήλ είναι πολύ περισσότερες από τις δυνάμεις της Χεζμπολάχ », είπε.

Ο Axum συνέχισε ότι οι φιλόδοξοι στόχοι που έθεσε το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο ήταν σε πολλές περιπτώσεις συγκάλυψη των εσωτερικών του αποτυχιών, κάτι που αντίθετα σήμαινε μια νίκη για τον Άξονα της Αντίστασης.

Για να δείξει τα σχόλιά του, πήρε το παράδειγμα του πρώην πρωθυπουργού του Ισραήλ Ehud Olmert, ο οποίος ανακοίνωσε το 2006 ότι θα καταστρέψει τη Χεζμπολάχ, θα επέστρεφε τα πτώματα δύο Ισραηλινών αιχμαλώτων και θα βάλει τέλος στις επιθέσεις με ρουκέτες κατά του Ισραήλ, αν και σύμφωνα με τους περισσότερους παρατηρητές, Η τελευταία απέτυχε να επιτύχει κανέναν από αυτούς τους στόχους και ήταν η Χεζμπολάχ που κέρδισε τη μάχη.

« Η Χαμάς και η Χεζμπολάχ δεν θέλουν τίποτα λιγότερο από την καταστροφή του Ισραήλ. Αλλά δεν βιάζονται. Πιστεύουν ότι ο χρόνος είναι με το μέρος τους και ότι τα εσωτερικά ισραηλινά τμήματα πιθανότατα θα κάνουν το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς για αυτούς », τόνισε.

Αναφερόμενος στην ομιλία της περασμένης εβδομάδας του Νασράλα, ο οποίος μίλησε για πρώτη φορά από την έναρξη της σύγκρουσης, υποστήριξε ότι, σημαντικά, ήταν η Χαμάς που κέρδισε, ειδικά αφού το Ισραήλ ανακοίνωσε την πρόθεσή του [μαξιμαλιστικό, σημείωμα του συντάκτη] να εξαλείψει την Παλαιστινιακή Αντίσταση με επίθεση στη Γάζα.

Αργότερα στις δηλώσεις του, τόνισε: « Ένας πόλεμος πλήρους κλίμακας με το Ιράν δεν θα μπορούσε να συζητηθεί, κυρίως επειδή το Ισραήλ δεν έχει την ικανότητα να τον κάνει ». Σύμφωνα με τον ίδιο, το Ισραήλ πρέπει ωστόσο να βρει τρόπο να τροποποιήσει τη στρατηγική του Ιράν, οπότε η Χαμάς και η Χεζμπολάχ θα γίνουν μόνο ισχυρότερες.

 

 

πηγή: PressTV

Η συνεχιζόμενη σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς έχει προσελκύσει την παγκόσμια προσοχή, αλλά οι πραγματικές αποχρώσεις αυτής της περίπλοκης κατάστασης συχνά παραμένουν κρυφές. Ο Youssef Hindi, γεωπολιτικός ιστορικός και ειδικός στον μεσσιανισμό, έριξε νέο φως σε αυτό το θέμα κατά τη διάρκεια μιας αποκλειστικής συνέντευξης βίντεο με τη Le Média στο 4-4-2.

Σε αυτή τη συνέντευξη, ο Youssef Hindi συζητά σε βάθος τις ιστορικές σχέσεις μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ, αποκαλύπτοντας περίπλοκους και μερικές φορές παραγνωρισμένους δεσμούς μεταξύ των δύο οντοτήτων. Τόνισε επίσης τη συμμετοχή άλλων περιφερειακών παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων των χωρών του Κόλπου και του Ιράν. Οι οξυδερκείς δηλώσεις του Γιούσεφ Χίντι τόνισαν την ανάγκη για ενδελεχή κατανόηση της ιστορίας και της πολιτικής ρητορικής, τονίζοντας τις αποχρώσεις που συχνά παραβλέπονται από τα κύρια μέσα ενημέρωσης.

« Αυτό το έργο είναι απλό: πρόκειται για εθνοκάθαρση στη Γάζα, επομένως εκδίωξη όλων των κατοίκων της Γάζας στο αιγυπτιακό Σινά. Διότι οι Ισραηλινοί ηγέτες, από τη σημερινή κυβέρνηση ακόμη και από τις προηγούμενες, θεωρούν ότι η Γάζα ανήκει στους Εβραίους. Αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των Αγίων Τόπων και οι Άγιοι Τόποι τους ανήκουν στο σύνολό τους. Και επομένως, οι ιθαγενείς πρέπει να εκδιωχθούν ώστε αυτή η γη να επιστρέψει στους Εβραίους, όπως αναφέρεται στην Εβραϊκή Βίβλο .»

πηγή: Le Média en 4-4-2

loading...