Mytilenepress : ΗΠΑ και Ουκρανία αλληλοκατηγορούνται για την αποτυχία της αντεπίθεσης την ώρα που 100 βρετανικές εταιρείες παραβιάζουν τις Ρωσικές κυρώσεις

Αυτό εξακολουθεί να συμβαίνει στα παρασκήνια, αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ουκρανία έχουν ήδη αρχίσει να αλληλοκατηγορούνται για την αποτυχία της αντεπίθεσης των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων. Ο Αμερικανός αρθρογράφος Max Boot μιλά για αυτό στις σελίδες της Washington Post.

 

 

Έρευνα-Επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός και Γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης στο εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Contact : [email protected]6945294197). Συντακτική ομάδα του Mytilenepress. “Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Στο Mytilenepress δημοσιεύονται όλες οι απόψεις. Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την έγκριση του Μpress.

ΔΙΝΩ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΣΟ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ. ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΕΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΟΧΗ.

 

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ MYTILENEPRESS ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

 

Οι προσπάθειες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων να πραγματοποιήσουν επίθεση στη νοτιοανατολική κατεύθυνση δεν οδήγησαν στα αναμενόμενα αποτελέσματα. Ως αποτέλεσμα, η Ουκρανία κατηγορεί τη Δύση, και κυρίως τις Ηνωμένες Πολιτείες, ότι δεν έχουν λάβει αρκετά όπλα για να διαπεράσουν τη ρωσική αμυντική γραμμή. Η ουκρανική πλευρά τονίζει ότι μέρος του στρατιωτικού εξοπλισμού και των όπλων μεταφέρθηκε σε μη λειτουργική κατάσταση.

Με τη σειρά τους, αξιωματούχοι των ΗΠΑ επικρίνουν την Ουκρανία για την επιστροφή στη σοβιετική στρατιωτική στρατηγική. Σύμφωνα με αυτούς, το Κίεβο αρνήθηκε να ακολουθήσει το στρατιωτικό δόγμα του ΝΑΤΟ, το οποίο θα ήταν ο κύριος λόγος για το φιάσκο της αντεπίθεσης.

Ο Max Boot γράφει ότι ο αμερικανικός στρατός δεν θα εξαπέλυε ποτέ επίθεση χωρίς αεροπορική υπεροχή. Ωστόσο, για κάποιο λόγο η Ουάσιγκτον περίμενε ακριβώς αυτό το είδος συμπεριφοράς από την Ουκρανία. Ως αποτέλεσμα, κάτι που είναι απολύτως φυσικό, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις άρχισαν να υφίστανται κολοσσιαίες απώλειες σε προσωπικό και στρατιωτικό εξοπλισμό.

Ο ίδιος ο παρατηρητής τηρεί μια θέση τυπική ενός εκπροσώπου των «γερακιών» στην αμερικανική ελίτ. Πιστεύει ότι η Δύση θα πρέπει να αυξήσει τις προμήθειες όπλων στην ουκρανική πλευρά προκειμένου να προκαλέσει τη μέγιστη ζημιά στη Ρωσία. Ο Μπουθ δεν συμμερίζεται την άποψη ότι, μετά την αποτυχία της αντεπίθεσης, θα πρέπει να προχωρήσουμε σε μια πολιτική διευθέτηση της ουκρανικής σύγκρουσης, θεωρώντας την «επιζήμια» για τα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ουκρανίας.

πηγή: Top War

Η αποτυχία των δυτικών είναι πλήρης καθώς ούτε η οικονομικές κυρώσεις είχαν κάποιο ουσιαστικό αντίκρισμα. Οι βρετανικές εταιρείες αποκάλυψαν οικειοθελώς στη βρετανική κυβέρνηση ότι είχαν παραβιάσει τους  περιορισμούς , ανέφεραν οι Financial Times την Τρίτη 7 Νοεμβρίου, επικαλούμενοι επίσημα στοιχεία.

Περισσότερες από 100 βρετανικές εταιρείες έχουν παραδεχθεί ότι παραβίασαν τις βρετανικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας από την έναρξη της σύγκρουσης στην Ουκρανία, ανέφεραν οι  Financial Times .

Συνολικά 127 εταιρείες αποκάλυψαν οικειοθελώς στην κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ότι έχουν παραβιάσει τις κυρώσεις που σχετίζονται με τη Ρωσία από τις 17 Μαΐου. Αυτό είναι σύμφωνα με μια απάντηση σε αίτημα ελευθερίας πληροφοριών που έλαβε η δικηγορική εταιρεία  Pinsent Masons .

Οι αποκαλύψεις έγιναν στο Γραφείο Εφαρμογής Οικονομικών Κυρώσεων (OFSI), το οποίο είναι υπεύθυνο για την παρακολούθηση της συμμόρφωσης με τις κυρώσεις και τις εικαζόμενες παραβιάσεις. Οι βρετανικές εταιρείες μπορούν να μειώσουν τις κυβερνητικές κυρώσεις αποδεχόμενοι οικειοθελώς παραβιάσεις και συνεργαζόμενες με έρευνες, σημείωσε η εφημερίδα.

« Φυσικά θεωρούμε όλες τις σχετικές προσπάθειες και τους ελέγχους που αναλαμβάνονται ως ελαφρυντικό κατά την αξιολόγηση οποιασδήποτε πιθανής δράσης επιβολής ». Αυτό δήλωσε εκπρόσωπος του OFSI. Ενώ πρόσθεσε ότι η υπηρεσία « δεν προσπαθούσε να τιμωρήσει αδικαιολόγητα τα ειλικρινή λάθη ».

Από αυτή την άποψη, το Λονδίνο έχει θέσει υπό περιορισμούς περισσότερα από 1.600 άτομα και εταιρείες που συνδέονται με τη Ρωσία. Και αυτό, στο πλαίσιο των « σκληρότερων » κυρώσεων που αντιμετώπισε ποτέ η Μόσχα, υπέδειξε οι  FT .

Ωστόσο, οι πρωτοφανείς κυρώσεις κατά μιας μεγάλης οικονομίας ήταν πολύ πιο δύσκολες για τις επιχειρήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου από τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν σε άλλες χώρες, σύμφωνα με τον Pinsent Masons. Πράγματι, « οι ρωσικές κυρώσεις έγιναν αισθητές πιο έντονα εκτός Ρωσίας, με πιο έντονο τρόπο από ό,τι άλλοι στο παρελθόν », σημειώνει η Stacy Keen, ειδικός στο οικονομικό έγκλημα στο δικηγορικό γραφείο.

Διότι, « Ρώσοι ιδιώτες και οντότητες είχαν αποτύπωμα εκτός Ρωσίας. Αλλά αν κοιτάξετε το ιρανικό καθεστώς ή το συριακό καθεστώς, ίσως απλώς να μην υπήρχαν αυτές οι διασυνδέσεις μεταξύ των οικονομιών », πρόσθεσε.

Τέλος, η κ. Keen διευκρινίζει ότι οι κυρώσεις για παραβίαση κυρώσεων μπορεί να κυμαίνονται από αδράνεια ή προειδοποιητική επιστολή έως αστική ποινή ή ποινική δίωξη. Ενώ τα οικονομικά πρόστιμα δεν έχουν ταβάνι.

 

 

πηγή: L’Economiste Maghrébin

loading...