Mytilenepress : Παλαιστίνη και γενική γεωπολιτική

Είναι ευχάριστο να σημειωθεί ότι υπάρχει, στην αληθινή πνευματική ελίτ της χώρας μας, ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων που διαχωρίζονται από την επίσημη δόξα, μια δόξα που υποστηρίζει άνευ όρων το δικαίωμα του Ισραήλ στην «αυτοάμυνα», αυτή η αυτοάμυνα

 

 

Έρευνα-Επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός και Γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης στο εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Contact : [email protected]6945294197). Συντακτική ομάδα του Mytilenepress. “Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Στο Mytilenepress δημοσιεύονται όλες οι απόψεις. Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την έγκριση του Μpress.

ΔΙΝΩ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΣΟ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ. ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΕΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΟΧΗ.

 

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ MYTILENEPRESS ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

 

Όσον αφορά την αφόρητη σφαγή αμάχων, μεταξύ των οποίων το 50% των παιδιών και τελικά με στόχο μια καθαρή και απλή απέλαση, και με τη βία, πολλών εκατομμυρίων Παλαιστινίων και τη δήμευση των εδαφών τους και της ακίνητης περιουσίας τους.

Στην άλλη πλευρά της σκακιέρας, βρίσκουμε μια γαλλική πολιτική τάξη υπό την πλήρη επιρροή των φιλοϊσραηλινών λόμπι και υπό την επιρροή του ισραηλοαμερικανικού ηγεμόνα. Διαβάστε τα ακόλουθα δύο άρθρα σχετικά:

Στο πρώτο, βρίσκουμε το πορτρέτο του «Beauty and the Beast» που παρουσιάζει την ψεύτικη καλή ιδέα τους στο TF1 : μια ιδέα που συνίσταται στην άνευ όρων υποστήριξη του Ισραήλ στην «αυτοάμυνά του» και επομένως, συμπεριλαμβανομένης της συνεχιζόμενης μαζικής επίθεσης σφαγής των παλαιστινιακών πληθυσμών, μέσω αδιάκριτων και μαζικών βομβαρδισμών από τη Γάζα μέχρι το Glane, με στόχο να τρομοκρατήσουν τους Παλαιστινίους για να τους «παρακινήσουν» να εγκαταλείψουν για πάντα την Παλαιστίνη.

#ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ: Το κάλεσμα για διαδήλωση την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023 είναι πνευματική και πολιτική ύβρη (#PenserlaFrance)

Την ώρα που όλος ο κόσμος παρακολουθεί αβοήθητος τη σφαγή περισσότερων από 10.000 Παλαιστινίων με γυναικόπαιδα, που στερούνται νερό και φαγητό, το «θεσμικό Παρίσι» οργανώνει διαδήλωση ενάντια στον… αντισημιτισμό.

Η πνευματική κατάρρευση της πολιτικής μας τάξης συνεχίζει να παράγει τα χειρότερα που, αφού υιοθέτησε μια πραγματικά σκανδαλώδη στάση που συνδέει την «άνευ όρων υποστήριξη για το Ισραήλ» και το «δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του», προσπαθεί να οργανώσει μια ψεύτικη κοινωνία που διαστρεβλώνει βαθιά το μήνυμα των Ρεπουμπλικανών. κρύβει την αμέλειά του.

Αληθινοί πυροσβέστες εμπρησμού, οι πολιτικοί μας ηγέτες εργάζονται αφού πολύ πρόσφατα εξέθεσαν ξανά –με την ανικανότητά τους– τους Γάλλους Εβραίους στην εκδικητική συμπεριφορά λίγων εξτρεμιστών.

Ακόμα καλύτερα, οι δικαστικές έρευνες θα αποδείξουν σε λίγους μήνες –είναι ο δικαστικός χρόνος– ότι ορισμένες πράξεις διατάχθηκαν από απίθανους δράστες.

Ποιος προσπαθεί να χειραγωγήσει τους Γάλλους;

*

Όπως γράφουμε, τα Ηνωμένα Έθνη βρίσκονται σε δεινή θέση. Καταιγίδες της UNICEF. Ο ΠΟΥ καταδικάζει την ανικανότητα της διεθνούς κοινότητας… όλοι οι διεθνείς μάρτυρες είναι βαθιά συγκλονισμένοι από τους αδιάκοπους βομβαρδισμούς των παλαιστινιακών αμάχων πληθυσμών και την ένοχη ανικανότητα των δυτικών χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας.

Εκατοντάδες αθώα παιδιά πεθαίνουν καθημερινά και εμείς σιωπούμε.

Τα παλαιστίνια παιδιά έχουν το δικαίωμα να ζουν μόνο για να πεθάνουν;

Ποιος να ουρλιάξει στο Παρίσι; Ποιος να πει αυτή την ύβρη;

*

Εν τω μεταξύ, αντιμέτωπο με αυτό το τεράστιο έγκλημα, το Παρίσι παραμένει σιωπηλό. Το Παρίσι καταρρέει.

Το κάλεσμα για διαδήλωση που δρομολόγησαν οι δύο ηγέτες των γαλλικών κοινοβουλευτικών συνελεύσεων, η κ. Yaël Braun-Pivet και ο κ. Gérard Larcher, μοιάζει με μια χυδαία συνεδρία κάλυψης για μια πολιτική τάξη που παρασύρεται.

Δεν είναι πλέον ένα κάλεσμα για το έθνος να ενωθεί, είναι η σχεδία της Μέδουσας μιας χώρας που καταρρέει.

*

Για όλους αυτούς τους λόγους, οι Λέσχες Penser la France δεν θα συμμετάσχουν στην περιβόητη διαδήλωση της Κυριακής 12 Νοεμβρίου 2023.

Επιπλέον, οι Λέσχες Penser la France ζητούν επειγόντως την άμεση κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, γιατί αυτή είναι η κορυφαία προτεραιότητα.

Τέλος, οι Penser la France Clubs καλούν τους Γάλλους να οικοδομήσουν μια σοβαρή πολιτική εναλλακτική που θα επιτρέψει στη Γαλλία να επανασυνδεθεί με μια ισορροπημένη διπλωματία στη Μέση Ανατολή, όπως αυτή που –από τον στρατηγό de Gaulle μέχρι τον François Mitterrand και τον Jacques Chirac– θα επέτρεπε σήμερα σήμερα. Εναπόκειται στη Γαλλία να διαδραματίσει πολύτιμο ρόλο στην απελευθέρωση των ομήρων –όλων των ομήρων– καθώς και στην αναζήτηση ενός δρόμου προς τη δικαιοσύνη για τον παλαιστινιακό λαό.

https://www.politique-actu.com/antisemitisme-appel-manifester-dimanche-nouvelle-2023-infamie-intellectuelle-politique-penser-france

Αυτό το άρθρο μου εμπνέει τρεις σκέψεις.

1. Παρατηρώ ότι η γαλλική πολιτική τάξη, ενεργώντας κατά μίμηση της πλειονότητας των κυβερνήσεων του ΝΑΤΟ που υπόκεινται στον ισραηλινο-αμερικανικό ηγεμόνα, και σιωνοποιημένη ως τον πυρήνα, βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με την τεράστια πλειοψηφία των πολιτικών ηγετών των χωρών του διεθνούς κοινότητα που φιλοδοξεί για την ειρήνη και που σημειώνει, για άλλη μια φορά, ότι η παγκόσμια Δύση, σπορέας του χάους και του θανάτου στον πλανήτη για περισσότερα από 30 χρόνια, συνεχίζει να τροφοδοτεί τη φωτιά στη σύγκρουση Ισραήλ-Παλαιστινίων υποστηρίζοντας τη μια πλευρά ενάντια στην άλλη, αυτό του καταπιεστή εναντίον αυτού του καταπιεσμένου. Συνεπώς, η στάση της γαλλικής διακυβέρνησης θα συμβάλει στη συνεχιζόμενη απομόνωση, με απόρριψη, της Δύσης του ΝΑΤΟ, σε παγκόσμιο επίπεδο.

2. Σημειώνω επίσης ότι, αν θέλαμε να διχάσουμε τους Γάλλους, να προκαλέσουμε μίσος και αντισημιτισμό και να δημιουργήσουμε σημαντική αναταραχή βραχυπρόθεσμα, δεν θα το κάναμε αλλιώς. Θα χρειαζόταν η κυβέρνηση σήμερα να δημιουργήσει αυτές τις αναταραχές για να κρύψει την αποτυχία της στην Ουκρανία, να δικαιολογήσει τις οικονομικές της αποτυχίες και να επιτρέψει τη λήψη ολοένα και πιο κατασταλτικών μέτρων;

3. Τέλος, σημειώνω ότι, μέσω φορολογικών κενών, το γαλλικό κράτος επιχορηγεί οικονομικά τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις που διαπράττουν εγκλήματα πολέμου σε καθημερινή βάση και επί ένα μήνα κατά του άμαχου πληθυσμού της Γάζας (βλ. Διεθνή Νομοθεσία σχετικά ). από τον στρατηγό Ντομινίκ Ντελαουάρ

Mytilenepress : Η διατήρηση της δυτικής κυριαρχίας υπερισχύει της επιβίωσης των Παλαιστινίων

 

 

Παρακολουθούμε αβοήθητοι τη σφαγή του πληθυσμού της Γάζας. Ήδη 8000 νεκροί! Οι δυτικές δυνάμεις έχουν εγκαταλείψει τους αμάχους στην τύχη τους.

 

Τους ενδιαφέρει μόνο να διατηρήσουν την κυριαρχία τους στον κόσμο. Αυτό που διακυβεύεται τώρα στη Γάζα δεν είναι πλέον το παλαιστινιακό ζήτημα, αλλά η διεθνής τάξη. Μετά την ήττα του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, αυτή του Ισραήλ στη Γάζα θα σήμαινε το τέλος ενός κόσμου.

Ποτέ στα τρία τέταρτα του αιώνα δεν ήμασταν τόσο έτοιμοι για γενική αντιπαράθεση.

Η σφαγή

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία συνεχίζει να βομβαρδίζει την πόλη της Γάζας ως αντίποινα για την επίθεση της Ενωμένης Παλαιστινιακής Αντίστασης (εκτός της Φατάχ) στις 7 Οκτωβρίου. Βόμβες έπεσαν σε όλη την πόλη, σκοτώνοντας χιλιάδες κατοίκους. Σύμφωνα με μια έρευνα1  που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2022 από το Παλαιστινιακό Κέντρο Πολιτικής και Έρευνας Έρευνας, μόνο το 34% των Παλαιστινίων θα ψήφιζε υπέρ της Χαμάς σε σύγκριση με το 31% για τη Φατάχ εάν πραγματοποιούνταν βουλευτικές εκλογές. Επομένως, τα δύο τρίτα των θυμάτων των ισραηλινών βομβαρδισμών είναι εχθρικά προς τη Χαμάς. Παράλληλα, το 71% υποστηρίζει τον ένοπλο αγώνα ενάντια στην ισραηλινή κατοχή. Από αυτή την άποψη, το 56% προτιμά τον Ισμαήλ Χανίγιε (Χαμάς) από τον Μαχμούντ Αμπάς (Φατάχ).

Ως εκ τούτου, το Ισραήλ δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι εξολοθρεύει τη Χαμάς με αυτόν τον τρόπο, αλλά μόνο ότι θα εξαλείψει τον πληθυσμό της Γάζας που του αντιστέκεται.

Η εκδίωξη των Γαζούηδων

Τα τρία τέταρτα του ισραηλινού στρατού είναι ακόμα σταθμευμένα μπροστά από το Τείχος του Διαχωρισμού, περιμένοντας τη διαταγή να το διασχίσουν για να τελειώσουν οι επιζώντες από τους βομβαρδισμούς. Επισήμως, οι Ηνωμένες Πολιτείες ελπίζουν να αποφύγουν μια σφαγή ενθαρρύνοντας το Ισραήλ να δείξει μετριοπάθεια. Στην πραγματικότητα, η Ουάσιγκτον γνωρίζει ότι αυτή η επιχείρηση δεν στρεφόταν αρχικά κατά της Χαμάς, αλλά είχε στόχο να επιλύσει το Παλαιστινιακό ζήτημα εκδιώκοντας ολόκληρο τον πληθυσμό της. Επίσης, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ανυπόμονο να αποφύγει μια γενοκτονία, πρότεινε στην Αίγυπτο να ακυρώσει ολόκληρο το εξωτερικό της χρέος (135 δισεκατομμύρια δολάρια) εάν φιλοξενούσε και πολιτογραφούσε τα 2,2 εκατομμύρια των Γάζας.

Προς το παρόν ο Στρατάρχης Αλ-Σίσι αρνείται. Το Κάιρο εμμένει στο ψήφισμα του Αραβικού Συνδέσμου το οποίο, μετά τον Πόλεμο των Έξι Ημερών, υποστήριξε ότι ο εκτοπισμός των Παλαιστινίων και η πολιτογράφηση τους δεν ήταν τίποτα άλλο από μια ψευδώς συμπονετική κίνηση για την εκκαθάριση της παλαιστινιακής υπόθεσης.

Κατά την ακρόασή του από την Κνεσέτ, ο στρατηγός Γιτζάκ Μπρικ έκανε
μια καταστροφική αξιολόγηση των δυνατοτήτων του ισραηλινού στρατού.

Η αδυναμία του ισραηλινού στρατού

Από την έναρξη αυτού του πολέμου, ή μάλλον αυτού του επεισοδίου ενός μακροχρόνιου πολέμου, οι Ισραηλινοί έχουν συνειδητοποιήσει την τρέχουσα αδυναμία των στρατών τους. Από το 2015, ο εξειδικευμένος Τύπος συζητούσε την παρακμή του IDF, αλλά μόλις το 2018 το αντιλήφθηκε η πολιτική τάξη. Εκείνη την εποχή, η Κνεσέτ (Κοινοβούλιο) πήρε συνέντευξη από τον στρατηγό Yitzhak Brik. Εξήγησε στους έκπληκτους βουλευτές ότι οι στρατιώτες είχαν χάσει την ιδέα της υπεράσπισης της χώρας, ότι οι αξιωματικοί δεν δίσταζαν να πουν ψέματα για να καλυφθούν σε περίπτωση προβλήματος και ότι οι στρατηγοί είχαν πολιτική και όχι στρατιωτική σταδιοδρομία. Πέντε χρόνια μετά, όχι μόνο δεν έχει αλλάξει τίποτα, αλλά όλα έχουν χειροτερέψει.

Ο ισραηλινός Τύπος επιστρέφει αυτές τις μέρες στις δηλώσεις του στρατηγού Yitzhak Brik σύμφωνα με τις οποίες οι Ισραηλινοί θα αναγκάζονταν να αμυνθούν, χωρίς να μπορούν να ελπίζουν στη βοήθεια των στρατών τους, σε έναν μελλοντικό πόλεμο.
Αυτό ακριβώς συνέβη στις 7 Οκτωβρίου.

Ο Πρωθυπουργός πήγε να συμβουλευτεί τον στρατηγό στις 22 Οκτωβρίου, αλλά κανένα δελτίο τύπου ή δήλωση δεν μας επιτρέπει να μάθουμε τι είπαν μεταξύ τους οι δύο άνδρες. Το πολύ γνωρίζουμε ότι ο στρατηγός Μπρικ ζήτησε την απόλυση του διευθυντή Στρατιωτικών Πληροφοριών (Αμάν) και του αρχηγού της Νότιας Διοίκησης.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Για πρώτη φορά, οι αντίπαλοι του αποικισμού έχουν αποτελεσματικά όπλα. Η μελέτη των βίντεο της Χαμάς είναι ξεκάθαρη. Ο οργανισμός διαθέτει εκτοξευτές αντιαρματικών πυραύλων FGM-148 Javelin (κατασκευής ΗΠΑ) και εκτοξευτές πυραύλων NLAW (Σουηδικής κατασκευής) και AT4 (Σουηδικής ή Αμερικάνικης κατασκευής). Όσο για τη Λιβανέζικη Χεζμπολάχ, έχει ένα εντυπωσιακό απόθεμα πυραύλων μεσαίου βεληνεκούς που, με την εκπαίδευση των ανδρών της, την καθιστά ισχυρή στρατιωτική δύναμη πολύ ανώτερη από αυτή των αραβικών κρατών.

Τα όπλα της Χαμάς είναι αμερικανικά ή σουηδικά. Αγοράστηκαν στην Ουκρανία από διεφθαρμένους αξιωματικούς. Αυτά της Χεζμπολάχ προέρχονται από το Ιράν, μέσω Ιράκ και Συρίας. Κανείς δεν ξέρει πόσες έχει η Χαμάς.

Ο Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, δέχθηκε το νούμερο δύο της Χαμάς,
Σαλέχ ελ-Αρούρι, και τον ηγέτη της Ισλαμικής Τζιχάντ, Ζιάντ ελ-Ναχάλα.

Προς το παρόν, η σύγκρουση περιορίζεται στη Λωρίδα της Γάζας. Οι Παλαιστίνιοι στη Δυτική Όχθη και το Ισραήλ δεν ξεσηκώθηκαν. Ούτε πρόσφυγες από την Ιορδανία και τον Λίβανο. Η Χεζμπολάχ σταματά από το ψήφισμα 1701 που υπέγραψαν οι υπουργοί της στο τέλος του ισραηλολιβανικού πολέμου του 20062 . Δεν μπορεί να διασχίσει τον ποταμό Λιτάνι και να εισέλθει στο ισραηλινό έδαφος χωρίς να αθετήσει τον λόγο του, ο οποίος, σε αντίθεση με τους Δυτικούς, έχει σημασία για αυτόν. Αυτή η δέσμευση δεν θα ισχύει πλέον εάν το Ισραήλ επιτεθεί στον Λίβανο. Έτσι, προς το παρόν, η Χεζμπολάχ στέκεται δίπλα και καταστρέφει τις ισραηλινές κάμερες παρακολούθησης και τα ραντάρ κατά μήκος των συνόρων μία προς μία. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσει να αιφνιδιάσει τον ισραηλινό στρατό αν αποφασίσει να μπει στον πόλεμο.

Η Δύση επέλεξε να θυσιάσει τους Γάζες

Πώς μπορούμε να μην εκπλαγούμε που οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο άσκησαν και οι τρεις βέτο σε μια πρόταση για άμεση ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός; Πώς μπορούμε να μην το ερμηνεύσουμε αυτό ως επιθυμία να παραταθεί αυτή η σύγκρουση, που ξεκίνησε πριν από 76 χρόνια; Από αυτή την άποψη, η ανάλυση του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λειτουργεί. Ενώπιον της κοινοβουλευτικής του ομάδας δήλωσε: « Όσοι προκαλούν το πρόβλημα, φυσικά, δεν θέλουν λύση », αναφερόμενος στον τρόπο με τον οποίο η Γαλλική Αυτοκρατορία και η Βρετανική Αυτοκρατορία δημιούργησαν το Παλαιστινιακό ζήτημα χωρίς λύση. « Όσο χειροτερεύει η κρίση, τόσο περισσότερο εδραιώνεται, τόσο καλύτερα είναι για τα συμφέροντά τους (…) Θέλουν να χειροτερέψει το ισραηλινο-παλαιστινιακό ζήτημα… Θέλουν να μην έρθει ποτέ η ειρήνη και η σταθερότητα σε αυτή την περιοχή… Θέλουν η σκιά του πολέμου να μην φύγει ποτέ από την Ανατολική Μεσόγειο… Θέλουν οι άνθρωποι που ζουν εκεί για χιλιάδες χρόνια να μην επωφελούνται από τους πόρους αυτών των εδαφών… Θέλουν το σύστημα εκμετάλλευσης τους που βασίζεται στο αίμα, τις διώξεις και τις διώξεις. Τα δάκρυα συνεχίζονται… Αυτό αντιτιθέμεθα. Απορρίπτουμε αυτό το σύστημα εκμετάλλευσης για το οποίο όλοι οι άνθρωποι στην περιοχή, Μουσουλμάνοι, Χριστιανοί και Εβραίοι, πληρώνουν το τίμημα ».

Στις 23 Οκτωβρίου, ο Γάλλος πρωθυπουργός υπερασπίστηκε μια
ισορροπημένη θέση για την ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση. Ωστόσο, προσπάθησε να
κρύψει το γαλλικό βέτο στην πρόταση για άμεση ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός
. Με αυτόν τον τρόπο, έδειξε ότι δεν είχε πλέον τον έλεγχο.
Τα υπόλοιπα γεγονότα είναι πέρα από τον έλεγχο της κυβέρνησής του.

Είναι τόσο ντροπιαστικό το γεγονός ότι η Γαλλίδα πρωθυπουργός, Ελίζαμπεθ Μπορν, μιλώντας από το βήμα της Εθνοσυνέλευσης, κατηγόρησε τη ρωσική προπαγάνδα ότι απέδωσε λανθασμένα στη Γαλλία ότι άσκησε βέτο σε μια πρόταση [Ρωσική] για άμεση ανθρωπιστική εκεχειρία… επικαλούμενη την πρόταση της Βραζιλίας, η οποία [από την άλλη πλευρά] ψήφισε υπέρ. Υπήρχαν στην πραγματικότητα δύο διαφορετικές προτάσεις: η ρωσική που περιοριζόταν στην αυστηρή ουδετερότητα που επιβάλλεται από την ανθρωπιστική δράση, που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια μιας κλειστής συνεδρίασης στις 17 Οκτωβρίου, και η βραζιλιάνικη που καταδίκαζε τη Χαμάς για τις βάρβαρες πράξεις της. , που παρουσιάστηκε σε δημόσια συνεδρίαση τον Οκτώβριο 25.

Η Γαλλία δεν είχε χρησιμοποιήσει το βέτο από το 1976 (για να συνεχίσει τον αποικισμό της Μαγιότ), αλλά αυτή τη φορά το χρησιμοποίησε όπως αναγνώρισε ο μόνιμος αντιπρόσωπός της στο Συμβούλιο Ασφαλείας, Nicolas de Rivière. Το ψήφισμα της Βραζιλίας ήταν ανεφάρμοστο επειδή καταδίκαζε ένα από τα μέρη. Η Γαλλία το γνώριζε όταν το ψήφισε.

Το τέλος της Δύσης

Υπάρχει, ωστόσο, μια άλλη εξήγηση. Οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν αρχικά το Ισραήλ για μετριοπάθεια. Στη συνέχεια, μετέφεραν εκεί δύο ναυτικές ομάδες και ίδρυσαν αεροδιακομιδή με 97 μεταγωγικά αεροπλάνα για να μεταφέρουν εκεί ποσότητες πυρομαχικών (στο Ισραήλ, αλλά και στην Ιορδανία και την Κύπρο). Τέλος, βομβάρδισαν φιλοϊρανικές πολιτοφυλακές στο Ιράκ και τη Συρία. Η Ουάσιγκτον εξετάζει τις πιθανές συνέπειες μιας ισραηλινής ήττας στη Γάζα μετά την ήττα του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία. Η Δύση δεν θα φοβόταν πλέον. Όλοι οι κανόνες που επιβάλλονται εκτός του διεθνούς δικαίου θα τεθούν ξαφνικά υπό αμφισβήτηση. Όλοι οι λαοί που η Δύση κράτησε στην παιδική ηλικία για αιώνες, ακόμη και αδιάντροπα εκμεταλλευόμενους, θα επαναστατούσαν. Θα ήταν μια πλήρης αλλαγή των καιρών.

Η δυσαρέσκεια που συσσωρεύτηκε εδώ και δεκαετίες υποδηλώνει ανεξέλεγκτη αγριότητα σε αυτή την εξέγερση όπως αυτή που έχει ήδη επιδείξει η Χαμάς. Έτσι οι μεγάλες δυτικές δυνάμεις αποφάσισαν να κάνουν τα στραβά μάτια στη συνεχιζόμενη σφαγή. Γνωρίζουν ότι επιτρέπουν και διευκολύνουν τη γενοκτονία, αλλά φοβούνται ακόμη περισσότερο ότι θα πρέπει να λογοδοτήσουν για τα προηγούμενα και τρέχοντα εγκλήματά τους.

Επομένως, αυτό που διακυβεύεται στη Γάζα δεν είναι πλέον το παλαιστινιακό ζήτημα, αλλά η δυτική υπεροχή, η κυριαρχία των κανόνων της και τα αδικαιολόγητα οφέλη που αποκομίζουν οι Δυτικοί από αυτό.

Η ένταση δεν ήταν ποτέ τόσο υψηλή μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Ρωσία το γνωρίζει αυτό και προετοιμάζεται για έναν πιθανό πυρηνικό πόλεμο. Από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα, έχει πραγματοποιήσει δύο στρατιωτικές ασκήσεις μεγάλης κλίμακας. Με πυρά διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων. Δεν είναι πια παιχνίδι, έχει προσομοιώσει τον θάνατο του ενός τρίτου του πληθυσμού της και τη μετατροπή μέρους της επικράτειάς της σε απαγορευμένη ζώνη λόγω ατομικής πτώσης. Oμάδα Βολταίρος.

loading...