Mytilenepress : Γιατί οι ΗΠΑ χρειάζονται τον πόλεμο στην Γάζα ;

Ο Παγκόσμιος Νότος περίμενε την Αυγή μιας Νέας Αραβικής Πραγματικότητας.

 

 

Έρευνα-Επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός και Γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης στο εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Contact : [email protected]6945294197). Συντακτική ομάδα του Mytilenepress. “Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Στο Mytilenepress δημοσιεύονται όλες οι απόψεις. Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την έγκριση του Μpress.

ΔΙΝΩ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΣΟ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ. ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΕΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΟΧΗ.

 

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ MYTILENEPRESS ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

 

 

 

Σε τελική ανάλυση, ο αραβικός δρόμος -ακόμα και ενώ είναι καταπιεσμένος στα έθνη καταγωγής του- έχει σφύξει από διαμαρτυρίες που εκφράζουν άγρια οργή ενάντια στη χονδρική σφαγή των Παλαιστινίων από το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι Άραβες ηγέτες αναγκάστηκαν να λάβουν κάποιου είδους δράση πέρα από την αναστολή μερικών πρεσβειών με το Ισραήλ και ζήτησαν μια ειδική σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) για να συζητηθεί ο συνεχιζόμενος Ισραηλινός πόλεμος κατά των παλαιστίνιων παιδιών.

Εκπρόσωποι 57 μουσουλμανικών κρατών συνήλθαν στο Ριάντ στις 11 Νοεμβρίου για να επιφέρουν ένα σοβαρό, πρακτικό πλήγμα κατά των ασκούμενων γενοκτονιών και των δυνάμεων. Αλλά τελικά δεν προσφέρθηκε τίποτα, ούτε παρηγοριά.

Η τελική δήλωση του OIC θα κατοχυρώνεται πάντα στο Golded Palace of Cowardice. Τα κυριότερα σημεία της χυδαία ρητορικής εκπομπής: αντιτιθέμεθα στην «αυτοάμυνα» του Ισραήλ. καταδικάζουμε την επίθεση στη Γάζα. ζητάμε (ποιον;) να μην πουλήσει όπλα στο Ισραήλ. ζητάμε από το ΔΠΔ καγκουρό να «διερευνήσει» εγκλήματα πολέμου. ζητάμε ψήφισμα του ΟΗΕ που καταδικάζει το Ισραήλ.

Για την ιστορία, αυτές είναι οι καλύτερες 57 χώρες με μουσουλμανική πλειοψηφία που θα μπορούσαν να βρουν ως απάντηση σε αυτή τη γενοκτονία του 21ου αιώνα.

Η ιστορία, ακόμα κι αν γράφτηκε από νικητές, τείνει να μην συγχωρεί τους δειλούς.

Οι τέσσερις κορυφαίοι δειλοί, σε αυτήν την περίπτωση, είναι η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν και το Μαρόκο – τα τρία τελευταία έχουν ομαλοποιήσει τις σχέσεις με το Ισραήλ υπό το βαρύ χέρι των ΗΠΑ το 2020. Αυτοί είναι αυτοί που εμπόδιζαν με συνέπεια τη λήψη σοβαρών μέτρων στο τη σύνοδο κορυφής του OIC, όπως το σχέδιο πρότασης της Αλγερίας για απαγόρευση του πετρελαίου στο Ισραήλ, καθώς και την απαγόρευση της χρήσης του αραβικού εναέριου χώρου για την παράδοση όπλων στο κράτος κατοχής.

Η Αίγυπτος και η Ιορδανία – μακροχρόνιοι Άραβες υποτελείς – ήταν επίσης αδέσμευτες, καθώς και το Σουδάν, που βρίσκεται στη μέση ενός εμφυλίου πολέμου. Η Τουρκία, υπό τον Σουλτάνο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έδειξε για άλλη μια φορά ότι όλα είναι λόγια και καμία πράξη. μια νεο-οθωμανική παρωδία του Τεξανού «όλα καπέλο, όχι βοοειδή».

BRICS ή IMEC;

Οι Κορυφαίοι Τέσσερις Δειλοί αξίζουν λίγο έλεγχο. Το Μπαχρέιν είναι ένας ταπεινός υποτελής που φιλοξενεί έναν βασικό κλάδο της Αυτοκρατορίας των Βάσεων των ΗΠΑ. Το Μαρόκο έχει στενές σχέσεις με το Τελ Αβίβ – ξεπούλησε γρήγορα μετά την υπόσχεση του Ισραήλ να αναγνωρίσει την αξίωση του Ραμπάτ στη Δυτική Σαχάρα. Επιπλέον, το Μαρόκο εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό, κυρίως από τη συλλογική δύση.

Μετά έχουμε τα μεγάλα σκυλιά, τη Σαουδική Αραβία και τα ΗΑΕ. Και οι δύο στοιβάζονται στα δοκάρια με αμερικανικά όπλα και, όπως το Μπαχρέιν, φιλοξενούν επίσης στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ. Ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν (MbS) και ο παλιός του μέντορας, ο ηγεμόνας των Εμιράτων Μοχάμαντ μπιν Ζάιεντ (MbZ), επηρεάζουν την απειλή έγχρωμων επαναστάσεων που θα διαρρήξουν τους βασιλικούς τους τομείς, εάν παρεκκλίνουν πάρα πολύ από το αποδεκτό αυτοκρατορικό σενάριο.

Όμως, σε λίγες εβδομάδες, ξεκινώντας από την 1η Ιανουαρίου 2024, υπό τη ρωσική προεδρία, τόσο το Ριάντ όσο και το Άμπου Ντάμπι θα διευρύνουν τους ορίζοντές τους σε μεγάλο βαθμό με το να γίνουν επίσημα μέλη των BRICS 11 .

Η Σαουδική Αραβία και τα ΗΑΕ έγιναν δεκτά στο διευρυμένο BRICS μόνο λόγω προσεκτικών γεωπολιτικών και γεωοικονομικών υπολογισμών από τη στρατηγική συνεργασία Ρωσίας-Κίνας.

Μαζί με το Ιράν – το οποίο τυγχάνει να έχει τη δική του στρατηγική εταιρική σχέση τόσο με τη Ρωσία όσο και με την Κίνα – το Ριάντ και το Άμπου Ντάμπι υποτίθεται ότι θα ενισχύσουν την ενεργειακή επιρροή της σφαίρας των BRICS και θα είναι βασικοί παίκτες, πιο κάτω, στην προσπάθεια αποδολαριοποίησης του οποίου ο απώτερος στόχος είναι να παρακάμψει το πετροδολάριο.

Ωστόσο, την ίδια στιγμή, το Ριάντ και το Άμπου Ντάμπι πρόκειται επίσης να επωφεληθούν πάρα πολύ από το όχι και τόσο απόρρητο σχέδιο του 1963 για την κατασκευή του  καναλιού Μπεν Γκουριόν , από τον Κόλπο της Άκαμπα έως την Ανατολική Μεσόγειο, φτάνοντας –τι σύμπτωση– πολύ κοντά στην κατεστραμμένη πλέον βόρεια Γάζα.

Η διώρυγα θα επέτρεπε στο Ισραήλ να γίνει βασικός κόμβος διαμετακόμισης ενέργειας, εκτοπίζοντας τη Διώρυγα του Σουέζ της Αιγύπτου, και αυτό τυχαίνει να συνδυάζεται όμορφα με τον ρόλο του Ισραήλ ως de facto βασικό κόμβο στο τελευταίο κεφάλαιο του Πολέμου των Οικονομικών Διαδρόμων: η κατασκευασμένη από τις ΗΠΑ  Ινδία- MidEast Corridor (IMEC) .

Το IMEC είναι ένα αρκετά διεστραμμένο αρκτικόλεξο, όπως και η όλη λογική πίσω από αυτόν τον φανταστικό διάδρομο, ο οποίος είναι να τοποθετήσει το Ισραήλ ως κρίσιμο εμπορικό κόμβο, ακόμη και ως προμηθευτή ενέργειας μεταξύ της Ευρώπης, ενός μέρους του αραβικού κόσμου και της Ινδίας.

Αυτή ήταν επίσης η λογική πίσω από την παρωδία του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου στον ΟΗΕ τον Σεπτέμβριο, όπου έριξε σε ολόκληρη τη «διεθνή κοινότητα» έναν χάρτη της «Νέας Μέσης Ανατολής» στον οποίο η Παλαιστίνη είχε διαγραφεί εντελώς.

Όλα τα παραπάνω προϋποθέτουν ότι το IMEC και το κανάλι Ben Gurion θα κατασκευαστούν – κάτι που δεν είναι δεδομένο από κανένα ρεαλιστικό πρότυπο.

Πίσω στην ψηφοφορία στο OIC, οι υποστηρικτές των ΗΠΑ, η Αίγυπτος και η Ιορδανία – δύο χώρες στα δυτικά και ανατολικά σύνορα του Ισραήλ, αντίστοιχα – ήταν στη δυσκολότερη θέση από όλες. Το κράτος κατοχής ήθελε να σπρώξει οριστικά περίπου 4,5 εκατομμύρια Παλαιστίνιους στα σύνορά τους. Όμως, το Κάιρο και το Αμμάν, επίσης γεμάτα με αμερικανικά όπλα και οικονομικά χρεοκοπημένα καθώς έρχονται, δεν θα επιβίωναν ποτέ τις αμερικανικές κυρώσεις εάν κλίνουν πολύ απαράδεκτα προς την Παλαιστίνη.

Έτσι, τελικά, πάρα πολλά μουσουλμανικά κράτη επιλέγοντας την ταπείνωση αντί της δικαιοσύνης σκέφτονταν με πολύ στενούς, πραγματιστικούς όρους, εθνικών συμφερόντων. Η γεωπολιτική είναι ανελέητη. Είναι όλα σχετικά με τους φυσικούς πόρους και τις αγορές. Εάν δεν έχετε το ένα, χρειάζεστε το άλλο, και αν δεν έχετε κανένα, ένας Ηγεμόνας υπαγορεύει τι επιτρέπεται να έχετε.

Ο αραβικός και μουσουλμανικός δρόμος –και η Παγκόσμια Πλειοψηφία– μπορεί δικαίως να αισθάνονται απογοητευμένοι όταν βλέπουν πώς αυτοί οι «ηγέτες» δεν είναι έτοιμοι να μετατρέψουν τον ισλαμικό κόσμο σε πραγματικό πόλο ισχύος μέσα στην αναδυόμενη πολυπολικότητα.

Δεν θα γινόταν αλλιώς. Πολλά βασικά αραβικά κράτη δεν είναι κυρίαρχες οντότητες. Είναι όλοι εγκλωβισμένοι, θύματα μιας υποτελούς νοοτροπίας. Δεν είναι έτοιμοι –ακόμα– για το κοντινό τους πλάνο που αντιμετωπίζει την Ιστορία. Και δυστυχώς, εξακολουθούν να παραμένουν όμηροι του δικού τους «αιώνα ταπείνωσης».

Το ταπεινωτικό πραξικόπημα δεν έστειλε κανένας άλλος από τον ίδιο τον γενοκτονία μανιακό του Τελ Αβίβ: απείλησε τους πάντες στον αραβικό κόσμο αν δεν σωπάσουν – πράγμα που ήδη έκαναν.

Φυσικά, υπάρχουν πολύ σημαντικοί Άραβες και Μουσουλμάνοι γενναίοι καρδιές στο Ιράν, τη Συρία, την Παλαιστίνη, το Ιράκ, τον Λίβανο και την Υεμένη. Αν και δεν αποτελούν πλειοψηφία σε καμία περίπτωση, αυτοί οι ηθοποιοί της Αντίστασης αντικατοπτρίζουν το συναίσθημα στο δρόμο όσο κανένας άλλος. Και με τον πόλεμο του Ισραήλ να επεκτείνεται κάθε μέρα, η περιφερειακή και παγκόσμια επιρροή τους πρόκειται να αυξηθεί αμέτρητα, όπως και σε όλους τους άλλους περιφερειακούς πολέμους των Ηγεμών.

Στραγγαλίζοντας έναν νέο αιώνα στην κούνια

Η καταστροφική καταστροφή του Project Ukraine και η αναβίωση ενός δυσεπίλυτου πολέμου της Δυτικής Ασίας είναι βαθιά συνυφασμένα.

Πέρα από την ομίχλη της «ανησυχίας» της Ουάσιγκτον για τη γενοκτονική έξαψη του Τελ Αβίβ, το κρίσιμο γεγονός είναι ότι βρισκόμαστε ακριβώς στο βάθος ενός πολέμου κατά των BRICS 11.

Η Αυτοκρατορία δεν κάνει στρατηγική. στην καλύτερη περίπτωση, κάνει τακτικά επιχειρηματικά σχέδια εν κινήσει. Υπάρχουν δύο άμεσες τακτικές στο παιχνίδι: μια αμερικανική αρμάδα που αναπτύσσεται  στην Ανατολική Μεσόγειο -σε μια αποτυχημένη προσπάθεια να εκφοβίσει τα μεγαθήρια του Άξονα της Αντίστασης, το Ιράν και τη Χεζμπολάχ – και μια πιθανή εκλογή Milei στην Αργεντινή που συνδέεται με την ομολογημένη υπόσχεσή του να σπάσει τις σχέσεις Βραζιλίας-Αργεντινής.

Πρόκειται λοιπόν για μια ταυτόχρονη επίθεση στο BRICS 11 σε δύο μέτωπα: τη Δυτική Ασία και τη Νότια Αμερική. Δεν θα φεύγουν οι αμερικανικές προσπάθειες για να αποτρέψουν το BRICS 11 να πλησιάσει τον ΟΠΕΚ+. Ένας βασικός στόχος είναι να ενσταλάξει τον φόβο στο Ριάντ και στο Άμπου Ντάμπι – όπως επιβεβαιώνεται από επιχειρηματικές πηγές του Περσικού Κόλπου.

Ακόμη και οι υποτελείς ηγέτες στο σόου του OIC θα γνώριζαν ότι τώρα βρισκόμαστε βαθιά στο The Empire Strikes Back. Αυτό εξηγεί επίσης σε μεγάλο βαθμό τη δειλία τους.

Γνωρίζουν ότι για τον Ηγεμόνα, η πολυπολικότητα ισοδυναμεί με «χάος», η μονοπολικότητα ισούται με «τάξη» και οι κακοήθεις ηθοποιοί ίσοι με «αυτοκράτες» – όπως ο νέος ρωσο-κινεζο-ιρανικός «άξονας του κακού» και οποιοσδήποτε, ειδικά οι υποτελείς, που αντιτίθενται στην «Διεθνής τάξη βασισμένη σε κανόνες».

Και αυτό μας φέρνει σε μια ιστορία δύο εκεχειριών. Δεκάδες εκατομμύρια σε όλη την Παγκόσμια Πλειοψηφία ρωτούν γιατί  ο Ηγεμόνας είναι απελπισμένος για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία, ενώ αρνείται κατηγορηματικά μια κατάπαυση του πυρός στην Παλαιστίνη.
Το Freezing Project Ukraine διατηρεί το Ghost of Hegemony για λίγο ακόμα. Ας υποθέσουμε ότι η Μόσχα θα έπαιρνε το δόλωμα (δεν θα το κάνει). Αλλά για να παγώσει η Ουκρανία στην Ευρώπη, ο Ηγεμόνας θα χρειαστεί μια ισραηλινή νίκη στη Γάζα -ίσως με κάθε κόστος- για να διατηρήσει έστω και ένα ίχνος από την παλιά του δόξα.

Μπορεί όμως το Ισραήλ να πετύχει τη νίκη περισσότερο από όσο μπορεί η Ουκρανία; Το Τελ Αβίβ μπορεί να έχει ήδη χάσει τον πόλεμο στις 7 Οκτωβρίου, καθώς δεν μπορεί ποτέ να ξαναβρεί την πρόσοψη του αήττητου. Και αν αυτό μετατραπεί σε έναν περιφερειακό πόλεμο που χάνει το Ισραήλ, οι ΗΠΑ θα χάσουν τους Άραβες υποτελείς τους σε μια νύχτα, οι οποίοι σήμερα έχουν μια κινεζική και ρωσική επιλογή να περιμένει στα φτερά.

Ο βρυχηθμός του δρόμου γίνεται όλο και πιο δυνατός – απαιτώντας από την κυβέρνηση Μπάιντεν, που τώρα θεωρείται συνένοχη με το Τελ Αβίβ, να σταματήσει την ισραηλινή γενοκτονία που μπορεί να οδηγήσει σε Παγκόσμιο Πόλεμο. Αλλά η Ουάσιγκτον δεν θα συμμορφωθεί. Οι πόλεμοι στην Ευρώπη και τη Δυτική Ασία μπορεί να είναι η τελευταία της ευκαιρία (θα χάσει) να ανατρέψει την εμφάνιση ενός ευημερούντος, συνδεδεμένου, ειρηνικού Ευρασιατικού Αιώνα Η Ουάσιγκτον πρέπει να κερδίσει τον πόλεμο της Γάζας εναντίον του Ιράν, επειδή δεν κατάφερε να κερδίσει τον πόλεμο της Ουκρανίας εναντίον της Ρωσίας.

πηγή: The Cradle

(Mytilenepress) : Ισραήλ η τελευταία δυτική αποικία σε κατάσταση «πανικού»

 

 

 

Στις 12 Σεπτεμβρίου 2019, έγραψα μια ανάρτηση με τίτλο: « Οποιοσδήποτε πειρασμός για πόλεμο θα μπορούσε να είναι ο τελευταίος για το Ισραήλ » .

Φυσικά, η επιχείρηση «Τυφώνας Al-Aqsa» δεν έχει τελειώσει, πολύ μακριά από αυτό. Αλλά η ανάπτυξή του αφήνει περιθώρια αμφιβολίας ως προς το μέλλον της σιωνιστικής οντότητας: το απεχθές ισραηλινό καθεστώς απαρτχάιντ δεν θα μπορέσει να επιβιώσει με τη μορφή που το γνωρίζουμε. Παρά την εγκληματική υποστήριξη των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων που ευθυγραμμίζονται με τη δύναμη της Ουάσιγκτον που βρίσκεται σε κίνδυνο – ανίκανες να οδηγήσουν δύο καυτά μέτωπα ταυτόχρονα: Ουκρανία και Ισραήλ – και παρά την αναβλητικότητα ορισμένων αραβικών κυβερνήσεων που εξακολουθούν να μην τολμούν να απελευθερωθούν από αυτήν. Για να μην αναφέρουμε τις κραυγές των ηγετών των Ισραηλινών τρομοκρατών που διαβεβαίωναν σε πανικόβλητες ομιλίες ότι ο τρέχων πόλεμος θα τελειώσει με νίκη. ότι τα «ζώα» της Χαμάς θα συντριβούν. και ότι το «Ισραήλ» θα αναδυθεί ισχυρότερο και μεγαλύτερο από ποτέ. Αν όντως ίσχυε αυτό, είναι δύσκολο να καταλάβουμε πώς ο ισχυρότερος στρατός στην περιοχή, που υποστηρίζεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τις χώρες της ΕΕ, μετά από έναν μήνα μαζικών βομβαρδισμών πρέπει να προκληθεί από τη φωνή του τους υπουργούς του, την πιθανή χρήση πυρηνικών όπλων για την ισοπέδωση της Γάζας.

Επίσης, ακόμη κι αν η επιχείρηση της Παλαιστινιακής αντίστασης απέχει πολύ από το να έχει τελειώσει, η κατάσταση αυτής της αποικίας των ρατσιστών υπεροχής δεν έχει κλονιστεί ποτέ τόσο. Σε σημείο που η δυτικο-ισραηλινή προπαγάνδα χτυπά τα τύμπανα προς όλες τις κατευθύνσεις. Σαν παλιά σκιάχτρα, οι χρήσιμοι ηλίθιοι αυτού του άθλιου καθεστώτος του απαρτχάιντ –τραγουδιστές, κωμικοί, ψευτοφιλόσοφοι, αρθρογράφοι, δημοσιογράφοι, πολιτικές μούμιες κ.λπ.– έχουν βγει από τις ντουλάπες και εισβάλλουν στα σκηνικά, ο ένας μετά τον άλλον. επαναλάβετε για εμάς την ταινία από τις 07.10 που στην πραγματικότητα τους εξέπληξε, τους συγκλόνισε, τους ταπείνωσε. Αποκαλύπτοντας έτσι σε ολόκληρο τον κόσμο και ακόμη και στους ανώτατους αξιωματούχους του ισραηλινού γενικού επιτελείου, ότι ήταν μόνο «φωναχτά στόματα» πολύ λιγότερο ανίκητα από αυτά που ισχυρίζονται δυνατά στις αδιάκοπες απειλές τους. Η δύναμή τους τελικά πηγάζει μόνο από τη βεβαιότητά τους ότι κατέχουν τη δύναμη και την καταστροφική τεχνολογία, μπροστά σε πληθυσμούς ανίκανων ανθρώπων που θεωρούν ότι είναι υποκείμενοι σε ένα Ισλάμ αγκυροβολημένο στο σώμα και την ψυχή του οποίου στην πραγματικότητα γνωρίζουν ή κατανοούν. τίποτα, πολύ πεπεισμένοι ότι έχουν την αλήθεια για όλα τα θέματα, πάντα και παντού.

Η προσβολή ήταν ακόμη μεγαλύτερη. Και ακόμη δεν περνάει από το μυαλό αυτών των ψυχοπαθών που ο «πιο ηθικός» στρατός τους, νικημένος από την αποφασιστική αντίσταση των παλαιστινιακών φατριών, επιτίθεται σε… νοσοκομεία, σχολεία και ανυπεράσπιστες αστικές υποδομές. Περισσότερα από 75 νοσοκομεία, κλινικές και κέντρα υγείας υπέστησαν ζημιές και έπρεπε να κλείσουν λόγω έλλειψης ηλεκτρικού ρεύματος. Περισσότεροι από 195 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας δολοφονήθηκαν. Περισσότερα από 100 άτομα που εργάζονταν σε δομές του ΟΗΕ της UNRWA σκοτώθηκαν. Εκκαθαρίστηκαν 50 δημοσιογράφοι. Βομβαρδίστηκαν 250 σχολεία. Δεκάδες τζαμιά και εκκλησίες έχουν καταστραφεί, γνωρίζοντας ότι αυτά τα μέρη στεγάζονταν οικογένειες που πίστευαν ότι θα ήταν ασφαλείς εκεί και των οποίων τα χιλιάδες πτώματα δεν έχουν καταφέρει ακόμη να αφαιρεθούν. Καταστράφηκαν 250.000 κατοικίες, οι οποίες θα χρειαστούν χρόνια για να ξαναχτιστούν. Το ένα αρτοποιείο μετά το άλλο χτυπιόταν για να στερηθεί ο κόσμος το ψωμί και να λιμοκτονήσει. Τα λίγα σπίτια που ήταν εξοπλισμένα με ηλιακούς συλλέκτες είχαν στόχο να στερήσουν από τους κατοίκους την ηλεκτρική ενέργεια. Η μοναδική μονάδα αφαλάτωσης θαλασσινού νερού τέθηκε εκτός λειτουργίας. Μέχρι σήμερα, 18.000 παιδιά έχουν κηρυχθεί ορφανά. Από τότε, ο εξαγριωμένος αποικιακός στρατός έχει εισβάλει στο μεγαλύτερο συγκρότημα στη Λωρίδα της Γάζας, το νοσοκομείο Al-Shifa. Μεγάλο νοσοκομειακό κέντρο όπου εκτός από τους τραυματίες και τους άρρωστους, οικογένειες έχουν καταφύγει στους διαδρόμους και τις πλατείες που χωρίζουν τα κτίρια, καθιστώντας αυτό το μέρος ένα μέρος όπου συνωστίζονται περίπου 65.000 άνθρωποι. Τις τελευταίες ώρες, ο διευθυντής του νοσοκομείου δήλωσε ότι καταστράφηκαν αρκετές βασικές υπηρεσίες, καρδιολογική, χειρουργική, νεφρολογική, εντατική, ακόμη και αίθουσες επειγόντων περιστατικών. Και μαθαίνουμε ότι την ίδια στιγμή το νοσοκομείο al-Quds έπρεπε να κλείσει. Εδώ αποκαλύπτεται στον κόσμο, το θάρρος αυτού του αποικιακού καθεστώτος: να σφαγιάσει αβοήθητους αμάχους που συγκεντρώνονται στα νοσοκομεία που αποτυγχάνουν να νικήσουν την ένοπλη αντίσταση… με το πρόσχημα ότι η Χαμάς κρύβεται υπόγεια. Ωστόσο, αφού έψαξαν το νοσοκομείο από πάνω προς τα κάτω, στο τέλος της ημέρας οι σιωνιστικές στρατιωτικές αρχές έπρεπε να δηλώσουν ότι δεν βρήκαν τίποτα! Ούτε όπλα, ούτε «τρομοκράτες» της Χαμάς, ούτε αιχμάλωτοι… Κανείς δεν δίνει εύσημα στην κακή σκηνοθεσία μερικών σακουλών με πυρομαχικά και τα καλάσνικοφ βρήκαν ξαφνικά όπλα πίσω από μια σπασμένη πόρτα… λίγο σαν τη λίστα και τα λεγόμενα ονόματα που βρέθηκαν στο ένα κελάρι και που ήταν απλώς ένα ημερολόγιο με τις μέρες της εβδομάδας. Όταν η βλακεία είναι σε αυτό το επίπεδο, μπορούμε πραγματικά να αρχίσουμε να μιλάμε για ανικανότητα!

Αντιμέτωποι με τόσες φρικαλεότητες, κάποιοι καυχησιάρηδες στη Δύση, συντετριμμένοι από την εξέλιξη των γεγονότων, εξακολουθούν να μιλούν ένα μήνα αργότερα για τη σωστή ορολογία που πρέπει να χρησιμοποιούν σχετικά με τη θαρραλέα και απίστευτη επιχείρηση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. : τρομοκρατία ή αντίσταση; Για το σκοπό αυτό, είμαι στην ευχάριστη θέση να τους στείλω πίσω για να διαλογιστούν αυτά τα λόγια του Régis Debray, αν έχουν ακόμα μερικούς νευρώνες για να καταλάβουν: «(…) Υπάρχουν τόσες πολλές τυφλές λέξεις, βολικές και νωχελικές αλουμινόχαρτες που παρουσιάζονται ως διαγνώσεις , απαλλαγείτε από οποιαδήποτε αναζήτηση αιτίας και αντιδότου. (…) Σε αντίθετη περίπτωση, η αναφορά θα προσφέρει τόσο λίγη εξυπηρέτηση στην εξήγηση των ακραίων πράξεων όσο ο «τρελός» έχει κάνει στην πρόοδο της ψυχιατρικής ή «καυτή» σε εκείνες της θερμοδυναμικής» – « Blinding Lights » – 2006 – Ed . Gallimard . Ο Antonio Gutterez, Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών έχει δίκιο που λέει ότι « δεν είναι πλέον μια ανθρωπιστική κρίση, αλλά μια κρίση ανθρωπότητας » .

« Αν δεν είσαι προσεκτικός, τα μέσα ενημέρωσης θα σε κάνουν να μισείς τους ανθρώπους που καταπιέζονται και να αγαπάς αυτούς που καταπιέζουν » – Malcolm X.

Ο πολλαπλασιασμός των οικισμών δεν σταμάτησε ποτέ όπως οι μεταστάσεις ενός καρκίνου που μεταμορφώνουν τη Δυτική Όχθη σε ένα αρχιπέλαγος νησίδων αποκομμένων μεταξύ τους και εμποδίζουν, παρά τις επίσημες διακηρύξεις, οποιαδήποτε ίδρυση ενός παλαιστινιακού κράτους αντάξιου του ονόματος, που ζει δίπλα σε ένα ισραηλινό κράτος . Αυτό το κουρασμένο ρεφρέν των « δύο κρατών που ζουν δίπλα-δίπλα με ειρήνη και ασφάλεια » τελείωσε! Και όσοι επιμένουν να επαναλαμβάνουν αυτήν την εξαπάτηση –ακόμη και σε ορισμένες φιλοπαλαιστινιακές μαχητικές ενώσεις– δεν έχουν κατανοήσει ούτε την υπνηλία που αντιπροσώπευε, ούτε την αλλαγή παραδείγματος που παρακολουθούμε. Και ίσως δεν έχουν ακόμη επιλύσει το πρόβλημα της ενοχής τους (καλά διατηρημένο, πρέπει να ομολογήσουμε) έναντι του Ισραήλ από το οποίο προσπαθούν απεγνωσμένα να δώσουν μια έντιμη διέξοδο. 30 χρόνια μετά τις Συμφωνίες του Όσλο, εξακολουθούν να μην καταλαβαίνουν ότι κάθε επιστροφή σε προηγούμενες λύσεις έχει τελειώσει, τέλεια. Και έχουν ακόμη μεγαλύτερη δυσκολία να φανταστούν το επικείμενο τέλος αυτού του αποικιακού καθεστώτος με τη μορφή που γνωρίζουμε.

Στις τρομερές σεκάνς που βλέπουμε νύχτα και μέρα σε εναλλακτικά μέσα που προέρχονται από αυτόν τον περιορισμένο χώρο που είναι το στρατόπεδο εξόντωσης της Γάζας, πληθυσμοί εγκλωβίζονται από όλες τις πλευρές. Για χάρη της μορφής – και ό,τι απομένει από τη φτωχή διεθνή τους εικόνα – οι σιωνιστικές αρχές ρίχνουν φυλλάδια καλώντας τις οικογένειες να μεταναστεύσουν στο Νότο για την ασφάλειά τους. Στο ίδιο πνεύμα που τα αμερικανικά αεροπλάνα έριξαν «ανθρωπιστικά πακέτα» στο Ιράκ υπό το βλέμμα των καμερών προπαγάνδας καταστρέφοντας τη χώρα. Αλλά μόλις βγουν στους δρόμους και κατά την άφιξή τους, αυτοί οι άμαχοι πληθυσμοί βομβαρδίζονται. Στην πραγματικότητα, από εδώ και πέρα, ο στόχος είναι ξεκάθαρος: αδράξτε την πολυαναμενόμενη ευκαιρία να καταλάβετε ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας, προκειμένου να την προσαρτήσετε σε ό,τι έχει απομείνει από τη Δυτική Όχθη που έχει ήδη διαλυθεί από την ατελείωτη αδηφαγία των οικισμών των αποικιών . Το επιχείρημα που προβάλλεται για την εξάλειψη της Χαμάς είναι απλώς μια πρόφαση. Στόχος είναι να αδειάσει η Λωρίδα της Γάζας από ολόκληρο τον πληθυσμό της. Αυτό ονομάζεται εθνοκάθαρση, σε συνδυασμό σε αυτήν την περίπτωση με αποδεδειγμένη γενοκτονία.

Μη ικανοποιημένο με τη διάπραξη των εγκλημάτων του, αυτό το δολοφονικό καθεστώς αυξάνει τις διακοπές λειτουργίας του διαδικτύου, κλείνει πρακτορεία Τύπου, δολοφονεί μάρτυρες δημοσιογράφους που συνεχίζουν να μεταδίδουν πληροφορίες διαφορετικές από την ψευδή προπαγάνδα τους, η οποία, στην πραγματικότητα, μετατρέπεται σε εφιάλτη για όλους όσους συμμετέχουν σε αυτό. εμείς σε μήκη κύματος ότι είναι επιτακτική ανάγκη να υπερασπιστούμε «τις δημοκρατικές μας αξίες»1 . Στην πραγματικότητα, αυτές οι δολοφονικές επιχειρήσεις σε άπορους, πεινασμένους άμαχους πληθυσμούς, και η στέρησή τους από οποιαδήποτε υποδομή, ακόμη και υγεία, παράγουν μόνο ένα αποτέλεσμα: προσθέτουν ντροπή στη δυσφημία αυτού του δειλού καθεστώτος και των υποστηρικτών του που, αυτή τη στιγμή, δεν θα έχω πλέον που να είσαι ασφαλής…

Επιπλέον, η παγκόσμια Δύση, που έχει βαλτώσει μέσω του ΝΑΤΟ στον πόλεμό της εναντίον της Ρωσίας –ένας άλλος στόχος ορισμένων εγκληματιών του λευκού κολάρου από την πτώση της ΕΣΣΔ– χρησιμοποιεί αυτό το αιματηρό επεισόδιο για να στρέψει την προσοχή της πλειοψηφίας προς αυτή τη νέα τραγωδία. Ελπίζοντας αυτή τη φορά να κερδίσουμε εδώ ενάντια σε αναίμακτους πληθυσμούς αυτό που ξεκάθαρα έχασαν εκεί ενάντια στη ρωσική δύναμη. Τόσο πολύ που μια ποσότητα όπλων και πυρομαχικών που προορίζονται για την Ουκρανία εκτρέπεται τώρα στο Σιωνιστικό καθεστώς του οποίου τα αποθέματα εξαντλούνται για να συνεχίσει την κατεδάφιση της Λωρίδας της Γάζας ενάντια στη σκληρή αντίσταση που συναντά εκεί. Αυτό, προς μεγάλη απογοήτευση του κλόουν Ζελένσκι, το άφησε το ΝΑΤΟ, αφού δεν τον χρειάζεται πια. Και ο οποίος, αν δεν εκκαθαριστεί όπως άλλοι πριν από αυτόν, θα έχει άφθονο χρόνο να διαλογιστεί αυτή τη φράση του Χ. Κίσινγκερ: « Το να είσαι εχθρός των ΗΠΑ μπορεί να είναι επικίνδυνο, αλλά το να είσαι φίλος τους είναι μοιραίο ».

Στο μυαλό των Σιωνιστών στρατηγών που υποστηρίζονται από εκείνους των Ηνωμένων Πολιτειών, μόλις λυθεί η μοίρα της Γάζας, θα πρέπει να ακολουθήσει αυτή της Δυτικής Όχθης. Μέσω των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών μάθαμε ότι η Ουάσιγκτον θα είχε προσκαλέσει τον Πρωθυπουργό Μπ. Νετανιάχου « να μην καθυστερήσει την εκκαθάρισή του » . Οι σύμβουλοι του Λευκού Οίκου πίστευαν ότι ήταν απαραίτητο να τερματιστεί και να επιταχυνθεί η μεταφορά των κατοίκων της Γάζας στην Αίγυπτο, επειδή αυτό κινδύνευε να βλάψει την εκστρατεία του Τζ. Μπάιντεν που σχεδιάζει να θέσει υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές του 20242 . Στο χειρότερο σενάριο τους, οι κύριοι θύλακες αντίστασης που είναι περισσότερο από ενεργοί, όπως στις πόλεις Jenin, Naplus, Hebron, Tulkarem, Qalqiliya και άλλες, θα βομβαρδιστούν και θα βομβαρδιστούν όπως αυτό που βλέπουμε στη Γάζα. Αυτό θα ήταν τότε το τέλος της Παλαιστίνης, της οποίας οι κάτοικοι θα «προσκληθούν» να μετακομίσουν στη γειτονική Ιορδανία, που ήδη κατοικείται κυρίως από Παλαιστίνιους που απωθήθηκαν εκεί την εποχή της «Νάκμπα» («Καταστροφής»). Όσοι θα έμεναν διασκορπίζονται λίγο πιο πέρα σε όλο τον κόσμο, των οποίων οι αρχηγοί κρατών έχουν ήδη προειδοποιηθεί ότι πρέπει να προετοιμαστούν να τους υποδεχθούν.

Σε κάθε περίπτωση, όπως και η Αλγερία μετά από περισσότερα από 130 χρόνια αποικισμού, η ιστορική Παλαιστίνη θα βρει τα αρχικά της σύνορα. Στην οποία θα μπορούν να ζήσουν όλοι οι πολίτες που αποδέχονται τους νόμους μιας δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης, με σεβασμό προς όλους, όπως θα έπρεπε να συμβαίνει σε κάθε κράτος δικαιωμάτων που ισχυρίζεται ότι τους έχει. Όσο για όλους όσοι συμμετείχαν άμεσα ή έμμεσα στην προσπάθεια εκκαθάρισης των Παλαιστινίων, πρέπει να κριθούν και να καταδικαστούν αυστηρά.

Χρειάστηκε χρόνος και ανυπολόγιστες θυσίες από τους Παλαιστινίους προτού φτάσουμε σε αυτό που βλέπουμε να διαμορφώνεται μπροστά στα μάτια μας: την αργή κατάρρευση της τρομοκρατικής αποικίας που ονομάζεται «Ισραήλ», φέρνοντας έτσι κατευνασμό σε μια περιοχή που έχει καταστραφεί από τη σιωνιστική παρουσία στην καρδιά της. Και μαζί της, η άδικη μονοπολική παγκόσμια τάξη που υπαγορεύει η Δύση και η έλευση ενός πολυπολικού κόσμου. Τελικά !

Το αίμα όλων αυτών των παιδιών που βλέπουμε να συνθλίβονται κάτω από τους βομβαρδισμούς είναι η απίστευτη θυσία των Παλαιστινίων για την ανάδυση ενός πιο δίκαιου κόσμου, από τον οποίο θα ωφεληθούν όλοι οι λαοί, συχνά αδιάφοροι για το τι διακυβεύεται σε αυτό το άθλιο κομμάτι γης. . γη. Ας το πάρουμε στο έπακρο και ως ένδειξη σεβασμού και απέραντης αναγνώρισης, ας δράσουμε επιτέλους προς τη σωστή κατεύθυνση της ιστορίας!

 

 

« Το να παραμείνεις ουδέτερος μπροστά στην αδικία σημαίνει να επιλέξεις την πλευρά του καταπιεστή » – Ντέσμοντ Τούτου.

Η Ουάσιγκτον αυξάνει αθόρυβα τη στρατιωτική της βοήθεια προς το Ισραήλ, ανέφερε το Bloomberg στις 15 Νοεμβρίου, επικαλούμενο έγγραφο του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.

Ένα έγγραφο με τίτλο « Israe Senior Leader requests », που χρονολογείται από τα τέλη Οκτωβρίου, αναφέρει τα όπλα που έχει ζητήσει το Ισραήλ για τον πόλεμο που διεξάγει επί του παρόντος κατά της Παλαιστινιακής αντίστασης στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει « περισσότερους κατευθυνόμενους με λέιζερ πυραύλους για τον στόλο όπλων Apache, καθώς και βλήματα 155 χιλιοστών, συσκευές νυχτερινής όρασης, πυρομαχικά καταστροφής καυσίμων και νέα στρατιωτικά οχήματα (…) που ξεπερνούν τη γνωστή προμήθεια αναχαιτιστών Iron Dome και έξυπνων βομβών από την εταιρεία Boeing .

Σύμφωνα με το Bloomberg , το διαθέσιμο οπλοστάσιο των ΗΠΑ αποστέλλεται ήδη, ενώ το Υπουργείο Άμυνας εργάζεται για να διαθέσει περισσότερα από τα αποθέματα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη.

Μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, 36.000 φυσίγγια κανονιού 30 χιλιοστών, 1.800 πυρομαχικά M141 για την καταστροφή αποθηκών και τουλάχιστον 3.500 συσκευές νυχτερινών όπλων παραδόθηκαν στο Ισραήλ, σύμφωνα με το έγγραφο που επικαλείται το Bloomberg .

Το Υπουργείο Άμυνας « χρησιμοποιεί πολλαπλά μέσα – από τα εσωτερικά αποθέματα μέχρι τα κανάλια της αμερικανικής βιομηχανίας – για να διασφαλίσει ότι το Ισραήλ έχει τα μέσα για να αμυνθεί », ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Πεντάγωνο.

« Αυτή η βοήθεια ασφαλείας συνεχίζει να φθάνει σχεδόν καθημερινά », προσθέτει.

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν την περασμένη εβδομάδα ότι το Τελ Αβίβ παρέλαβε ένα φορτηγό πλοίο που μετέφερε περίπου 2.500 τόνους στρατιωτικού εξοπλισμού και ότι περισσότερα από 120 αεροπλάνα και πολλά πλοία παρέδωσαν περισσότερους από 7.000 τόνους όπλων στο Ισραήλ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αναπτύξει σχεδόν δώδεκα πολεμικά πλοία και εκατοντάδες στρατεύματα στη Δυτική Ασία για να υποστηρίξουν τις πολεμικές προσπάθειες του Ισραήλ.

Η αύξηση της στρατιωτικής βοήθειας έρχεται καθώς η Ουάσιγκτον συνεχίζει να δέχεται πυρά για τη συνενοχή της στα ισραηλινά εγκλήματα πολέμου στη Γάζα.

Στις 13 Νοεμβρίου, μια ομάδα δικαιωμάτων με έδρα τη Νέα Υόρκη, το Κέντρο για Συνταγματικά Δικαιώματα (CCR), κατέθεσε μήνυση κατά του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και δύο μελών του υπουργικού συμβουλίου του για «βοήθεια και υποκίνηση» στη συνεχιζόμενη γενοκτονία στη Γάζα .

Από τις 7 Οκτωβρίου, οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές έχουν σκοτώσει περισσότερους από 11.300 ανθρώπους, περισσότεροι από τους μισούς από αυτούς γυναίκες και παιδιά.

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν επαναλαμβάνουν τις « προειδοποιήσεις τους προς το Ισραήλ για απώλειες αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας », γράφει το Bloomberg .

« Ο Λευκός Οίκος εξοργίζεται ολοένα και περισσότερο από την εξέλιξη του πολέμου του Ισραήλ εναντίον της Χαμάς, καθώς αυξάνονται οι απώλειες αμάχων και οι εκκλήσεις της κυβέρνησης δεν λαμβάνονται υπόψη, φέρνοντας σφήνα μεταξύ στενών συμμάχων», αναφέρει μια άλλη έκθεση του Bloomberg με ημερομηνία 15 Νοεμβρίου .

« Αξιωματούχοι της κυβέρνησης έχουν αυτό που περιγράφουν ως όλο και πιο δύσκολες ανταλλαγές με τους Ισραηλινούς ομολόγους τους, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να διαμορφώσουν τη σύγκρουση – και το Ισραήλ τις αγνοεί » .

Παρόλα αυτά, οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να παρέχουν άνευ όρων πολιτική και στρατιωτική υποστήριξη στο Ισραήλ.

Στις 14 Νοεμβρίου, ο Λευκός Οίκος υποστήριξε επίσημα τους αβάσιμους ισχυρισμούς του Ισραήλ ότι η Χαμάς διαχειρίζεται ένα κέντρο διοίκησης κάτω από το νοσοκομείο Al-Shifa της Γάζας. Το Ισραήλ πολιόρκησε την εγκατάσταση ενώ συνέχιζε να βομβαρδίζει τα περίχωρά της.

Το πρωί της Τετάρτης, ισραηλινά στρατεύματα εξαπέλυσαν βίαιη επίθεση στην Al-Shifa, εισβάλλοντας στις εγκαταστάσεις. Η Χαμάς κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι «πρασινοφώτισαν» την ισραηλινή επίθεση στο νοσοκομείο.

πηγή: The Cradle

loading...