ΣΤΑΓΟΝΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΤΑΜΟΥΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΕΠΗΛΘΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΑΙΧΜΑΛΩΤΩΝ/ΟΜΗΡΩΝ ΚΑΙ 4ΗΜΕΡΗ ΑΝΑΚΩΧΗ.

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ Θ΄ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ ΤΜΗΜΑΤΙΚΑ 300 ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙ 100 ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΧΑΜΑΣ. ΣΕ Α΄ΦΑΣΗ Η ΧΑΜΑΣ Θ΄ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ 50 ΟΜΗΡΟΥΣ.

Επήλθε συμφωνία για ανταλλαγή αιχμαλώτων και 4ημερη ανακωχή.. Η Χαμάς θ΄απελευθερώσει σε πρώτο στάδιο: 30 παιδιά και 8 μητέρες μαζί με 12 ακόμη γυναίκες .

Έτσι θα γίνει η συμφωνία

Το Ισραήλ θα λαμβάνει κάθε απόγευμα τον κατάλογο των απελευθερωμένων για την επόμενη μέρα και θα εγκρίνει εκ των προτέρων την απελευθέρωση περίπου 300 Παλαιστινίων αιχμαλώτων – προκειμένου να προετοιμαστεί για την απελευθέρωση έως και 100 Ισραηλινών απαχθέντων, αν και αναμένεται ότι τελικά 70-50 θα απελευθερωθούν.

Η Χαμάς, η οποία κρατά περίπου 50 μητέρες και παιδιά, θα χρησιμοποιήσει τις ημέρες της εκεχειρίας για να εντοπίσει όσους δεν θα απελευθερωθούν στο πρώτο στάδιο αναφέρει το ynet. Νετανιάχου προς υπουργούς:

Η Χαμάς συμφώνησε να επιτρέψει στον Ερυθρό Σταυρό να επισκέπτεται τους απαχθέντες και να μεταφέρει φάρμακα. Είπε ακόμη μόλις τελειώσει η ανακωχή θα συνεχιστεί κανονικά ο πόλεμο ως την επίτευξη των στόχων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...