ΣΟΚ! 136% αυξήθηκαν οι τιμές στο σουπερμάρκετ!!! «Λύση» τα «εναλλακτικά τρόφιμα» – ΒΙΝΤΕΟ

Το ράλι στις τιμές βασικών προϊόντων στα ράφια των σούπερ μάρκετ είναι ασταμάτητο και οι μέρες που έρχονται μοιάζουν ακόμα πιο δύσκολες!!!

Όπως σχολιάζουν μέσα ενημέρωσης, μια λίστα με προϊόντα από τον Ιανουάριο του 2022 που κόστισαν 109€, τα ίδια προϊόντα τον Μάρτιο του 2022 κόστιζαν 132€ και 86 λεπτά, και τον Ιούνιο έφτασαν τα 154€. Ιανουάριο του 2023 ο λογαριασμός ήταν 178,14€. Τον περασμένο Ιούνιο για τα ίδια προϊόντα πληρώσαμε 215€ και 33 λεπτά και σήμερα έχουν φτάσει στα 257,40€. Αύξηση 136% μέσα σε μόλις ενάμιση χρόνο.

 

Τα δημητριακά βρίσκονται στην κορυφή των ανατιμήσεων!

Τον Ιανουάριο του 2022 κόστιζαν 1,79, τον Ιούλιο εκτοξεύτηκαν στα 3,68, Ιανουάριο του 2023 έφτασαν στα 4 και 77 και σήμερα τα βρίσκουμε στα 4€ και 99 λεπτά. Αύξηση 178,77%. Ως λύση ήδη προτείνονται τα άλευρα εντόμων!!!

Το ίδιο απορρυπαντικό πιάτων πλυντηρίου που τον Ιανουάριο κόστιζε 6,99 ευρώ, τον περασμένο Μάρτιο ανέβηκε στα 9€ και 23 λεπτά, τον Ιούνιο πήγε στα 13,77 και τώρα έχει φτάσει στα 15€ και 98 λεπτά. 129% πάνω.

Μεγάλη αύξηση παρατηρείται και στο υγρό πιάτων, που τον περασμένο Ιανουάριο είχε 2,97 και σήμερα βλέπουμε να έχει ανέβει κατά 3€, 5,98 στο ράφι. Αύξηση 101%.

Τόνος σε λάδι που τον Ιούλιο του 2022 είχε 6,88 ευρώ τον περασμένο Ιανουάριο πήγε στα 7,70 ευρώ, Μάρτιο του 2023 στα 8,10 ευρώ και τώρα στο ράφι των σούπερ μάρκετ το βλέπουμε στα 8,56 ευρώ. Αύξηση 25%

 

Έτσι, την ώρα που τα βασικά τρόφιμα ακριβαίνουν συνεχώς, νέα… πρωτεϊνούχα συστατικά έρχονται να προστεθούν στο διαιτολόγιο, στα κρυφά, για να εμπλουτίσουν με άγνωστες γεύσεις και ίσως με άγνωστες/γνωστές ασθένειες  τους χρήστες αυτών των καλά μετασκευασμένων υλών σε άλευρα!

Η έναρξη χρήσης των ουσιών αυτών τοποθετείται στο 2015, αλλά μόλις στις 4 Ιανουαρίου 2023 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τη συμπερίληψη ενός νέου παρασκευάσματος σκόνης γρύλου σε μια σειρά παρασκευασμάτων, όπως: ψωμιά, ξηρά μπισκότα, μπάρες δημητριακών, σάλτσες, πίτσες, πιάτα με βάση τα όσπρια και τα λαχανικά, υποκατάστατα κρέατος, σούπες, μπύρα και άλλα παρόμοια ποτά, ξηροί καρποί και ελαιούχοι σπόροι, σοκολατένια είδη ζαχαροπλαστικής.

Τα άλευρα από έντομα ετοιμάζονται να μπουν για τα καλά στις ζωές μας!!!

Πριν δύο χρόνια μάλιστα, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είχε μιλήσει ο Rafael Perez, επικεφαλής της ομάδας Novel foods τονίζοντας τον αυξανόμενο ρόλο που θα διαδραματίσουν τα έντομα ως μέρος μιας πιο… υγιεινής, πιο βιώσιμης διατροφής, τονίζοντας φυσικά την υποτιθέμενη προστασία του περιβάλλοντος!!!

Ο Robert “Rob” Roos είναι Ολλανδός πολιτικός και σημερινός βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ). Είναι μέλος του πολιτικού κόμματος JA21!

Μεταξύ άλλων αναφέρει για την εντομοφαγία, η οποία τείνει να καθιερωθεί στο ευρωπαϊκό μενού και, κατά πολλούς, αργότερα να επιβληθεί ως τροφή!

 

 

«Θα τρώγατε μια μπριζόλα που έχει αναπτυχθεί σε εργαστήριο; Θα δοκιμάζατε ένα μπέργκερ δημιουργημένο από επιστήμονες;», αναρωτιούνται!

Οι δημοσιογράφοι μετά τα εμβόλια ετοιμάζονται να υπερασπιστούν και το νέο κεφάλαιο που ανοίγει στην ζωή του πλανήτη, με αφορμή την ακρίβεια, αυτό του τεχνητού κρέατος, που, όπως είχατε διαβάσατε στο ΕΛ, πήρε έγκριση ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ από τον αμερικανικό FDA, ενώ αναμένεται να έρθει και στην Ελλάδα, αν δεν έχει ήδη έρθει!!!

 

Όπως φαίνεται είμαστε πολύ κοντά στο να τρώμε κρέας το οποίο δεν προέρχεται από ζώα αλλά από την ανάπτυξη των κυττάρων τους, καθώς το εργαστήριο αναμένεται να αντικαταστήσει την κτηνοτροφία, η οποία παραπαίει.

 

loading...