Παραιτείται ο επικεφαλής για τα UFO του Πενταγώνου – Προειδοποίησε για την παρουσία ξένων δυνάμεων ή εξωγήινων

Ο επικεφαλής για τα UFO του Πενταγώνου θα παραιτηθεί τον επόμενο μήνα αφού είπε ότι αρκετές αναφερόμενες παρατηρήσεις αντικειμένων που πετούν στον ουρανό πάνω από τις ΗΠΑ είναι είτε έργο ξένων εθνών είτε εξωγήινων, προειδοποιώντας ότι το τελευταίο θα ήταν το προτιμώμενο σενάριο.

Ο Sean Kirkpatrick, επικεφαλής του All-domain Anomaly Resolution Office (AARO), ανακοίνωσε τα σχέδιά του να φύγει, αφού διηύθυνε το τμήμα για 18 μήνες, μια δουλειά για την οποία ανέβαλε τη συνταξιοδότησή του με την ελπίδα να βρει στοιχεία για εξωγήινους.

Μετά από διερεύνηση περισσότερων από 800 υποθέσεων κατά τη σύντομη θητεία του ως διευθυντής, ο Kirkpatrick προειδοποίησε για την παρουσία UFO, και παρόλο που δεν υπάρχουν ακόμη αδιάσειστα στοιχεία για εξωγήινους, είπε ότι η εναλλακτική ήταν πολύ πιο τρομακτική.

«Αν δεν αποδείξουμε ότι είναι εξωγήινοι, τότε αυτό που βρίσκουμε είναι στοιχεία άλλων ανθρώπων που κάνουν πράγματα στην αυλή μας», είπε στο Politico . «Και αυτό δεν είναι καλό».
Ο Sean Kirkpatrick ήταν επικεφαλής του Γραφείου Επίλυσης Ανωμαλιών σε όλους τους τομείς για σχεδόν 18 μήνες.

Ο Kirkpatrick πρόσθεσε ότι ήταν ικανοποιημένος με όσα πέτυχε στον χρόνο του με το AARO, συμπεριλαμβανομένης της εργασίας για να κάνει τα αρχεία UFO του Πενταγώνου πιο προσιτά στο κοινό.

Το γραφείο, το οποίο ιδρύθηκε πέρυσι, έχει γίνει πρωτοσέλιδο για τις έρευνές του για θεάσεις UFO που αναφέρθηκαν από στρατιωτικούς πιλότους και για τη βοήθεια στον εντοπισμό των κινεζικών μπαλονιών επιτήρησης που πετούσαν πάνω από τις ΗΠΑ.

Παρά το γεγονός ότι ήταν ανοιχτός στην ιδέα της ύπαρξης εξωγήινων, ο Kirkpatrick κατέθεσε ενώπιον του συνεδρίου ότι «δεν υπήρχαν μέχρι στιγμής αξιόπιστα στοιχεία για εξωγήινη δραστηριότητα» ή «τεχνολογία εκτός κόσμου».

Το Υπουργείο Άμυνας ανέδειξε την ηγεσία του Kirkpatrick, αποδίδοντάς του τη δημιουργία της πρώτης δημόσιας ιστοσελίδας του για να προσφέρει περισσότερη διαφάνεια στο έργο του AARO.

«Η δέσμευσή του για διαφάνεια με το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών και το αμερικανικό κοινό σχετικά με τα UAP (Unidentified Aerial Phenomena) αφήνει μια κληρονομιά που το υπουργείο θα συνεχίσει καθώς το AARO συνεχίζει την αποστολή του», ανέφερε το Υπουργείο Άμυνας σε δήλωση.

“Το τμήμα μας είναι ισχυρότερο και καλύτερα προετοιμασμένο για μελλοντικές επιστημονικές προκλήσεις και προκλήσεις εθνικής ασφάλειας λόγω της διακεκριμένης υπηρεσίας του Sean στη χώρα μας.”

Ο Tim Phillips, αναπληρωτής του Kirkpatrick, θα ηγηθεί του γραφείου μέχρι το Πεντάγωνο να ορίσει νέο αρχηγό.

loading...