«Μυστήριες» λοιμώξεις αναπνευστικού: Αυτό απάντησαν οι Κινέζοι…

Ό,τι ώρα θέλουν ξεκινούν νέο «πανηγύρι»…
Το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα (ΚΚΚ) παρείχε στοιχεία που υποδηλώνουν ότι η αύξηση των αναπνευστικών ασθενειών στη χώρα δεν προέρχεται από νέο παθογόνο, ισχυρίζονται αξιωματούχοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Τουλάχιστον αυτό λένε σήμερα…

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, οι κινεζικές αρχές από την Εθνική Επιτροπή Υγείας ανέφεραν αύξηση των αναπνευστικών ασθενειών στην Κίνα, ωθώντας τον ΠΟΥ να πιέσει το Πεκίνο για δεδομένα σχετικά με την επιδημία.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ισχυρίζεται ότι οι Κινέζοι αξιωματούχοι υγείας έχουν συνδέσει επιτυχώς την αύξηση των ασθενειών μεταξύ των παιδιών με γνωστά παθογόνα.

Συγκεκριμένα, οι αξιωματούχοι αποδίδουν τις αυξημένες λοιμώξεις στον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό (RSV), τον αδενοϊό, τη γρίπη και το Mycoplasma pneumoniae (Μυκόπλασμα Πνευμονίας).

Ο ΠΟΥ δήλωσε πως θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την κατάσταση στην Κίνα, αλλά οι…«ειδικοί» δεν πιστεύουν ότι οι ασθένειες συνδέονται με νέα παθογόνα, παρά τις προηγούμενες ανησυχίες.

Θυμίζουμε πως ο ΠΟΥ ζήτησε πληροφορίες από την Κίνα την Τετάρτη, καθώς πολλές ομάδες, συμπεριλαμβανομένου του Προγράμματος Παρακολούθησης Αναδυόμενων Ασθενειών, ανέφεραν συστάδες «μυστήριας» πνευμονίας σε παιδιά στη βόρεια Κίνα.

Η νέα εξέλιξη σε συνδυασμό με τη σύσταση του ΠΟΥ για…λήψη έκτακτων μέτρων στην Κίνα (βλ. αποστάσεις, μάσκες κ.α.) προκάλεσε «παγκόσμιο σεισμό», καθώς δεν ήταν λίγοι εκείνοι που θυμήθηκαν τα του covid-19!!

Και πράγματι κάθε τι νέο που «σκάσει» στην Κίνα και αφορά τυχόν νέα πανδημία σημάνει συναγερμό στον απλό κόσμο.

Εξάλλου δεν το έχουν σε τίποτα να φέρουν άλλη μία…πανδημία, καθώς το πείραμα χούντας με τον κορωνοϊό γνώρισε μεγάλη επιτυχία!

loading...