Δεν κρύβονται πλέον στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπη του Παπαδάκη,«Χάραγμα και στο ΜΕΤΩΠΟ! Δεν έχω πρόβλημα»: Αυτά είπαν για τον Προσωπικό Αριθμό, – ΒΙΝΤΕΟ

Στο πλατό του ΑΝΤ1 βρέθηκε το πρωί ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, αναφερόμενος ως επί το πλείστον στην εισαγωγή της τεχνητής νοημοσύνης στο Δημόσιο αλλά και τις ταυτότητες.

Στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης εξήγησε ότι από τα τέλη Νοεμβρίου μία νέα εφαρμογή θα μπει στο Gov.gr και θα είναι στην υπηρεσία του πολίτη

«Αυτή τη στιγμή γίνονται οι τελευταίες δοκιμές για να θεραπευτούν κάποιες παιδικές ασθένειες του συστήματος και στο τέλος Νοεμβρίου θα τεθεί στη διάθεση του πολίτη. Στην πορεία θα μπορεί να κάνει και αιτήσεις για λογαριασμό του πολίτη».

Η συζήτηση γρήγορα έφτασε στον Προσωπικό Αριθμό του Πολίτη, με τον Υπουργό να γνωστοποιεί πως θα αρχίσει να εκδίδεται ηλεκτρονικά από τα τέλη Δεκεμβρίου.

Ιδιαίτερη εντύπωση όμως προκάλεσε η αναφορά στα προφητευόμενο «Χάραγμα του Αντιχρίστου».

Αφορμή αποτέλεσε ένα μήνυμα από έναν τηλεθεατή που η παρουσιάστρια επέλεξε να το διαβάσει φωναχτά, προκαλώντας τα…γέλια δημοσιογράφων αλλά και του αρμόδιου Υπουργού.

«Κι όπως σωστά λέει ένας φίλος εδώ, ο Προσωπικός Αριθμός έχει να κάνει με το Χάραγμα και τα τσιπάκια. Τα αντιμετωπίσαμε αυτά τους προηγούμενους μήνες».

Ένας μάλιστα εξ αυτών, μέσα στα γέλια, «πέταξε» την εξής –διόλου τυχαία!!!– κουβέντα:

«Εγώ γίνομαι δωρητής σώματος αν θέλουν. Χάραγμα ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ. Αν είναι να λυθεί η γραφειοκρατία να πηγαίνω να σκανάρω το μέτωπό μου δεν έχω πρόβλημα»!!!

«Να το δούμε και να μην το πιστεύουμε», του απάντησαν:

(Ειδικά για το θέμα του Προσωπικού Αριθμού δείτε από το 13ο λεπτό):

loading...